CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
A pytanko, bo pamiętam, że ktoś kiedyś pisał że w luxmedzie refunduje sobie wizyty prywatne, jak wygląda ta procedura? Bo weszłam w apke i wygląda jakby mnie to nie dotyczyło i się zastanawiam czy to kwestia pakietu u pracodawcy.
-
kasssia wrote:Ok, a ile miałyście? Ja oczywiście siedzę i czytam i znalazłam info, że przy Trisomii21 jest większy odsetek. A mi lekarz wcześniej napisał, że mam wysoką, 19%. Ale sprawdziłam w SANCO w poprzedniej ciąży też miałam wysoko 22% (późniejsza ciąża, 13 tydzien).
kasssia lubi tę wiadomość
-
kasssia wrote:Ok, a ile miałyście? Ja oczywiście siedzę i czytam i znalazłam info, że przy Trisomii21 jest większy odsetek. A mi lekarz wcześniej napisał, że mam wysoką, 19%. Ale sprawdziłam w SANCO w poprzedniej ciąży też miałam wysoko 22% (późniejsza ciąża, 13 tydzien).
Ja też pewnie za jakiś tydzień dopiero, ale jak wcześniej miałaś nawet wyższa i dzidzia zdrowa to wyglada jakby nie było się czym przejmować 😘kasssia lubi tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ligota to teraz najbardziej chwalona. Mam w otoczeniu jakieś córki koleżanek które tam rodziły w ostatnim czasie i są zachwycone. Ja się studentów nie krępuje. Może nawet 20 zaglądać mi w kuciapę,nie mam oporów. Mogą mnie nawet badać na rynku głównym w Krakowie. Życie mnie znieczuliło.
Łubinowa jest....specyficzna. Jednak nie mogę pisać publicznie o tym co wiem bo to by się nadawało na pozew.
Powiem.tyle,że jak chodziłam na szkole rodzenia to na 10 kobiet z 8 wybrało Łubinową. Ratownik który prowadził zajęcia ,na moje głośny komentarz że na Lubinowa w życiu nie pójdę zapytał czy jestem z branży....Także ten. Nikt z branży tam nie pójdzie.
Mikołów bardzo chwalą bo jest mały,po remoncie ,ordynator fajny bo mu się chce. Walczy żeby nie zamykali tej porodówki chociaż ma własną klinikę.
Tychy też po remoncie ale jest tam stary ordynator z Miko a on lekko nerwowy jest. Chociaż to on mnie uratował bo to właśnie on na ochodzie zjebał wszystkich jak psy i kazał jechać od razu na blok.
Raciborską bardzo chwalą,tam jest sporo młodych lekarzy którym sie chce pracować. Kwestia żeby na nich trafić....
Neonatologia ma też mały OIT dla noworodków,a przynajmniej mieli kiedyś ze dwa stanowiska jakiegoś takiego intensywnego nadzoru. Ale czy oni potrafią zaintubować noworodka? Nie wiem.
Ruda Śląska to dla ziemia totalnie obca. Nie mam pojęcia czego się tam spodziewać.
Dziewczyny, przepraszam, że się wtryniam (niemniej tutaj trochę trudno z prywatnymi wiadomościami), ale rozważam poród VBAC w UCK Ligota, w związku z tym chciałabym zapytać, czy Wasze znajome, które tam rodziły, są zadowolone z opieki po porodzie i na neonatologii? Niestety w morzu pozytywnych opinii spotkałam kilka bardzo negatywnych związanych z rozdzielaniem matki z dzieckiem etc :o
Pozdrawiam Was ciepło i życzę prenatalnych z samymi wspaniałymi wieściami👧 07.2022 -
Klaudiaaa93 wrote:Mam pytanie czy wy już nabralyscie na wadze od początku ciąży?
Klaudiaaa93 lubi tę wiadomość
Ona: 34
monitoring cykli ok
histeroskopia ok
sonoHSG ok
AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27
On: 37
mali żołnierze w opłakanym stanie
teratozoospermia
11.2021 ciąża poroniona
01.2023 początek diagnostyki
05.2024 rozpoczęcie procedury
2.06 start 💉
7.06 monitoring
10.06 monitoring
12.06 monitoring
14.06 punkcja
pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
15.07 FET ❌
27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
30.09 beta 4823mIU/ml
10.10 mamy serduszko ❤️🥰
-
Revolutionary wrote:Jeju dziewczyny, znowu byłam w tyle a Was nadrobić to nie łatwa sprawa🙈 Może będę miała więcej czasu od przyszłego tygodnia jak pójdę na L4 🤓
Gratuluję wszystkich udanych wizyt! Ale Wasze dzieci już duże 😯 Jak ten czas szybko leci.... 🥺
Któraś też wstawiała zdjęcie swojego nowego psiaka, cuuudo 🤩 Ja jestem psiara na maxa, aktualnie jedna 3letnia kundelka na stanie 🐶 Ale na maxa marzy mi się border i zaraziłam tez mojego tą miłością, więc kiedyś na pewno będzie 🙏
Bordery to wspaniałe psy ! Swojego dziada (w sumie to dziadów) nie zamieniłabym na innego, mimo że nie zawsze jest łatwo 😀 I wciąż się zastanawiam jak poradzimy sobie z duetem pies + bobo ale jakoś to będzie 😀 po prostu jeszcze więcej pracy 😂
https://ibb.co/tqNQNjG
Dziewczyny gratuluje wizyt ❤️ super czytać takie dobre wieści ❤️Lauraa, przygodami66, HejAnku🌸, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Klaudiaaa93 wrote:Mam pytanie czy wy już nabralyscie na wadze od początku ciąży?
Ale trochę sobie szalałam, więc w sumie się nie dziwię 😅Klaudiaaa93 lubi tę wiadomość
-
Kkk77 wrote:Niestety tak, ale zwalam wszystko na to, że byłam na niskowęglowodanowej diecie od dietetyczki i musiałam zatrzymać moje odchudzanie na -14kg, z czego 3 mi już zdążyły wrócić, bo najlepiej zgagę zagryza mi się suchymi bułkami 🥲🥲🥲 ale już z pokorą wróciłam do kanapek z chlebka żytniego albo razowego 🤣
Kkk77 lubi tę wiadomość
-
Ja schudłam 3,5 kg 🫣 ale mam z czego także liczę że też nie wiele przytyje. W tamtej ciąży +20 kg..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2024, 06:41
-
Nineq wrote:W 11tc ważyłam 1,5 kg mniej niż w 8tc. A za tydzień jestem ciekawa 🤔
U mnie dziś glut po pas i ból gardła 😒myślałam, że przeżyje rok bez przeziębienia.
Mamy dziś jakieś wizyty? Bo na rozpisce nie widzę.
Ja mam o 20 wizytę u mojego lekarza Prowadzącego i w poniedziałek prenatalne
Nie śpię od 3 a wizyta o 20 🤣👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin (+ do 18tc encorton, duphaston, utrogestan)
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Ja schudłam 3,5 kg 🫣 ale mam z czego także liczę że też nie wiele przytyje. W tamtej ciąży +20 kg..
U mnie też minus 3.5 przy wadze w normie👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
nick nieaktualnyBiedronka@ wrote:@kozina wszystko u Ciebie w porządku?? Usunęłaś wszystkie swoje wpisy z naszego forum???🤔🤔
-
Kozina wrote:Dziekuje, ze pytasz, jest wszystko okej, tylko nie do konca dobrze sie tu czuje. To nie jest kompletnie personalny atak w nikogo, ale moj prywatny problem, z ktorym sie zmagam na terapii, mianowicie problem z budowaniem wiezi. Nie potrafie sie odnalezc i pisac takim jezykiem jak dziewczyny tutaj. Mam wrazenie, ze jak cos pisze, to jest to zbyt achowe i ochowe. Mam w zwyczaju wycofywanie sie i uciekanie. Wiem, ze to brzmi bardzo glupio, bo to forum, gdzie ludzie sie wspieraja, ale sprawia mi to ogromna trudnosc, dlatego zycze wszystkim wszystkiego dobrego i duzo zdrowia dla dzieci. Bede cichym czytajacym po prostu, tak mi lepiej.
przygodami66, Revolutionary , amoze lubią tę wiadomość
-
Kozina wrote:Dziekuje, ze pytasz, jest wszystko okej, tylko nie do konca dobrze sie tu czuje. To nie jest kompletnie personalny atak w nikogo, ale moj prywatny problem, z ktorym sie zmagam na terapii, mianowicie problem z budowaniem wiezi. Nie potrafie sie odnalezc i pisac takim jezykiem jak dziewczyny tutaj. Mam wrazenie, ze jak cos pisze, to jest to zbyt achowe i ochowe. Mam w zwyczaju wycofywanie sie i uciekanie. Wiem, ze to brzmi bardzo glupio, bo to forum, gdzie ludzie sie wspieraja, ale sprawia mi to ogromna trudnosc, dlatego zycze wszystkim wszystkiego dobrego i duzo zdrowia dla dzieci. Bede cichym czytajacym po prostu, tak mi lepiej.
Ufff ale ulga!!
Szanuje Twój wybór i tylko napisze,że każdy ma tu swój styl i jest fajny na swój sposób. A jesteśmy też dość anonimowi. Fajnie piszesz i trzymaj się zdrowo😊przygodami66, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tymczasem jeszcze 13h ⏰️⏰️⏰️
kasssia lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Jesteśmy tutaj gdybyś potrzebowała się wygadać o rzeczach poważnych jak i o głupotach😊 dawaj znać jak rośniecie😉
Malinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam mieć wczoraj wizytę ale przez te wszystkie choroby jakie na nas spadły mam przesunięta na za tydzień a dziś ile do mojego ulubionego niedawno odkrytego lekarza na NFZ. Ale to dopiero wieczorem
U mnie stary całą noc kasłał, już mam jakieś schizy czy teraz nie złapał krztuśca. Powiem wam że zaczyna mnie chłop denerwować. Ma kobietę w ciąży i 5letnie dziecko, pozarażał nas i sam lekceważy swoje zdrowie i nawet do lekarza nie pójdzie. Wrrr….
Cieszę się bardzo z Waszych prenatalnych i super wyników 😍 mam nadzieję że dobra passa się utrzyma, ja już odliczam dni do swojego które w piątek za tydzień.
Kozina, a nie myślisz że jesteś zbyt krytyczna wobec siebie? Naprawdę fajnie się czytało to co pisałaś. Myślę że temat nawet jak opracowywany na terapii, warto gdzieś też z tym samej pracować i czasem iść pod prąd to jak z lękami, jak nie skonfrontujesz ich ze sobą to one będą narastały w głowie.
Moj syn pierwszy dzień dzis wraca po grypie do przedszkola a ja tym samym do pracy. Już kociokwiku dostalawalam w domu. Podjęłam też decyzję o tym że zaszczepię syna na ospę. Strasznie się boję jej bo sama nigdy nie przechorowalam. A lekarz rodzinny powiedział mi ostatnio że jak tylko zobaczę kogoś z ospą to mam przechodzić na drugą stronę ulicy, że takie to niebezpieczne dla mnie.
Nigdy nie myślałam że najbardziej się będę obawiała chorób w ciąży, ale ta grypa, to rsv tak mnie przeorały że ten lek urósł do jakichś niebotycznych rozmiarów i najbardziej się boję tego co teraz mogę złapać i jaki to będzie miało wpływ na płód. Masakra -
Cel95 wrote:U mnie też minus 3.5 przy wadze w normie
Ja generalnie jakiejś mega nadwagi nie mam ale czułam że przytyłam bo przed ciążą to piwko czy winko wchodziło jak złoto czasem wieczorki przy serialu przy filmie do tego paluszki jakieś orzeszki, a to wiadomo same węgle tłuszcz i gazowane.. No teraz dopiero to odczuwam i wiem że po ciąży mój styl życia się zmieni. Dbanie o siebie maaax wjedzie. W tamtej ciąży przytyłam 20 kg ale z wagi wyjściowej 52 kg także no. A teraz mam na dziś 66 kg i liczę że do 75 dojdę i to będzie koniec.
Mimo to nie mam wpływu na niektóre rzeczy i wiem że będę w stanie schudnąć jak się zaprę 😊 jak po tamtej ciąży zaczęłam zrzucać wagę to przesadziłam bardzo bo mój ex mąż mnie strasznie cisnął i gnębił że jestem gruba że inne po ciążach wyglądają lepiej no i tak się zakatowałam że ważyłam 46,5 kg i byłam na początku anoreksji. Do tego etapu na pewno wiem że już nigdy nie wrócę, a mój obecny mąż nigdy mi nic przykrego nie powiedział wręcz mówi że jeśli tak się dobrze czuję to jest ok i teraz podobają mu się jeszcze bardziej moje piersi i pupa takie kształtne 😅 takie to budujące, +100 do pewności siebie 😜😜