Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werzol wrote:
    A i dzwonili z enelmedu, umówili mi wizytę u prowadzącej na przyszły czwartek ❤️ więc terminowo w tym tygodniu co chciałam, akurat dostanę skierowania na wszystkie badania z krwi i muszę się jakoś dogadać z wizytą na koniec lipca

A do kiedy masz urlop i jak planujesz zrobić? Ja się ciągle zastanawiam co robić. Mam urlop do 2 sierpnia. Chyba umówię wizytę 27 lipca (mój prowadzący tylko w pon przyjmuje) i przerwę urlop od 28 lipca przechodząc na l4

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny jak się fajnie czyta o tych waszych ciążach, żłobkach i innych pozytywnych historiach z dziećmi w roli głównej.
    Szarotka jak tam maluszek w żłobku? Trochę lepiej czy dalej nic?
    Karola czy był poród?
    Margaretka idź koniecznie do fizjo. Mnie też bolało i żałuję, że nie poszłam wcześniej, bo dwie wizyty wystarczyły żeby mi tego bólu odjąć.
    Cel jedna noc to i tak mega sukces. Oby wam się udało dalej.
    Moja córka jest już dorosła. Chodzi, wyciera podłogę, sama sobie bierze jedzenie, papuguje wszystko i tańczy do dźwięku ekspresu do kawy. Codziennie na nią patrze i nie mogę uwierzyć ile ona już rozumie 😍

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj rano się chichrała bo widziała swoje odbicie w stoliku w ciemnym szkle, na balkonie
    Ja właśnie idę samotnie na plażę, mąż do nas dojdzie jak mała wstanie z drzemki. Nie wiem co jej się tu dzieje, ale śpi do 7 i o 9 już ziewa i od 9:30 do 11 albo i dłużej ma drzemkę. Po czym o 15 znowu odpada na ponad godzinę. Ona w życiu tyle nie spała.
    I tak - oczywiście że zaczyna mnie to martwić 🤡🤣

Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wakacje z dziadkami są naprawdę super 😅 zostawiliśmy wczoraj małą na 2 h z nimi, poszliśmy sobie na spacer wzdłuż morza z siostrą i jej chłopakiem (za bardzo wiało żeby młodą brać), najadłam się legalnie żelek, nie musiałam się kitrac z nimi przed małą
    Moi rodzice są przeszczęśliwi że mogą z nią spędzić czas, bo widują się rzadko
    Także win win

Margareetka, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie miałam pisać, że super Annabit, że Twoja mała się tak dobrze zaadaptowała i czekam, kiedy u mojego będzie postęp. A dzisiaj taki news, że młody nie płakał. W ogóle. Jestem w ciężkim szoku, bo jeszcze we wtorek się obudził w nocy z panicznym płaczem i myślałam, czy mu się żłobek nie przyśnił. Wczoraj się uśmiechnął jak zobaczył ciocię, ale jak tylko go wzięła to w ryk i tak 15 min. Chociaż miałam wrażenie, że to już był płacz bardziej ze złości niż strachu. A dzisiaj szok i niedowierzanie, moje dzielne dziecko ❤️

Anabbit, Margareetka, Elza1234, Blondi29, Werzol, Lauraa lubią tę wiadomość

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak spał ostatnio super, tak ostatnie 2 noce ok 3 wierci się przez prawie godzinę i ostatecznie daje mu mleko i idzie spać u nas, zastanawiam się już czy wierci się z głodu czy co 😂

Plus jest taki, że spał do 8, minus z kolei taki, że spał w poprzek łóżka, przez co my się cisnęliśmy na 1 połowie w dwójkę, a on miał całą moją stronę dla siebie xD rano jak się obudził to się nagle zerwał i zaczął coś gadać mega przejęty i był taki zawiedziony, że chyba nie skumałam o co mu właściwie chodziło 😂😂😂😂

Werzol lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry za wcinkę, ale pytanie do specjalistki - Karola orientujesz się czy kurtki Reimy wypadają o rozmiar za duże tak jak kombinezony? Nie miałam jeszcze kurtki, a chciałam wziąć młodej na zimę.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka wow! Jeszcze szybciej Wam poszło niż nam 🥰 ja codziennie mam nadzieję, że ona się tam dobrze bawi i nie robię jej krzywdy.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka super, że jest taki postęp szybko! 🥰

Anabbit dobrze pamiętam, że masz dziś wizytę? Trzymam kciuki 🤞

Elza ciesz się tym spaniem, może odsypia wcześniejsze miesiące 😅 fajne macie te wakacje, miło się czyta, że i Wy zadowoleni i mała i dziadkowie. Same plusy zero minusów.

Blondi ja mojego nauczyłam wynosić do kosza pampersa po zmianie 🫣 jest taki z siebie dumny jak to robi xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 10:36

Blondi29, Werzol lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj były też dobre warunki - pobudka o 5:00, turlanie się 2h i dospał godzinkę przed wyjściem, obudził się przeszczęśliwy, może to był klucz 😅

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To trzeba spróbować! W ogóle te jagodziany to teraz wszędzie kosztują koło 25zł😅

W tym Sekrecie piekarza są chyba po 12 zł, ale są trochę mniejsze niż w pozostałych miejscach w których jadłam. Dzisiaj zamierzam testować w Fermencie, bo często stamtąd biorę chleb.

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i byliśmy na 20 min noszenia na rękach, jeszcze trochę przed nami tego adaptowania :D

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza, nowe miejsce plus chyba w całym kraju jest taka drzemkowa pogoda😅

Jak tam nad morzem?

Ja już odliczam do wakacji. Najpierw kilka dni w górach to zobaczymy jak się odnajdzie w nowym miejscu. Oby ok bo nad morzem najpierw mamy hotel, a potem mieszkanie wynajęte. Więc też będzie zmiana.

Anabbit super, mi się bardzo serce cieszy jak wychodzę, a Mała się bawi z Tata i robi papa i dalej się bawi. Czasem jak widzi, że się ubieram już tak robi. Wczoraj płakała, ale chodziło o jedzenie więc gdy tylko małe łapki dostały babeczkę od Mamy to był uśmiech i papa🥺

Co bierzecie nad morze? Ja nie wiem jak się spakujemy. Na pewno chce wziąć Roana, wanienkę stokke, którą ostatnio kupiłam - bardzo fajna btw!!, ten namiot kongesa, koc. Mamy taką matę z puzzli składaną podróżną, akurat w domu robię jej z 2 takich miejsce to wezmę 1. Z zabawek wiadomo wiaderko na plażę, klocki duplo jedne, kilka książeczek, pluszaków.

Pieluchy, podkłady, chusteczki zamawiamy bo nie będziemy brać na prawie 3 tygodnie z domu

Plus wiadomo apteczka - termometr, aspirator, paracetamol, gaziki, Octenisept. Blondi co Ty brałaś w razie czego na jad owadów?

I czym odstraszacie kleszcze? Ktoś wspominał chyba o Klaudynie hebdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 10:46

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Sorry za wcinkę, ale pytanie do specjalistki - Karola orientujesz się czy kurtki Reimy wypadają o rozmiar za duże tak jak kombinezony? Nie miałam jeszcze kurtki, a chciałam wziąć młodej na zimę.

Przeciwdeszczowa wypada większa, więc zimowa pewnie też.

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:
    W tym Sekrecie piekarza są chyba po 12 zł, ale są trochę mniejsze niż w pozostałych miejscach w których jadłam. Dzisiaj zamierzam testować w Fermencie, bo często stamtąd biorę chleb.

O to dobra cena, to musimy sprawdzić 😅 Ja ogółem dieta, ale jadłam przez ostatnie tygodnie 2 jagodzianki i obie po 22 zł rozmiaru takiej zwykłej drożdżówki

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja dziś o 17 wizytuje w luxmed. Myślę, że na serce za wcześnie, ale mam nadzieję że już coś tam będzie widać, bo na razie mam pozytywny test, betę i senność. 😂

Margareetka, kasssia lubią tę wiadomość

age.png
  • Truuskaawka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy zastanawiacie sie czy krzywdy nie robicie żłobkiem a ja wręcz przeciwnie- zastanawiam się czy nie krzywdze dziecka zostając z nią w domu.
    Czytam co te Wasze dzieci już potrafią i mam takie - łał.
    Moja jest w tyle w porównaniu do Was.
    Mam wyrzuty sumienia,że może jestem przemęczona i nie potrafie dobrze zająć się jej rozwojem.
    Wczoraj musiałam jej odpalić tańczące owocki,bo musiałam ogarnąć te zasrane jagody a ona krzyczała i płakała jak tylko dotknęła podłogi.
    Jak wcześniej jęczałam że A mi nie pomaga- aktualnie to ja zaczynam doceniać tamtą chwilową pomoc. Jak zaczął tą nową pracę to teraz jestem juz w 100% sama.
    Moze byloby jej lepiej w tym żłobku i jakbym ja do pracy poszła.

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka dobrze czytać że z dnia na dzień jest lepiej :)
    Truskawka - nie wyrzucaj sobie. Jesteś przemęczona stąd te negatywne emocje

Pogoda? Idealna :) słoneczko, ciepło, pięknie dziś :)

Cel95, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel, ja na ugryzienia wzięłam fenistil, bo komary i mrówki i wzięłam jeszcze taki plaster w sprayu, fajna sprawa - użyłam na szczęście tylko dla siebie xd w każdym razie dobra opcja w piach, bo zabezpieczyłam sobie tym w sprayu i na to dopiero normalny plaster, u dzieci też można stosować

Cel95 lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka nie biczuj się, że zostajesz z małą w domu. Z jakiegoś powodu podjęłaś tą decyzję i Ty wiesz co najlepsze dla twojego dziecka.
    Ja od zawsze wiedziałam, że wyślę małą do żłobka i czy teraz miewam wyrzuty sumienia skoro zostaję w domu? Oczywiście, że tak. No, ale wiem też że nie byłabym w stanie zajmować się nią w zaawansowanej ciąży ani z noworodkiem na pokladzie.
    A rozwojowo to moja też wielu rzeczy nie umie. Ona dopiero od niedawna pokazuje palcem. Mówi dosłownie kilka słów, nie stoi, nie chodzi.
    Ogólnie rzuca wszystkim bez przerwy. Jak zaczęła na 7 miesięcy tak trwa to do teraz. Bidon musi spaść na podłogę po każdym łyku wody, każda zabawka służy do rzucania i to najlepiej tak żebym ja dostała nią w głowę. Ogólnie terroryzuje mnie i okłada zabawkami non stop. 🙄🙄

age.png
‹‹ 2957 2958 2959 2960 2961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ