Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Dla mnie ryzykowne jest krytykowanie jedynego syna i jego rodziny 😅 jakby wiecie, więcej szans na zobaczenie wnuków nie będzie xDD
    O to to
    W punkt

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze,ze jakbym musiała ciągle dawac na wszystko mojemu dorosłemu dziecku i wnuczce,łącznie z kupowaniem pieluch to chyba,tez bym ich obgadywała😅
    Ja jestem zdania,że od rodziców to można wziąć warzywa które kupili na targu,albo wędzona rybę,przywiezioną znad morza ale nie brać ciągle wsparcia ,bo wychodzi sie na niedorajdę. Później jest pretekst do wypominania.

Kurcze siedzę na ogródku i czuje jesień. Dostaje depresji na samą myśl

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Kurcze siedzę na ogródku i czuje jesień. Dostaje depresji na samą myśl

Mam to samo, jak jeszcze w radio powiedzieli, że już bociany odlatują to już całkiem mnie dobiła myśl, że jesień sie zbliża

age.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, ale nikt nie musi nam nic dawać. Że mojemu Mężowi pomogli kiedyś jak sam kupował mieszkanie, z własnej woli bądź dołożyli się mu do auta to w ogóle ich incjatywa i sprawa pomiędzy nimi. Mi też nie raz Rodzice w czymś w życiu pomogli i nic w zamian nje oczekiwali. Poza uśmiechem. Jak ktoś bez proszenia kupuje jakieś sprzęty, prezenty to no co oddasz? To dopiero by była haja

Jakby co innego prosić o cos, a co innego dostać to czy tamto. Dla porównania moja Mama też lubi kupić coś drogiego i jest to po prostu szczery prezent więc do głowy by mi nie przyszło, że można inaczej bo ja byłam w innej atmosferze wychowana.

Ja tam zawsze mówiłam same dobre słowa o nich i jest mi po prostu po ludzku przykro.

Już bym się dziś spakowała, ale nie będę rezygnować z 10dni z moją Mamą tutaj. No i te pierwsze dni były naprawdę fajne, było też dużo czasu w trójkę

I wiecie, usłyszałam ogrom przykrych słów, niemiłych, w emocjach, chamskich, ale 1 przepraszam by mi wystarczyło ze względu na Męża. A zamiast tego jesteśmy totalnie ignorowani.

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tak, ja też widzę tę zależność że im więcej rodzice dają kasy tym uważają że mogą więcej wymagać lub oczekiwać
    A z tym wymyślaniem chorób to trochę nie rozumiem w końcu to twój mąż z tobą żyje i chyba widział jak się czujesz w ciąży i co przeszłaś żeby w niej być więc nie rozumiem jego zastrzeżeń w ogóle co mu do tego

Tak sobie myślę. To na co po co cokolwiek ktoś daje? Kurde ja jak coś daje to po to, żeby ktoś się cieszył. A do skąpych nie należę.

No on ogółem chyba dużo głupot słuchał, zaprzeczał, stwierdzał, że nie będzie mi robił przykrości i trzymał to w sobie.

On tak sobie wspomina dzieciństwo, zawsze mam wrażenie, że trzeba trochę udawać lepszych niż się jest na siłę przy jego Rodzinie. Cięższe problemu to można zawsze było z moją Mamą przegadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:04

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel dawac to można pierdoły. Jak idzie coś grubszego kalibru to sa dwie opcje. Albo ktoś jest bezinteresowny,albo uważa kogoś za nieogara ,wymagającego utrzymania. Ja pamiętam jak kiedyś pisałaś,że teść opłaca pieluchy małej bo są drogie. Mi sie wydaje,ze on myśli,ze musi to robić bo Wy nie ograniacie. Auto pisałaś,że Wam kupił on. To była szybka akcja. Nakupował to teraz ma co wypominać. Ja tego absolutnie nie popieram,ale no tak to jest z tymi ludźmi.

event.png

Wysłany: Dzisiaj, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    Mam to samo, jak jeszcze w radio powiedzieli, że już bociany odlatują to już całkiem mnie dobiła myśl, że jesień sie zbliża
    Nawet nie gadaj.... Ja juz jak wstaje do roboty to jest ciemnawo i mam doła

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że po prostu mają typowy syndrom dziecka jedynaka. Ukochany synek, więc musi mieć wszystko idealnie i na pewno dupa ich piecze, że nie ma żonki tradwife która mu codziennie pod nos podaje dwudaniowy obiad z deserem, najlepiej w fartuszku i z dzieckiem pod pachą 😅 To jest Wasza sprawa jak sobie życie układacie, jeśli im nie pasuje no to mogą w tym życiu nie uczestniczyć. Natomiast szczerze w tej sytuacji już bym sobie więcej nie pozwoliła na dokładanie się w jakikolwiek sposób do budżetu, żeby mieli jak najmniejszy wpływ na Wasze życie. Nie uważam że to coś złego, myślę że w zdrowo funkcjonującej rodzinie można się wspierać finansowo w jakiś sposób jeśli ktoś może sobie na to pozwolić i chce się dzielić. No ale jak już się zaczyna jakieś wyliczanie co robisz, a czego nie robisz, to lepiej na przyszłość tego unikać.

Nic mi nie mówcie o jesieni. Miałam takie ciche nadzieje, że można na jesień ruszymy z robieniem tarasu (znaczy mąż ruszy hehe, one man army), ale garaż wyszedł drożej niż pierwotnie liczyliśmy i nasz hajs odpłynął w siną dal xD

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak sobie myślę. To na co po co cokolwiek ktoś daje? Kurde ja jak coś daje to po to, żeby ktoś się cieszył. A do skąpych nie należę.

No on ogółem chyba dużo głupot słuchał, zaprzeczał, stwierdzał, że nie będzie mi robił przykrości i trzymał to w sobie.

On tak sobie wspomina dzieciństwo, zawsze mam wrażenie, że trzeba trochę udawać lepszych niż się jest na siłę przy jego Rodzinie. Cięższe problemu to można zawsze było z moją Mamą przegadać.
    Nie odpowiem Ci na to pytanie ale są tacy rodzice co pomagają niby z dobrej woli, a potem chcą tylko podziękowań i obgadują za plecami ile to oni nie pomagają
    Niestety mam wokół siebie parę takich koleżanek z takimi teściami

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tez uważam ze w takiej sytuacji no musicie powiedzieć im stop jeśli wrócą do prezentów w postaci auta czy abonamentu na wieczne pampersy
    I może mąż powinien ich uświadomić że mają was jedynych i lepiej żeby jednak szanowali..

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, kupił jeden raz jakąś wielka pake pieluch dla beki xD dosłownie raz

Z autem to my po prostu chcieliśmy z rynku wtórnego, ale nie musi być z salonu i nie wiem jak się dogadali z Mężem, ale on dość sporo na pewno wydał ze swoich pieniędzy/oszczędności bo wiedział, że tamto długo nie pociągnie od dłuższego czasu

No jedyne co to nigdy na nikim nie robiły wrażenia moje sukcesy, awanse, cokolwiek. Jedynie ślub i urodzenie Dziecka. Awans? No zawsze mogłam jeszczd więcej wynegocjować i był to jedyny komentarz. To raz się obraziłam ale zdarza się więc wybaczyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:50

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Nie odpowiem Ci na to pytanie ale są tacy rodzice co pomagają niby z dobrej woli, a potem chcą tylko podziękowań i obgadują za plecami ile to oni nie pomagają
    Niestety mam wokół siebie parę takich koleżanek z takimi teściami

No to ja żyłam ciągle w naiwności, że ludzie są tacy jak moi Rodzice zawsze dla mnie byli. Że po prostu zależy im na szczęściu dziecka.

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    I tez uważam ze w takiej sytuacji no musicie powiedzieć im stop jeśli wrócą do prezentów w postaci auta czy abonamentu na wieczne pampersy
    I może mąż powinien ich uświadomić że mają was jedynych i lepiej żeby jednak szanowali..

Elza nie mam zamiaru już akceptować żadnych prezentów, nawet jakby mi ktoś wciskał na siłę. Prezentem byłoby słowo "przepraszam".

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png

Wysłany: Dzisiaj, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel kilka razy pisałaś,że teść kupuje miesięczny zapas pieluch.

event.png
‹‹ 3053 3054 3055 3056 3057
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ