CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Żłobek to jedna z opcji aktywnego rodzica.Elza1234 wrote:To może ten żłobek szybciej rozliczają? Bo żłobek dostałaś a aktywny rodzic nie?
Muszę teraz tylko dopytać w żłobku czy muszę im płacić kasę skoro do 20.07 ZUS ma czas na przelew kasy za czerwiec i by się zdublowało. -
Nasz poranek w jednym zdaniu: Kameleon ma takiego wścieka, że wyrwał mi łyżeczkę z tranem, oblał się nim, uderzył w zęby, z bólu odgiął się do tyłu, zderzył się ze mną głową, zaczął płakać jeszcze mocniej i uderzył się łyżeczką w łuk brwiowy xddd i to tylko jeden z wielu powodów do płaczu, a jesteśmy na nogach godzinę xD
-
Tak takNineq wrote:Żłobek to jedna z opcji aktywnego rodzica.
Muszę teraz tylko dopytać w żłobku czy muszę im płacić kasę skoro do 20.07 ZUS ma czas na przelew kasy za czerwiec i by się zdublowało.
Ja wiem
Tylko zastanawiałam się czy zaakceptowali ci aktywnie w żłobku i tamtą kasę
Czy ten aktywny rodzic i dostaniesz przelew na swoje konto
-
Dużo rzeczy jak na godzinę życia 🤡Tanashi wrote:Nasz poranek w jednym zdaniu: Kameleon ma takiego wścieka, że wyrwał mi łyżeczkę z tranem, oblał się nim, uderzył w zęby, z bólu odgiął się do tyłu, zderzył się ze mną głową, zaczął płakać jeszcze mocniej i uderzył się łyżeczką w łuk brwiowy xddd i to tylko jeden z wielu powodów do płaczu, a jesteśmy na nogach godzinę xD
-
Dostanie żłobek na swoje konto bezpośrednio. Pójdę do księgowości żłobka i powiem, że nie będę im ja robiłam przelewu, bo dostaną z zusu w tym samym terminie i po co mają mi potem odsyłać.Elza1234 wrote:Tak tak
Ja wiem
Tylko zastanawiałam się czy zaakceptowali ci aktywnie w żłobku i tamtą kasę
Czy ten aktywny rodzic i dostaniesz przelew na swoje konto
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
W ogóle z pracy mnie olewają totalnie... Od czerwca nie dostałam od nich żadnej odpowiedzi na mojego maila, a wysłałam trzy... Miała mi laska z HR potwierdzić że przyszło do nich moje l4 i cisza.
Już wysłałam dziś kolejnego maila i jak nadal będzie zero odpowiedzi to chyba wyślę list za zwrotnym potwierdzeniem odbioru 🙈
Ja to lubię mieć podkładkę na papierze, bo tak przez telefon to zawsze się ktoś może wyprzeć że coś powiedział. Mam mocno ograniczone zaufanie aktualnie do tej firmy
-
xSmerfetkax wrote:Tanashi twój pracodawca mnie przeraża 🫣 że tacy ludzie istnieją i funkcjonują
No niestety, pracowalam 2x do końca siódmego miesiąca w ciąży i nie mogę liczyć na zwykłą przyzwoitość 🥲 wyczuwam problemy zdrowotne od pierwszego dnia trzeciej ciąży 😶🌫️
Revolutionary , xSmerfetkax, Blackapple, Szarotka12, Margareetka lubią tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Margaretka a dostałaś wypłatę za czerwiec? Bo mój szef na przykład powinien wypłacić do 10 i nie wypłacił 🫣 dziś się lekko przypomniałam że już wróciłam do pracy xdd
Dostałam, ale wydaje mi się że trochę za małą, więc poprosiłam o pasek z wypłaty.
Mój pracodawca to duża polska firma ale jak przystało na polski vibe to trąci januszexem i tak 😅