Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też jestem fanką Toyoty! Co prawda mamy corolle w kombi, więc parkowanie nie jest moja ulubioną czynnością 😅 ale ma te systemy automatycznego parkowania i to serio działa i jest super 😀 także Cel w Waszym nowym aucie na pewno też masz takie ułatwienia, jak już się odważysz i wsiądziesz to pójdzie z górki, trzymam kciuki za Ciebie 🤞

Anabbit jesteś naszą influ, bo też mam ochotę skoczyć do pepco szukać tej zabawki 🙈

Elza gratulacje pierwszych kroczków 🥳

Grzegrzula a ta ustawa work -life balance? Tam jest, że jak jest możliwości (a u Ciebie ewidentnie jest skoro tak pracowałaś) to mając dziecko pracodawca nie można odmówić pracy zdalnej. I wiem, że pracodawcy raczej nie odmawiają, bo muszą pisać konkretne uzasadnienia na piśmie.

No właśnie to jest tak,że pracodawca nie moze mi odmówić pracy zdalnej ale może zdecydować o wymiarze i w moim przypadku teraz przechodze ze 100% na 40 % pracy zdalnej. Właśnie pozdrawiam z podrozy do biura, stoje w korku🙃 a jeszcze nie ma ruchu w mieście, zacznie sie we wrześniu 😁

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, u nas powrót do przeszłości. Wstawałam dziś tyle, że po dwudziestym razie przestałam liczyć. Męczą ją te zęby okropnie. Co kolejne to gorzej. No i moja córka chyba zainspirowała się córką Karoli i dziś coś ją opętało. Idziemy na spacer, może wypędzimy tego Bąka z dupy 😆

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza gratulacje kroczków!

• Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    U nas tata był w domu pol roku i mamy po równo jeczenie. Jak tata wychodzi to ryk. Jak widzi ze ja wychodze to ryk.
    Jak nie widzi to luz nawi sie z osoba w domu.

U nas faza wyjąć z pudełka i włożyć. Muszę jakas taka zabawkę znaleźć bo na razie szuflady opróżnia i kosz na pranie.

My mamy traktor Fisher price i chwile pociągał go jak mu sznurek dorobiłam ale tak to tylko muzyczkę puszcza. Bardziej go bawi krowa i owca z zestawu. Też mi polecano domek ale na razie nie będę brać.

Ja daję młodemu po prostu dwa pudełka takie zwykłe z Pepco do przechowywania i mu wkładam do jednego losowe zabawki a on sobie przedkłada do drugiego, polecam 😄

No i zwykły sorter też jest codziennie w użyciu, już mu nawet nieźle wychodzi dopasowywanie kształtów, ale nic dziwnego jak katuje tą zabawkę chyba od maja.

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Ja też jestem fanką Toyoty! Co prawda mamy corolle w kombi, więc parkowanie nie jest moja ulubioną czynnością 😅 ale ma te systemy automatycznego parkowania i to serio działa i jest super 😀 także Cel w Waszym nowym aucie na pewno też masz takie ułatwienia, jak już się odważysz i wsiądziesz to pójdzie z górki, trzymam kciuki za Ciebie 🤞

Anabbit jesteś naszą influ, bo też mam ochotę skoczyć do pepco szukać tej zabawki 🙈

Elza gratulacje pierwszych kroczków 🥳

Grzegrzula a ta ustawa work -life balance? Tam jest, że jak jest możliwości (a u Ciebie ewidentnie jest skoro tak pracowałaś) to mając dziecko pracodawca nie można odmówić pracy zdalnej. I wiem, że pracodawcy raczej nie odmawiają, bo muszą pisać konkretne uzasadnienia na piśmie.

Oooo myślę właśnie czy by nie zmienić mojej che na corollę, bo mega dobrze mi się nią jeździło jak mi robili szkody po gradobiciu i cały czas to wspominam 😅

Ale yaris też super, z tych małych aut to ja lubię fiata 500, przejeździłam nim 150000km i był nie do zdarcia, pomimo skasowania 2 innych aut i sarny xD yarisem w ogóle jeździłam przy nauce jazdy, więc zawsze będzie mieć specjalne miejsce w moim sercu 😅

Domku dumel nie mamy, ale mamy arkę Noego - oczywiście też znam już te wszystkie wierszyki… Noe wybudował arkę. Taki okręt, dużą barkę 🤡 i coś co doprowadza mnie do szału - mówią tam, że świnka ma kopytka - MAM OCHOTĘ NAPISAĆ DO PRODUCENTA XD takie kity wciskać dzieciom

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple moja córka dostała po kuzynce arkę ale na szczęście bała się jej 😆 ale pamiętam te wierszyki. Arka odpłynęła w sina dal. Z młodą nie mieliśmy za dużo zabawek grających bo właśnie płakała na nie, więc dla Kameleona też nie mam i moje uszy są szczęśliwe 😆 teściowie swego czasu lubili kupować różne hałaśliwe zabawki dzieciom brata męża... Wszystkie później wylądowały u nich 😆 już nie kupują 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:28

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem w rodzinie posiadaczy Toyot, u mnie Auris combi. Uwielbiam ją, nic się nie psuje mimo ogrooomnego przebiegu po poprzednim właścicielu, który robił nią trasy służbowo.

Gorączkujemy dalej więc zostajemy w domu. To się zdążyliśmy poadaptować...

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi moja też ma bol istnienia. Ryczy nawet na rękach, bo chce ale w sumie nie chce na nich być. Muszę ja zapisać do pediatry ,bo moze ja te uszy znowu bolą.
    W nocy też się budziła milion razy. Aktualnie jedyne ,na czym jest w stanie się skupić dłużej niz 30 sekund, to robienie sobie krzywdy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:35

event.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam właśnie z wyprawy do Pepco. Misia niestety nie było, za to mam pralkę. Mam nadzieję, że to będą słusznie wydane dwie dychy.

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula kurde a ja naiwnie myślałam, że to jest no limit opcja pracy zdalnej, a nie ile pracodawca chce :/

Karola, Blondi współczuję ciężkiego dnia :( może też te zawirowania pogodowe dają się bobasom we znaki 🤔

U nas noc o dziwo znośna, nie dał się odłożyć jak zasnął, jak tylko tracił kontakt z bazą matką to ryk, dopiero po godzinie udało mi się go zsunąć z siebie. W nocy się kręcił, jęczał ale dawał radę sam wrócić do snu, pomijając to że spał nam w nogach 🤦

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ograniczyłam zabawki w domu. Wystarczy, że mieszkamy z moją mamą i więcej zagracania nie potrzebuję.
    Za to podczas jazdy do żłobka i ze żłobka, słuchamy piosenek dziecięcych. Znam na pamięć krecika, szły pchły koło wody, arbuz, banany, żabka mała itp.😆wczoraj jak usypialam to w głowie miałam te pchły 🤡

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ