CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Revolutionary nie,nie wpadnę bo u siebie mam jeszcze 15 do umycia 😅
Nacia przeczytałam "półpaśca owczego" o zastanawiałam się przez sekundę o to za gówno .
Jak się nie przeszło ospy to jest się teoretycznie bezpiecznym.
Problem jest w tym,że my naprawdę nie wiemy niekiedy czy mieliśmy ospę.
Ospa może pojawić się na zasadzie trzech krostek w przełyku albo na plecach i ktoś zwyczajnie mógł nie skojarzyć ze to ospa.
kurde szkoda2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Ja do mycia okien to męża zaangażuje. On jest taki człowiek orkiestra zna się i na męskich i damskich sprawach. Także dobrze mi się trafił:p kable naprawi, okna umyje, szafki zmontuje i pranie zrobi.
Ostatnio nawet gotuje tzn on mówi że razem, ale finalnie to ja mu dyktuje co ma robić a on wszystko robiprzygodami66, SZKODNIK lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Omg aplikacja mi już pokazuje 2 trymestr, a my nadal nikomu nie powiedzieliśmy, tak ten czas leci 🙈
Odhaczyłam dzisiaj nawet badania krwi 😮💨
I chyba dopiero dzisiaj udało mi się namierzyć detektorem dobre tętno, bo poprzednim razem to chyba jednak było moje, a teraz podskoczyło w jednym miejscu od 130 do 158 i to musiało być to 🥺 -
Ja mogę się podzielić piernikami, mój mąż zaszalał z ilością robienia ciasta kolejny raz z roku ( u nas zawsze on zagniata, my z dziecmi reszta) i mam dwa wielkie pudła i rozdaje kazdemu, kto nas odwiedzi. Także zachęcam do kontaktu hahaha
Kkk kciuki za wyniki! Ja tez po południu bede odswiezac i sprawdzac, gdzie moje wynikiLauraa, Klaudek11, Kkk77, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Karola podziwiam 🥹 To ja dzisiaj pobiłam rekord, bo wstałam dopiero 🫣 ale zasnęłam dopiero o 3, bo nie mogłam i organizm chyba po 8h poczuł się się wyspany 😅
@Revolutionary u mnie z cerą to samo + włosy mi lecą. A mówili że będzie inaczej 🥵 a co do snu też kiedyś w nocy się cała rozebrałam i nic nie pamiętam, rano byłam delikatnie w szoku 🤣
@Tanashi też mam nadzieję, że się wyprowadzimy przed porodem. Mamy już tyle rzeczy, że nawet nie można zrobić gruntownych porządków
Przez tydzień nie miałam żadnych objawów ciążowych a od wczoraj znowu mdłości, bóle żołądka i piersi. Co do brzucha niby nie czuję, że jest większy, ale rzeczywiście jest jakiś twardszy jakby coś tam się działo
O Boże pierniczki 🥹💕Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 12:25
Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Ja mogę się podzielić piernikami, mój mąż zaszalał z ilością robienia ciasta kolejny raz z roku ( u nas zawsze on zagniata, my z dziecmi reszta) i mam dwa wielkie pudła i rozdaje kazdemu, kto nas odwiedzi. Także zachęcam do kontaktu hahaha
Kkk kciuki za wyniki! Ja tez po południu bede odswiezac i sprawdzac, gdzie moje wyniki
U nas to samo, w zeszłym roku robiłam z 3 kg i przed świętami prawie wszystko zeszło 🫣 w tym roku na razie na rozruch zrobiłam tylko z 500 g mąki bo młoda prosiła, ale już widzę że po weekendzie będzie pusto 🤣 -
Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia
-
Malinaaa2024 wrote:Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia
-
przygodami66 wrote:Ja uznałam, że wchodzę w 2 trymest tak jak pokazuje ovufriend czyli od 13 tygodnia. Pierwszy się zakończył w 12 plus 6. Kurcze ale faktycznie co aplikacja to inaczej pokazuje.
Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi
Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6 -
Cel95 wrote:Ja do mycia okien to męża zaangażuje. On jest taki człowiek orkiestra zna się i na męskich i damskich sprawach. Także dobrze mi się trafił:p kable naprawi, okna umyje, szafki zmontuje i pranie zrobi.
Ostatnio nawet gotuje tzn on mówi że razem, ale finalnie to ja mu dyktuje co ma robić a on wszystko robi -
Malinaaa2024 wrote:Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi
Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6
Też coś pisało, że teraz zaczyna się "100 złotych dni" najlepszego czasu w ciąży - niby lepsze samopoczucie.Malinaaa2024 lubi tę wiadomość
-
Ja się gubię w tych tygodniach😂 wiem, że już chyba Cel poruszała ten temat ale wtedy mi było jakoś łatwiej, a teraz mój mózg odwala problemy
Wg Preglife mam 14+1 i pokazuje mi 15 tydzień - ja byłam pewna że wczoraj zaczęłam 2 trymestr stąd to przebudzenie mocy ale teraz to już nie wiem gdzie jestem 😂😂
Człowiek zdaję rozszerzona matme na maturze na 90% a gubi się we własnej ciąży SZKOŁA NAS NICZEGO NIE UCZY JEDNAKprzygodami66, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Mnie się wydaje że 2gi trym jest od 14+0, nie bez powodu pierwsze prenatalne są do 13+6
HejAnku🌸, przygodami66, awokado 🥑, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️
Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:29
Lauraa, przygodami66, Maj.a, Cinia95, amoze, Tanashi, Malinaaa2024, Klaudek11, kasssia, asiun, Truuskaawka, Nosa, Kindziukowa, Moooniii, Revolutionary , Lola93, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️
Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach
awokado 🥑 lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Mam takiego smaka na pizzę dzisiaj że oszaleje 😝 myślicie że jak zamówię taką z salami to mogę ze dwa kawałki zjeść czy nie bardzo?
Przecież to salami wrzucają do pieca razem z całą pizzą, nie jest surowe