Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała git
    30 min była lekko asekuracyjna a potem biegała po sali jak szalona i się bawiła
    Mąż mówi że jest najbardziej ruchliwa z całej grupki dzieci

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka przykro mi jak to czytam. Trzymaj się.
    Fajnie wyjaśniłyście z tym kedzeniem, bo sama się zastanawiałam i nawet bym nie wpadła, że taki jest powód.
    U nas adaptacja genialnie. Dziś byłam z nią godzinę i jutro mam ją na godzinę zostawić, bo pani w ogóle nie widzi potrzeby żeby mała była tam ze mną. Od razu się śmiała i poleciała do dzieci i zabawek. Gorzej, że została okrzyknięta królową grupy i to niekoniecznie w dobrym tego słowa znaczeniu. Pobiła dwoje dzieci i wydarła się tak, że jeden chłopiec nie zszedł opiekunce z rąk dopóki nie wyszliśmy… Wstyd mi jak nie wiem. Staram się jej tłumaczyć, ale ma ciężki charakter, a nie wiem co mam robić z rocznym dzieckiem. Przecież jej nie będę biła 🥲 Tyle co mogę tłumaczyć i zabierać ręce. A tak poza tym to w grupie jest ich pięcioro i troje jest chorych. Ciekawe czy moje weekendowe plany dojdą do skutku, czy już sobie lepiej odpuścić. A tak to panie bardzo fajne. W sumie młode, takie luźne. Podobają mi się. Cały żłobek zrobił na mnie dobre wrażenie i jakoś tak jestem o nią spokojna, że jej nikt nie zrobi krzywdy. Bardziej martwi mnie jak ona będzie się zachowywać względem innych dzieci i co ja mogę zrobić żeby ich nie terroryzowała. A tak poza tym to dopiero zauważyłam jaka ona jest wysoka w stosunku do rówieśników. Nawet opiekunki zwróciły mi na to uwagę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 11:25

• Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą podziwiam was wszystkie jak dajecie radę ogarniać siebie i dzieci rano. My nie mogłyśmy się wyrobić. Kompletnie sobie nie wyobrażam ogarnąć się do pracy i małej na przykład w godzinę. Musiałabym mieć chyba ze dwie i pół żeby zdążyć się wyszykować na tip top żeby jechać do roboty zaraz po odstawieniu jej do żłobka. Chociaż to pewnie kwestia wprawy i po miesiącu robiłabym to w 20 minut xd

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondi29 wrote:
    Swoją drogą podziwiam was wszystkie jak dajecie radę ogarniać siebie i dzieci rano. My nie mogłyśmy się wyrobić. Kompletnie sobie nie wyobrażam ogarnąć się do pracy i małej na przykład w godzinę. Musiałabym mieć chyba ze dwie i pół żeby zdążyć się wyszykować na tip top żeby jechać do roboty zaraz po odstawieniu jej do żłobka. Chociaż to pewnie kwestia wprawy i po miesiącu robiłabym to w 20 minut xd
    Kminilam to też ale drugi dzień już udało mi się jej rano nie obudzić więc jak wstanę 5:30 to się ogarnę, ja chwilę o 6, ubiorę ja, dam jakies placki żeby zjadła w drodze i jakoś się może doturlam do pracy na 7/8

age.png
‹‹ 3081 3082 3083 3084 3085
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ