CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzegrzula ekstra 😍
Moja córka jak przeszła na jedną drzemkę to wydłużyła poranne spanie do 7:30-8:00. Potem 12 drzemka i 19 sen nocny. Liczę na powtórkę 🤣
My dziś jedziemy do bawialni z Awokado, jutro mamy szczepienie na kzm i w piątek ostatnie pobranie krwi do badań klinicznych. Zrobimy w tym tygodniu samochodową normę za miesiąc 🤣
Grzegrzula, kasssia lubią tę wiadomość
-
Powiem wam, że jak czytam wasze rozterki drzemkowe to po raz pierwszy w życiu cieszę się, że mam nieospale dziecko 😂 ona może wstać o 5 czy 6 i na luzie do drzemki o 11:30 wytrzymuje bez marudzenia. Potem spi 2h i nie ma żadnego problemu żeby do 19:30/20 wysiedziała.
W sumie to jak policzę to ona teraz śpi więcej godzin niż gdy miała 4 miesiące 😂😂
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:
Moja córka jak przeszła na jedną drzemkę to wydłużyła poranne spanie do 7:30-8:00. Potem 12 drzemka i 19 sen nocny. Liczę na powtórkę 🤣
Mój młody ma właśnie taki tryb już ponad miesiąc, z tym, że chodzi spać bliżej 20.00 niż 19.00 raczej. Wczoraj tylko coś mu się pokićkało z drzemkami, ale na noc poszedł normalnie i mocno usnął prawie od razu, raz go tylko byłam przytulić koło 21.00, bo nasz pies zaczął szczekać. -
Katikat wrote:Ech to nie wiem gardlo moze go boli bo butelki nie wylija nawet połowy...
U nas wywala butelkę w połowie jak go zęby bolą, wtedy albo dostaje przed spaniem kaszkę normalnie łyżeczką albo w desperacji dałam mu kiedyś mleko z odkręconej butelki jak z kubka xd
Też się boję tych drzemek w żłobku, szczególnie że typ wstaję o różnych porach z 3-godzinnym rozrzutem xd ale liczę że do września to trochę ureguluje. No i fakt, że jak ma zajęcie i gdzieś jedziemy, na zajęcia muzyczne czy do bawialni czy gdziekolwiek indziej to zapomina o spaniu i po prostu później się od razu dezaktywuje jak ma jednak okazję. Zobaczymy jak to będzie, póki co ma taką mamozę, że jak dziś musiałam go odstawić do babci, żeby podjechać do biura to zrobił aferę jak wyszłam do kibla. Ostatecznie robią tak, że idą na spacer i ja w tym czasie znikam, bo to jedyna opcja
Katikat, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:U nas wywala butelkę w połowie jak go zęby bolą, wtedy albo dostaje przed spaniem kaszkę normalnie łyżeczką albo w desperacji dałam mu kiedyś mleko z odkręconej butelki jak z kubka xd
Też się boję tych drzemek w żłobku, szczególnie że typ wstaję o różnych porach z 3-godzinnym rozrzutem xd ale liczę że do września to trochę ureguluje. No i fakt, że jak ma zajęcie i gdzieś jedziemy, na zajęcia muzyczne czy do bawialni czy gdziekolwiek indziej to zapomina o spaniu i po prostu później się od razu dezaktywuje jak ma jednak okazję. Zobaczymy jak to będzie, póki co ma taką mamozę, że jak dziś musiałam go odstawić do babci, żeby podjechać do biura to zrobił aferę jak wyszłam do kibla. Ostatecznie robią tak, że idą na spacer i ja w tym czasie znikam, bo to jedyna opcja
No probowalam mu smarowac to nic tam nie czułam ale też może być ząb -
Elza1234 wrote:Kkk moja to tak te jedynki u góry bolą że nawet Smoczka nie chce i nim rzuca. Dzisiaj w nocy to już jej posmarowałam i dałam Ibuprom, bo aż piszczała z bólu

I właśnie padła spać, ale w sumie nie spała między 23 a 2
Nooooo, smoczkiem też rzuca, a on generalnie do spania tylko z nim, więc to takie 2 sygnały główne.
Katikat, może się dopiero przebija. Spróbuj tak jak Elza mówi dać po prostu Ibuprom, ja jak widzę że już nic nie działa to też mu daje i po chwili faktycznie jest lepiej -
Elza1234 wrote:Kkk moja to tak te jedynki u góry bolą że nawet Smoczka nie chce i nim rzuca. Dzisiaj w nocy to już jej posmarowałam i dałam Ibuprom, bo aż piszczała z bólu

I właśnie padła spać, ale w sumie nie spała między 23 a 2
Współczuję, u nas z górnymi jedynkami było jak na razie najgorzej, wyrzynanie pozostałych zębów jakoś lżej przechodzi -
One są już tak strassnie napuchnięteBlackapple wrote:Współczuję, u nas z górnymi jedynkami było jak na razie najgorzej, wyrzynanie pozostałych zębów jakoś lżej przechodzi
serce mnie boli że nie mogę jej z tym pomóc
Ale widać że jest zmęczona bo śpi 1.5 h choć za ścianą wiercą u co chwilę są te alarmy -
Dawałam w nocy to mi się wyrywał.. cos tam zlizal ale pierwszy raz nie chciał
spał teraz do 13 i dziecko wróciło do normy. Zjadł nie płakał, bawi się
Uf uf
Elza1234 lubi tę wiadomość
-