Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Chciałam być odważna i zobaczyć ale mi się nic nie wyświetla 🙈
    Ja też :D

• Szarotka12 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit ooo, nieźle! Dobrze, że tabletka działa.

Ale odstawiłam akcję. Spieszyłam się do tego żłobka po szczepieniu i rejestracji powiedziałam, że chcę się rozliczyć, a nie pamiętałam na co, bo mi robią rozpiskę na kilka spotkań i później już tylko przychodzimy się kłuć. Kobieta się zapytała czy mieliśmy dwa szczepienia, ja na to, że tak. Zapłaciłam. No i paragon wzbudził moje wątpliwości... Dobrze, że matka dziecka, którego szczepienia opłaciłam była tak miła, że mi przelała tę kasę blikiem. Boję się swojego powrotu do pracy z tą głową...

No a apropos pracy to my też z mężem na zwykłych etatach. U mnie można brać 2 dni ho w tygodniu, ale to też zależy jak się zadania rozłożą. Mój mąż z kolei rzadko bierze, bo trochę u niego nie ma zwyczaju z tego korzystać, ale go cisnę żeby brał, bo nawet jak już się uda 1 dzień w tygodniu, to naprawdę sporo czasu mamy więcej jak nie traci go wtedy na dojazdy.

A ze żłobkiem to tak jak myślałam. Z przychodni mieliśmy jakieś 6 min jazdy i młody odpadł. Przyjechałam z nim tak czy siak, wyciągnęłam śpiącego z fotelika, zaczęłam powoli cucić 🙄 Jutro na 8:30, to już powinno lepiej wejść

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strona usuwa mi foty xd mam komunikat że wymaga rejestracji taki kontent xddd wrzucę wam post na fejsie z fotami w komentarzu

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Ja podłączyłam młodą od sierpnia teraz. Do tej pory korzystała tylko z pediatry, ale stwierdziłam że skoro bedzie bobas numer 2, a pakiet rodzinny obejmuje wszystkich to już podłączę ja teraz.
    Moja koleżanka korzysta regularnie, bo młody ma problemy skórne to i dermatolog, i alergolog, i jakieś usg brzuszków itp
    Nam do tej pory to w zasadzie był potrzebny tylko pediatra i raz usg głowy, to już zrobiłam prywatnie wtedy.
    Właśnie się dlatego zastanawiam, bo będę płaciła kasę, a korzystamy tylko z pediatry, bo z niczego innego nie było potrzeby. Chociaż może przegląd stomatologiczny byłby szybciej, bo jest w pakiecie.

Ja zdążyłam zobaczyć fotki. Hardkor naprawdę😱wytarzałaś się w pokrzywach

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka zazdro krówek.

Ja nie biorę tego pakietu dla młodego, nasza przychodnia na NFZ jest ok, opieka nocna też ok, a na przegląd dentystyczny miał młody termin na za tydzień jak zadzwoniłam a teraz go już dentystka umawia raz na kwartał . Dla samej siebie mam pakiet za 1 zł, ten rodzinny jest za około 100, więc się nie opłaca.

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit chcialam zobaczyc i .upa :/ czekam na fotki na fejsie.

My mamy młodego podpiętego pod pakiet, korzystaliśmy juz z wizyty u gastrologa 2x, chirurga, umawialiśmy na bioderka i raz w niedzielę wizyta u pediatry co stracił glos od darcia sie po miesiącu 🙈

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla młodej nie wykupuje żadnego pakietu, bo mamy super pediatrę, która daje skierowanie na wszystko i dzwoni po znajomych gdzie najszybciej. Poza tym całe szczęście mała nie ma jakichś większych problemów i konieczności konsultacji. Mój mąż lekarzy dla siebie nie uznaje i póki co nie jestem w stanie zmienić jego podejścia. Ja sama korzystam w sumie co miesiąc praktycznie więc powinnam coś wykupić. Co polecacie? Mój mąż ma chyba tylko opcję jakiegoś PZU z pracy, ale w sumie średnio nam się to kalkuluje jeśli tylko ja chodzę

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabitt to co wstawiłaś - ja tak wyglądałam jak 1 raz dostałam reakcji na trawę - współczuję ci ogromnie bo mimo że u mnie to było z 20 lat temu do dziś pamiętam jak mnie to swędziało i jak straciłam głos już
    Myślę że powinnaś do alergologa iść pilnie, nie do dermatologa

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się trochę frajerze, bo przez to że miałam kiedyś te problemy z nerką i scyntrygrafie, tomografie z kontrastem itd to mam wyższy pakiet w enelmedzie. Mnie samej to aż tak nie bolało ale wzięliśmy pakiet rodzinny i płacę 450 ziko miesięcznie. Mąż ma robić higienizacje zębów jak bog przykazał co pół roku, żeby jakkolwiek się to zwróciło a później zmniejszamy pakiet. Jak będzie drugi bąbel to też będzie inny sens, a na razie z małą byliśmy tylko u okulisty. Dentysty dla dzieci okazało się że pakiet nie obejmuje. Ale dla jednej osoby spoko, bo ja tam miałam nawet rehabilitacje, w za siebie nie płaciłam nawet 100

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy z pracy PZU właśnie, bo ma najwięcej placówek, Luxmed ma 1, Medicover 2, a Enelmed tylko szpitale. Ogólnie zadowolona jestem, bo prowadziłam ciążę, dostałam zwrot za szkołę rodzenia, praktycznie wszystkie badania w cenie. I szybko umawiają mi wizyty.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio
    Tia
    Miał być dopiero bunt dwulatka a jest roczniaka

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj młoda prawie ukradła batonika w aptece
    Jak jej chciałam zabrać to tak złapała, że nie umiałam jej wyrwać
    Więc go kupiłam i potem zjadłam jak miała drzemkę 🤣

Anabbit, Katikat lubią tę wiadomość

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq ja ostatnio doświadczam kładzenia się na podłogę i wycia w akcie buntu 🫣 ale chyba widzę zalążek drugiej dolnej dwójki i tłumaczę sobie że to z tego. Dzisiaj drzemka trwała może 30 minut i był straszny płacz, więc to muszą być zęby

Dostarczyłam do biura medycynę pracy, trochę się jutro zdziwią 😬

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Taaaaak, jakiś bunt roczniaka 🤔 najgorzej, że nawet nie da się wziąć na ręce wtedy, tylko siada i ryk. A ja średnio mam ochotę się z nim siłować, więc zazwyczaj siadam koło niego i czekam 😅

preg.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Taaaaak, jakiś bunt roczniaka 🤔 najgorzej, że nawet nie da się wziąć na ręce wtedy, tylko siada i ryk. A ja średnio mam ochotę się z nim siłować, więc zazwyczaj siadam koło niego i czekam 😅
    Moja robi z siebie takiego roztopionego loda, jak ja próbuje wziąć na ręce
    Też tak robię, że siadam obok i czekam, czasem przyjdzie się przytulić a czasem nagle zapomni i bawi się dalej
    Ale no wesoło jest 🤡

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Moja robi z siebie takiego roztopionego loda, jak ja próbuje wziąć na ręce
    Też tak robię, że siadam obok i czekam, czasem przyjdzie się przytulić a czasem nagle zapomni i bawi się dalej
    Ale no wesoło jest 🤡

O idealne porównanie z tym lodem, lepiej bym tego nie ujęła 😅😅

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas już trzeci miesiąc tego buntu. Końcówkę zapowiadają na okres wyprowadzki z domu xd

Cel95 lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do moich fot to mówiłam, że jest grubo. Ja serio nie mam tendencji do użalania się i dramatyzowania 😂 no, umówiłam na piątek alergologa ale myślę, że w ciąży mi testów nie zrobią, więc niczego się nowego nie dowiem niż to, że mam pokrzywke

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jednak zrobią jakaś diagnostykę chociażby z krwii, ja miałam u alergologa i z krwi badania na przeciwciała i dopiero później testy skórne.
    Serio strasznie Ci współczuję 😓

preg.png

age.png
‹‹ 3007 3008 3009 3010 3011
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ