CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Werzol, wielkie gratulacje!!
Anabbit 💪
Ja bym chciała w przyszłym roku dołączyć do brzuchatych, ale jeśli mąż się za siebie weźmie z jakąś dyscypliną z powrotami z pracy. Już się martwię swoim powrotem do pracy, bo na mnie będzie wisieć szykowanie małego do żłobka, zawiezienie, odbieranie, zakupy, gotowanie, wizyty lekarskie itd
Werzol lubi tę wiadomość
-
Tak Nineq, mam nadzieję, że się widzimy 😄
Będę teraz na wizycie sobie jeszcze brać receptę na 6 miesięcy tabsy to wypadnie jakoś do 20 stycznia i potem zobaczymy jak mi okres wróci, zwykle czekałam z 2 miesiące po odstawieniu.
Wiem, że można od razu po odstawieniu, bo nawet o tym już rozmawiałam z gin, ale raz, że wolałabym, żeby mi wszystko w miarę wróciło do normy a dwa, że najbardziej to bym chciała wiosennego bobasa, więc aż tak się nie spieszy.
Anabbit ja też byłam długo tą matką schodzącą z drogi, bo Józkowi się udzielał płacz od innych dzieci, na szczęście jak zaczął chodzić na basen i tam było dużo placzków a on był w siódmym niebie to mu przeszło.
I gratuluję nocki ❤️ Jakie macie łóżeczko dla małej tak przy okazji, że się wspinała potem po Was? Ja się zastanawiam nad zmianą na jakieś większe, bo w tym 60x120 to największy problem jest taki, że młody co jakiś czas uderzy głową o barierkę i wtedy się przebudza a on już całkiem fajnie śpi w nocy.
-
Nineq zdrówka
Wewrzol wielkie gratulacje cudne wieści ❤❤❤
Kkk wspolczuje te kleszcze to plaga.
Blondi nie bylam w takiej sytuacji ale moze ludzie odchodza tylko zeby nie slyszec a nie oceniaja.. szególnie ci z dziećmi. Nie wyobrażam sobie ze aż tak ludzie nie ogarniają ze maluch moze sie drzeć bo tak.
Karola na razie przerwa w jajach. Może dzis. Pierwsze mogą być co 2-3 dni
-
Ukulele, to ja ostatnio chyba w lutym zmieniałam pampersa na leżąco. I zawsze to była największa tortura. Nie znosiłam tego robić. A potem odkryłam nową jakość życia, gdy młody ogarnął stanie i okazało się, że zmiana pampersa, ubieranie czy zakładanie śpiworka mogą być całkiem przyjemne.
-
To wyobraźcie sobie, że my wciąż zmieniamy pampersa normalnie na przewijaku na komodzie. Wiążę się to z krzykiem, uciekaniem, ale mi jest niewygodnie robić to na stojąco. Ona wyciąga te nogi z panstsow czy spodni i ogólnie jest masakra. Jak już nie mam siły to wołam męża, do niego czuje respekt i leży spokojnie gdy on ją przebiera. W żłobku podobno też na luzie daje sobie zmienić na leżąco.
-
Jezu u nas też jest dziki zwierz przy pampersie. Jak tylko zbliżam się do przewijaka to już się wygina. Nie mogę uwierzyć że starsza spokojnie leżała do 2 roku życia 🤣
Tanashi, kurde to kiepsko wyszło u was. Nam rok temu sie fajnie udało, byliśmy w miejscu gdzie dzieci sobie hasały po podwórku razem.
Werzol ja znam spoko dr w Enel medzie na Pystora. Nie jest najmilsza, ale ogarnia co trzeba. -
Też w większości zmieniamy pampersa na przewijaku, pomimo że ledwo się na nim mieści xD ale jak dostanie coś interesującego do rąk to da się to szybko zrobić.
No i też jest krzykaczem, drze jape czasem tak, że ostatnio zaczęłam krzyczeć razem z nim to się tak zdziwił, że zamilkł 😂
Karola czym robiliście oprysk? Szukam inspiracji, najlepiej od ręki z Obi albo casto 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 12:30
-
kasssia wrote:Jezu u nas też jest dziki zwierz przy pampersie. Jak tylko zbliżam się do przewijaka to już się wygina. Nie mogę uwierzyć że starsza spokojnie leżała do 2 roku życia 🤣
Tanashi, kurde to kiepsko wyszło u was. Nam rok temu sie fajnie udało, byliśmy w miejscu gdzie dzieci sobie hasały po podwórku razem.
Werzol ja znam spoko dr w Enel medzie na Pystora. Nie jest najmilsza, ale ogarnia co trzeba.
A u kogo robiłaś prenatalne? Ja poprzednio na zesłanej i było spoko, ale mało mówił. Chciałabym kogoś pokroju Lipy który ciągle opowiada co widać -
Nineq to mogę na Ciebie zaczekać do maja/czerwca 😄
Anabbit dzięki za odpowiedź, może w takim razie też na razie ściągniemy barierkę, to będzie się staczał na nasze łóżko zamiast się uderzać z dwóch stron xD
My jeszcze trochę używamy przewijaka przy 💩 ale mamy zamiar się z nim żegnać w najbliższych dniach, bo chłop sobie wymyślił, że będzie na nim stawał i oglądał swoje rzeczy na półce wyżej.
Nineq lubi tę wiadomość
-
Werzol wielkie gratulacje!! Życzę zdrowej i bezproblemowej ciazy🥰 super, ze kolejnej z naszych czerwcowek sie udalo.
Anabbit, gratuluję pięknej nocki, oby tak dalej 💪
U nas z kolei 3 noc tragiczna, maly najchętniej by byl podpięty pod cyca non stop, wierzga, wstaje, masakra ale znam winowajcę- 3 zeby na raz mu ida, strasznie sie slini i drapie po buzi u do tego leje sie mu katar. Mam nadzieję ze jak sie przebija to bedzie lepiej bo sie juz odzwyczaiłam od takich ciężkich nocy 🫠
Werzol lubi tę wiadomość
-
Nineq jakie szykowanie wyprawki 🫣🫣 jak dostanę info, że będzie córeczka to wtedy obkupie się w różowe ciuszki 😅
A poza tym to kupię małe pampersy i wyprawkę dla siebie na połóg. Resztę w sumie mam. Zastanawiam się tylko nad drugą komodą, żeby każdy bobas miał swoją i żeby to pomieścić wszystko.
U nas zmiana pampersa to walka, chociaż nie zapeszając chyba ostatnio ogarnął, że jak będzie grzecznie leżał to zrobimy to szybko i sprawnie 😅 ale oczywiście musi coś dostać do rąk, żeby poleżeć te 20 sekund xd
Blondi typowe przy hajnid bobasach, że najwięcej się drą przy mamie. My chodzimy na fizjo i inne dzieci to fajnie z tymi paniami pracują, a Marcel ciągle ucieka do mnie, żadnymi zabawkami się nie zainteresuje tylko będzie robił dramy. Czy mi głupio? Tak... Mam wtedy poczucie, że marnujemy czas, bo w tym czasie nasza fizjo mogłaby na prawdę ćwiczyć z jakimś dzieckiem. -
Tanashi to widze, że u was ten sam układ 🤣
Anabbit, te pierwsze robiłam w premium medical u dr Kosińskiego. To jest boss jeśli chodzi o prenetalne, jak tylko ktoś widział u kogo miałam badanie to prawie się kłaniał 🤣 w premium medical na NFZ. Potem powtarzałam ale to już w Medicover. W Enel medzie nie robiłam w ogóle USG.
Ten Kosiński jest mega, wszystko opowiada i jest mega miły. Zadko się zdarza żeby lekarz uznany w środowisku medycznym był taki miły 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca, 13:38
Anabbit lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Tanashi to widze, że u was ten sam układ 🤣
Anabbit, te pierwsze robiłam w premium medical u dr Kosińskiego. To jest boss jeśli chodzi o prenetalne, jak tylko ktoś widział u kogo miałam badanie to prawie się kłaniał 🤣 w premium medical na NFZ. Potem powtarzałam ale to już w Medicover. W Enel medzie nie robiłam w ogóle USG.
Ten Kosiński jest mega, wszystko opowiada i jest mega miły. Zadko się zdarza żeby lekarz uznany w środowisku medycznym był taki miły 😅
O, to spróbuję się do niego dostać. Ciężko było z terminami?