Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas kawaler mało rozmowny a na dodatek wrócił do czasów szalonych pisków🙃.

Za to starsza lepiej żeby nie mówiła, powiedziala mi na ucho, że tata to stary dziad i musimy go zapierd***ć. No wszystko mi opadło, patologia.
    Przynajmniej ładnie r zaczęła wymawiać 🙃.

age.png

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:

Za to starsza lepiej żeby nie mówiła, powiedziala mi na ucho, że tata to stary dziad i musimy go zapierd***ć. No wszystko mi opadło, patologia.
    Jezu kocham te teksty dzieci😅 Z "r" sie przylożyła ,tak jak do odstrzału starego sie przyłoży 😅

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula, to r chyba rzeczywiście ćwiczone na taką okazję 🤣 moja czasem randomowo używa jakichś słów z książek niekoniecznie w odpowiednim znaczeniu. Dziś krzyczała Kameleon, jesteś absolutny 😆 ale również stwierdziła że chce dostać jeża pigmejskiego na święta 🙃

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:
    O Nineq jesteś, myślałam o Tobie, jak tam dajecie rade z wykończeniówką czy lepiej nie pytać? Mnie nie pytaj dalej z elektryką sie grzebią.
    Współczuję. Mnie wykańcza psychicznie, a resztę fizycznie. Kucie żelbetonu, wyprowadzenie kabli, równanie co się da. We wtorek hydraulik, zaczną płytki po nim.
    Wczoraj kurier nie przywiózł 10l farby, bo na magazynie im się rozwaliła (współczuję sprzątania).
    Optymistyczne wersje mówią o wprowadzeniu na koniec września.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel no powiem Ci że 4 tyg nad morzem to już jak jakiś turnus rehabilitacyjny 😅 i to niezbyt tani
    Nineq współczuję tego remontu 🙈
    I grzegrzula tobie też
    Czasem mam takie myśli że jakby ja tak w pracy zawalał jak ci od remontów to dostałabym dyscyplinarkę
    A oni są tacy bezkarni

age.png
  • Blackapple Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Cel no powiem Ci że 4 tyg nad morzem to już jak jakiś turnus rehabilitacyjny 😅 i to niezbyt tani
    I grzegrzula tobie też
    Czasem mam takie myśli że jakby ja tak w pracy zawalał jak ci od remontów to dostałabym dyscyplinarkę
    A oni są tacy bezkarni

O tak, zdecydowanie.

Chociaż akurat my mieliśmy fajną ekipę od remontu, podali od razu termin z dopiskiem, że mogą mieć max tydzień obsuwy jeśli wyjdzie coś niespodziewanego i tak było. Do tego wszystko na umowie rozpisane a wcześniej dokładny kosztorys w excelu. Jakby ktoś z Krakowa i okolic potrzebował to mogę polecić na priv :D
    Za to mojej siostrze typ robił prąd w domu przez 8 miesięcy a miał robić 2 i jeszcze nie doszacował kosztów i policzył im więcej niż na początku twierdził (więc wzięliby kogoś innego gdyby od razu mieli tą wiedzę).

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie odzywam w sprawach remontu bo dla mnie to zbyt duża trauma😅

event.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    I grzegrzula tobie też
    A oni są tacy bezkarni
    Zachciało się deweloperki to teraz się męczymy 🥲
    Ja nie będę narzekała na wykonawców, bo to mój K. i jego wujek, który w tym siedzi od lat. Chociaż to duży test dla związku, bo często dochodzi do kłótni.
    Ale ogólnie tak, moja mama remontowała kuchnie 3 lata temu i ilość niewypałów jest tak duża, że ma jej dość.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegrzula wrote:

😳Skąd u niej takie słownictwo?

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możecie szykować papier toaletowy, bo spałam z Kameleonem do 8:20 dziś i wstałam na gotowe gofry które robił mąż z córką 🥰

Margareetka, Elza1234, Blackapple, Anabbit, Grzegrzula, Blondi29, xSmerfetkax lubią tę wiadomość

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    😳Skąd u niej takie słownictwo?

Podejrzewam że z przedszkola 😅 dzieciaki od brata męża też wszystkie przekleństwa przywlekli z placówki xd

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Podejrzewam że z przedszkola 😅 dzieciaki od brata męża też wszystkie przekleństwa przywlekli z placówki xd
    Dla mnie to przerażające. Wychowujesz dziecko bez takiego słownictwa. Idzie do przedszkola, a tam inne dzieci, których rodzice rzucają mięsem co drugie słowo.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Dla mnie to przerażające. Wychowujesz dziecko bez takiego słownictwa. Idzie do przedszkola, a tam inne dzieci, których rodzice rzucają mięsem co drugie słowo.

Wiem, dlatego nie jestem fanką placówek właśnie. W moim idealnym świecie byłabym milionerką i wychowywała dzieci w edukacji domowej w ramach spotkań z innymi ludźmi o podobnych poglądach 😅 ale jestem biedakiem więc trzymam dzieci jak długo mogę chociaż w domu, a potem nastawiam się na najgorsze xD

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero zaczynamy przeboje z majstrami 🫣 w poniedziałek mieli przyjść do roboty we trzech na 7 rano, przyszedł jeden dopiero o 10 🤦 we wtorek byli już we dwóch ale znów na 9.
    Ja już się pogodziłam z tym, że będzie na pewno milion opóźnień i nie nastawiam się na nic.
    Ale z pozytywów to wczoraj zaczęli już stawiać mury 😍 oczywiście zarzekają się jak oni szybko postawią ten dom xd dwa tygodnie i będzie zrobione.

preg.png

age.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten piękny język myślę złapała gdzies na podwórku, czasem panowie na ławkach różne rzeczy gadają a ona teraz wszystko wyłapuje. W żłobku te dzieci są młodsze od niej, nie mówią tak ładnie "r".

Co do remontów, mamy wykonawce który robil i projekt i robi wykończenie pod klucz, mamy koordynatora na budowie no ale dali termin na listopad, taką mamy umowę. W razie opóźnien sa kary no ale w nosie mam ich placenie, wolalabym sie jak najszybciej przeprowadzić.
    Ale opoznienia w tej branzy to mam wrażenie tradycja i dobra praktyka🙃.

age.png

age.png
  • Anabbit Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w czym pierzecie reime? kupiłam młodej softshell na vinted, ale nie wiem jak to uprać zeby kombinezon zachował właściwości

L. 🩷 | 06/2025 | 2 CS | 40+2 tc

✨ Zaczynamy drugi sezon ✨
    2 CS

23/06 — ⏸️
    09/07 — 🍤❤️
    03/08 — 🧸 2,57 cm
    ⏳ 17/08 — Panorama
    ⏳ 26/08 — prenatalne I trymestru

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Dziewczyny w czym pierzecie reime? kupiłam młodej softshell na vinted, ale nie wiem jak to uprać zeby kombinezon zachował właściwości
    Planowałam kupić taki płyn jak do prania kurtek sportowych przeciwdeszczowych co mają te membrany

I wrzucić do pralki na jakieś delikatne wirowanie

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę w normalnym płynie, ale bez płynu do płukania, na lewej stronie. I potem suszę w suszarce na outdoorze, bo podobno to odnawia te powłokę. Aczkolwiek w poprzednich latach robiłam bez suszarki i nie zdarzyło się żeby córka przemokla, a bawiła się intensywnie 😅 Wiem że zalecają te płyny do odzieży outdoorowej, ale jeszcze nigdy nie testowałam

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na pewno bez płynu do płukania
    To istotne

Ja używałam tych płynów do kurtek właśnie, które mamy z mężem i git, mamy te kurtki 6 lat i nadal służą :) więc tutaj pewnie też kupię i przy okazji kurtki nasze wrzucę

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załączył mi się jakiś syndrom wicia gniazda 🙈 już zaczęłam planować przemeblowanie, gdzie komoda dla małej, gdzie łóżeczka xd

Elza1234, Grzegrzula, Anabbit lubią tę wiadomość

preg.png

age.png
‹‹ 3061 3062 3063 3064 3065
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ