Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Pewnie taki etap i za jakiś czas może przeproszą się z jedzeniem kolacji. U nas też chce jeść tylko sam. Jeśli dotknę jego widelca, to wpada w taki szał, że z posiłku nici. No więc tylko zostawiam talerz i nic nie tykam 🫣
    Ja ostatnio nie dość że zostawiam talerz to wg młodą zostawiam i wychodzę do kuchni, wtedy je w spokoju i nie wywala na podłogę
    U nas na szczęście sen nocny to jakieś 11-12 h, czasem nieprzerwanego snu. Chociaż to jedno mi wyszło w tym macierzyństwie

Revolutionary lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja ostatnio nie dość że zostawiam talerz to wg młodą zostawiam i wychodzę do kuchni, wtedy je w spokoju i nie wywala na podłogę
    U nas na szczęście sen nocny to jakieś 11-12 h, czasem nieprzerwanego snu. Chociaż to jedno mi wyszło w tym macierzyństwie

U nas młoda też lepiej je gdy siedzi sama przy stole a my coś robimy w kuchni xd

Elza1234 lubi tę wiadomość

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    U nas młoda też lepiej je gdy siedzi sama przy stole a my coś robimy w kuchni xd
    Miło słyszeć że nie jesteśmy odosobnionym przypadkiem
    Ale no przykro mi czasem, bo ślęczę w tej kuchni a potem zjadam sobie sama te rzeczy..
    ileż można jeść brokuła marchewkę i dynię u klopsiki? 🙈

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i jeszcze Fred musi z nami jeść (ta męska figurka z domku Dumel)
    Ogólnie Fred to chyba jej chłopak xd nawet do kąpieli z nami idzie

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

U nas figurka zyrafki z rossmanna. Jeśli jej nie postawię na stole to po 2-3 minutach wzywa zyrafke 😂

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:

U nas Fred gdzieś zaginął i do tej pory sie nie znalazł 🤔🙈

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierd... Zabijcie mnie, mlody ma chyba bostonke🥴Wysypało go na kolanach, stopach i kilka na dłoniach. Tylko nie ma gorączki.
    Ja w czwartek mam się zgłosić do szpitala, nie mogę się zarazić. Miałam badania zrobić jak on w żłobku będzie. Oszaleje z tymi chorobami 😩

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ja pierd... Zabijcie mnie, mlody ma chyba bostonke🥴Wysypało go na kolanach, stopach i kilka na dłoniach. Tylko nie ma gorączki.
    Ja w czwartek mam się zgłosić do szpitala, nie mogę się zarazić. Miałam badania zrobić jak on w żłobku będzie. Oszaleje z tymi chorobami 😩
    Brzmi jak bostonka
    Ja jebe.. współczuję
    Lepiej żebyście z mężem tego nie złapali, bo dorośli przechodzą o wiele gorzej niż dzieci :(

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq jezu, współczuję. Co chwile coś

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś jestem zombie. Odzwyczaiłam się od nocnych oa.
    Mój bobas poszedł spać o 19:40, obudziła się o 2 i nie mogła zasnąć do 4:30 …
    Pewnie pomyślicie, że potem pospała do 8, ależ skąd, 5:50 pobudka 🤡 ona spała 7,5h tej nocy a ja 3,5h 🙃 ciekawa jestem czy wytrzyma do 11 do drzemki czy padnie wcześniej.

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja cię kręcę… Nie życzę ci źle, ale brzmi jak bostonka. Parszywe się wylosowało. Trzymajcie się tam jakoś

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt mam nadzieję, że szybko padnie na drzemkę.
    W moje dziecko wstąpił jakiś szatan. Ciągle jęczy, stęka, krzyczy i nic jej nie pasuje. A jak wstaje rano to krzyczy się jak opętana. Najlepiej by było gdybym wstawała przed nią i już czekała w blokach startowych aż ona się obudzi. Mam już tak dość ostatnio, że mam ochotę usiąść i się popłakać. W domu ciągle syf, ja non stop sprzątam, bo nie umiem wytrzymać w brudzie. Rzeczy się piętrzą, bo mały metraż, młoda ciągle krzyczy, co tydzień dostajemy jakieś złe wieści na temat pracy/rodziny/bliskich znajomych. Non stop coś. Męża w ogóle nie ma w domu, a jak jest to zawsze musi gdzieś jechać i załatwiać to co wyskoczyło w ciągu tygodnia więc w sumie to i tak go nie ma. Chyba osiwieję. Potrzebuję dnia wolnego od bycia mną 🙃

• Nineq Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Niech on sobie choruje, nie wróciłam jeszcze do pracy więc mogę z nim być w domu. Tylko najbardziej sram po gaciach, że ja się zarażę/zaraziłam, a mam ten zabieg. Muszę po prostu go zrobić. Boję się teraz własne dziecko nosić, przytulać itd., co jest zajebiście trudne patrząc jaką ma mamozę.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Wiecie... Niech on sobie choruje, nie wróciłam jeszcze do pracy więc mogę z nim być w domu. Tylko najbardziej sram po gaciach, że ja się zarażę/zaraziłam, a mam ten zabieg. Muszę po prostu go zrobić. Boję się teraz własne dziecko nosić, przytulać itd., co jest zajebiście trudne patrząc jaką ma mamozę.
    Kiedy masz ten zabieg? Nie ma opcji żeby go przełożyć? W sumie to chyba i tak teraz za duże ryzyko.. Kurczę, bardzo ci współczuję. Tyle stresu i czekania :( I jeszcze młody się męczy

• Katikat Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej to ciężko jak bostonka wspolczuje.

Blondi przytulam

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Kiedy masz ten zabieg? Nie ma opcji żeby go przełożyć? W sumie to chyba i tak teraz za duże ryzyko.. Kurczę, bardzo ci współczuję. Tyle stresu i czekania :( I jeszcze młody się męczy
    W czwartek mam się zgłosić do szpitala, a zabieg w piątek. Nie odwołuję póki co nic, zobaczymy co się rozwinie. Raz już miałam przekładany. Nie będę ukrywać, że zamierzałam pociągnąć zwolnienie do końca sierpnia, bo młody ma przerwę w żłobku, wykończenie łazienek, a ja mam urlop do 10.08.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq współczuję. :( teraz bostonka, zapalenia gardła szaleją. :(

Na innej grupie mamusiowej na której jestem też kilka dzieci z bostonka, ale pocieszę Cię, żadna mama nie zaraziła się ;) oby tak było i u Was ! 🤞

Blondi a nie ma szans żeby na jeden dzien mąż zrezygnował z ogarniania spraw i Cię odciążył? Żebyś wyszła gdzieś nawet na 2h bez malej i odetchnela? Ty tez jestes ważna, a jak padniesz to kto bedzie to ciągnął dalej? To jak z maseczką w samolocie - najpierw zaklada sie sobie a pozniej dziecku, tu też musisz o siebie zadbać żeby móc dbać o małą, a przy takich gorszych chwilach/dniach nie da sie długo wytrzymać bez wsparcia 🫂

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi weź ją zapisz do żłobka. W prywatnych możesz przyprowadzać do późna więc jakbyś ją odstawiła na 9 a odebrała o 12-13, to jej się krzywda nie stanie. Ty jesteś przebidźcowana,ona nadreaktywna. Mieszanka wybuchowa.

Nineq współczuję bostonki. Jaki masz mieć zabieg?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 10:54

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się zgodzę z Karola
    Albo powinnaś ją zapisać do jakiejś placówki, żeby mieć 3/4 h dla siebie
    albo powinnaś w końcu zatrudnić kogoś do ogarniania chaty i trochę w Pięty wsadzić sobie swój perfekcjonizm
    Ty jesteś od rana nabuzowana, ona przy okazji też plus jej temperament i wióry lecą

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dodam, że mam podobny egzemplarz w domu i mi ten żłobek do 14 dupę ratuje serio. Na razie nie widzę po niej żeby jej się jakaś krzywda tam działa. Wraca zadowolona, nie płacze przy oddawaniu. Zachowuje się normalnie.

Elza1234, Blondi29, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 2983 2984 2985 2986 2987
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ