Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym nie mogła wrócić do biura 😅 dostawałam szału jak pisałam teksty w biurze i ktoś cały czas gadał nad głową. Najbardziej lubiłam przychodzić po południu jak wszyscy wychodzili 🤣

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie będę mówić jak młody śpi, bo nie chce zapeszać i Was dołować xD

Przyszły mi te zeszyty Mówię i rozwalił mnie przy pierwszym dźwięku 'mu' pomysł na zabawę 'wyszukaj, gdzie najbliżej Waszego miejsca zamieszkania pasą się na łące krowy'. Powodzenia 🤣🤣🤣

Tanashi lubi tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja już bym nie mogła wrócić do biura 😅 dostawałam szału jak pisałam teksty w biurze i ktoś cały czas gadał nad głową. Najbardziej lubiłam przychodzić po południu jak wszyscy wychodzili 🤣

Ja tez bym nie dała rady z biura. Ja dostaje szału jak ktoś patrzy mi w ekran a ja czasem tworzę taki kod żeby rozwiązać problem, że nikt nie powinien tych herezji widzieć xD plus co chwilę Calle z klientem lub zespołem (mój lead nie jest z Polski). Nie umiem się totalnie skupić na robocie wśród ludzi.

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A żeby mi bie było za nudno w życiu to obudziłam się znów z pokrzywka, która w godzinę zajęła CAŁE ciało. Jeśli wczoraj wam pisałam że wyglądałam jakbym wpadła w pokrzywy i oblała się wrzątkiem to dziś wyglądałam jakby mnie ktoś wjebal do gara pokrzywowej i gotował pół dnia.
    Wzięłam szybciej leki niż powinnam, zaczęło powoli schodzić ale i tak pojechalam do szpitala. Przyjęli mnie od razu, uspokoili, że tak się może zdarzać jeszcze i mam zwiększyć dawkę leków.
    Masakra. Chciałabym wiedzieć od czego to, bo dziś zjadłam suchy ryż, boję się jeść cokolwiek innego

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Przyszły mi te zeszyty Mówię i rozwalił mnie przy pierwszym dźwięku 'mu' pomysł na zabawę 'wyszukaj, gdzie najbliżej Waszego miejsca zamieszkania pasą się na łące krowy'. Powodzenia 🤣🤣🤣

Spoko, u nas to nie do końca zdaje egzamin. Kameleon na sarny i zające za oknem niezmiennie woła hau hau xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

No te zabawy to z dupy są w tym zeszycie

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt zapisuj wszystko co jesz i każdy jeden kosmetyk, detergent itp. Myj ręce, obserwuj się. Nie pyli wam coś w okolicy? Pobierz apke apsik. Tam są okresy pylenia wypisane. Może sobie zrób ten panel alex. Tylko nie wiem czy w ciąży można i jest dość drogi. Współczuję ci potwornie. Obyś szybko wyłapała przyczynę

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się teraz boję cokolwiek zjeść. Dziś zjadłam suchy ryż 😶

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trawa teraz pyli ciagle
    Boże Annabitt współczuję

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Trawa teraz pyli ciagle
    Boże Annabitt współczuję
    Na trawę mam alergię akurat, ale kurcze nigdy się tak nie objawiała skornie

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy zmianach hormonalnych może się nasilać. Mam namiar na spoko alergologa. Chyba dalej przyjmuje w Enel med

• Nineq Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit, współczuję 😵‍💫jestem ciekawa od czego tak.

Czy któraś dołączała dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego, w sensie pakiet prywatny jakiś Luxmed czy PZU? Czy jest sens robić to? Czy bez sensu jest płacenie co miesiąc jak korzysta się w większości z pediatry? Bo nie wiem czy dołączyć młodego czy dać sobie spokój.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Na trawę mam alergię akurat, ale kurcze nigdy się tak nie objawiała skornie
    Wiesz
    Jesteś w ciąży więc no dzieją się w tobie rzeczy nie do wyjaśnienia
    Ja wracam z małą od gina, niestety dalej jej to zarasta :/ więc maść z estrogenem wlatuje
    Wg już nie martwię się jak wytrzyma do 12 bez drzemek, nie śpi właśnie od tej 5:20 i ma się dobrze 🤡

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Anabbit, współczuję 😵‍💫jestem ciekawa od czego tak.

Czy któraś dołączała dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego, w sensie pakiet prywatny jakiś Luxmed czy PZU? Czy jest sens robić to? Czy bez sensu jest płacenie co miesiąc jak korzysta się w większości z pediatry? Bo nie wiem czy dołączyć młodego czy dać sobie spokój.

Ja podłączyłam młodą od sierpnia teraz. Do tej pory korzystała tylko z pediatry, ale stwierdziłam że skoro bedzie bobas numer 2, a pakiet rodzinny obejmuje wszystkich to już podłączę ja teraz.
    Moja koleżanka korzysta regularnie, bo młody ma problemy skórne to i dermatolog, i alergolog, i jakieś usg brzuszków itp
    Nam do tej pory to w zasadzie był potrzebny tylko pediatra i raz usg głowy, to już zrobiłam prywatnie wtedy.

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple wrote:

Zapraszamy do nas, właśnie za naszą budowa rolnik zrobił pastwisko i są krowy i biegają małe cielaczki 😅

Anabbit kurde niedobrze z tą alergią... Oby to przeszło już na dobre.

U nas spanie klasycznie, jeden dzień pośpi z 2-3 pobudkami i uznaje to za luksusowa noc, a innego co chwilę się budzi i kręci.

Cel a jak tam u Was? Jak mała się czuje?

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit ja np nie czułam smaku jedzenia 3 msc w ciazy w ogóle, mogłabym jeść karton lub ciasto i smak był ten sam więc też mi łatwo uwierzyć że nagle masz skorna alergie. Współczuję stresu, a kiedy lek powinien działa ?

U nas spala mocno średnio przez katar, na 37.9 już nie dałam jej paracetamolu i rano już bez gorączki

Mam też opis rezonansu, pacjent będzie żyć😅

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • bacha Znajoma

Wysłany: 29 lipca, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo że tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje....

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Annabit ja np nie czułam smaku jedzenia 3 msc w ciazy w ogóle, mogłabym jeść karton lub ciasto i smak był ten sam więc też mi łatwo uwierzyć że nagle masz skorna alergie. Współczuję stresu, a kiedy lek powinien działa ?

U nas spala mocno średnio przez katar, na 37.9 już nie dałam jej paracetamolu i rano już bez gorączki

Mam też opis rezonansu, pacjent będzie żyć😅

Po 4h od wzięcia tabletki totalnie wszystko mi zniknęło. Mam brać co 12h i obserwować. Myślę że wezmę z dwa dni i potem spróbuję przejść na mniejszą dawkę. Grunt, że działa. Mogę wam wstawić fotę mojej nogi z 8 rano dla odważnych xd

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam foty dla odważnych.
    Moje ciało dziś o 8 rano

https://ibb.co/tPMbXsGq
    https://ibb.co/4RckStSN
    https://ibb.co/hxKbyyp8
    https://ibb.co/qXC0bJR

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 14:39

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Wrzucam foty dla odważnych.
    Moje ciało dziś o 8 rano
    https://ibb.co/VYpMMNnS
    https://ibb.co/hTrvFfJ
    https://ibb.co/x8rpDB58
    https://ibb.co/S9XbmHf

Chciałam być odważna i zobaczyć ale mi się nic nie wyświetla 🙈

preg.png

age.png
‹‹ 3007 3008 3009 3010 3011
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ