Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam jedną suknię za 200 zł w ciemno bez przymiarki, bo kupiłam w ciąży. Przymierzałam po porodzie. Pasowała 🤣🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 12:18

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu mmr i pneumo. Kolejne będą meningo za miesiąc dwa. Zapomnialam zapytać ile kzm kosztuje..

My mamy befado zapinane materiałowe buty i na szersza stopę ok tez polecam.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadnijcie co za dzban pojechał na zakupy i przy okazji kupił 80 kg kamienia ozdobnego? I wiózł go w wózku dziecięcym (max 15 kg obciazenia)

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No te 50k za schody to tylko czubek góry lodowej🤣
    Jedyne co mam na obrone tej ceny to mowimy tu o schodach z parteru na piętro, i samonośnych z piętra na poddasze. No i te drugie są dużo droższe.

Za kuchnie uslyszalam 30k i za blat 7k, i mam pytanie czy któraś z Was ma doswiadczenie z blatem kompaktowym hpl i czy to faktycznie warte swojej ceny.

Dobrze, że przegląd butów robicie, bo po tych pierwszych krokach musze chyba juz jakies kupic sesnowne. Mamy sandalki lasocki i są ok, ale pamietam że starszej fajnie sie chodzilo w elefanten chyba w deichmanie sa. Planowałem geoxa sprawdzic bo jakies mi wyskoczyly na promce.

age.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Zgadnijcie co za dzban pojechał na zakupy i przy okazji kupił 80 kg kamienia ozdobnego? I wiózł go w wózku dziecięcym (max 15 kg obciazenia)

Dobre te wózki teraz robią...

Margareetka lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No te 50k za schody to tylko czubek góry lodowej🤣
    Jedyne co mam na obrone tej ceny to mowimy tu o schodach z parteru na piętro, i samonośnych z piętra na poddasze. No i te drugie są dużo droższe.

Za kuchnie uslyszalam 30k i za blat 7k, i mam pytanie czy któraś z Was ma doswiadczenie z blatem kompaktowym hpl i czy to faktycznie warte swojej ceny.

Dobrze, że przegląd butów robicie, bo po tych pierwszych krokach musze chyba juz jakies kupic sesnowne. Mamy sandalki lasocki i są ok, ale pamietam że starszej fajnie sie chodzilo w elefanten chyba w deichmanie sa. Planowałem geoxa sprawdzic bo jakies mi wyskoczyly na promce.

Dużo masz mb tego blatu?

My 7 tysi daliśmy 2 lata temu za granitowy, bardzo dobrze wydane pieniądze, polecam. Tylko braliśmy u kamieniarza, który robi normalnie nagrobki a nie w jakimś centrum designu, bo w takich miejscach cena była x1.5 albo nawet X2.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukienkę ślubną kupiłam na allegro za 600 zł, wisi w pokrowcu. Mam nadzieję, że do kwietnia będzie nadal ok. Muszę przymierzyć, czy nie przytyłam 😆

Młody śmiga w sandałach ze smyka, były na promocji, a do końca lata wystarczą. W żłobku wszystkie chodzące są bez butów, na jesień ciapki mają mieć. Najgorsze z butami jest to, że te stopy tak im szybko rosną i co chwilę trzeba kupować.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Sukienkę ślubną kupiłam na allegro za 600 zł, wisi w pokrowcu. Mam nadzieję, że do kwietnia będzie nadal ok. Muszę przymierzyć, czy nie przytyłam 😆

Młody śmiga w sandałach ze smyka, były na promocji, a do końca lata wystarczą. W żłobku wszystkie chodzące są bez butów, na jesień ciapki mają mieć. Najgorsze z butami jest to, że te stopy tak im szybko rosną i co chwilę trzeba kupować.

Na dwór też wychodzą bez butow?
    Ja mojej kupiłam ze smyka jakieś tenisówki. Ona nie chodzi, ale wracała ze żłobka w czarnych skarpetach, bo codziennie na placu zabaw są.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Na dwór też wychodzą bez butow?
    Ja mojej kupiłam ze smyka jakieś tenisówki. Ona nie chodzi, ale wracała ze żłobka w czarnych skarpetach, bo codziennie na placu zabaw są.
    Niechodzące dzieci były w wózku. Chodzące buty miały. Ale tylko pewnie chodzące były puszczane same. Potem były upały i nie wychodzili na dwór, a młody od tygodnia w domu, bo chorował. Teraz od poniedziałku zostawię buty. Właśnie ze smyka mam jedne i drugie jakoś noname.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Co chwilę, w rozmiarze 21 chodził półtora miesiąca i już małe 🤦

Ja suknie wiedziałam jaką chce, poszłam do jednego salonu, przymierzyłam chyba z 10 sukienek przeróżnych i skończyłam z tą która pierwotnie chciałam.
    Jak na suknie to chyba średnia półka cenowa bo 5,5tys dałam 😅 ślub był skromny, ale suknie chciałam mieć wymarzoną 🙈

Anabbit lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też miałam wymarzoną suknie i po prostu żadna inna mi się nie podobała, tylko ta wymarzona
    Ale też dałam, tzn mama xd 🤣 jakoś 5 tys za nią, choć była powystawowa

age.png

Wysłany: 10 lipca, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Dobre te wózki teraz robią...
    On ma z 9 lat. Te nowe na sam widok by sie złamały

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    On ma z 9 lat. Te nowe na sam widok by sie złamały

No to ma większy sens, że to starszy wózek. Ale co Cie podkusiło, żeby tyle kilogramów targać to nie wiem😁

age.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    Dużo masz mb tego blatu?

My 7 tysi daliśmy 2 lata temu za granitowy, bardzo dobrze wydane pieniądze, polecam. Tylko braliśmy u kamieniarza, który robi normalnie nagrobki a nie w jakimś centrum designu, bo w takich miejscach cena była x1.5 albo nawet X2.

Nie pamietam dokladnie ale nie tak duzo, kuchnie mam w U ale czesc zabudowy jest wysoka. Dobry pomysl z tym kamieniem, mam sasiada na wsi co robi nagrobki 😁 może da dobra cene

age.png

age.png

Wysłany: 10 lipca, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No to ma większy sens, że to starszy wózek. Ale co Cie podkusiło, żeby tyle kilogramów targać to nie wiem😁
    Miało tego że je kupiłam. 40 kg wypłukałam i zrobiłam fragment przy schodach. Ale kręgosłup mi pęka takze reszta jutro. Mala też nie współpracuje.

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    O tak, żadnego remontu starych domów, to jest studnia bez dna xD

A co do butów, my mamy sandałki Befado i chyba by były spoko na węższa stopkę jakby ktoś szukał, fizjomommy z insta je polecała. Gorzej, że młodego paraliżuje jak ma je na nogach a chce latać po placu zabaw jak już się nauczył 😅

Jaki macie model z tego befado? Patrzyłam na nie ale jakoś nie mogłam się zdecydować.

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Grzegrzula 🫣 a potem przyjdzie dziecko i i tak pierdolnie w te schody jakąś metalową zabawką. Been there done that 🤣🤣

No dlatego podłogę w całym domu robie w winylu bo nie moglabym patrzeć na zniszona drewniana za miliony moment, nie zapominajmy o psie i jego pazurach.

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    No dlatego podłogę w całym domu robie w winylu bo nie moglabym patrzeć na zniszona drewniana za miliony moment, nie zapominajmy o psie i jego pazurach.

My właśnie mamy drewnianą i potwierdzam, są rysy 🤣 ale liczyłam się z tym, całe życie mieszkałam w domu z drewnianą podłogą i chodzenie po niej boso to jest dla mnie wyższy poziom przyjemności, jestem gotowa na cyklinowanie jbc 🤣

Grzegrzula, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie tak mi dziś dziecko wychwalali w żłobku, że zaczęłam się zastanawiać czy mówią o moim 😂 nie płacze w ogóle, je wszystko, zasypia sama i śpi 2h, bawi się świetnie, uśmiecha, czeka NA SWOJĄ KOLEJ na zajęciach. Na koniec pani powiedziała że chciałaby mieć każdą taką adaptację 😳😂

Grzegrzula, Elza1234, Margareetka, Werzol, Blondi29, Szarotka12 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Słuchajcie tak mi dziś dziecko wychwalali w żłobku, że zaczęłam się zastanawiać czy mówią o moim 😂 nie płacze w ogóle, je wszystko, zasypia sama i śpi 2h, bawi się świetnie, uśmiecha, czeka NA SWOJĄ KOLEJ na zajęciach. Na koniec pani powiedziała że chciałaby mieć każdą taką adaptację 😳😂
    Tryb reprezentacyjny ON 😅
    A tak poważnie to mega się cieszę i naprawdę napawa mnie to optymizmem przed wcześniem

Anabbit lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 2962 2963 2964 2965 2966
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ