Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq jak tak idą to znaczy,że możliwe😁

Elza buty to u nas w ogóle dramat. Okropne dają. Najgorsze jest to,że z przetargu gówniane mundurki i buty sa droższe niż sto razy lepsze ze sklepu. Daliby kasę i tyle.

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Nineq jak tak idą to znaczy,że możliwe😁

Elza buty to u nas w ogóle dramat. Okropne dają. Najgorsze jest to,że z przetargu gówniane mundurki i buty sa droższe niż sto razy lepsze ze sklepu. Daliby kasę i tyle.
    A to zgadzam się
    U nas ta jakość też jest kiepska, a jak widzę cenę jak przeglądam katalog to nie dowierzam, że chcą tyle. Obstawiam że pół to haft firmy też
    Boziu, jest czym oddychać!

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza gratuluję podwyżki!
    Karola współczuję akcji z zalaniem.
    Jak coś to znam parę Józefin i Józef i żadnej nie polecam choć imię Józefina mega mi się podoba. Choć Józefina predysponuje na low needa 😅
    Ja też jak Nineq jestem team kupuje dziecku jak najmniej. Dużo dostajemy od rodziny i znajomych. Nie mam jej tego kiedy zakładać. Poza jakimiś pojedynczymi rzeczami to nie kupuje jej za dużo rzeczy. Nie mam też jakichś preferencji dotyczących ubrań. W sumie nie lubię tylko jak mają napisy, a tak to może być cokolwiek. Choć sama kupuję raczej neutralne, ale to z myślą o tym, że drugie będzie donaszac. Jedyne czego więcej kupowałam przez zimę to czapki, bo nic sensownego nie mogłam znaleźć i ciągle dokupowałam. Tak to młoda jest zaopatrzona w bare minimum więc te wszystkie promocje, kubeczki i akcesoria mnie omijają. Pije z bboxa (wiem, że słabo, ale nie chce z niczego innego), uczę ją ze zwykłej lekkiej szklanki. Łyżeczki ma te z Rossmanna, a je normalnie ze szklanych misek i porcelanowych filiżanek. Jakoś też obrzydza mnie ten plastik. Łyżeczki też wolałabym jej dać z czegoś innego, ale nie wiem z czego. Poza tym te jej bardzo pasują. Za to nadrabiam wręcz patologicznie co chwilę kupując coś sobie. Trochę słabo. Misze to ograniczyć.
    Ten cybex to gazelle s. Sąsiadka mówiła mi, że to są jakieś moduły i oni dokupili jeszcze dodatkowy adapter żeby mieć rowerek i gondolę na górze. Tak to w Internecie widzę, że nie mają tej konfiguracji i na górze są jakieś kosze.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A to zgadzam się
    U nas ta jakość też jest kiepska, a jak widzę cenę jak przeglądam katalog to nie dowierzam, że chcą tyle. Obstawiam że pół to haft firmy też
    Boziu, jest czym oddychać!
    Tak jeszcze o mundurku. Jak bylam w ciąży i pracowałam to dostaliśmy nowe. Były tak sztywne ,że drapały. Ja juz szłam na l4 woec poprosiłam salową,zeby go oddawała do pralni. Co wróci to ma.go oddać znowu. Oni tam mają takie środki i temp,ze wszytko sie niszczy. Mówię "zmieknię tam". Oddala go 3 razy. Za 4 nie wrócił😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbox nie jest zły, ale warto skracać rurkę żeby kończyła się przed zębami:)

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też z bboxa pije a do posiłków z kubka. W żłobku mają kubki otwarte to może się przyzwyczai na co dzień do takiego picia. Chociaż ona mega mega mało pije wody. Nie wiem czy z 200ml dziennie wypija 🙄 próbuję jej dawać, ale no nie chce. Dobrze, że teraz arbuzy tanie to codziennie miskę zje 😂

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wysłałam męża żeby ją zaprowadził do żłobka, bo od kiedy z nią nie wchodzę to niestety jest płacz przy oddawaniu. Nie mam pojęcia jak oni ją tam uspokajają, bo to jest tak uparte dziecko, że jak sobie coś wymyśli to nie ma zmiłuj.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi w Ikei są takie sztućce dla dzieci niby 18+, ale mój młody sobie radzi nawet z widelcem, ma zaokrąglone koncowki, no i tylko rączka jest plastikowa.

https://applink.ikea.com/tY8M9r9M4w--10596938--pl--pl

Chyba, że chcesz burzujskie to dostaliśmy też w prezencie z gerlacha taki zestaw dziecięcy, ale z niego to używamy tylko łyżeczek.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wasze dzieci normalnie jedzą sztućcami? Moja wciąż rękami … weźmie widelec sama i włoży do buzi tylko jeśli ja jej nabiję jedzenie. Sama nie ogarnia

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Moja też z bboxa pije a do posiłków z kubka. W żłobku mają kubki otwarte to może się przyzwyczai na co dzień do takiego picia. Chociaż ona mega mega mało pije wody. Nie wiem czy z 200ml dziennie wypija 🙄 próbuję jej dawać, ale no nie chce. Dobrze, że teraz arbuzy tanie to codziennie miskę zje 😂
    Moja za to dziennie 1.5 l wyciągnie 🤡
    Więcej nic ja i mąż razem wzięci

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Kurde wasze dzieci normalnie jedzą sztućcami? Moja wciąż rękami … weźmie widelec sama i włoży do buzi tylko jeśli ja jej nabiję jedzenie. Sama nie ogarnia
    Moja też nie ogarnia. Jak ja jej nałożę to potem weźmie do buzi, ale sama nie nabija sobie i nie nakłada na łyżeczkę

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młody ogarnia sztućce, ale nadal mu sporo spada (obkreca łyżeczkę w trakcie wkładania do buzi, więc jak ma zupę to często dużo mu zleci xD). Ale jogurt np. zje spoko łyżeczką. Z widelcem raczej pomagam nakłuwać, czasem mu się zdarzy coś samodzielnie, ale raczej jeszcze potrzebuje pomocy

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja mam zacofane dziecko, bo nie je sztućcami. W sumie w domu na tygodniu to je jogurt (ja podaję) lub kaszkę (znowu ja podaję). Stałe pokarmy rękoma. Łyżeczką to co najwyżej oko wydłubie.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Blackapple za polecajkę. Ja się chyba obawiam szurania metalem o zęby. Nie wiem czy to zdrowe. Te sztućce chyba gdzieś mam.
    Anabitt moja nie je sama sztućcami tylko ręką i też bardzo rzadko. Najczęściej ja ją karmie, bo ona dopiero od niedawna ogarnia gryzienie i te inne struktury więc po prostu boję się żeby jadła sama, bo czuję, że mam większą kontrolę karmiąc ją. Ma tendencję do brania za dużych kawałków więc to tylko tak pięknie wybrzmiało, ale normalnie jest karmiona przeze mnie. Co do picia wody to tak samo u nas. Moja jeszcze nie lubi arbuza więc w sumie nie wiem. Ostatnio dopajam ją na siłę strzykawką albo daje jej mleko rano, bo już mi piła po 100 ml dziennie…
    Karola ja ostatnie praktyki na studiach miałam z anestezjologii i miesiąc chodziliśmy w ciuchach szpitalnych tych wielkich. Potem miałam dwa tygodnie przerwy po zajęciach, a przed egzaminem. Jakież było moje zdziwienie kiedy założyłam mundurek w dniu egzaminu i wystawał mi cały pępek 😅 Całe szczęście mąż miał identyczny komplet tylko większy więc pożyczyłam górę od niego żeby jakkolwiek się prezentować przed komisją.
    Anabitt powodzenia w kryzysie żłobkowym.
    Margaretka ta wizyta to dziś? Kciuki

• Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje wszystko normalnym widelcem oprócz kanapek co sam je, owoców i innych placków.
    Sam wszystko wyrzuca z siedziska.. może źle robie ale nie mam siły walczyć.

Kto tam kibicował kurkom to mamy właśnie pierwsze 2 jajka 🐔🥚

Blackapple, Anabbit, Blondi29, Margareetka lubią tę wiadomość

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prenatalnych, wszystko dobrze :) Dzidzia ma już 7,5cm 🥹
    Niestety nie było widać kto tam jest, więc jeszcze trochę niepewności przed nami 😅
    Z takich pomiarów to tylko główka wyszła mniejsza, ale niby ogólnie wszystko jest w porządku. Jutro idę do mojego gina to się go zapytam :)
    Blackapple zaparkowaliśmy tam gdzie podesłałaś pinezkę, także super nam się trafiło 😊

Elza1234, Katikat, Blackapple, Nineq, Cel95, Anabbit, KarolaKinga, Blondi29, Marsol, xSmerfetkax, Tanashi, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek robi tak samo jak Kameleon tzn ogarnia sztucce, ale dużo mu spada jeszcze i właśnie też tak łyżkę obkręca. Ogólnie raczej jemy na dwie lyżeczki, bo się buntuje jak nie może sam sobie nabierać 😅

Gratuluję Margaretka i super, że się trafiło miejsce.

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to trochę już kamień z serca, gratulacje!

U nas jest bunt, Zosia samosia musi po 1 sama nabierać, sama jesc lyzeczka ale też musi mnie nakarmic co jest urocze. Jak Tata obok to go też. Bo my przecież nieporadni, a ona to już roczniak więc dorosła Dziewczyna!

Oczywiście nie nabiera idealnie i jest przy tym dużo bałaganu, też czasem wsadza łapkę np w owsianke i jest jeszcze większy bałagan, ale niech się uczy. Coś czytałam, że dzieci, które właśnie mają możliwość pobrudzenia przy "ja sama" potem ładniej jedzą. Tak samo było z piciem z kubka otwartego, bo mi się nie chciało zmieniać i od razu jej dałam otwarty.

Blondi właśnie kminie czy jej kupić takie silikonowe miseczki, czy w sumie poprzestać na szklanych pojemniczkach które mamy. Nimi jeszcze nie rzuciła 😅

Z tym piciem byłoby idealnie, bo sama bierze kubek ze stoliczka, ładnie pije, ale ostatni etap odkładanie to w 90%jest rzut kubkiem na odległość. Problematyczne na spacerze 😅
    Też ja często na szybko pije wodę z butelki przy niej więc ona też chce ze swojej. Umie zakręcić, bo to tak wskakuje, ale pracuje na odkręcaniem 🤣

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka ekstra!
    Katikat gratuluje jajek!!!
    Cel ja właśnie kupiłam jedną sylikonową i chyba nie będę kupować więcej. Ona nie rzuca tymi talerzami niewiadomo jak, szkło mam grube, a i podłogę drewnianą, a nie płytki więc bez sensu. Nie powinna raczej rozbić. Tak czy inaczej będzie jeść pod nadzorem, nawet jeśli samodzielnie więc ja chyba wolę szkło niż plastik czy silikon. Z tym, że ja złapałam jakąś obsesję na punkcie plastiku i wyrzucam cały plastik kuchenny na rzecz szkła

Katikat lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:

Mój też preferuje ręce :D czasem coś tam próbuje walczyć ale on cierpliwość ma po mnie, więc zaraz się wkurza i tyle z jedzenia wtedy.

Nineq u nas też na dole wyszła już jedna czwórka równolegle w sumie do dwójek na dole, a dziś wypatrzyłam, że druga też już przebija dziąsło.

Jestem taka nie do życia dziś, że masakra. Chyba zszedł ze mnie stres przez te prenatalne, czuje się jak dętka i boli mnie głowa :(
    Bobas poszedł z tata na pierwszą drzemkę i pewnie jedyną dziś, więc popołudnie i wieczór szykują się ciężkie.

preg.png

age.png
‹‹ 2936 2937 2938 2939 2940
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ