CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Anabbit ooo, nieźle! Dobrze, że tabletka działa.
Ale odstawiłam akcję. Spieszyłam się do tego żłobka po szczepieniu i rejestracji powiedziałam, że chcę się rozliczyć, a nie pamiętałam na co, bo mi robią rozpiskę na kilka spotkań i później już tylko przychodzimy się kłuć. Kobieta się zapytała czy mieliśmy dwa szczepienia, ja na to, że tak. Zapłaciłam. No i paragon wzbudził moje wątpliwości... Dobrze, że matka dziecka, którego szczepienia opłaciłam była tak miła, że mi przelała tę kasę blikiem. Boję się swojego powrotu do pracy z tą głową...
No a apropos pracy to my też z mężem na zwykłych etatach. U mnie można brać 2 dni ho w tygodniu, ale to też zależy jak się zadania rozłożą. Mój mąż z kolei rzadko bierze, bo trochę u niego nie ma zwyczaju z tego korzystać, ale go cisnę żeby brał, bo nawet jak już się uda 1 dzień w tygodniu, to naprawdę sporo czasu mamy więcej jak nie traci go wtedy na dojazdy.
A ze żłobkiem to tak jak myślałam. Z przychodni mieliśmy jakieś 6 min jazdy i młody odpadł. Przyjechałam z nim tak czy siak, wyciągnęłam śpiącego z fotelika, zaczęłam powoli cucić 🙄 Jutro na 8:30, to już powinno lepiej wejść -
Właśnie się dlatego zastanawiam, bo będę płaciła kasę, a korzystamy tylko z pediatry, bo z niczego innego nie było potrzeby. Chociaż może przegląd stomatologiczny byłby szybciej, bo jest w pakiecie.Anabbit wrote:Ja podłączyłam młodą od sierpnia teraz. Do tej pory korzystała tylko z pediatry, ale stwierdziłam że skoro bedzie bobas numer 2, a pakiet rodzinny obejmuje wszystkich to już podłączę ja teraz.
Moja koleżanka korzysta regularnie, bo młody ma problemy skórne to i dermatolog, i alergolog, i jakieś usg brzuszków itp
Nam do tej pory to w zasadzie był potrzebny tylko pediatra i raz usg głowy, to już zrobiłam prywatnie wtedy.
Ja zdążyłam zobaczyć fotki. Hardkor naprawdę😱wytarzałaś się w pokrzywach -
Margaretka zazdro krówek.
Ja nie biorę tego pakietu dla młodego, nasza przychodnia na NFZ jest ok, opieka nocna też ok, a na przegląd dentystyczny miał młody termin na za tydzień jak zadzwoniłam a teraz go już dentystka umawia raz na kwartał . Dla samej siebie mam pakiet za 1 zł, ten rodzinny jest za około 100, więc się nie opłaca. -
Anabbit chcialam zobaczyc i .upa
czekam na fotki na fejsie.
My mamy młodego podpiętego pod pakiet, korzystaliśmy juz z wizyty u gastrologa 2x, chirurga, umawialiśmy na bioderka i raz w niedzielę wizyta u pediatry co stracił glos od darcia sie po miesiącu 🙈2cs 🤞
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙
👩 30🧑 34 🐶 4
A journey of a thousand miles begins with a single step...

-
Ja dla młodej nie wykupuje żadnego pakietu, bo mamy super pediatrę, która daje skierowanie na wszystko i dzwoni po znajomych gdzie najszybciej. Poza tym całe szczęście mała nie ma jakichś większych problemów i konieczności konsultacji. Mój mąż lekarzy dla siebie nie uznaje i póki co nie jestem w stanie zmienić jego podejścia. Ja sama korzystam w sumie co miesiąc praktycznie więc powinnam coś wykupić. Co polecacie? Mój mąż ma chyba tylko opcję jakiegoś PZU z pracy, ale w sumie średnio nam się to kalkuluje jeśli tylko ja chodzę
-
Annabitt to co wstawiłaś - ja tak wyglądałam jak 1 raz dostałam reakcji na trawę - współczuję ci ogromnie bo mimo że u mnie to było z 20 lat temu do dziś pamiętam jak mnie to swędziało i jak straciłam głos już
Myślę że powinnaś do alergologa iść pilnie, nie do dermatologa -
To ja się trochę frajerze, bo przez to że miałam kiedyś te problemy z nerką i scyntrygrafie, tomografie z kontrastem itd to mam wyższy pakiet w enelmedzie. Mnie samej to aż tak nie bolało ale wzięliśmy pakiet rodzinny i płacę 450 ziko miesięcznie. Mąż ma robić higienizacje zębów jak bog przykazał co pół roku, żeby jakkolwiek się to zwróciło a później zmniejszamy pakiet. Jak będzie drugi bąbel to też będzie inny sens, a na razie z małą byliśmy tylko u okulisty. Dentysty dla dzieci okazało się że pakiet nie obejmuje. Ale dla jednej osoby spoko, bo ja tam miałam nawet rehabilitacje, w za siebie nie płaciłam nawet 100
-
My mamy z pracy PZU właśnie, bo ma najwięcej placówek, Luxmed ma 1, Medicover 2, a Enelmed tylko szpitale. Ogólnie zadowolona jestem, bo prowadziłam ciążę, dostałam zwrot za szkołę rodzenia, praktycznie wszystkie badania w cenie. I szybko umawiają mi wizyty.
-
TiaNineq wrote:Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio
Miał być dopiero bunt dwulatka a jest roczniaka -
Nineq ja ostatnio doświadczam kładzenia się na podłogę i wycia w akcie buntu 🫣 ale chyba widzę zalążek drugiej dolnej dwójki i tłumaczę sobie że to z tego. Dzisiaj drzemka trwała może 30 minut i był straszny płacz, więc to muszą być zęby
Dostarczyłam do biura medycynę pracy, trochę się jutro zdziwią 😬 -
Nineq wrote:Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio
Taaaaak, jakiś bunt roczniaka 🤔 najgorzej, że nawet nie da się wziąć na ręce wtedy, tylko siada i ryk. A ja średnio mam ochotę się z nim siłować, więc zazwyczaj siadam koło niego i czekam 😅 -
Moja robi z siebie takiego roztopionego loda, jak ja próbuje wziąć na ręceMargareetka wrote:Taaaaak, jakiś bunt roczniaka 🤔 najgorzej, że nawet nie da się wziąć na ręce wtedy, tylko siada i ryk. A ja średnio mam ochotę się z nim siłować, więc zazwyczaj siadam koło niego i czekam 😅
Też tak robię, że siadam obok i czekam, czasem przyjdzie się przytulić a czasem nagle zapomni i bawi się dalej
Ale no wesoło jest 🤡 -
Elza1234 wrote:Moja robi z siebie takiego roztopionego loda, jak ja próbuje wziąć na ręce
Też tak robię, że siadam obok i czekam, czasem przyjdzie się przytulić a czasem nagle zapomni i bawi się dalej
Ale no wesoło jest 🤡
O idealne porównanie z tym lodem, lepiej bym tego nie ujęła 😅😅
Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość