CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, jestem z wątku Mam lipcowych 2025 i chciałabym się was dopytać jakie polecacie wózki spacerowe. Zależy mi na amortyzacji i , żeby szybko się składał do auta 😅 Za odpowiedzi będę mega wdzięczna 🤗-13.06.25r.- 2500 g 🦔
-15.05.25r.- 1500 g 🍍
-02.05. 25r.- 30+4 ok. 1300 g 🍉
-24.04.25r.- III prenatalne, ok. 1066 g kruszynki 🍇
-11.04. 25r.- Echo serduszka ok, 850 g
-4.04.25r.-26+4, 750 g małej bokserki 🥊
-7.03. 25r.- 22+4, 480 g Panny 🍊
-26.02.25r.- Połówkowe, 350 g małej damy 🍒
-13.02.25r.- 230 g dziewuszki 💜
-07.02.25r.- 5 wizyta (nadal nie wiemy kogo tam gościmy💚) 18+4?
-10.01.- 4 wizyta (14+4)
-13.12- 3 wizyta (10+4) szalejące dzidzi 🍒
-22.11- 2 wizyta (7+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(6+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29
❤️H❤️ 07.07.2025r. 2820g 51 cm do kochania ❤️ -
Dziękujemy za gratulacje i życzenia! Bardzo wzruszający dzień dzisiaj.
Gratuluje dobrych wieści ciążowych, nie powiem kusicie😁. U nas decyzja zapadła, że sie staramy o 3 sztukę szczęścia ale zaczynamy od jesieni.
Dobrze słyszeć, że w żłobkach dzieciaki sie coraz lepiej adaptują. My startujemy we wrześniu bo udało sie nam dostać do żłobka samorządowego. Jak byliśmy zapisac małego to byłam w ciężkim szoku jak ładna jest ta placówka. Wyremontowana w tym roku i nawet jest pokój do karmienia, który zaliczyliśmy wtedy. Nastawiam się pozytywnie, ciocie też zrobiły na nas dobre wrażenie.
Co do żłobków i rozterek w pełni rozumiem, ale z perspektywy czasu widzę że starszej szkody to nie wyrządziło, jest fajnym rezolutnym dzieckiem, dobrze odnajduje się w grupie i jest śmiałą pogadaną dziewczynką. Godziny pracy mieliśmy tak ustawione żeby chodzila na 6h i odciążyło nas to mocno w drugiej ciąży. Nie mamy nikogo kto by nam mógł pomóc przy dzieciach także nie mieliśmy dużego wyboru.
Blackapple, Anabbit, kasssia lubią tę wiadomość
-
Lauraa wczoraj bylam w poradni psychologiczno pedagogicznej(aktualnie prowadze krucjatę z systemem ale nawet nie gadam o tym) I tak podpytywały mnie jaki był mój syn jako niemowlę/małe dziecko. Luźna rozmowa,nie wywiad medyczny. I mówię im,ze to widać kto bedzie autystą czy z zaburzeniami hiperkinetycznymi. Że nie ma bata ,że tego nie widać. I same przyznały, że tak jest ale nie można oficjalnie o tym mówić.
-
Jutro kładziemy panele w pokoju nr 5. Tym sposobem goście na chrzciny będą mieli gdzie spać. To chyba bedzie pokoju małej docelowo. Chociaż nie wiem czy nie dać jej większego,chłodniejszego ale ciemnego....
Juz mi sie rzygać chcę tym remontem. Jeszcze cała klatka schodowa,korzytarz na dole,połowa dołu ,dwie łazienki i schody wejściowe są do zrobienia. Także będzie trochę syfiato na te święta. No trudno. Może za rok....
Dzisiaj w Leroy jak wybieraliśmy panele jakiś facet powiedział,że jestem idealną kobietą,bo podeszłam do paneli i mówię "tanie i spoko,bierzemy". Decyzja w 2 minuty. Jego żona podobno drugi miesiąc panele wybiera😅 -
Karola3xJ:D wrote:Lauraa wczoraj bylam w poradni psychologiczno pedagogicznej(aktualnie prowadze krucjatę z systemem ale nawet nie gadam o tym) I tak podpytywały mnie jaki był mój syn jako niemowlę/małe dziecko. Luźna rozmowa,nie wywiad medyczny. I mówię im,ze to widać kto bedzie autystą czy z zaburzeniami hiperkinetycznymi. Że nie ma bata ,że tego nie widać. I same przyznały, że tak jest ale nie można oficjalnie o tym mówić.
Też doceniłam, że prosto z mostu powiedziala ze swojego doświadczenia. Wiadomo, dodała że tak nie musi wcale być, najwięcej się okaże jak pójdzie do szkoły. Ale ja sama czułam, że jest bardziej intensywnie niż u moich koleżanek. powodzenia w walce z systemem w takim razie -
Moze dlatego jedni maja ładne domy a inni po prostu domy😅 Ja to tam byle co,byle szybko. I mam byle jak😅Anabbit wrote:Karola ja jestem taka żona która wybiera panele 3 miesiące 😂 ja do tego wynajmowanego, w którym nigdy nie zamieszkam, wybierałam ponad miesiąc. Nie zliczę ile miejsc odwiesiliśmy. A do tego w którym mieszkamy to już nie chce nawet opowiadać 😂
-
To co na fb było: kilka z nas ma Carrello, któraś Cybex Balios, Muuvo go, ale wygrywa Carrello.Nieprzejrzysta wrote:Hej dziewczyny, jestem z wątku Mam lipcowych 2025 i chciałabym się was dopytać jakie polecacie wózki spacerowe. Zależy mi na amortyzacji i , żeby szybko się składał do auta 😅 Za odpowiedzi będę mega wdzięczna 🤗
Karola, to ja i mój K. podobnie. Wiemy jaki kolor i tylko wchodzimy zobaczyć, czy jakieś promocje. Zresztą... Szybkie zakupy najlepsze w naszym przypadku. Poprzednie mieszkanie kupione po 10 minutach oglądania, aktualne po dniu.
Grzegrzula, no to piątka. Mnie niesamowicie męczy wybór tego wszystkiego, nie lubię, chciałabym żeby ktoś mi ogarnął to, a ja wejdę na gotowe. -
Nineq wrote:To co na fb było: kilka z nas ma Carrello, któraś Cybex Balios, Muuvo go, ale wygrywa Carrello.
Karola, to ja i mój K. podobnie. Wiemy jaki kolor i tylko wchodzimy zobaczyć, czy jakieś promocje. Zresztą... Szybkie zakupy najlepsze w naszym przypadku. Poprzednie mieszkanie kupione po 10 minutach oglądania, aktualne po dniu.
Grzegrzula, no to piątka. Mnie niesamowicie męczy wybór tego wszystkiego, nie lubię, chciałabym żeby ktoś mi ogarnął to, a ja wejdę na gotowe.
No właśnie nauczeni doświadczeniem samodzielnego remontu mieszkania stwierdziliśmy, że nie idą nam takie rzeczy i że tym razem trudno, zapłacimy wiecej ale chcemy firme która nam zrobi projekt wykończenia i samo wykończenie.
Okazuję się że, oprócz tego że dalej sama musisz wszystko wybrać to jeszcze komuś to wytłumaczyć 🤣. Gdzie moje wymagania to żeby zmieścić wanne i prysznic, i wyglądało ciepło i przytulnie w obojętnie jakim stylu, wydają sie nie wygórowane.
Na samym projekcie mieli 4 miesiace opóźnienia. Mam nadzieję że te prace wykonczeniowe rzuca mnie na kolana, bo narazie to mam poczucie, że szybciej by to poszło gdybysmy ogarniali sami te ekipy wykończeniowe. Moze źle trafiliśmy ale mają dużo dobrych opini. Także ja nie wierze że sie da wejsc na gotowe a ktoś ogarnie.
Jedyna opcja to chyba kupno już wykończonego domu, ale chyba ciężko trafić taki który bedzie spełniał wiekszosc wymagań.
Mam nadzieję, że to ostatni dom jaki kupuje. -
Haha 😆właśnie, najgorzej, że trzeba nadal wybierać.Grzegrzula wrote:No właśnie nauczeni doświadczeniem samodzielnego remontu mieszkania stwierdziliśmy, że nie idą nam takie rzeczy i że tym razem trudno, zapłacimy wiecej ale chcemy firme która nam zrobi projekt wykończenia i samo wykończenie.
Okazuję się że, oprócz tego że dalej sama musisz wszystko wybrać to jeszcze komuś to wytłumaczyć 🤣. Gdzie moje wymagania to żeby zmieścić wanne i prysznic, i wyglądało ciepło i przytulnie w obojętnie jakim stylu, wydają sie nie wygórowane.
Na samym projekcie mieli 4 miesiace opóźnienia. Mam nadzieję że te prace wykonczeniowe rzuca mnie na kolana, bo narazie to mam poczucie, że szybciej by to poszło gdybysmy ogarniali sami te ekipy wykończeniowe. Moze źle trafiliśmy ale mają dużo dobrych opini. Także ja nie wierze że sie da wejsc na gotowe a ktoś ogarnie.
Jedyna opcja to chyba kupno już wykończonego domu, ale chyba ciężko trafić taki który bedzie spełniał wiekszosc wymagań.
Mam nadzieję, że to ostatni dom jaki kupuje.
My wydaliśmy kasę na mieszkanie więc remont na własną rękę, tzn., łazienki zrobi osoba z rodziny, która całe życie to robi, pomoże z podłogami, a malować mój K. potrafi.
Też mamy nadzieję, że to ostatnie mieszkanie, bo na kolejną przeprowadzkę się nie piszę. -
Ja też jestem taka, że wchodzę wybieram i wychodzę. Że wszystkim
Mieszkanie też wybraliśmy w 10 min xD
Ja nawet suknie ślubną wybrałam w krótką chwilę bo wiedziałam kontrolnie jaka chce 😅
Zjarałam sobie plecy, boże człowiek stary a głupi i liczył że filtr 30 wystarczy -
Ja coś czuję, że będę wybierać i wybierać jak już będziemy się zbliżać do etapu wykończenia 😅 teraz od ponad miesiąca rozważam różne układy łazienki... Ile się człowiek musi nagłowic gdzie postawić kibel xD naprzeciwko drzwi źle, naprzeciwko lustra też źle 🙈
To są te problemy pierwszego świata i których jeszcze niedawno nie miałam pojęcia 🤣🤣 -
Ja też mam nadzieję, że ten dom jest naszym ostatnim, jak jeszcze kiedykolwiek cokolwiek to mogę budować od zera albo wejść już na 100% gotowe - ŻADNEGO REMONTU STARYCH DOMÓW

Młody wypił mleko o 5:40 i poszedł jeszcze spać - śpi do teraz 😂 przy zasypianiu miał takie głupawkowe egzorcyzmy, że ostatecznie zasnął o 21:30 🤡 jedziemy później do sklepu stacjonarnego, w którym pomagają dobrze wybrać buty, bo gość ma wysokie podbicie i szeroką stopę i nie ma moje nerwy kupowanie w ciemno i oddawanie 😂 sandałki ze smyka sa spoko na chwilę, ale jednak widzę, że odciskają mu się na stópce. Na szerokość widać, że źle się je ubiera. Cóż, wszyscy mamy szerokie stopy, więc zero zdziwienia xd ja nigdy nie mogłam chodzić w balerinach, a znalezienie butów na obcasie to cud i jak się już udało to brałam nawet te drogie 😂 -