Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Kkk to my jesteśmy po drugiej stronie kupowania butów, bo młody ma bardzo wąska stopę i te normalne są za szerokie na niego 🤦 ja też mam ten sam problem, i dla mnie kupić sandały jakieś z paseczków ładne to katorga

Karola i to też jest jakaś myśl 😅
    Moja ma waąską stopę i chodzi w sandałach teva. Z resztą wszyscy w takich chodzimy.

event.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja kocham projektować i wybierać, tylko 90% rzeczy które mi się podobają są poza moim zasięgiem finansowym 🤣 mój mąż zawsze mówi wtedy do mnie "droga żono" 🤣

Mój mówi, że mam drogi gust xd on już wie, że jeśli z 10 rzeczy podoba mi się jedna to na bank będzie ta najdroższa. Nie musi ceny sprawdzać 😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja ma waąską stopę i chodzi w sandałach teva. Z resztą wszyscy w takich chodzimy.

Musze obczaić. Ja nakupiłam różne, mrugała, lasocki, mido, geox, emel. I mierzyliśmy z fizjo i geoxy leżały mu najlepiej.

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te geoxy mi koś polecał, a fizjo atipasy - ja szukam dla Malucha, co sam jeszcze dużo nie idzie, ale już chciałaby pozwiedzać np plac zabaw

Ja jak Mąż kupił mieszkanie to miałam zero środków, by się dołożyć, ale on wszystko ogarniał ekipami i robił na wymiar. Także ciężko nam je zostawić, małe, ale nasze. Chciałabym tak kiedyś dom wykończyć, ale obawiam się, że to byłby koszt ponad 200,300 tys teraz z pomocą jakiejś ekipy.

Także strzelam, że za te kilka lat jak moja Mama się zdecyduje mieszkać w swoim drugim miejscu w środku lasu to będzie raczej remont tańszym kosztem.

Ale szczerze to jakoś mnie nie ciągnie do tego dnia, i tak możemy przesiadywać w ogrodzie ile chcemy, który jest dokanczany też pod nas, plus nie wyobrażam sobie mieć Mamy 5h drogi ode mnie.... no słabo. I tak by musiała przyjeżdżać często, ale też w sumie wtedy może sobie być ze swoim partnerem po prostu u nas 😅 zobaczymy

Mnie tak życie zaskakuje ostatnie kilka lat, że w sumie ciężko tak sobie planować co będzie.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Kocham Teve miłością wielką
    Nie wiedziałam że robią takie malutkie
    Moja nadal nie ma żadnych butów 🤡
    Na jesień jej coś muszę kupić, żeby jej w stopy nie było
    Zimno, choć liczę do jesieni w końcu zacznie chodzić sama a nie tylko przy meblach

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Mój mówi, że mam drogi gust xd on już wie, że jeśli z 10 rzeczy podoba mi się jedna to na bank będzie ta najdroższa. Nie musi ceny sprawdzać 😂

U nas dokładnie tak samo 🤣

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja długo podejmuję wszystkie decyzje, całe szczęście, że kupowaliśmy mieszkanie z rynku wtórnego i tam zmienialiśmy tylko pojedyncze rzeczy. Jakbysmy mieli urządzać dom, to byśmy się wykończyli.

Dzisiaj płakanko na rozstaniu, bo na szybko, mają zajęcia z logopedą. Ale zdaje się, że szybko ucichło? Zobaczymy, jak się spotkamy. Ale jakby był to płacz wielkiego nieszczęścia to nie miałabym problemu go usłyszeć wśród innych głosów

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq zazdro, że macie kogoś w rodzinie co sie zna na tym, koszty wykonczenia wtedy dosłownie przez pół.

Ja nawet po znajomych nie mogłam dobrego polecenia jakis fachowców znaleźć, wszyscy niezadowoleni🙃.

Jedyne co to stolarza jakiegos do zabudowy meblowej dorwałam no i stolarza do schodów.
    I tak Tanashi dla porownania, mi za dębowe schody powiedzieli 50k.

Także zazdroszczę wszystkim, którzy mają znajomosci w branży wykonczeniowo budowlanej😁

age.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze bez butów, mam dużo używek w większości krótko używanych, myślę, że i tak będziemy kupować nowe, bo nie zaleca się nosić butów po kimś, ale już sobie zobaczymy co jak leży. Mieliśmy jedno podejście do założenia jak moja mama dzień przed chrztem zapytała, jakie mały będzie mieć buty, a ja: jakie buty?!? No i potem sobie myślę, że może na chrzest wypada coś mieć na stopie. Zmierzyłam jednego, strasznie rozczapirzał palce, aferę zrobił i chciał ściągać. Po tej minucie mierzenia przestawiłam się na opcję skarpetek. No ale jak wyszliśmy w ten upał 40 stopni to uznałam, że nie będziemy się katować

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula 50k, wow! Ja u siebie też robiłam schody dębowe 2 lata temu (oczywiście wybierałam pół roku) i były za 23k

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50k za schody? 😱 Cieszę się, że budujemy parter 😅 chociaż no każdy rodzaj domu ma swoje większe i mniejsze koszty.

Mój młody oszalał na punkcie pianki z mleka w kawie. Jak widzi że ktoś robi kawę to aż się trzęsie i robi awanturę żeby mu dać się napić 🤦

Dziś mamy konsultacje u lekarza rehabilitacji. Ciekawa jestem czy nam jeszcze przedłuży czy już nie. Fizjo jest zadowolona z efektów, ładnie chodzi i na boso i w butach. Nie wiem czy motorycznie coś może nam się jeszcze popsuć?

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula 🫣 a potem przyjdzie dziecko i i tak pierdolnie w te schody jakąś metalową zabawką. Been there done that 🤣🤣

age.png
‹‹ 2959 2960 2961 2962 2963
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ