Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio

Tak

U nas chyba już zdrowie dopisuje bo dokładnie tak było jak chciałam iść z placu zabaw (jakby co był pusty xD także nie sieje zarazy plus no dziecko dziś w sumie bez objawów)

Ciekawe jak noc, ja byłam chora na grubo ale 24h, Mąż coś tam posmarkuje dalej, mam nadzieję, że nie będzie jej katar tak męczył jak tej nocy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 18:56

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit jak alergolog będzie okej to nawet na tym zyrtecu zrobią panel skórny

event.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabitt jak ci nie będzie przechodzić to podpytaj się o panel Alex. On jest robiony z krwi, w ogóle nie jest inwazyjny. Z tego co czytam to powinien być miarodajny również w ciąży, ale to niech się lepiej wypowie specjalista. Jest drogi, ale nie warto. Wykrywa jakieś setki alergenów łącznie z alergią krzyżową. Przyjaciółka dopiero dzięki niemu doszła do tego co szkodzi jej dziecku i przestała w nią ładować antybiotyki co dwa miesiące. Ja jestem trochę przewrażliwiona na punkcie alergii, bo moja mama musiała zaliczyć dwa wstrząsy zanim się zorientowaliśmy na co jest uczulona i też non stop chodziła z taka pokrzywka. W szczególności, że tobie bardzo nie ma co podać długofalowo w tej sytuacji. Bardzo ci współczuję. Jak się teraz czujesz?
    Cel super, że już lepiej u was. Męża nie rozebrało?
    Moja córka sama zaczęła kłaść się spać. Od kilku dni idzie do pokoju i próbuje wejść do łóżeczka. Wsadzam ją i wychodzę. Nie sądzilimy, że dożyjem takich czasów

Elza1234, Revolutionary lubią tę wiadomość

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bkondi jesteś miszczem usypiania

Blondi29, Margareetka, Revolutionary lubią tę wiadomość

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit współczuję tej alergii i wycieczek do szpitala, ciąża to jednak ciekawy czas, wszystko się moze zdarzyc.

Blondi to samodzielne usypianie brzmi jak marzenie🙂.

My podjelismy proby odstawienia mlodego w nocy, bo co dzień konczylismy tak ze bralam go do łozka okolo 4 i tak wisial na cycku aż wstalismy. A ze we mnie zero konsekwencji w temacie odstawiania. Jak sie budzil w nocy to na automacie go przystawiam byle dospac, dlatego od poniedzialku spi z mężem. Okazalo sie, ze spokojnie wytrzymuje cala noc, wystarczy poglaskac jak się obudzi i spi w łóżeczku.

A ja po roku z niewygodnej kanapy wróciłam do łóżka w sypialni, i co, jest tak wygodnie, że sie obudzilam cala obolala, chyba kregoslup sie rozprostowuje🤣.

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już się zdiagnozowałam i myślę, że to będzie pokrzywka idiopatyczna xD właśnie mnie znów całą wysypało, wzięłam tabletkę i czekam aż zacznie schodzić to cholerstwo

age.png
  • Marsol Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Czy wasze dzieci też tak puszczają fochy i drą się i wyrywają, jak czegoś nie dostaną albo coś się zabierze albo trzeba skądś wyjść? Jezu no tragedia ostatnie kilka dni. Takie awantury kręci, że czasem mi glupio

Mój miał taki ostry etap przez jakieś 3 miesiące, a teraz się uspokoiło. Jak czegoś zabraniam to często krzyczy „bee” i tak śmiesznie macha ręką z wyciągniętym palcem wskazującym na znak, że nie wolno 😄 Mam cichą nadzieję, że nie wróci do hardcorowych fochów aż do buntu dwulatka 🙈

Blondi29 lubi tę wiadomość

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi to samodzielnie usypianie brzmi dla mnie jak jakieś mityczne stwory xd może kiedyś się doczekam 🥲

Grzegrzula trzymam kciuki za odstawianie ❤️ też jestem na tym etapie.

Anabbit boziu szaleństwo z tą alergia, mam nadzieję że w piątek trafisz na dobrego specjalistę, który serio pomoże 🤞

Grzegrzula lubi tę wiadomość

preg.png

age.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi jeju dajesz nadzieje, moze i my KIEDYS do tego dojdziemy 🙈🤣

Poki co zasnal znow bez piersi, tzn puścił jak sie najadł, 30 minut sie przerzucał po łóżku az w koncu wlazł na mnie i zasnął, totalnie bez dopominania sie o pierś, wiec traktuje to jak sukces 👌

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratulacje dziewczyny, ale ja nie wierzę w takie przypadki. W sensie, że nie jestem w stanie uwierzyć że któreś dziecko robi tak samo z siebie. My to wypracowaliśmy od maja. Zdarzają się jej kryzysy, półtora miesiąca walczyliśmy z nią i ze soba w kwestii tego spania. Mieliśmy parę podejść, ale tu niestety trzeba być ostrym i konsekwentnym. Choć skłamałabym mówiąc, że nigdy nie płakałam i nie było mi jej żal. Była uparta, a ja nieugięta. Dlatego teraz jest tak pięknie. Pamiętajcie o tym jak któraś z was będzie analizować wszystkie swoje wybory życiowe nad łóżeczkiem podczas nauki samodzielnego zasypiania 😆 Na zachętę dodam tylko, że robi jeszcze papa i wyciąga rękę po mleko 🫣❤️

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsol wrote:
    Mój miał taki ostry etap przez jakieś 3 miesiące, a teraz się uspokoiło. Jak czegoś zabraniam to często krzyczy „bee” i tak śmiesznie macha ręką z wyciągniętym palcem wskazującym na znak, że nie wolno 😄 Mam cichą nadzieję, że nie wróci do hardcorowych fochów aż do buntu dwulatka 🙈
    U nas to samo 😆😆😆 I ma taką groźną minę

Marsol lubi tę wiadomość

• Anabbit Autorytet

Wysłany: 29 lipca, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi czy to jest ten panel Alex?
    https://diag.pl/sklep/pakiety/test-alex3-molekularna-diagnostyka-alergii-ige-zaleznej-wersja-rozszerzona/?gad_source=1&gad_campaignid=23639384307&gbraid=0AAAAAD3kkDG5dSWIxo3B8srvSMrgbvNxo&gclid=CjwKCAjwyabTBhBFEiwAM3mNUD6FRsaycrcfsoqtLd-_YeAduz60ZH8YsqkkAP037-qxvgnbtr1EuRoCZ_YQAvD_BwE

Bo jak napisałaś, że sporo kosztuje to pomyślałam, że z 5k xd a tego tysiaka z hakiem jestem w stanie wziąć z wypłaty 😄

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 29 lipca, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam polecajke.
    Po ciążach bardzo mi sie włosy zmienily i jak mialam grube, geste, prosciutkie wlosy tak teraz jakies pogiete mam. Przy nasadzie doslownie w harmonijke a od polowy mocno napuszone. Już się nawet zapisalam do fryzjera, żeby bardzo skrocic, bo pomimo prostowania duzej roznicy nie bylo.

I dziewczyna ze sklepu z kosmetykami do wlosow polecila mi to:
    https://friser.pl/montibello/decode/smooth-absolute-plus-balm-ochronny-balsam-wygladzajacy-wlosy-150ml?gad_source=1&gad_campaignid=17426493806&gbraid=0AAAAADyC2QWugu76dcTYunamAqlHJzkUg&gclid=CjwKCAjwyabTBhBFEiwAM3mNULDBS3hV_KpanXfMzgiPjknLs9PVRkDiFQG-gQ9WnvtWU0F_HHiHRxoCwLoQAvD_BwE

Jestem zachwycona, w koncu te wlosy sa gladkie i proste, nawet na koncach ladnie wygladaja. Cudow nie ma, jak sie nalozy trzeba je raczej na szczotce dosuszyc no ale robi robote! Jak ktos ma podobny problem z wlosami to warto sprobowac.

To tak w temacie powrotow do pracy, do tej pory mialam zwiazane w ten slynny koczek to mi harmonijka nie przeszkadzala 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca, 23:25

age.png

age.png
‹‹ 3007 3008 3009 3010 3011
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieudane in vitro nie przekreśla marzeń o dziecku – sprawdź, jak dobrze przygotować się do kolejnej próby.

Wiele par zmagających się z niepłodnością doświadcza ogromnego rozczarowania, gdy procedura in vitro nie kończy się ciążą. Choć taka sytuacja bywa trudna i często rodzi poczucie bezradności, nie oznacza to, że z marzenia o dziecku trzeba zrezygnować. Niepowodzenie nie przekreśla szans na sukces – przeciwnie, może stać się ważnym momentem, by zatrzymać się, dokładniej przeanalizować przebieg leczenia i lepiej przygotować się do kolejnej próby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ