CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Ja ledwo żyję. Wymiotowałam w nocy wodą (wtf), boli mnie głowa koło skroni od wieczora.. Tak jeszcze nie było a myślałam, że będzie lepiej
Trzymam kciuki żeby nam jak najszybciej przeszło 🤞
No i powodzenia na dzisiejszych wizytach! Ja niedługo jadę oddać krew na pappę, więc pewnie w środę będę mieć USG + wyniki z krwiLaMia lubi tę wiadomość
-
Udanych wizyty. 🤞
Ja zdecydowałam, że powiem dziś szefowi, bo muszę urlop wziąć, żeby tego krwiaka doprowadzić do porządku i przy okazji wniosek o wolne przy świętach. Boję się, nie wiem czego 🥲chyba że zapeszę?
Współczuję wymiotów. Mnie raz na kilka dni złapią mdłości, ale teraz za to zauważyłam, że niekiedy bolą mnie mięśnie brzucha. Jakbym po siłowni była 🤨 -
Nineq będzie dobrze Powodzenia na rozmowie z szefem!
I trzymam kciuki za dobre wieści z wizyt, laseczki!
Co do wymiotów, u mnie jak się zaczęło po 7 tygodniu tak było tragicznie dopóki nie zaczęłam brać tabletek. Teraz zdecydowanie lepiej, choć nadal mam czasem mimo leku napady mdłości i zdarzy się raz na kilka dni 🤮Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 08:32
LaMia lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty ❤️
To jakiś narodowy dzień bólu głowy ? Mnie wieczorem też złapało, przebudziłam się koło 22 to mało nie eksplodowała. Teraz lepiej, ale ćmi cały czas 😵💫
Nineq powodzenia na rozmowie ❤️
LaMia lubi tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Strasznie wam współczuję tych mdłości i wymiotów. Ja mdłości miałam tylko w 6tc, ale nawet raz nie wymiotowałam.
-
Może zmiana pogody idzie. Zapowiadają powrót śniegu i Mrozy
Ja spałam może z godzinę dzisiaj. Ale no wiecie. Ja mam KATAR
Zrobiłam użytek z xonevea wieczorem i wzięłam pół tabletki żeby mi nos odetkało. Pomogło ale na chwile,wzięłam tylko pół tabsa.
Powodzenia na wizytach -
Kciuki za wszystkie wizyty dziś!
-
U mnie powiedzmy, że do 9 tc były mdłości a od 10 tc okropny bol glowy, teraz pora na zgagę... Ale musimy się nacierpieć, dobrze, że to w dobrej i pięknej sprawie.
Ja też mam dzisiaj prenatalne, więc łącze się myślałam z wizytującymi.
Ps. Choinka piękna, brzuszki piękne, oby były dzisiaj (i nie tylko dzisiaj) piękne wiadomości z wizyt i pierwszych prenatalnych!Malinaaa2024, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
omajgad, właśnie zerknęłam do teczki xD wizytę mam o 11:00, a nie o 11:50 xD
hahaha brawo ja, ale bym narobiła xD
Malinaaa2024, Revolutionary , amoze, Lauraa lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj 🤞 Dawajcie znać!
Ja właśnie skończyłam 12 tydzień i mam wrażenie że te najgorsze objawy powoli ustępują - przede wszystkim mam więcej siły, nie muszę spać pół dnia 🙌 mdłości też coraz mniejsze. Czekam na ten drugi trymestr jak na jakiś magiczny czas 🙈Malinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Udanych wizyty. 🤞
Ja zdecydowałam, że powiem dziś szefowi, bo muszę urlop wziąć, żeby tego krwiaka doprowadzić do porządku i przy okazji wniosek o wolne przy świętach. Boję się, nie wiem czego 🥲chyba że zapeszę?
Współczuję wymiotów. Mnie raz na kilka dni złapią mdłości, ale teraz za to zauważyłam, że niekiedy bolą mnie mięśnie brzucha. Jakbym po siłowni była 🤨
Nineq to już 13tc u Ciebie więc mów śmiało
Mi pracowniczka np tak jak ja jestem teraz dała info i zaświadczenie o ciąży koło 11tcWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 09:20
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Cel95 wrote:Nineq to już 13tc u Ciebie więc mów śmiało
Mi pracowniczka np tak jak ja jestem teraz dała info i zaświadczenie o ciąży koło 11tc -
Elza1234 wrote:Trzeba dawać jakieś zaświadczenia? Nie wystarczy zwolnienie od lekarza w systemie?
Zaświadczenie jest potrzebne jeżeli np. kończy Ci się umowa. Warunkiem przedłużenia umowy do dnia porodu jest zaświadczenie, że w dniu końca umowy jesteś w 12 tc.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Elza1234 wrote:Trzeba dawać jakieś zaświadczenia? Nie wystarczy zwolnienie od lekarza w systemie?
U mnie akurat pracowniczka dala jak pracowała:) potem po jakichś 3 tyg miała l4
Mogła np wychodzić na badania bez nadrabiania itp pewnie stąd tak zrobiła, bo z przerwami u nas nikt nie ma problemu, umowę też miała uop nieokreślonyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 09:48
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min
5/12 11+4, CRL 5,4 💗 158/min
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 🙏
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
-
Nineq wrote:Udanych wizyty. 🤞
Współczuję wymiotów. Mnie raz na kilka dni złapią mdłości, ale teraz za to zauważyłam, że niekiedy bolą mnie mięśnie brzucha. Jakbym po siłowni była 🤨
Ja też raczej na dniach będę mówić w pracy. W tym tyg będę miała wyniki z Pappy i z Panoramy.
A najlepsze, że poza tym, że moja szefowa prawdopodobnie niedługo odejdzie to jeszcze mamy mieć spotkanie zespołu w styczniu (chwilę przed tym, jak miałam iść na urlop a potem ma L4) i się mocno zastanawiam czy lecieć czy sobie darować. Ale raczej sobie daruje, jakoś nie widzi mi się lot samolotem samej
A moja córka ma też katar, ale mam nadzieje, że to od szczepionki na grypę, bo miała w czwartek. -
Ja mam na czas nieokreślony (już tu nie wrócę: a. nie chcę, dziś mija 6 lat pracy w tym miejscu, za długo; b. szefostwo robi wszystko żeby po macierzyńskim samemu zrezygnować z pracy. Moje stanowisko jest tylko na jedną osobę).
Wiem, że mam 13 tc, ale i tak się boję, że coś nie wyjdzie 🫣
Na wizyty i tak wychodzę jak chcę, chyba że jest zaplanowane coś to muszę pytać.
Nie chce l4, bo mam dwa zlecenia w firmach powiązanych i odejdzie mi 600 zł (niedużo, ale to za nic nie robienie w tych firmach).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 09:57
-
Byłam na pobraniu krwi na Nifty 😳😳😳🤦🏼♀️
U nas w mieście tylko w jednym punkcie mają umowę z nimi. Już wiem, że nigdy więcej tam nie pójdę. Na początek Pani trzy razy pytała czy jestem w ciąży..."aha to nie jest Pani w ciąży, to ok" ...kilka razy jej tłumaczyłam, że jestem i właśnie dlatego robię to badanie.
Jestem pokluta cała...dłonie obie, w zgięciach łokcia na przedramionach. Panie we trzy nie umiały pobrać mi krwi.
Twierdziły że za mało piję ( swoją drogą 3-4L dziennie to mało?) potem, że krew gęsta, a najlepsze że jak z jednego miejsca wyjęły ze mnie igłę to krew jednej aż trysnęła na fartuch.
Tak więc...moja próbka krwi to zlewki krwi z różnych miejsc mojego ciała. Żeby tylko dobrze ta próbke wysłały, bo zaczęłam watpic.
Siedziałam w tym gabinecie 40 minut, wyglądam jak ofiara przemocy albo narkoman. Jak wyszłam to ludzie w kolejce patrzyli na mnie z politowaniem i wręcz chórem powiedzieli "o Boże"
Jutro już idę na podstawowe badania do diagnostyki, która mam koło domu i jestem przekonana, że takich cyrków nie będzie.
Powodzenia dziewczyny na wizytach.✊❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2024, 10:29
amoze lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:U mnie akurat pracowniczka dala jak pracowała:) potem po jakichś 3 tyg miała l4
Mogła np wychodzić na badania bez nadrabiania itp pewnie stąd tak zrobiła, bo z przerwami u nas nikt nie ma problemu, umowę też miała uop nieokreślony
A L4 biorę w dniu prenatalnych, czyli 20.12
Umowę mam na czas nieokreślony, więc tu nie ma problemu
Dzięki!Cel95 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ja mam na czas nieokreślony (już tu nie wrócę: a. nie chcę, dziś mija 6 lat pracy w tym miejscu, za długo; b. szefostwo robi wszystko żeby po macierzyńskim samemu zrezygnować z pracy. Moje stanowisko jest tylko na jedną osobę).
Wiem, że mam 13 tc, ale i tak się boję, że coś nie wyjdzie 🫣
Na wizyty i tak wychodzę jak chcę, chyba że jest zaplanowane coś to muszę pytać.
Nie chce l4, bo mam dwa zlecenia w firmach powiązanych i odejdzie mi 600 zł (niedużo, ale to za nic nie robienie w tych firmach). -
Tanashi wrote:Ja też preferuję miękkie staniki, do karmienia mam z Lidla i teraz zamówiłam z Miracle Makers, one nie są takie typowo rozpinane tylko odsuwane, więc sprawdzą się nie tylko do karmienia. A ubrań typowo ciążowych nie kupuję, jedynie rajstopy i po domu mam legginsy. A na co dzień chodzę w takich zwykłych sukienkach dzianinowych i one się dobrze w ciąży sprawdzają. Dzisiaj mam mój łup wakacyjny kaszmirowo-welniany z vinted za 15 zł 😎
https://zapodaj.net/plik-lbGPBzApJS
jakbym miała taką figurę to też bym nosiła takie sukienki 🙈 U mnie póki co tylko brzuch spożywczy więc wszelakie bardziej dopasowane ciuchy odpadają2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...