Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Szarotka12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dopiero jedynki i górne dwójki, gdzie tam do czwórek 🤣

🙍‍♀️ 32 --> endometrioza, celiakia, AMH 1,89
    🙍‍♂️ 32 --> obniżona ruchliwość plemników

04.2024 💔 ciąża pozamaciczna, wyleczona metotreksatem

06.10.2024 ⏸
    19.06. 3850g Synek na świecie 💙

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz idą czwórki i widać, że to męczy.. jedna już jest widoczna
    Ktoś jeszcze ma już 9 i 10 zęba w drodze?😅 to chyba jeszcze 10 i z górki co🤡

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    U mojego jakiś tak wypada. Na szczęście, jak pisałam, tylko problem z myciem zębów, a reszta ok.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy osiem i też teraz idą czwórki, nie wiem czy wszystkie naraz bo Kameleon jest zbyt szybki żebym mogła to ocenić xd na pewno na dole widziałam kropkę

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    My mamy osiem i też teraz idą czwórki, nie wiem czy wszystkie naraz bo Kameleon jest zbyt szybki żebym mogła to ocenić xd na pewno na dole widziałam kropkę
    Twój kameleon tak długo cierpi przez te zęby że powinien ich mieć z 80 jak rekin 😅
    Moja ma 3 dopiero XD nie wiem czy ktoś nas pobije w tak małej ilości zębów

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:

My już mamy 12 🙈 i teraz coś jedna górna trojka zaczyna być spuchnięta więc pewnie będzie wychodzić...

Anabbit też dopytuje, jak tam sytuacja?

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margaretka to u Was jeszcze 8 i fajrant

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Werzol Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szarotka ja pewnie bym się wstrzymała, ale ja to ogólnie bardzo ostrożnie podchodzę, też rozumiem że zaczęliście żłobek i nie wiesz co będzie dalej ze szczepieniami. Skonsultuj to z pediatrą i zobaczycie

Ja wizytuję u prowadzącej w czwartek, ale to dlatego że to koniec miesiąca, a ja akurat kończę urlop. Teraz ogarnęłam badania z krwi to kolejna wizyta będzie po USG i pappie

Annabit martwimy się, mamy nadzieję że wszystko ok

O tych frupp Kids słyszałam od siostry, jej córka lubi

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt dawaj znać podbijamy!

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spotkaniu. W sumie to nic nie budzi moich zastrzeżeń. Jestem zadowolona choć ta dyrektorka to nie mój typ człowieka. Natomiast w kwestii podejścia do opieki jestem usatysfakcjonowana. Zobaczymy jak przebiegnie adaptacja. Całe szczęście mamy dużo czasu, a ja jestem blisko, bo mamy do tego żłobka może z 300 metrów. Jak coś to pani potwierdziła, że wszystkie Pole takie ciężkie w obyciu więc wykreślcie ze swoich list na przyszłość Apolonie wszelakie xd

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel a jak sytuacja u was?

• Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Margaretka to u Was jeszcze 8 i fajrant

Ja liczę, że jeszcze te cztery trójki i chwila spokoju zanim kolejne będą wychodzić 😅

Werzol to w czwartek koniecznie daj znać jak rośnie dzidziuś 🥰

Blondi fajnie że miejsce spełnia Wasze oczekiwania. Dobrze że będziesz mogła trochę odetchnąć, bo ja Cię podziwiam za bycie z małą praktycznie 24/7 sama

preg.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, żyję. Dzięki dziewczyny 🩷

Story time

Pojechaliśmy rano do MSiWA na Sor. Oczywiście usłyszałam, że dermatolog na sor dopiero po 15 będzie. Jak powiedziałam, że jestem w ciąży to stwierdzili, że powinnam iść na izbę przyjęć na położnictwo. Pojechałam tam i tu dodam że w tym momencie miałam widoczną pokrzywke, ale ręce były takie 6/10 i twarz 2/10. Położna potraktowała mnie i tak poważnie jak zerknęła na ręce, wzięła kartę ciąży i powiedziała że zapyta lekarza czy mnie przyjmie. Czekałam może 10 min i wzięli mnie do gabinetu. Pokazałam skórę ale na szczęście miałam foty z wczoraj. No ginekolozka była w szoku, zawołała drugiego lekarza też. Oboje zrobili mi usg i zbadała mnie na fotelu. W bobasem wszystko ok. Po czym powiedziała, że muszą teraz ustalić z sorem czy wracam do nich i czekam na dermatologa czy co.
    Czekałam z 30 min na decyzję, ale finalnie udalo im się dogadać z dermetolozka , że przyjmie mnie na oddziale gdy skończy chodzisz po pacjentach. Powiedzieli, że no nie wiedzą ile to potrwa ale na pewno przed 15 się wyrobię.
    Czekałam równo 2h i mnie zbadała. Tu muszę przyznać, że serio szczegółowo obejrzała łącznie ze stopami i dłońmi.
    A, to ważne. W trakcie tych dwóch godzin pogorszyło mi się na maksa. Twarz miałam cała wysypana, a ciało wyglądało jakbym wpadła w pokrzywy i oblała się wrzątkiem. Bolało, swędziało i piekło niemiłosiernie. Podrapalam się aż do krwi 😶 i do tego ochrypłam (nie jestem przeziębiona). No i potraktowali to na maksa poważnie.
    Po badaniu powiedziała, żebym wracała na izbę położniczą i ona ustali z dermatologami leczenie. Po 40 min mnie zaprosili i zdecydowali o podaniu sterydu (upewniałam się że jest bezpieczny i chce w to wierzyć) i dostałam leki przeciwhistaminowe i skierowanie na cito do poradni dermatologicznej na kontrolę. Nawet udało mi się umówić na za dwa tyg.

Wróciłam do domu 14:45 to byłam jeszcze totalnie wysyłana, ale widziałam już że to blednie. Po 2h zeszło całkowicie. Zostały tylko niewielkie ślady w tych miejscach, gdzie było najgorzej. Głos wrócił też. Jak to pisze to jestem już ponad 5h w domu i nie mam żadnych nowych plam, nic mnie nie boli j znów mam energię do życia.
    Jedynie boję się jeść 😂

Margareetka, Elza1234, Blondi29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Twój kameleon tak długo cierpi przez te zęby że powinien ich mieć z 80 jak rekin 😅
    Moja ma 3 dopiero XD nie wiem czy ktoś nas pobije w tak małej ilości zębów

Oczywiście, że my xd u nas tylko dwie dolne jedynki 😂

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit jak dobrze czytać, że wszystko w porządku 😊 a powiedzieli od czego to mogło być? I w ogóle co to było?

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit błagam,zobacz czy podali dexaven. Podobno juz można ciężarnym podawac. Ostanio soe z kumpela zastanawiałyśmy. Dla mnie to jest cudowny lek (na chwilę)

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt trzymaj się. Nie brzmi kolorowo. Mam nadzieję, że nie złapie cię żadne poważne cholerstwo. Może ci się uaktywniła alergia na coś w ciąży. Czasem tak jest

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Anabbit jak dobrze czytać, że wszystko w porządku 😊 a powiedzieli od czego to mogło być? I w ogóle co to było?
    Przeciez dostala wczoraj diagnozę,że sie czegoś nażarła. Profesjonalną ,w szpitalu!

Anabbit lubi tę wiadomość

event.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit dobrze, że przeszło i oby nie wróciło.

Co do zębów, Józek ma komplet jedynek i dwójek a z pozostałymi to zamienił się w Kameleona, co jakiś czas ma mocno napuchnięte po którejś stronie i jest marudny, więc myślę, że zaraz wyjdzie jakąś trójka lub czwórka a tu nadal nic.

Chyba mu troche przeszła mamoza znowu, bo dziadkowie go dzisiaj wzięli do zoo i mi robił papa jak z nimi wychodził i podobno bardzo mu się podobało. Poszłam sobie wtedy na manicure a potem sprzątałam, bo już nie miałam co ze sobą zrobić a oni chyba z 3.5 godziny po tym zoo łazili.

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit to dobrze, że pojechałaś. Też jestem ciekawa w sumie co wywołało taką reakcję aż, ale oby to był błąd w Matrixie, żebyś już nie musiała się dowidzieć 😅

Na nas dziś obrazili się teściowie, bo mąż starał się im delikatnie przekazać, że od września nasze dzieci nie będą przyjeżdżać do dziadków, bo dziadkowie zabierają do siebie prababcię z poważną demencja z DPS-u. No i się zaczęło 🙉 Kurde sorry, ale prababcia już prawie nikogo nie poznaje, spała z nożami pod łóżkiem, krzyczy na wszystkich, to nie są warunki dla dzieci. No niech nawet teściowa wyjdzie tylko na sekundę zaparzyć sobie kawę i prababcia wyleci z nożem na dziecko, to są sekundy. Ja nie będę ryzykować życiem dzieciaków bo oni chcą wnuki zobaczyć, niech przyjadą do nas się z nimi pobawić 🙉

age.png
‹‹ 3004 3005 3006 3007 3008
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ