CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskawka ja niejednokrotnie pisałam, że mam wrażenie że mój młody nie ogarnia wielu rzeczy i się zastanawiam czy jego rozwój jest ok. Motorycznie poszedł jak burza, ale tak intelektualnie to mam wrażenie, że jest w tyle.
Myślę, że nie robisz jej krzywdy nie puszczając do żłobka. Ma kontakt ze swoim "bliźniakiem", na pewno jako doświadczona żłobkowa ciocia zapewniasz jej odpowiednie warunki do rozwoju.
Jesteś całą dobę 99% sama z opieką nad nią.
Ja poszłam na l4 równo z końcem macierzyńskiego. Na maila do tej pory mi nie odpisali czy wszytakim jest ok, czy widzą to zwolnienie 🙈 dzwoniłam do kadr powiedzieć, że wysłałam im info to tylko się dowiedziałam, że mi odpiszą, bo mają burdel bo kierowniczka też w ciąży poszła na l4 i nie ma kto pracować w HR 🤦
Nie mam pojęcia czy mi dobrze wypłatę za czerwiec policzyli. Muszę napisać jeszcze jednego maila, żeby mi łaskawie wysłali info ile mam dni urlopu zaległego i pasek za czerwiec.
Niby duuuza firma, a burdel niesamowity mam wrażenie od kiedy zmienili zarząd... -
Sama nie wiem. Dzisiaj się przydał namiocik i wózek na plażę, też co można wrzucić rzeczy i dziecko do środka.Cel95 wrote:To miłego plażowania! A Tobie Elza co się najbardziej dla Malucha sprawdza na wycieczce?
A w mieszkaniu? Fakt że jest pralka xD wanienkę też mamy stokke, bo mimo basenów od dawna nie lubi prysznica
Mamy jakieś drobne zabawki do mieszkania, ale na plażę to tylko do piasku.
I my jeszcze krzesło z ikei do jedzenia wzięliśmy. Nie brałam żadnych mat, łazi po podłodze. Obiady? Ugotowałam dwa razy rosół, poza tym na obiad je słoiczki albo coś od nas.
Na sniadania gotujemy normalnie kaszkę, smażę jej też placki, dużo owoców je. Ale no ja się z dietą nie spinam kompletnie, bo je smażone i pieczone.
A poza tym najbardziej to sprawdzają mi się dziadkowie
-
Co do pogody, sb-pon było wietrznie ale ciepło, raczej na spacery (codziennie po 30 tys kroków). Wt masakra, lało okropnie. Wczoraj wiało ale było ciepło, no i nie było plazy wg
A dziś - bomba. 22 stopnie, słońce, lekki wiatr. Dla mnie idealnie
i z dnia na dzień ma być tylko cieplej
Werzol lubi tę wiadomość
-
U nas na plaży ekstra się sprawdziło kółko z Decathlonu, ale nie wiem czy pogoda będzie sprzyjała pływaniu w Bałtyku xD chociaż moja córka na 1.5 roku się moczyła po pas w Bałtyku w sierpniu i była bardzo zadowolona xd za to strój uv z Decathlonu klapa, nie byłam w stanie młodego zapiąć w ramionach, a nie jest jakimś kolosem. I jeszcze wzięłam specjalnie rozmiar 92 żeby był luźniejszy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 15:13
-
Anabbit a przypomnisz jak ty redukowałaś karmienia Lili?
Ja bym chciała w końcu przestać, ale Józek przez te upały to się uwstecznił w dzień i jadł po 5 razy, powoli mi się udaje zejść do 4.
Jeszcze jakiś strasznie wygłodniały jest od poniedziałku i ciągle woła am, także cały czas noszę w torebce bułkę na wszelki wypadek xD
Jedyny plus, że w nocy rzeczywiście już ciągnie zazwyczaj po 7-10 godzin bez przerwy. -
Blackapple, nic odkrywczego. Ona już jak miała 8-9 miesięcy jadła tylko w nocy plus po przebudzeniu (5-6) i raz w dzień.
Najpierw usunęłam to jedno dzienne karmienie i wprowadziłam jakiś posiłek.
Później ogarnęłam jej porządek nocny że jadła
19 / 2-3 / 4-5
Trochę tak ciągnęłam, później usunęłam jej 2-3, po kilku tyg 4-5 i zostało nam to jedno.
Walczę z myślami czy spróbować od tego weekendu odstawić całkowicie już. -
Hejo, trochę mnie nie było 😬 a widzę, że piękne rzeczy się tu zadziały 😍 gratulacje Werzol, Anabbit i Margaretka 🤗 nudnych ciąż i braku mdłości ❤️
Super też czytać, że żłobek nie taki straszny dla Maluchów. Zwłaszcza Anabbit mnie pocieszasz, bo mój jest ekstremalnie towarzyski i nawet jak gdzieś jedziemy to wyciąga do wszystkich ręce i nawet nie patrzy czy jesteśmy obok 🙈
Neurologopeda nas wysłała ostatnio do neurologa, bo po 2h wizycie stwierdziła, że jest bardzo intensywny i reguluje się mlekiem dlatego nie chce jeść za bardzo posiłków stałych. A neurolog jak go zobaczyła to tylko powiedziała, że po swoim 20 letnim doświadczeniu widzi, że jest kandydatem na adhd w przyszłości. Problemy ze spaniem, jedzeniem, intensywność, problemy z regulacją i wyciszeniem. Przyjęłam to i nawet trochę poczułam się zrozumiana, że sobie nie wymyślałam, że jest grubo 🙈 bo już się poczułam jak najgorsza matka świataWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 16:44
Anabbit, Margareetka, Werzol lubią tę wiadomość
-
Powiem Wam, że moje Dziecko pięknie jadło, a dziś zaczęła uwaga pluć wszystkim na odległość, bulgotać piciem itp xD także impreza.
A jak kolegę spotkała to zrobiła wielką aferę, że Mama powiedziała, że rzeczy innych dzieci nie zabieramy i oddała mu jego zabawkę 🤡
Nie wiem czy to bunt roczniaka czy druga dwójka dolna którą już kątem oka widzę. Ma już 8 zebow I każdy w sumie przeżywa dość mocno23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Rysio dziś świętował roczek, natarł się cały swoim tortem czekoladowym, otworzył prezent i sobie poszedł 🤣.
Zaskoczył wszystkich, ze starszą 2 miesiące zgięci w pół chodziliśmy za rączki a kawaler z nienacka wstał i chodzi.
Anabbit, Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość
-
To już kamień z serca jak jest serduszko, gratulacje 🥳
Grzegrzula wszystkiego najlepszego 🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 20:00
Anabbit, Grzegrzula lubią tę wiadomość
23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Anabbit gratuluję ❤️
Żeby nie było, że z tym moim bobasem to tak zawsze kolorowo, dzisiaj się rozpłakał o to, że go wyciągnęłam za szybko w jego mniemaniu z kąpieli tak, że aż złapał bezdech i zrobił się bordowy. Mój mąż się śmiertelnie przeraził, ja już znam takiego gagatka, który robił tak w dzieciństwie notorycznie, więc dmuchnęłam młodemu w twarz i mu przeszło. Mam nadzieję, że to jednorazowa akcja.
Anabbit lubi tę wiadomość