CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie będę mówić jak młody śpi, bo nie chce zapeszać i Was dołować xD
Przyszły mi te zeszyty Mówię i rozwalił mnie przy pierwszym dźwięku 'mu' pomysł na zabawę 'wyszukaj, gdzie najbliżej Waszego miejsca zamieszkania pasą się na łące krowy'. Powodzenia 🤣🤣🤣
Tanashi lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Ja już bym nie mogła wrócić do biura 😅 dostawałam szału jak pisałam teksty w biurze i ktoś cały czas gadał nad głową. Najbardziej lubiłam przychodzić po południu jak wszyscy wychodzili 🤣
Ja tez bym nie dała rady z biura. Ja dostaje szału jak ktoś patrzy mi w ekran a ja czasem tworzę taki kod żeby rozwiązać problem, że nikt nie powinien tych herezji widzieć xD plus co chwilę Calle z klientem lub zespołem (mój lead nie jest z Polski). Nie umiem się totalnie skupić na robocie wśród ludzi. -
A żeby mi bie było za nudno w życiu to obudziłam się znów z pokrzywka, która w godzinę zajęła CAŁE ciało. Jeśli wczoraj wam pisałam że wyglądałam jakbym wpadła w pokrzywy i oblała się wrzątkiem to dziś wyglądałam jakby mnie ktoś wjebal do gara pokrzywowej i gotował pół dnia.
Wzięłam szybciej leki niż powinnam, zaczęło powoli schodzić ale i tak pojechalam do szpitala. Przyjęli mnie od razu, uspokoili, że tak się może zdarzać jeszcze i mam zwiększyć dawkę leków.
Masakra. Chciałabym wiedzieć od czego to, bo dziś zjadłam suchy ryż, boję się jeść cokolwiek innego -
Blackapple wrote:Ja nie będę mówić jak młody śpi, bo nie chce zapeszać i Was dołować xD
Przyszły mi te zeszyty Mówię i rozwalił mnie przy pierwszym dźwięku 'mu' pomysł na zabawę 'wyszukaj, gdzie najbliżej Waszego miejsca zamieszkania pasą się na łące krowy'. Powodzenia 🤣🤣🤣
Spoko, u nas to nie do końca zdaje egzamin. Kameleon na sarny i zające za oknem niezmiennie woła hau hau xD -
No te zabawy to z dupy są w tym zeszycieBlackapple wrote:Ja nie będę mówić jak młody śpi, bo nie chce zapeszać i Was dołować xD
Przyszły mi te zeszyty Mówię i rozwalił mnie przy pierwszym dźwięku 'mu' pomysł na zabawę 'wyszukaj, gdzie najbliżej Waszego miejsca zamieszkania pasą się na łące krowy'. Powodzenia 🤣🤣🤣 -
Anabitt zapisuj wszystko co jesz i każdy jeden kosmetyk, detergent itp. Myj ręce, obserwuj się. Nie pyli wam coś w okolicy? Pobierz apke apsik. Tam są okresy pylenia wypisane. Może sobie zrób ten panel alex. Tylko nie wiem czy w ciąży można i jest dość drogi. Współczuję ci potwornie. Obyś szybko wyłapała przyczynę
-
Anabbit, współczuję 😵💫jestem ciekawa od czego tak.
Czy któraś dołączała dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego, w sensie pakiet prywatny jakiś Luxmed czy PZU? Czy jest sens robić to? Czy bez sensu jest płacenie co miesiąc jak korzysta się w większości z pediatry? Bo nie wiem czy dołączyć młodego czy dać sobie spokój. -
WieszAnabbit wrote:Na trawę mam alergię akurat, ale kurcze nigdy się tak nie objawiała skornie
Jesteś w ciąży więc no dzieją się w tobie rzeczy nie do wyjaśnienia
Ja wracam z małą od gina, niestety dalej jej to zarasta
więc maść z estrogenem wlatuje
Wg już nie martwię się jak wytrzyma do 12 bez drzemek, nie śpi właśnie od tej 5:20 i ma się dobrze 🤡 -
Nineq wrote:Anabbit, współczuję 😵💫jestem ciekawa od czego tak.
Czy któraś dołączała dziecko do ubezpieczenia zdrowotnego, w sensie pakiet prywatny jakiś Luxmed czy PZU? Czy jest sens robić to? Czy bez sensu jest płacenie co miesiąc jak korzysta się w większości z pediatry? Bo nie wiem czy dołączyć młodego czy dać sobie spokój.
Ja podłączyłam młodą od sierpnia teraz. Do tej pory korzystała tylko z pediatry, ale stwierdziłam że skoro bedzie bobas numer 2, a pakiet rodzinny obejmuje wszystkich to już podłączę ja teraz.
Moja koleżanka korzysta regularnie, bo młody ma problemy skórne to i dermatolog, i alergolog, i jakieś usg brzuszków itp
Nam do tej pory to w zasadzie był potrzebny tylko pediatra i raz usg głowy, to już zrobiłam prywatnie wtedy. -
Blackapple wrote:Ja nie będę mówić jak młody śpi, bo nie chce zapeszać i Was dołować xD
Zapraszamy do nas, właśnie za naszą budowa rolnik zrobił pastwisko i są krowy i biegają małe cielaczki 😅
Anabbit kurde niedobrze z tą alergią... Oby to przeszło już na dobre.
U nas spanie klasycznie, jeden dzień pośpi z 2-3 pobudkami i uznaje to za luksusowa noc, a innego co chwilę się budzi i kręci.
Cel a jak tam u Was? Jak mała się czuje? -
Annabit ja np nie czułam smaku jedzenia 3 msc w ciazy w ogóle, mogłabym jeść karton lub ciasto i smak był ten sam więc też mi łatwo uwierzyć że nagle masz skorna alergie. Współczuję stresu, a kiedy lek powinien działa ?
U nas spala mocno średnio przez katar, na 37.9 już nie dałam jej paracetamolu i rano już bez gorączki
Mam też opis rezonansu, pacjent będzie żyć😅23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
7.02 - 410g księżniczki 🥰
28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
8.04 - mamy już 1368 gram 😍
14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
5.06 Mam już 3kg🥰
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

-
Hej dziewczyny.
To moja pierwsza ciaza. Wynik pozytywny dostalam w 23dc,zrobilam wtedy tez bete - 28. W 26 dniu cyklu zrobilam kolejna - 103. I dziś, w 28 dniu cyklu wynosi tylko 148...nie wiem co myslec.. Pierwsza i trzecia beta jest zrobiona w innym laboratorium, a druga w innym.. Czy mialyscie taki przypadek ze beta tak mocno różniła się pomiędzy laboratoriami albo że tak wolno rosła ? Gina mam dopiero w piątek, strasznie się boje.... -
Cel95 wrote:Annabit ja np nie czułam smaku jedzenia 3 msc w ciazy w ogóle, mogłabym jeść karton lub ciasto i smak był ten sam więc też mi łatwo uwierzyć że nagle masz skorna alergie. Współczuję stresu, a kiedy lek powinien działa ?
U nas spala mocno średnio przez katar, na 37.9 już nie dałam jej paracetamolu i rano już bez gorączki
Mam też opis rezonansu, pacjent będzie żyć😅
Po 4h od wzięcia tabletki totalnie wszystko mi zniknęło. Mam brać co 12h i obserwować. Myślę że wezmę z dwa dni i potem spróbuję przejść na mniejszą dawkę. Grunt, że działa. Mogę wam wstawić fotę mojej nogi z 8 rano dla odważnych xd