Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam, ale Was czytam czasem xd powiem szczerze, nie znając nikogo kto chociażby planuje dzieci czuję sie czasem trochę samotnie w różnych tematach. Może nie kłóćmy się bo tyle to forum trwa. Starczy chwilkę pomyśleć przed kliknięciem odpowiedź czy komuś nie dowalimy.

Tanashi wszystkiego dobrego! Chorym i rekonwalescentom zdrówka. Truskawka Tobie szczególnie wspolczuje z tym okropnym guzkiem... biedna jesteś. Blondi moje lęki dogadały by się z Twoimi, ale nie będę rozwijać tematu, skoro jesteś chyba w tym momencie co ja rok temu z tym, jakbyś chciała o tym pogadać to możesz napisać.

Muszę się jednym pochwalić, byłyśmy jakiś czas temu na pobieraniu krwi i Małej to tłumaczyliśmy, pokazywalismy w domu, mówiłam, że trochę boli itp. Nawet raz nie zapłakała 👀 nie wiem kto był w większym szoku, ja czy pielęgniarki

Co do krzyku, czasem człowiek z automatu krzyczy jak go coś mega zaboli lub jak dziecko robi coś ostro niebezpiecznego i ciężko nad tym panować. Taki odruch bezwarunkowy. A swoją drogą pewnie będąc solo z Dzieckiem zasoby się kiedyś kończą.. stąd pierwsze co to bliscy Truskawki powinni się ogarnąć i konkretnie pomóc jak widzą, że ich zdaniem jest coś nie halo, a nie raz do roku kobieta wyjdzie z guzem do lekarza...fajny odpoczynek...

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Blondi29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel świetnie, że jesteś. Mam podobne odczucia względem tego forum. Ja jestem jedną z nielicznych osób w moim otoczeniu, które mają małe dziecko. Trudno mi znaleźć miejsce, w którym mogłabym poprosić o radę, opinie, wygadać się, dzielić cieniami i blaskami tego okresu. Dzięki temu forum poznałam Anabitt, która ma dziecko kopiuj - wklej do mojego i poczułam, że jest mi raźniej. Serio, to jest świetne miejsce i szkoda je zaprzepaścić. Tyle razy się tu ktoś z kimś złapał i jakoś można było to ogarnąć w kulturalny sposób. Choć Truskawkę rozumiem, bo ja też czasami musiałam się wycofać na kilka dni żeby przemyśleć to co przeczytałam. No a zarzuty o bycie patologią to trochę sporo jak na jedną, i tak już obciążoną osobę.
    Cel cudownie, że udało wam się pobrać krew bez płaczu. Widać jednak te tłumaczenia coś dają. Fajnie, że się udało. Jak tam wasze odstawienie? Czy to temat nie na dzisiaj? Co do moich lęków w tym zakresie to one trwają już od kwietnia 2025… Myślę, że nikt nie jest w stanie mi tego ułożyć w głowie. Leki też raczej nie zmienią tego, że życie po prostu tak wygląda i tyle. Mogę je zmniejszyć, ale ich nie usune. Staram się jakoś wyciszyć terapią i tyle. Choć przyznam, że mój mąż już powoli traci cierpliwość. Ale dzięki, jak znajdziesz jakiś sensowny sposób na wyciszenie się to chętnie przeczytam 😆

‹‹ ‹ 3147 3148 3149 3150 3151
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ