Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq powodzenia jutro!

Karola spoko, tylko niestety wybralysmy się do bawialni ze schodami, więc Kameleon siedział na nich 90% czasu, a Gabrysia odjeżdżała wózkiem na drugą stronę sali, więc nasze zdania były bardzo przerywane 🤣🤣

Szarotka też myślę że na spokojnie się zaadaptuje. Nie każdemu przychodzi to z łatwością na pewno, może potrzebuje więcej czasu i będzie ok :)

Angi90 lubi tę wiadomość

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak te rozmowy z filmików na ig,jak dorośli rozmawiają "nie,zostaw,puść,co tam słychać?,nie wolno!"

Tanashi, Margareetka lubią tę wiadomość

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak było 😆

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Szarotka, że jest lepiej.

Tanashi a Kameleon już próbuje chodzić po schodach zamiast się wspinać? Józek z racji tego, że już biega i jest z tego powodu bardzo dumny dzisiaj próbował uskuteczniać wchodzenie po schodach w bardzo szybkim tempie (trzymałam go za ręce, no ale musiał chłop być na własnych nogach, bo inaczej się buntował, to chyba też podpatrzył u dzieci na basenie xD).

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple chodzić jeszcze nie, ale on tak max 5-6 kroczków robi i przechodzi w czworaki, jeszcze tak pełnoprawnie nie ruszył z tym chodzeniem. Ale to mu nie przeszkadza w uprawianiu parkouru na schodach xD aczkolwiek odkąd mamy naszą gigantyczną bramkę to się skończyły wędrówki po schodach. Mój mąż wyniósł nam połowę mebli z salonu (a i tak tam prawie nic nie mamy lol), więc chwilowo nie ma gdzie się wspinać, teraz spełnia się jako szalony rajdowca na jeździku i ląduje na wszystkich ścianach. Powiem jedno, tynk gipsowy przy Kameleonie to był naprawdę tragiczny pomysł xDD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 22:17

Blackapple lubi tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj prawie cały dzień poza domem, nawet też w Czechach wylądowaliśmy xd z tego wszystkiego miał taki jedzeniowy dzień dziecka, że zjadł kawałek ciastka, zapił lemoniada a na obiad zjadł 2 kawałki margerity xd całe kurde szczęście, że jest tak duży jak jest, bo uparcie chodzi za rękę i przynajmniej nie muszę się jakoś bardzo schylać XD niby u niego mamoza na maxa, ale wszystkim macha i do wszystkich się śmieje 🫠 szczeka prawdopodobnie lepiej niż nasz pies, wczoraj zasypiał na spacerze, gdzieś zaszczekał pies, a ten wyrwał sobie smoczek, zrobił hau hau i zasnął XD na dodatek od wczoraj przedrzeźnia naszego psa jak dyszy i sam też wywala język i dyszy, chyba muszę jej go oddać na odchowanie 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 23:54

Elza1234, Grzegrzula, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś to dziś dzieci się nie ogarnęły. Moja właśnie krzyczy równo dobę. Odliczam do 17:00. Jak mąż wróci to wychodzę, bo łeb mi pęka. Spałam 22 minuty tej nocy

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi Ojezusiu współczuję nocki :( ale zbijam piątkę ze średnim nastrojem, u nas też pobudka z płaczem...

Szarotka super, że coraz lepiej w tym żłobku, kciuki za dalsza adaptacje 🤞 domyślam się, że to sinusoida jeden dzień lepszy, jeden gorszy :(

Karola niezła agentka 🤣🤣

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy miejsce w żłobku. Mamy się spotkać w przyszłym tygodniu obejrzeć placówkę i popytać. O co warto się zapytać na takim spotkaniu?

Margareetka, Elza1234, kasssia, Katikat lubią tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Mamy miejsce w żłobku. Mamy się spotkać w przyszłym tygodniu obejrzeć placówkę i popytać. O co warto się zapytać na takim spotkaniu?
    O to czy mieszają wiekowo dzieci,czy mają gdzie sie położyć w ciągu dnia jak padną, o ilość cukru w diecie (słodkie posiłki),wychodzenie na dwór.
    To jest prywatne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:48

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi super wiadomość z tym żłobkiem :) ja nie pomogę z pytaniami, kiedyś Truskawka tu pisała całą listę z tego co pamiętam ale nie wiem czy sie da dogrzebać do tego 😅 chyba że może ktoś ma screena.

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też próbowałam się dogrzebać do tipow truskawki, ale nie mogę.
    Karola prywatne, ale takie najbardziej fancy w okolicy więc oblegane dość mocno. Dla nas w sumie jedyną opcja, bo tylko tu dojdziemy pieszo. Nie wiem co im mąż nagadał, że jest jednak miejsce

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Blondi, że udało się z miejscem w żłobku! Ja myślę, że warto zapytać o menu i jak wygląda adaptacja

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wczoraj rozmowę z ciocią, że moje pożegnania są za długie. Byłam zaskoczona, bo z mojej perspektywy skracam je do minimum. Wyszło, że chodzi jej o to, że jak daję małego na jej ręce, to chcę zrobić mu papa. Ona wyraźnie uważa, że pożegnanie to kiedy jest jeszcze u mnie na rękach. Co Wy o tym myślicie? Nineq, Anabbit, u Was też tak wyglądało żegnanie na adaptacji?

06.10.2024 ⏸

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka12 wrote:
    Miałam wczoraj rozmowę z ciocią, że moje pożegnania są za długie. Byłam zaskoczona, bo z mojej perspektywy skracam je do minimum. Wyszło, że chodzi jej o to, że jak daję małego na jej ręce, to chcę zrobić mu papa. Ona wyraźnie uważa, że pożegnanie to kiedy jest jeszcze u mnie na rękach. Co Wy o tym myślicie? Nineq, Anabbit, u Was też tak wyglądało żegnanie na adaptacji?
    Ja daję małej buziaka, przekazuje cioci i robię papa. Jakieś takie naturalne mi się to wydawało.
    Btw moja od wczoraj ma kryzys i wyje przy oddawaniu. Mam nadzieję że to chwilowe

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka dla mnie nie brzmi jak przeciąganie, ale też nie wyobrażam sobie odwrócić się na pięcie i udawać że mnie tam nie ma. Ale ja ten typ co się rozpłacze razem z dzieckiem przy oddawaniu, to nie na moje nerwy xD

Mieliśmy dziś pobranie krwi i Kameleon zaczął płakać "nie nie nie, mama" 😥 Oczywiście że mi serce pękło. Ale pediatra przepisała nam żelazo na 3 miesiące na tę niską ferrytyne i mówiła że jak będzie lepiej jadł to nie musimy robić kolejnego badania za 3 miesiące, mam nadzieję że pomoże.

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mówili w żłobku, że lepiej jest posadzić lub trzymać za rączkę jeśli chodzi niż przekazywać tak z rąk do rąk, ale jak nam wyjdzie w praktyce to nie wiem. Truskawka chyba też coś takiego pisała.

U nas na tym spotkaniu dla rodziców jeszcze były pytania czy dziecko coś musi mieć ze swoich rzeczy (w tym do którego idziemy tylko kołdrę, ubrania na zmianę + w porze jesienno-zimowej cos odpowiedniego do pory roku, bo wychodzą niezależnie od pogody i co jakiś czas paczkę pampersów, chusteczek mokrych i suchych) oraz czy jak dziecko ma bardzo duży apetyt to coś mu dadzą między posiłkami (dają). Ja to w sumie nie wiedziałam o co pytać, ale dużo sami opowiadali i inni rodzice pytali.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskutowaliśmy wczoraj z mężem intensywnie i chyba zaczynamy starania o trzeciego bobasa 😅 ale nie mam jeszcze okresu więc na razie Bonanza 🫥

Blackapple, Anabbit, Szarotka12, Blondi29, Elza1234, kasssia, Nineq, Margareetka, Katikat, Grzegrzula lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystkie dzieci właśnie same wchodzą oprócz mojej, bo nie umie jako jedyna 😅 a jak posadzę na podłodze to prędzej zacznie się wspinać na moje nogi niż przekroczy próg

age.png
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie mały też jeszcze sam nie stoi i nie chodzi. Pamiętam, że Truuskawka pisała, że w takim wypadku lepiej jest dziecko posadzić na ławce i żeby ciocia je podniosła z ławki, no to u nas jest inaczej, biorą dziecko z rąk.

06.10.2024 ⏸

age.png
‹‹ 2991 2992 2993 2994 2995
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter: