Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk77 wrote:
    Też w większości zmieniamy pampersa na przewijaku, pomimo że ledwo się na nim mieści xD ale jak dostanie coś interesującego do rąk to da się to szybko zrobić.

No i też jest krzykaczem, drze jape czasem tak, że ostatnio zaczęłam krzyczeć razem z nim to się tak zdziwił, że zamilkł 😂

Karola czym robiliście oprysk? Szukam inspiracji, najlepiej od ręki z Obi albo casto 😂

https://allegro.pl/oferta/one-shot-monafog-mgla-utrwalacz-oprysku-100ml-11021658122

https://allegro.pl/oferta/srodek-plyn-przeciwko-komarom-oprysk-na-komary-killer-liquid-one-shot-1l-15643520311

Tym.
    W ogóle polecam odświeżacze powietrza z tego one shot. Chłopaki z karetki mi go polecili na żuli i serio ,jedno małe psoknięcie wystarczy na duuużo metrów i zabija każdy zapach. Kupowałam go za swoją kasę do pracy taki był fajny.

Blondi29, Kkk77 lubią tę wiadomość

event.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama jest udana. Przyjechała na chwilę, mówi do małej, ze już ma rok to ma chodzić na nogach a nie na czworaka. Dala jej JEDNĄ rękę i kazała iść. I mała poszła . Jak gdyby nigdy nic. I tak spacerowały za rączkę....

Elza1234, Werzol, Anabbit, Szarotka12, Margareetka, Marsol, Blondi29, kasssia lubią tę wiadomość

event.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szoku ile z was myśli o moim testowaniu i obstawia pozytyw 🫣 bardzo dziękuję za kciuki ❤️
    U mnie dzisiaj 9dpo i rano biel 👀
    Karola ale agentka z Twojej mamy!

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Anabitt jak planujecie rozwiązać kwestię spania przy drugim bobasie? Macie pokój dla Lili czy musicie się wynieść z sypialni?
    Ja na pieluchę dalej pacyfikuje i kładę

Postawić dostawkę z drugiej strony łóżka 😂 chyba że będą się nawzajem budzić to przyniesiemy Lilę do gabinetu. Sypialni nikomu nie oddaje 😂 bobasy swoich pokoi doczekają się w domu. Mam nadzieję, że do końca roku jakiś kupimy

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, babcia potrafi zmotywować 😅 gratulacje pierwszych kroków!

Annabit, ja też miałam pytać o spanie jak napisałaś o dostawce

Kasia, a podasz nazwisko tej doktor na ursusie? Byłam tam u spoko doktora na samym USG w poprzedniej ciąży, ale do niego chyba też ciężko się dostać

Blondi, moja mama to w ogóle poza Warszawą w przeciwnym kierunku ale rzeczywiście w tamtą stronę to kawał drogi. Dzięki za polecajki, gdybym potrzebowała więcej informacji to się odezwę ❤️
    Na razie chciałabym się nastawić że ciąża będzie fizjologiczna, chociaż miewam tendencje do widzenia wszystkiego w czarnych barwach, albo przynajmniej ostro się dystansuje. Mimo wszystko chciałabym się mniej nakręcać niż w poprzedniej ciąży. Młoda chyba też mi na to nie pozwoli, bo na czarne myśli tez trzeba mieć czas 😅

Dobra, poczułam że dolna dwójka się przebija, ciekawe ile jeszcze kiepskich nocek przed nami

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit, mam takie tempo pisania, że zdążyłaś już się wypowiedzieć o dostawce 😅 ja to bym chciała żebyśmy najlepiej też wszyscy byli razem w sypialni, ale boję się że będą się wybudzać

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    Annabit, mam takie tempo pisania, że zdążyłaś już się wypowiedzieć o dostawce 😅 ja to bym chciała żebyśmy najlepiej też wszyscy byli razem w sypialni, ale boję się że będą się wybudzać

No ja mam właśnie taki plan na start. Jeśli będą się wybudzać to będziemy zmieniać 😃

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:

A moim marzeniem byłoby przenieść małego do pokoju obok, bo on ma sen jak ja, stary głośniej chrapnie i on już się zaczyna wiercić :/
    Chyba że poprawi się spanie u Marcela to wtedy moglibyśmy zostać w czwórkę w sypialni i nie musielibyśmy salonu zmieniać na jego sypialnie 😅

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola i mam odpowiedź o mojego męża na temat pomp, oni w straży mają też takie tańsze marki Wilo i mówi, że spoko dają radę. Stosunek jakości do ceny jest odpowiedni. Coś jeszcze tańszego to nie poleca, bo lubią się robić przepięcia i może Was po prostu prąd kopnąć.

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt to super, że macie jeszcze ten gabinet. To wam sporo poprawia sytuację. My póki co mamy tylko salon i sypialnie więc trochę przeraża mnie jakbyśmy się pomieścili. Mąż chce żebyśmy już się starali, ja w sumie też wolałabym teraz niż później ale nie widzę spania w jednym pokoju z dwójką. Młoda się dość łatwo wybudza i rozważam przeniesienie się do męża do salonu żeby jej się lepiej spało. Z tym, że tamta kanapa zabija mój kręgosłup. Poza tym tak samo średnio chcę rezygnować z sypialni jeśli nie muszę. Ogólnie ciężko u nas coś kombinować z przestrzenią. Szczególnie, że meble są w zabudowie więc nawet rozbiórka łóżka w sypialni to sporo roboty i wyrzucenie kasy w błoto. A szkoda mi tych mebli, bo potem planujemy to mieszkanie wynająć. Mam nadzieję, że uda wam się kupić coś do końca roku. U nas to raczej pierwszy kwartał 2027 tak realnie. Niby teraz oglądamy, ale zdolność nam radykalnie wzrośnie od kolejnego roku więc w sumie trochę czekamy, że może pozwolimy sobie na trochę więcej.
    Werzol jakby co to pisz. Ja mam trochę tych poleceń. Co do tego nastawienia do ciąży to też tu kiedyś pisałam, że ja w sumie do porodu nie nastawiałam się, że będzie dobrze. Dopiero koło 30 tygodnia poczułam się nieco spokojniejsza, ale dalej miałam w głowie, że szanse na to, że wyjdę z dzieckiem do domu są 50/50. Rozumiem Cię bardzo. Życzę jednak żeby ta ciąża była spokojna i fizjologiczna, a poród bezproblemowy

Werzol lubi tę wiadomość

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola te babcie mają jakiś wrodzony dar. Super, że sobie pospacerowały!

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja mama jest udana. Przyjechała na chwilę, mówi do małej, ze już ma rok to ma chodzić na nogach a nie na czworaka. Dala jej JEDNĄ rękę i kazała iść. I mała poszła . Jak gdyby nigdy nic. I tak spacerowały za rączkę....

Ale akcja xD Może ja też powinnam do swojego po prostu powiedzieć, że już chodzimy na dwóch nogach i zacznie, może czeka na sygnał

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie ja swojej zaczęłam mówić, że trzeba już iść spać albo, że nie trzeba robić o wszystko afery i ma się uspokoić i często działa. Może one faktycznie wszystko rozumieją tylko potrzebują przypomnienia 😆😆😆

• Marsol Ekspertka

Wysłany: 3 lipca, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ciągle się dziwię ile moje dziecko zaczęło rozumieć. Mówię, że idziemy jeść i biegnie do krzesełka, myju myju i mknie do łazienki. Nawet na idziemy spać zaczął kłaść się w łóżku a nie skakać. A najbardziej mnie zaskakuje jak pytam, gdzie jest jakaś rzecz i bardzo często umie to wskazać, od łyżki po meduzy w książce. Teraz też tak słodko nauczył się naśladować, jakie odgłosy wydaje kilka zwierząt. Do tej pory myślałam, że on dużo mniej kuma 🫣

• kasssia Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, dobra akcja.

Blondi ja śpię z dwójką, nie powiem, że polecam, ale jestem za leniwa na zmiany 🤣

Werzol, to Anna Celińska. Tylko jak mówię, ona się nie pieści 😅 ale nie olewa nic. Gdyby nie to że mamy Allianz i mogłam prowadzić ciążę w mniejszych placówkach to bym ją wybrała na prowadzącą raczej.

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzol mam tak samo to urocze🥺

Blondi, a Ty zdrowotnie masz siłę na drugie? Jesteś młoda to może warto się trochę zregenerować. Chociaż staranianstaraniami, a kiedy wyjdzie to też moze być albo od razu albo za rok

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi u nas też problem tej zabudowy. Mamy sypialnie full w zabudowie i średnio widzę przeróbki jak mam być szczera, bo chciałabym to wynająć za dobre pieniądze później. A też nie chce teraz remontować sypialni bo to się mija z celem. Łóżeczko Lilki się mieści z jednej strony łóżka, a dostawka będzie z drugiej. Jeśli się nie wyrobimy potem z domem to starsza do gabinetu spać a młodsze na jej miejscu zostanie.
    A wy definitywnie zrezygnowaliście z tego domu i szukacie od początku?

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel u mnie całe szczęście ta terapia manualna działa cuda. Dostałam jeszcze jakieś prądy u fizjo i suplementy i jest okej. Póki co odpuszczam te leki, bo to paskudne leczenie i ja po prostu nie chcę tego brać jeśli w tej chwili nie muszę. U nas te starania trochę „wymusza” fakt, że ja mam aktywne prawo wykonywania zawodu tylko przez 5 lat odkąd je odbiorę. Czyli teraz we wrześniu zostanie mi 4 lata takiej bezkarnej bezczynności zawodowej. Od początku chcieliśmy zamknąć się w tych 5 latach żebym w międzyczasie skończyła sobie magisterkę i odchowała dzieciaki. Nie bardzo chciałabym oddawać małą do żłobka, iść do pracy na miesiąc czy pół roku i zachodzić w ciążę. Szczególnie, że jak znajdę fajne miejsce to od razu syf w papierach, że L4 po miesiącu pracy. No a tak poza tym to oboje długofalowo wolimy się przemęczyć, ale mieć dzieci z małą różnicą wieku 😅
    Anabitt fajne macie rozwiązanie. Dogadaliście się coś z tym domem w J? My odpuściliśmy. Jesyem tak zniesmaczona zachowaniem obu agencji odpowiedzialnych za ten dom, że uznałam to za jakiś znak. Ma świetną cenę, jest wymarzony, ale zniechęca mnie podejście agentów. Facet nie chce sprzedać tego domu bezpośrednio więc mam to gdzieś. Póki co szukamy dalej 🥲

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle na tym wyjeździe okazało się, ze moja córka świetnie radzi sobie z każdym jedzeniem w każdej postaci i ilości. Po prostu musi jeść w restauracjach. Francuski dzidziuś xd

Elza1234, Marsol lubią tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 3 lipca, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy od jutra jak mój dzidziuś na wakacjach się będzie sprawował 🙈

age.png
‹‹ 2941 2942 2943 2944 2945
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ