Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Daję znać, że przyznano nam przed chwilą aktywnie w żłobku. Składałam 24 czerwca 😃
    Też właśnie dostałam pismo, że przyznano mimo że status zarejestrowany. T

Elza1234, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Też właśnie dostałam pismo, że przyznano mimo że status zarejestrowany. T
    To może ten żłobek szybciej rozliczają? Bo żłobek dostałaś a aktywny rodzic nie?

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam że z córką jak składałam aktywnie w pracy to dostałam po 3 miesiącach dopiero i wtedy wypłacili całość za te trzy miesiące.

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    To może ten żłobek szybciej rozliczają? Bo żłobek dostałaś a aktywny rodzic nie?
    Żłobek to jedna z opcji aktywnego rodzica.
    Muszę teraz tylko dopytać w żłobku czy muszę im płacić kasę skoro do 20.07 ZUS ma czas na przelew kasy za czerwiec i by się zdublowało.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz poranek w jednym zdaniu: Kameleon ma takiego wścieka, że wyrwał mi łyżeczkę z tranem, oblał się nim, uderzył w zęby, z bólu odgiął się do tyłu, zderzył się ze mną głową, zaczął płakać jeszcze mocniej i uderzył się łyżeczką w łuk brwiowy xddd i to tylko jeden z wielu powodów do płaczu, a jesteśmy na nogach godzinę xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Żłobek to jedna z opcji aktywnego rodzica.
    Muszę teraz tylko dopytać w żłobku czy muszę im płacić kasę skoro do 20.07 ZUS ma czas na przelew kasy za czerwiec i by się zdublowało.
    Tak tak
    Ja wiem
    Tylko zastanawiałam się czy zaakceptowali ci aktywnie w żłobku i tamtą kasę
    Czy ten aktywny rodzic i dostaniesz przelew na swoje konto

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Nasz poranek w jednym zdaniu: Kameleon ma takiego wścieka, że wyrwał mi łyżeczkę z tranem, oblał się nim, uderzył w zęby, z bólu odgiął się do tyłu, zderzył się ze mną głową, zaczął płakać jeszcze mocniej i uderzył się łyżeczką w łuk brwiowy xddd i to tylko jeden z wielu powodów do płaczu, a jesteśmy na nogach godzinę xD
    Dużo rzeczy jak na godzinę życia 🤡

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak tak
    Ja wiem
    Tylko zastanawiałam się czy zaakceptowali ci aktywnie w żłobku i tamtą kasę
    Czy ten aktywny rodzic i dostaniesz przelew na swoje konto
    Dostanie żłobek na swoje konto bezpośrednio. Pójdę do księgowości żłobka i powiem, że nie będę im ja robiłam przelewu, bo dostaną z zusu w tym samym terminie i po co mają mi potem odsyłać.

Elza1234 lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie czekam na to aktywnie w pracy, ale coś ten ZUS się nie spieszy 🤷🏽‍♀️ wniosek złożony 01.06

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja też właśnie czekam na to aktywnie w pracy, ale coś ten ZUS się nie spieszy 🤷🏽‍♀️ wniosek złożony 01.06
    Napisz im wiadomość. Ja wczoraj to zrobiłam, a w odpowiedzi dostałam decyzję 😆

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może aktywnie w żłobku ma priorytet przed aktywnie w pracy?

Ja składałam AwP 4.06 i dziś patrzyłam i pusto.

Elza1234 lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle z pracy mnie olewają totalnie... Od czerwca nie dostałam od nich żadnej odpowiedzi na mojego maila, a wysłałam trzy... Miała mi laska z HR potwierdzić że przyszło do nich moje l4 i cisza.
    Już wysłałam dziś kolejnego maila i jak nadal będzie zero odpowiedzi to chyba wyślę list za zwrotnym potwierdzeniem odbioru 🙈
    Ja to lubię mieć podkładkę na papierze, bo tak przez telefon to zawsze się ktoś może wyprzeć że coś powiedział. Mam mocno ograniczone zaufanie aktualnie do tej firmy :/

preg.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka a dostałaś wypłatę za czerwiec? Bo mój szef na przykład powinien wypłacić do 10 i nie wypłacił 🫣 dziś się lekko przypomniałam że już wróciłam do pracy xdd

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Napisz im wiadomość. Ja wczoraj to zrobiłam, a w odpowiedzi dostałam decyzję 😆
    Da się jakoś w aplikacji napisać?

Edit znalazłam, napisałam xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:24

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Da się jakoś w aplikacji napisać?

Edit znalazłam, napisałam xd
    Znalazłaś, ale napiszę tylko jakby ktoś szukał, że da się przez aplikację tam gdzie ikona "kontakt" i jakim kanałem.

Blackapple lubi tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Znalazłaś, ale napiszę tylko jakby ktoś szukał, że da się przez aplikację tam gdzie ikona "kontakt" i jakim kanałem.

Dzięki! Wysłałam wiadomość, może to coś przyspieszy 😅

age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi twój pracodawca mnie przeraża 🫣 że tacy ludzie istnieją i funkcjonują

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Niestety istnieją, mój ojciec ma takiego..

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

No niestety, pracowalam 2x do końca siódmego miesiąca w ciąży i nie mogę liczyć na zwykłą przyzwoitość 🥲 wyczuwam problemy zdrowotne od pierwszego dnia trzeciej ciąży 😶‍🌫️

Revolutionary , xSmerfetkax, Blackapple, Szarotka12, Margareetka lubią tę wiadomość

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Margaretka a dostałaś wypłatę za czerwiec? Bo mój szef na przykład powinien wypłacić do 10 i nie wypłacił 🫣 dziś się lekko przypomniałam że już wróciłam do pracy xdd

Dostałam, ale wydaje mi się że trochę za małą, więc poprosiłam o pasek z wypłaty.

Mój pracodawca to duża polska firma ale jak przystało na polski vibe to trąci januszexem i tak 😅

preg.png

age.png
‹‹ 2971 2972 2973 2974 2975
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ