Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj upiekliśmy pierniczki. Oczywiście w stylu patologicznym a nie filmowym. Syf,wyrywanie foremek,niszczenie 😅

kasssia lubi tę wiadomość

event.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Revolutionary nie,nie wpadnę bo u siebie mam jeszcze 15 do umycia 😅

Nacia przeczytałam "półpaśca owczego" o zastanawiałam się przez sekundę o to za gówno .
    Jak się nie przeszło ospy to jest się teoretycznie bezpiecznym.
    Problem jest w tym,że my naprawdę nie wiemy niekiedy czy mieliśmy ospę.
    Ospa może pojawić się na zasadzie trzech krostek w przełyku albo na plecach i ktoś zwyczajnie mógł nie skojarzyć ze to ospa.

kurde szkoda :P

2cs 🤞

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe, 370gram synusia 💙 😍
    03.04.2025 III prenatalne - 1409g tłuścioszka 🤭
    27.05.2025 - 36+1 - 3360g synusia 😶💪
    25.06.2025 - N. 3530g, 58cm 💙

👩 30🧑 34 🐶 4

A journey of a thousand miles begins with a single step...

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do mycia okien to męża zaangażuje. On jest taki człowiek orkiestra zna się i na męskich i damskich sprawach. Także dobrze mi się trafił:p kable naprawi, okna umyje, szafki zmontuje i pranie zrobi.

Ostatnio nawet gotuje tzn on mówi że razem, ale finalnie to ja mu dyktuje co ma robić a on wszystko robi :D

przygodami66, SZKODNIK lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg aplikacja mi już pokazuje 2 trymestr, a my nadal nikomu nie powiedzieliśmy, tak ten czas leci 🙈

Odhaczyłam dzisiaj nawet badania krwi 😮‍💨

I chyba dopiero dzisiaj udało mi się namierzyć detektorem dobre tętno, bo poprzednim razem to chyba jednak było moje, a teraz podskoczyło w jednym miejscu od 130 do 158 i to musiało być to 🥺

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę się podzielić piernikami, mój mąż zaszalał z ilością robienia ciasta kolejny raz z roku ( u nas zawsze on zagniata, my z dziecmi reszta) i mam dwa wielkie pudła i rozdaje kazdemu, kto nas odwiedzi. Także zachęcam do kontaktu hahaha

Kkk kciuki za wyniki! Ja tez po południu bede odswiezac i sprawdzac, gdzie moje wyniki :)

Lauraa, Klaudek11, Kkk77, eeemakarena lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Lauraa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola podziwiam 🥹 To ja dzisiaj pobiłam rekord, bo wstałam dopiero 🫣 ale zasnęłam dopiero o 3, bo nie mogłam i organizm chyba po 8h poczuł się się wyspany 😅

@Revolutionary u mnie z cerą to samo + włosy mi lecą. A mówili że będzie inaczej 🥵 a co do snu też kiedyś w nocy się cała rozebrałam i nic nie pamiętam, rano byłam delikatnie w szoku 🤣

@Tanashi też mam nadzieję, że się wyprowadzimy przed porodem. Mamy już tyle rzeczy, że nawet nie można zrobić gruntownych porządków

Przez tydzień nie miałam żadnych objawów ciążowych a od wczoraj znowu mdłości, bóle żołądka i piersi. Co do brzucha niby nie czuję, że jest większy, ale rzeczywiście jest jakiś twardszy jakby coś tam się działo

O Boże pierniczki 🥹💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 12:25

Tanashi, Revolutionary lubią tę wiadomość

👩 33
    08.24 biochemiczna 💔
    10.24 ⏸️🤰
    05.25 💙👶 34+3

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja mogę się podzielić piernikami, mój mąż zaszalał z ilością robienia ciasta kolejny raz z roku ( u nas zawsze on zagniata, my z dziecmi reszta) i mam dwa wielkie pudła i rozdaje kazdemu, kto nas odwiedzi. Także zachęcam do kontaktu hahaha

Kkk kciuki za wyniki! Ja tez po południu bede odswiezac i sprawdzac, gdzie moje wyniki :)

U nas to samo, w zeszłym roku robiłam z 3 kg i przed świętami prawie wszystko zeszło 🫣 w tym roku na razie na rozruch zrobiłam tylko z 500 g mąki bo młoda prosiła, ale już widzę że po weekendzie będzie pusto 🤣

age.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Dziewczyny ja już się pogubiłam, kiedy wchodzimy w drugi trymestr? Mam dwie aplikacje i obie pokazują mi inaczej. Jedną że jutro czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia (13+0) a druga, że za tydzień czyli od 15 tygodnia (14+0). Co sądzicie? Bo jak dla mnie jak ta pierwsza czyli z rozpoczęciem 14 tygodnia
    Ja uznałam, że wchodzę w 2 trymest tak jak pokazuje ovufriend czyli od 13 tygodnia. Pierwszy się zakończył w 12 plus 6. Kurcze ale faktycznie co aplikacja to inaczej pokazuje.

• Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Ja uznałam, że wchodzę w 2 trymest tak jak pokazuje ovufriend czyli od 13 tygodnia. Pierwszy się zakończył w 12 plus 6. Kurcze ale faktycznie co aplikacja to inaczej pokazuje.

Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi ;)
    Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja do mycia okien to męża zaangażuje. On jest taki człowiek orkiestra zna się i na męskich i damskich sprawach. Także dobrze mi się trafił:p kable naprawi, okna umyje, szafki zmontuje i pranie zrobi.

Ostatnio nawet gotuje tzn on mówi że razem, ale finalnie to ja mu dyktuje co ma robić a on wszystko robi :D
    A nie chcesz robić z nim? To tak fajnie razem

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaaa2024 wrote:
    Ale jaja! To mi ovufriend w 13+0 pokazuje nadal pierwszy a za to himommy! drugi ;)
    Ale chyba też trzymam się tego że pierwszy dobiegł końca z 12+6
    Jeszcze raz sprawdziłam u siebie i w 13 przeskoczyło na nowe kółko, chyba nawet pisało, że zaczyna się 2 trymestr. Może u Ciebie system jeszcze nie zaskoczył hihi
    Też coś pisało, że teraz zaczyna się "100 złotych dni" najlepszego czasu w ciąży - niby lepsze samopoczucie.

Malinaaa2024 lubi tę wiadomość

• HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się gubię w tych tygodniach😂 wiem, że już chyba Cel poruszała ten temat ale wtedy mi było jakoś łatwiej, a teraz mój mózg odwala problemy

Wg Preglife mam 14+1 i pokazuje mi 15 tydzień - ja byłam pewna że wczoraj zaczęłam 2 trymestr stąd to przebudzenie mocy ale teraz to już nie wiem gdzie jestem 😂😂

Człowiek zdaję rozszerzona matme na maturze na 90% a gubi się we własnej ciąży XD SZKOŁA NAS NICZEGO NIE UCZY JEDNAK

przygodami66, Lauraa, Revolutionary lubią tę wiadomość

💔 Marcysia 21t 👼
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje że 2gi trym jest od 14+0, nie bez powodu pierwsze prenatalne są do 13+6

HejAnku🌸, przygodami66, awokado 🥑, Lauraa lubią tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam powiem co strona internetowa to inne informacje ale dzisiaj mam 14 tydzień równo, więc jak nie tydzień temu to dzisiaj zaczęłam drugi trymestr 😁 tylko znowu ovu pokazuje, że drugi trwa do 26 plus 6 a inne strony, że do 27 plus 6.

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam takiego smaka na pizzę dzisiaj że oszaleje 😝 myślicie że jak zamówię taką z salami to mogę ze dwa kawałki zjeść czy nie bardzo?

przygodami66 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️

Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach

IMG-2785.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 13:29

Lauraa, przygodami66, Maj.a, Cinia95, amoze, Tanashi, Malinaaa2024, Klaudek11, kasssia, asiun, Truuskaawka, Nosa, Kindziukowa, Moooniii, Revolutionary , Lola93, eeemakarena lubią tę wiadomość

age.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mam takiego smaka na pizzę dzisiaj że oszaleje 😝 myślicie że jak zamówię taką z salami to mogę ze dwa kawałki zjeść czy nie bardzo?
    Ja jadłam bo to było w wysokiej temperaturze. Surowego niby nie można.

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Nadrobiłam Was wreszcie po wczorajszym ciężkim dniu! Super, że jest tyle dobrych wieści z wizyt ❤️

Mamy dzisiaj „wigilię” z naszymi przyjaciółmi i pierwszy raz od wieków ubrałam coś innego niż dresy i luźny sweter, no i się trochę zdziwiłam, bo to moja pierwsza ciąża, początek 14 tygodnia, a już raczej nie ukryję brzuszka (to raczej nie wzdęcia, bo od rana wygląda tak samo, a wieczorami rośnie jeszcze większy, właśnie od wzdęć) 😅 Ale może dużo też robi to, że sporo schudłam w ostatnich tygodniach

IMG-2785.jpg
    Pięknie wyglądasz ❤️

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    A nie rozumiem, czemu miałabyś nie móc zjeść?
    Przecież to salami wrzucają do pieca razem z całą pizzą, nie jest surowe

age.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ