Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam Blondi, żadna burżuazja, nie możesz się zajechać, bo to się też odbije na małej.

A i pamiętam, że ty też coś próbowałaś z psychologiem? Mnie w kwestii bycia perfekcyjną panią domu terapia na pewno trochę pomogła, chociaż nie będę oszukiwaç, że mam jeszcze odpały, żeby wszystko ogarnąć na błysk jak młody ma drzemkę albo idzie spać na noc i np w piątek przez to sobie go obudziłam, bo stuknelam jakimś naczyniem za głośno 😅

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja swoją po weekendzie odebrałam dorosłą więc po dwóch tygodniach to się dziwię, że syn ci nie dał zaproszenia na studniówkę 😅
    Nineq ogólnie jeśli Cię to pocieszy to ja ani bostonką, ani ospą nigdy się nie zaraziłam, a miałam multum styczności i nie zawsze uważałam jak należy.
    Blackapple no ja chodzę, ale jakoś mi póki co ta terapia nie leży. W sensie szczerze to czuję po prostu, że płacę za wygadanie się komuś. Czy dowiaduje się czegoś odkrywczego? Nie. Ten temat przerabiamy dość mocno, ale jakoś no nie wykształciłam jeszcze żadnych zachowań, które mi pomagają to ogarnąć. Może trzeba więcej czasu

• Nineq Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, wybaczcie, że tak truje i mało się odnosiłam, ale szkoda mi dzieciaka, bo od miesiąca nie ciągle coś się go czepia 😥gdyby nie te głupie krosty to by poszedł do żłobka, bo je, śmieje się, bawi. Tyle rzeczy do załatwienia w tym tygodniu, jak miał być w żłobku i wszystko trzeba przestawiać.

Anabbit Twoja młoda to hardkor. Serio. Ja czasem więcej śpię.

Blondi, liczę że to właśnie jak pisała Blackapple jakaś reakcja na ospę. Smarowalam mu fenistilem to raczej się śmiał niż płakał. Boje się tylko trochę jak te krostki puszczą ropę, bo niektóre takie są.
    Uważam, że powinnaś mieć kogoś kto w takim przypadku, jak brak tego żłobka czy klubu, mógłby odciążyć Cię w ogarnięciu mieszkania.

Karola, dobrze wiedzieć, że dorosłych nie tyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 20:12

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq no ja trzymam kciuki, żeby to było od szczepienia na ospę, doczytałam nawet, że po szczepionce na ospę mogą się do 26 dni te krosty pojawić, więc się mieście w tym czasie.

Blondi a może jakiś inny nurt? Mnie nurt psychodynamiczny nie spasował, ale za to CBT bardzo.

Nineq lubi tę wiadomość

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi, jako weteranka psychoterapii w różnych nurtach podpytam, w jakim jesteś? Tak jak Blackapple, też bym szła zdecydowanie w psycho poznawczo-behawioralną. Dużo jednak zależy od samego terapeuty. Mnie bardzo podpasowały spotkania online z terapeutką z drugiego końca kraju (jakby taka forma Cię interesowała to mogę polecić z czystym sumieniem). Jeśli czujesz, że w obecnej terapii stoisz w miejscu, to być może warto pomyśleć nad zmianą.

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq tylko uważaj na kupsko 10 x bardziej niż zwykle. Jak masz opcje to nawet w rękawiczkach zmieniaj pieluchę

Nineq lubi tę wiadomość

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Blondi, jako weteranka psychoterapii w różnych nurtach podpytam, w jakim jesteś? Tak jak Blackapple, też bym szła zdecydowanie w psycho poznawczo-behawioralną. Dużo jednak zależy od samego terapeuty. Mnie bardzo podpasowały spotkania online z terapeutką z drugiego końca kraju (jakby taka forma Cię interesowała to mogę polecić z czystym sumieniem). Jeśli czujesz, że w obecnej terapii stoisz w miejscu, to być może warto pomyśleć nad zmianą.
    Jestem w nurcie psychodynamicznym. Aż musiałam znaleźć na mailu 😅 Możesz podesłać kontakt na priv, zapiszę sobie i być może skorzystam. Dzięki! Ja póki co czuję, że płacę w sumie za pogadanie sobie jak z koleżanką. Niby milo, czasem lżej, ale z drugiej strony mam wrażenie, że kręcę się od stycznia w kółko wokół tego co sprawia mi trudność (w sumie cztery rzeczy) i do niczego nie dochodzę. Może spróbuję czegoś innego

Marsol lubi tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Ty żyjesz tak jak ja kiedyś. Nie zrobię tego i tego,bo cośtam. Nigdy mi nic mi nie pasowało. Zawsze szukałam "ale". I nic nie szło do przodu. Za duzo analizujesz na "nie"

event.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Jestem w nurcie psychodynamicznym. Aż musiałam znaleźć na mailu 😅 Możesz podesłać kontakt na priv, zapiszę sobie i być może skorzystam. Dzięki! Ja póki co czuję, że płacę w sumie za pogadanie sobie jak z koleżanką. Niby milo, czasem lżej, ale z drugiej strony mam wrażenie, że kręcę się od stycznia w kółko wokół tego co sprawia mi trudność (w sumie cztery rzeczy) i do niczego nie dochodzę. Może spróbuję czegoś innego

To psychodynamiczna jest właśnie taką pogadanką skupioną mocno na powrocie do przeszłości. Poznawczo-behawioralna skupia się na tu i teraz, jest bardziej konkretna. Ten drugi nurt, jako jedyny, ma potwierdzoną skuteczność w badaniach i to mnie przekonało. Poczytaj o obu to pewnie bardziej Ci rozjaśni, który byłby dla Ciebie lepszy. A ja podeślę kontakt na priv ☺️

Blondi29 lubi tę wiadomość

• Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, to w sumie nie brzmi aż tak bardzo jak boatonka, my juz mieliśmy 2 razy, ale córka nic nie mogła zjeść i miała gorączkę, a wysypka nie była pierwszym objawem. Także trzymam kciuki, żeby to nie było to.

Co do chorowania u dorosłych, ponoć faktycznie mało kiedy sie łapie. Ja nie miałam nigdy, ale mój mąż jest wyjatkowy i juz mial 2 razy razem z córką i zdecydowanie nie poleca.

age.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi rozumiem Cię z tą niechęcią do pomocy ze sprzątaniem, jakoś też nie mogę sobie wyobrazić, że ktoś mi sprząta, ale myślę, że warto spróbować. Moze sie okaże, że to nie takie straszne 😁.
    No i trzymam kciuki za pomyślne poszukiwania opiekunki, bo potrzebujesz oddechu!

age.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody po ok 20 dniach od szczepienia na ospę też miał na ciele trochę kropek, myślałam nawet że coś go pogryzło, ale później pomyślałam, że może po szczepieniach.

Ostatnie parę dni mamy uatrakcyjnione przez wychodzące trójki górne - jest to o tyle dziwne, że u dołu ma nadal tylko jedynki 🙈 myślicie że może mieć taką kolejność czy coś jest nie teges i iść do stomatologa? Coś tam na dole czuć pod palcem, ale nieszczególnie mocno 🙈

Wczoraj w nocy wsadził przez sen nogę w szczebelki, nie umiał wyjąć, zaczął szarpać i utknęła bardziej. Początkowo też nie mogłam mu jej wyjąć, ale na szczęście zanim wpadłam w panikę to zauważyłam, że to ten wyjmowany szczebelek i to całkiem sprawnie uratowało sytuację 😮‍💨 a nogę zablokował, bo się wierzgał a nie dlatego, że jest aż takim grubasem i szarpanie się z nim, żeby nic sobie nie zrobił było trudne 🤡 A co dziwne, wył i krzyczał, ale w sumie się nie obudził, jak odzyskał nogę to obrócił się na drugi bok i poszedł spać dalej.

Odblokował opcję rzucania się na ziemię jak nie chce być brany na ręce… Albo wygina się do tyłu i prawie robi mostek xD czasem nie wiem czy się śmiać czy płakać.

Blondi, jestem za panią od sprzątania, to naprawdę Cię już sporo odciąży. Mam bezproblemowe dziecko (pomijając kilka szczegółów, ale większość z Was uznałaby że taki problem to nie problem xD) a i tak jak stary ostatnie dni remontował swojemu ojcu łazienkę to ja chodziłam z jęzorem przy ziemi, a jeszcze te zęby na dodatek i te próby chodzenia, ogólnie aktualizacja na całego. No i jestem tego samego zdania co Karola - przestań tyle analizować, mój niemąż jest tym typem co wszystko do bólu analizuje i prawie że rozpisuje schematami na kartce i to może człowieka zamęczyć. Ja jestem człowiek typu yolo, więc nie wiem jak się dobraliśmy xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 23:59

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi nie chce żeby to brzmiało że wszyscy się teraz na tobie uwiesiłyśmy ale serio polecam kogoś do sprzątania. Ja też kiedyś byłam niechętna, ale teraz jestem zakochana. Znalazłam babkę, która jest mega dokładna i ten wtorek co dwa tygodnie to jest taki reset dla domu i dla mojej głowy. Ona przychodzi, ja idę z dzieckiem na spacer, wracam i mieszkanie lśni.

Mi też ciężko odpuszczać i psuje to relacje z facetem i dziećmi też czasami. Polecam książkę „Jak prowadzić dom, kiedy toniesz”. Nauczyłam się włączyć tryb „mam to w dupie” i doprowadzam dom do mega syfu i nic się nie dzieje 🫣 potem przed tym wtorkiem ogarniam rozrzucone rzeczy i jest reset. Polecam 👌

age.png

age.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel udanego urlopu 😃

Margaretka, Cel ja też jestem w procesie odstawiania cycka w nocy od tygodnia. Wczoraj pierwszy raz niemąż spał z małą. Oczywiście i tak się budziłam za każdym razem jak ona płakała, ale chociaż nie wstawałam. Nie wiem jak to się udało. Mam nadzieję, że jeszcze trochę i przestanie się budzić… u starszej to zajęło 3 noce tylko, ale była starsza.

age.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkk u nas z tymi zębami jest dokładnie to samo. Ma do trójek górnych, a na dole same jedynki. Nikt mi nie zwracał na to uwagi, a ostatnio byłam na bilansie i oglądała jej te zęby. Nasza pediatra jest trochę freakiem na punkcie uzębienia dzieci więc chyba może tak być.
    Kasia zamówiłam sobie książkę. Będę czytać jak skończę polecajkę Karoli (swoją drogą bardzo ciekawa i lekko mi się czyta, dzięki!) Może trochę odpuszczę sobie w tej głowie.
    Ja ogólnie nie uważam żeby pomoc to była jakaś ujma. Przeciwnie - u mnie w domu była wspaniała pani, którą uwielbiamy i z którą mam kontakt do dziś, ale wiecie, ja mam trochę dysonans. W sumie to nie pracuję, póki co to nie ulegnie zmianie, mieszkanie mamy mega małe, a moim jedynym obowiązkiem jest prowadzenie domu i opieka nad młodą. Z tym, że najchętniej wysłałabym ją teraz do żłobka albo właśnie kogoś zatrudniła do pomocy. Wydaje mi się, że u mnie te dwie godziny nawet raz w tygodniu oddechu od małej byłyby bardziej pomocne, bo mnie aż boli całe ciało z przebodzcowania. Natomiast mój mąż niekoniecznie podziela mój światopogląd i dostrzega problem więc w sumie to nic się nie zmieni póki co 🥲 Chyba, że moje podejście.
    A teraz temat typu dziwny. Czy którejś z was zaczęły śmierdzieć butelki Avent? Smoki wymieniam co trzy miesiące, butelki co pół roku, ale w sumie jedną mam właśnie trzeci miesiąc. Myje je ręcznie, czasem zwykłym płynem do naczyń (ale mam jakiś bio z Lidla), a najczęściej tym dla dzieci z canpol. No tak jadą chemia, że masakra. Z dnia na dzień. Dziś idę wymienić na szklane

• Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi mając małe, wymagające dziecko nie jesteś w stanie prowadzić domu jak tradwife z lat 50. Nawet te w wyższych sferach miały jakieś nianie do pomocy, a te w niższych i tak musiały iść do pracy xd nawet zwróciłam uwagę że w "Dzieciach z ulicy Awanturników" Lindgren w Szwecji z lat 40/50 normikowa rodzina ma panią do pomocy która ogarnia dom na święta, mimo że mama "prowadzi gospodarstwo domowe", no ale ma też trójkę dzieci 😅 Ja nie sprzątam z dziećmi, ogarniam dom jak mój mąż wraca. Jak Ty prawie nie masz męża w domu i dziecko wisi na Tobie większość doby, to jest fizycznie niemożliwe żebyś miała posprzątane, chyba że kupisz sobie bioniczne ramię które będzie trzymało 10 kg dziecka, no bo sorry ale nawet Pudzianowski musiałby odpocząć po czymś takim. Jak mąż ma jakieś obiekcje to sorry ale ja bym go opierdolila od góry do dołu, chyba po wakacjach dobrze wie jakie macie wymagające dziecko i ta pomoc to nie jest żaden zbytek tylko must have w waszym przypadku

Anabbit, Revolutionary , Kkk77 lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wracamy do domu. Ale miło jak ma się tyle rąk do pomocy 🥲 trzech wujków i dziadkowie, mogłam sobie spokojnie zrobić śniadanie a bobas zajęty 😅. Wszystko co dobre szybko się kończy, czas wracać do naszego pierdolnika 🤣

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolna dwójką wyszła jedna, ok. tydzień temu, a wcześniej wyszła na dole czwórka więc te zęby idą jak chcą w kolejności z dupy.
    Blondi, butelki mi nie śmierdzą, a ostatnio używamy tylko jednej, bo druga gdzieś skitrana. Wstyd się przyznać, ale smoczek ma więcej niż 3 miesiące 🫣

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam akurat butelkę z Lovie jedna już, ale nie śmierdzi
    Mam wrażenie że kawałek jedynki o góry się przebił, widzę kawałek białego na dziąśle. Całą noc młoda dzisiaj popłakiwała i od rana ma gluty w jednej dziurce. Może w końcu jej trochę zębów wyjdzie 🙈

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas znów noc z dupy. 1:30-3:30 nocne oa urządziła. Chyba jej te górne zęby też w końcu idą, bo są już na maksa nisko, ale coś się przebić nie mogą. Z tym, że wydaje mi się, że idą cztery na raz 🙃
    Zaprowadziłam ją do żłobka, może się zdrzemnę zaraz. Wieczorem w końcu idziemy na szczepienie, bo już psychicznie mnie męczy to że ona w żłobku bez szczepień jest

age.png
‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ