Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jebnę dziś w ścianę chyba 🙉 próbowałam od rana umówić się do lekarza, ale nie dało się, bo co chwilę jakąś awaria z dzieciakami, w końcu chwilę zajęli się zabawą więc chciałam dzwonić, ale młoda ciągle trajkotala i stwierdziłam, że nic nie usłysze. Wyszłam na chwilę do sypialni, młody przytrzasnal sobie rękę drzwiami od pralki 🫠. W międzyczasie ciągle dzwonił do mnie klient, nie udało mi się odebrać, ale wyszliśmy na dwór więc mówię ok, może teraz się uda bo się bawią w piaskownicy. Zaczęliśmy rozmawiać i młody akurat wyszedł z piaskownicy, ale zajął się zabawa przy tarasie więc spoko. No i na sekundę straciłam go z oczu i wskoczył do basenu 🫠 mówię do faceta że oddzwonię, poszłam przebrać młodego, facet po dwóch minutach sam dzwoni i się dobija, ja już ciśnienie 200/200. Wyszłam znowu na dwór, oddzwaniam, a młody wskoczył na paletę i noga mu się zaklinowała, ryk taki że nie wiem, nie mogłam tej nogi wyjąć bo ją tak napinał. Boże drogi. Wróciłam do domu, posadziłam ich przy stole, dałam lasagne i poszłam soboe popłakać do łazienki 😅

age.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Tanashi co za seria niefortunnych zdarzeń 🙈
    Dziś już zostaw dzieci pod opieką taty i idź sobie pracować z kubkiem ciepłej kawy 😅

Elza na co Ty masz taką silna alergie? 😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 15:22

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza co za alergia? Śmiesznie x tym smarkaniem oczami xd
    Kasia właśnie nam kazała czekać do roku, bo ten kanalik był względnie drożny. Pierwsze trzy miesiące była masakra, a potem się poprawiło. Teraz znowu jest duże pogorszenie dlatego idziemy to załatwić, bo nic z tego nie będzie.
    Tanashi okropny dzień. Współczuję

• Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie pismo, że przyznali aktywnie w pracy juhu 😀😀
    A czy któraś z Was się orientuje (Nineq liczę na Ciebie 🙈) czy na macierzyńskim wypłacanym przez ZUS też mi się należy aktywnie w pracy, czy aktywnie w domu? Umowę mam do porodu.

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dostałam właśnie pismo, że przyznali aktywnie w pracy juhu 😀😀
    A czy któraś z Was się orientuje (Nineq liczę na Ciebie 🙈) czy na macierzyńskim wypłacanym przez ZUS też mi się należy aktywnie w pracy, czy aktywnie w domu? Umowę mam do porodu.
    Masz aktywną umowę i odprowadzane składki na L4 więc aktywnie w pracy, 1500 zł

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie wydzielina z oka to jakby babole.
    Ja bylam z synem u dermatolog, tym jego mieęczakiem zakaźnym. Powiedziała,ze mu to wyłyżeczkowalam lepiej niż ona by to zrobiła i mam dalej tak robić. Ja myślałam,że ona mu resztę wyłyżeczkuje😅 Także stracony czas.

Drzemała sobie po pracy,nagle zazdwolil mąż, że nie zdążyłem syna podrzucić na piłkę. Mieliśmy 7 min a drogę na 15 min. Byłam tak zaspana,że totalnie nie pamiętam jak tam dojechałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 18:09

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu jest problem ze krzyżowo z brzoza i trawą co chwilę dochodzą mi rzeczy
    Jakbym miała tylko swędzące usta to luz
    Ale zaczynają mi reakcję pt zlewne poty, skurcze żołądka i po jakimś czasie silna biegunka - póki co na śledzie, pieczarki i arbuza
    Cholera wie kiedy postanowię przestać oddychać na końcu 🤡

age.png

Wysłany: 24 sierpnia, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Tu jest problem ze krzyżowo z brzoza i trawą co chwilę dochodzą mi rzeczy
    Jakbym miała tylko swędzące usta to luz
    Ale zaczynają mi reakcję pt zlewne poty, skurcze żołądka i po jakimś czasie silna biegunka - póki co na śledzie, pieczarki i arbuza
    Cholera wie kiedy postanowię przestać oddychać na końcu 🤡
    Konkretnie juz

event.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Konkretnie juz
    No alergolog mi dziś powiedziała że w sumie to można pod wstrząs już podciągnąć tylko samoregulujący się, bo nigdy nie wylądowałam w szpitalu
    Ale kwestia taka że zaczynam się bać jeść - bo arbuz doszedł teraz znienacka a biegunkę miałam taką że myślałam że umrę
    Zrobiłam potem prowokacje i było to samo

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to uważaj teraz z wysiłkiem fizycznym. Moja mama jak w okresie pylenia/po spożyciu czegoś na co ma alergię podbiegnie na pociąg to ma atak murowany. Mega współczuję, konkretnie Cię wzięło. Na twoim miejscu bym rozważyła dietę eliminacyjną i stopniowe wprowadzanie. Te krzyżowe reakcje są tak złożone, że głowa mała. Współczuję.
    Karola ale miałaś przygodę. Co do tego łyżeczkowania to nie chcesz mi wylyzeczkowav piszczeli jak ci tak dobrze idzie? 😆 Moja mama też bawiła się w lekarza i teraz mam chyba przetokę. Drugi miesiąc się umawiam do ortopedy, ale coś mi nie idzie. Wda mi się martwica kości jak tak dalej pójdzie. A tak serio to nie myślałaś iść z nim dalej do chirurga? Tego się nie powinno usunąć jakoś szerzej? Sorki, że tak dopytuje, ale jestem przewrażliwiona na te wszystkie zmiany odkąd bujam się ze swoją. Niby nic groźnego i wyglądało niepozornie, a teraz muszę sobie ciąć pół nogi i to w najlepszym wypadku u chirurga plastycznego. Chyba się nie umawiam ze strachu przed tym jaki szajs z tego wyjdzie

• Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Tanashi, no takie dni też się zdarzaja, trzymaj się!

age.png

age.png

Wysłany: 24 sierpnia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza to pena musisz faktycznie zawsze miec przy sobie. Nie proponowała Ci sterydu? Metypredu np?

Blondi a wymaz robiłaś z tej przetoki?
    Syn ma ewidentnie mięczaka więc sie nie boję.

event.png
  • Grzegrzula Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No grubo Elza, mam nadzieję, że się nie przyda ta adrenalina🙄

age.png

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Elza to pena musisz faktycznie zawsze miec przy sobie. Nie proponowała Ci sterydu? Metypredu np?

Blondi a wymaz robiłaś z tej przetoki?
    Syn ma ewidentnie mięczaka więc sie nie boję.
    Nie
    Powiedziała że może mi dać skiero do szpitala żeby zrobić Alexa albo żebym sobie w pracy zrobiła u siebie, bo w szpitalu kładą na 3 dni
    I że mam prowadzić diete eliminacyjną
    Tylko że boję się że w końcu dostanę znowu an cos nowego i wtedy się to stanie

Moja chrzestna pierwszy atak anafilaksji miała w wieku 47 lat po zupie w Sylwestra gdzie było za dużo kminku

age.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg Karola kupowałaś ten bębenek?

age.png

Wysłany: 24 sierpnia, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Wg Karola kupowałaś ten bębenek?
    Taaak. Dzięki wielkie za polecenie. Faktycznie lepszy i tańszy. Dzięki!

Elza1234 lubi tę wiadomość

event.png
  • Margareetka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza współczuję na maksa 😓 zawsze myślałam, że takie ostre tematy alergiczne i diety eliminacje to temat raczej pediatryczny niż w dorosłym życiu :o

preg.png

age.png

Wysłany: 24 sierpnia, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Elza współczuję na maksa 😓 zawsze myślałam, że takie ostre tematy alergiczne i diety eliminacje to temat raczej pediatryczny niż w dorosłym życiu :o
    Im starszy człowiek tym jest gorzej

event.png

Wysłany: 24 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanasi doczytalam o Twoim dniu. Czemu chciałaś isc do lekarza?
    Moja uwielbia włazić 20 x dziennie na paletę i wykręcać te stopy....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 20:56

event.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola muszę umówić endokrynologa bo miałam mieć teraz wizytę i mieli dzwonic żeby ją umówić, i nie dzwonią 😅 a nie chcę wypaść z kolejki, bo chodzę na NFZ też na USG tam.

age.png
‹‹ 3064 3065 3066 3067 3068
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ