CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja ma waąską stopę i chodzi w sandałach teva. Z resztą wszyscy w takich chodzimy.Margareetka wrote:Kkk to my jesteśmy po drugiej stronie kupowania butów, bo młody ma bardzo wąska stopę i te normalne są za szerokie na niego 🤦 ja też mam ten sam problem, i dla mnie kupić sandały jakieś z paseczków ładne to katorga
Karola i to też jest jakaś myśl 😅 -
Tanashi wrote:Ja kocham projektować i wybierać, tylko 90% rzeczy które mi się podobają są poza moim zasięgiem finansowym 🤣 mój mąż zawsze mówi wtedy do mnie "droga żono" 🤣
Mój mówi, że mam drogi gust xd on już wie, że jeśli z 10 rzeczy podoba mi się jedna to na bank będzie ta najdroższa. Nie musi ceny sprawdzać 😂 -
Te geoxy mi koś polecał, a fizjo atipasy - ja szukam dla Malucha, co sam jeszcze dużo nie idzie, ale już chciałaby pozwiedzać np plac zabaw
Ja jak Mąż kupił mieszkanie to miałam zero środków, by się dołożyć, ale on wszystko ogarniał ekipami i robił na wymiar. Także ciężko nam je zostawić, małe, ale nasze. Chciałabym tak kiedyś dom wykończyć, ale obawiam się, że to byłby koszt ponad 200,300 tys teraz z pomocą jakiejś ekipy.
Także strzelam, że za te kilka lat jak moja Mama się zdecyduje mieszkać w swoim drugim miejscu w środku lasu to będzie raczej remont tańszym kosztem.
Ale szczerze to jakoś mnie nie ciągnie do tego dnia, i tak możemy przesiadywać w ogrodzie ile chcemy, który jest dokanczany też pod nas, plus nie wyobrażam sobie mieć Mamy 5h drogi ode mnie.... no słabo. I tak by musiała przyjeżdżać często, ale też w sumie wtedy może sobie być ze swoim partnerem po prostu u nas 😅 zobaczymy
Mnie tak życie zaskakuje ostatnie kilka lat, że w sumie ciężko tak sobie planować co będzie.23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Kocham Teve miłością wielkąKarola3xJ:D wrote:Moja ma waąską stopę i chodzi w sandałach teva. Z resztą wszyscy w takich chodzimy.
Nie wiedziałam że robią takie malutkie
Moja nadal nie ma żadnych butów 🤡
Na jesień jej coś muszę kupić, żeby jej w stopy nie było
Zimno, choć liczę do jesieni w końcu zacznie chodzić sama a nie tylko przy meblach -
Ja długo podejmuję wszystkie decyzje, całe szczęście, że kupowaliśmy mieszkanie z rynku wtórnego i tam zmienialiśmy tylko pojedyncze rzeczy. Jakbysmy mieli urządzać dom, to byśmy się wykończyli.
Dzisiaj płakanko na rozstaniu, bo na szybko, mają zajęcia z logopedą. Ale zdaje się, że szybko ucichło? Zobaczymy, jak się spotkamy. Ale jakby był to płacz wielkiego nieszczęścia to nie miałabym problemu go usłyszeć wśród innych głosów -
Nineq zazdro, że macie kogoś w rodzinie co sie zna na tym, koszty wykonczenia wtedy dosłownie przez pół.
Ja nawet po znajomych nie mogłam dobrego polecenia jakis fachowców znaleźć, wszyscy niezadowoleni🙃.
Jedyne co to stolarza jakiegos do zabudowy meblowej dorwałam no i stolarza do schodów.
I tak Tanashi dla porownania, mi za dębowe schody powiedzieli 50k.
Także zazdroszczę wszystkim, którzy mają znajomosci w branży wykonczeniowo budowlanej😁
-
My jeszcze bez butów, mam dużo używek w większości krótko używanych, myślę, że i tak będziemy kupować nowe, bo nie zaleca się nosić butów po kimś, ale już sobie zobaczymy co jak leży. Mieliśmy jedno podejście do założenia jak moja mama dzień przed chrztem zapytała, jakie mały będzie mieć buty, a ja: jakie buty?!? No i potem sobie myślę, że może na chrzest wypada coś mieć na stopie. Zmierzyłam jednego, strasznie rozczapirzał palce, aferę zrobił i chciał ściągać. Po tej minucie mierzenia przestawiłam się na opcję skarpetek. No ale jak wyszliśmy w ten upał 40 stopni to uznałam, że nie będziemy się katować
-
Grzegrzula 50k, wow! Ja u siebie też robiłam schody dębowe 2 lata temu (oczywiście wybierałam pół roku) i były za 23k
-
50k za schody? 😱 Cieszę się, że budujemy parter 😅 chociaż no każdy rodzaj domu ma swoje większe i mniejsze koszty.
Mój młody oszalał na punkcie pianki z mleka w kawie. Jak widzi że ktoś robi kawę to aż się trzęsie i robi awanturę żeby mu dać się napić 🤦
Dziś mamy konsultacje u lekarza rehabilitacji. Ciekawa jestem czy nam jeszcze przedłuży czy już nie. Fizjo jest zadowolona z efektów, ładnie chodzi i na boso i w butach. Nie wiem czy motorycznie coś może nam się jeszcze popsuć? -