Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt przykro mi. Oby to był chwilowy kryzysik.
    Tanashi, jak już wspominałam, jestem ciążową wiedźmą i wiedziałam, że będziesz następna 😆😆😆 A tak całkiem poważnie to super! Mam nadzieję, że sprawnie wam pójdzie

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze to powiedziałabym że krótkie masz pożegnanie
    Też bym dała buziaka, oddała cioci i zrobiła papa
    Chyba że zacznie chodzić do września to wtedy rączkę oddała cioci
    Zapytaj z czego piją i zwróć uwagę ogólnie co piją
    Bo i nas są różne herbatki i kompoty i zaznaczyłam na kartce że chcę żeby dawali jej tylko wodę

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też turbo mamoza.. inaczej niż na wakacjach. Jakbyśmy ciągle byli na wakacjach, jedli w restauracji ale zawsze na miejscu nie na wynos oraz 50% dnia spędzali na placu zabaw, byłoby okej 😄

Kciuki za 3 bobasa, ja z tym 1 mam wrażenie, że mamy minimum 6

Oczywiście wielkie krzyki i bunty się też zaczęły, o śrubokręt czy aparat bądź inne sprzety które nie chciałabym by były w kawałkach bądź są niebezpieczne 🙃

A po wakacjach gdzie był mały luz z jedzeniem to jedynie chleb z maslem by jadła ... 🥲

Blondi może im zaoferował zniżkę na wizytę 🤣

Powodzenia na zabiegu Nineq!

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:02

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam rezonans głowy i caly dzien poza domem prawie, mój Mąż chyba będzie wymagal też iść na rezonans jak jutro trafi się mu dzień Mamozy😊

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój ma taka mamoze że czarno widzę tą adaptację, chyba że mu się polepszy do września. Póki co to potrafi się rozwyć jak go oddam komukolwiek innemu niż ja albo stary.

Byliśmy dzisiaj na innych zajęciach muzycznych niż zwykle, bo babka od gordonków jest na urlopie i jezu co to była za nuda. Młody w pewnym momencie przyniósł jakieś zabawki i sam został królem imprezy, bo sie 3/4 dzieci zeszło i zaczęło bawić tymi klockami. Na normalnych gordonkach to wzroku od tej babki nie odrywa, a tu klapa 🙈 na dodatek na do widzenia dawała każdemu brzdęknąć na ukulele to jak kocha wszystkie gitary itd to ciulnął w to ukulele i sobie poszedł. No serio musiał być wkurzony 🤡

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel widzę, że wjeżdża vibe wakacji z dzieckiem 😆 Ale macie szansę chwilę odpocząć? Jesyescie z teściami czy sami? Pamiętam, że na pewno chwilowo mieliście z nimi wyjechać.
    Szarotka mnie się wydaje adekwatne to pożegnanie. Choć może zależy od dziecka. Ja jestem taka, że jeśli zacznę się żegnać długo to sama się rozryczę i nie zostawię dziecka więc niezależnie od sytuacji robię jej papa i wychodzę tak żeby nie widziała. Nie wiem czy to wychowawcze, ale na moją córkę działa. Jak ostatnio próbowałam się pożegnać i wyjść tak normalnie to przybiegała i wieszała mi się na nogach. Może w żłobku widzą, że młodemu ciężko się z tobą rozstać i dlatego tak sugerują? Ja podobno tak bardzo nie chciałam zostawać, że moja mama musiała mnie oddawać w progu i wychodzić, bo inaczej nie zostałam.
    Anabitt wysłałam ci na priv dom. To nie ten wasz co chcieliście? 😆 Wybacz, nieruchomości to moja obsesja

• kasssia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi to kciuki 🤞🤞🤞 oby szybko sie udało, co byś za długo nie musiała w robocie siedzieć.

Blondi współczuję słabej nocki 🥺 ale może ten żłobek chociaż trochę ci poprawił humor?

Jak czytam te wytyczne ze żłobków to nie wiem, ale nie czuję tego jakoś. Przecież to nie wojsko, jak dziecko nie jest jeszcze gotowe to i tak będzie płakało czy je zostawiasz na ławce, na podłodze czy na lampie…. A co do kryzysów to one bywają i w przedszkolu także to jest sinusoida chyba całe życie 😂

age.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle... Opóźnienie, dopiero o 10.20 byłam na operacyjnej. Najważniejsze, że po. Czekam aż będę mogła jeść i pić 😆

Szarotka, ja ze swoim żegnam się przed salą, buziaczek itd., otwieram drzwi i zawsze jakaś pani jest, żeby odebrać dziecko. Robię papa i wychodzę. Jak mam coś do przekazania to wychodzi inna razem ze mną. Na odbiorze dzwonię do sali domofonem i szykują mi młodego i wynoszą. Sam, mimo że chodzi, nie chce wejść do sali, odwraca się. Myślę, że Twoje pożegnanie nie jest jakieś przedłużone.

Elza1234, Margareetka, Blondi29, Katikat lubią tę wiadomość

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi o jaaa trzymam kciuki 🤞🥰

Szarotka dla mnie Twoje pożegnanie brzmi normalnie. Nie wiem czego oni oczekują, że zostawisz małego w progu i znikniesz 🫠

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq super! Jak samopoczucie?

• Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Cel widzę, że wjeżdża vibe wakacji z dzieckiem 😆 Ale macie szansę chwilę odpocząć? Jesyescie z teściami czy sami? Pamiętam, że na pewno chwilowo mieliście z nimi wyjechać.
    Szarotka mnie się wydaje adekwatne to pożegnanie. Choć może zależy od dziecka. Ja jestem taka, że jeśli zacznę się żegnać długo to sama się rozryczę i nie zostawię dziecka więc niezależnie od sytuacji robię jej papa i wychodzę tak żeby nie widziała. Nie wiem czy to wychowawcze, ale na moją córkę działa. Jak ostatnio próbowałam się pożegnać i wyjść tak normalnie to przybiegała i wieszała mi się na nogach. Może w żłobku widzą, że młodemu ciężko się z tobą rozstać i dlatego tak sugerują? Ja podobno tak bardzo nie chciałam zostawać, że moja mama musiała mnie oddawać w progu i wychodzić, bo inaczej nie zostałam.
    Anabitt wysłałam ci na priv dom. To nie ten wasz co chcieliście? 😆 Wybacz, nieruchomości to moja obsesja

Na pół sierpnia jedziemy tydzień z Teściami, tydzień z moją Mama. Oby było jak teraz na wyjeździe 😄 bo na nim fajno, ale teraz trochę szaleje. Bo to tylko byliśmy kilka dni.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq jak po zabiegu ok? Po 10 to i tak szybko ja czekalam ostatnio do 13 i tak szybko mnie wypuścili ze rzygałam potem na trawniku 😆

Blondi super ze jest miejsce w żłobku kciukasy za wszystko.

Tanashi tez kciukasy.

Zapalenia endometrium, polip, 2 transfery nieudane, 1 strata
    Naturals między ivf

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samopoczucie dobre. Nie wiedziałam, że można po narkozie się dobrze czuć 😆miałam raczej negatywne wspomnienia ze szpitala, jak kiedyś dostałam zespołu popunkcyjnego. O 17.30 mogłam wstać, zjeść. Czeka mnie tylko kąpiel, bo oczywiście, pomarańczowa jestem 😆

Kitikat, to Cię załatwili 😵

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq, wspaniale że tak dobrze zniosłaś.

Blondi, zaraz Ci wyślę ten który my chcieliśmy, ale później z ciekawości obejrzę ten od ciebie.

My właśnie wyjechaliśmy na weekend do Wrocławia. Nasi bezdzietni znajomi zaprosili nas z dzieckiem 😃 przed nami 3h trasy, ale młoda już śpi, więc powinno być okej.

Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, zapomniałam. Tanashi świetna decyzja, zapraszamy do challenge’u 2under2 plus Ty jeszcze masz starszą w pakiecie 😂

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dyskutowaliśmy wczoraj z mężem intensywnie i chyba zaczynamy starania o trzeciego bobasa 😅 ale nie mam jeszcze okresu więc na razie Bonanza 🫥

Niesamowite co jedna przespana noc robi z czlowiekiem🤣 a tak serio to trzymam mocno kciuki!

Tanashi, Anabbit, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Tanashi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit realnie to zaczniemy od września, bo ja mam jeszcze w sierpniu drugą ósemkę zatrzymaną do usunięcia i na pewno dostanę znowu antybiotyk xD więc mogę się nie załapać na 2 under 2 🤣 no i zobaczymy jak okres, na razie nie planuję ograniczać karmienia.

Nineq dobrze, że gładko poszło :) mój mąż ostatnio po narkozie strasznie się cieszył że może pospać, budzili go a on mówił nie dziękuję xddd

My jutro mamy teściów na kawie imieninowej, a w niedzielę wpada do nas znajomy. Mąż w wolnej chwili dłubie jeszcze szalunki pod taras 😅 może zaliczę w tym roku jeszcze kawkę na tarasie 😍

kasssia lubi tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Niesamowite co jedna przespana noc robi z czlowiekiem🤣 a tak serio to trzymam mocno kciuki!

Grzegrzula 🤣🤣🤣

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam świetny przepis na szybkie ogórki kiszone.
    Kupujecie ogórki, myjecie słoiki,stawiacie to w korzytarzu na dwa dni. Zapraszacie mamę,dwa dni z rzędu. Koniecznie składniki trzymacie w przejściu,zeby się o to potknęła. Trzeciego zabiera słoiki i ogórki, czwartego przywozi zrobione😅

event.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde skapłam się w czas, że mam dwie klamerki na dużych palcach stóp. Myślicie, że dadzą radę ogarnąć rezonans, skoro to głowy? Mega cieniutkie one są i na krańcach już paznokci..

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
‹‹ 2991 2992 2993 2994 2995
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ