X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście, dziekuję. Jakoś dotrwam do pon. :)

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka, piękne wiadomości. Gratulacje😊

Weronka lubi tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przewidywaniami chłopiec dziewczynka to ja nie wiem.

Wyglądam na pewno lepiej, ważę nawet nieco mniej, ochotę mam na słodkie i słone (smak od tygodnia się polepszył!). Mdłości gorsze wieczorem :p głowa bolala z 2 razy 2 dni.

Brzuch nadal na tyle mały,że mogłabym ukrywać się

Mąż oczywiście nastawiony że chłopiec bo wyglądam ładnie 🤣

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

23/24 - odkrycie przeciwciał APS, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm
    10/11 plamienia, IP, żyjemy 💪🏻
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    21/01 - 220g mistrzyni jogi 💫🦔
    II prenatalne 3.02 - 330g akrobatki 🌸
    7.02 - 410g księżniczki 🥰
    28.02 - 615g Córeczki ze zdrowym serduszkiem ❤️
    13.03 - 781 gram Maluszka 🐨
    8.04 - mamy już 1368 gram 😍
    14.04 - piękne wyniki III prenatalnych🌷
    7.05 Ważę już 2,4 kg👶🏻❤️
    5.06 Mam już 3kg🥰
    🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

preg.png

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rolka355, mnie cycki nie bolą od 9tc, ale od jakiegoś tygodnia widzę, że są zdecydowanie większe. I żylaste. Plecy raz na kilka dni, a podbrzusze nawet dziś.
    Ja mam taką pryszczatą twarz, że masakra. Codziennie coś nowego, wyglądam naprawdę źle🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:11

rolka355 lubi tę wiadomość

💙🫅01.06.2025

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rolka355, mnie cycki nie bolą od 9tc, ale od jakiegoś tygodnia widzę, że są zdecydowanie większe. I żylaste. Plecy raz na kilka dni, a podbrzusze nawet dziś.
    Ja mam taką pryszczatą twarz, że masakra. Codziennie coś nowego, wyglądam naprawdę źle🥲

Mi jako pierwszy objaw ciazy wysypało buzię tak,że nie można było znaleźć miejsca bez pryszcza. Myslalam, że przesadziłam z retinolem czy cos zjadłam złego. Teraz już jest ładna. ☺️

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czekam na wieści jak się Wam potwierdzi płeć i mi na 100 procent hihi

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie wierzę w te przesady o wyglądzie 😅 w pierwszej ciąży miałam idealną cerę, włosy nie wypadały, przez całą ciążę przytyłam 7 kg i była dziewczynka. ;) Ogólnie te stwierdzenia że dziewczynka odbiera mamie urodę... 😵‍💫 Ktokolwiek to wymyślił, chyba nie miał dobrego zdania o relacjach damsko-damskich 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:27

przygodami66, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

age.png
  • Kkk77 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wysypało, ale w sumie też nigdy nie miałam takich problemów. Krzyż mnie boli rzadko, cycki to chyba jeszcze zanim termin okresu przyszedł, podbrzusze i pachwiny czasem, ale od 2-3 tyg mi nawala kość ogonowa - nie że cały czas, ale najgorzej jest przy wstawaniu albo siedzeniu tak typowo prosto 🙈 fizjo mam dopiero w środę, bo takie były terminy, a mój fizjo do którego chodziłam, nie chciał mnie przyjąć, bo jest typowym powięziowcem i za kobiety w ciąży to się w ogóle nie bierze 🤣 i tak sobie czekam i czekam na tę wizytę, bardziej niż na świętego Mikołaja, chociaż teoretycznie już i tak jest lepiej niż było 🥲

W krwi mam ciut podwyższone leukocyty i neutrofile, ale to mi coś świta, że się zdarza? Do tego fosforany w moczu, ale w sumie w ciągu ostatniego tygodniu zeżarłam chyba kilka kilogramów różnych warzyw, więc może od tego, chyba sobie powtórzę dla świętego spokoju za kilka dni 🤨

Najbardziej się cieszę, że mi tsh nie wariuje, bo miałam 1,5 roku temu takie przygody z zapaleniem tarczycy, że potrafiło mi spaść do 0,001, przeciwciała rosły, objawy miałam typowej niedoczynności, a w sumie niskie tsh to nadczynność 🤡 i odkąd z pomocą dopiero trzeciego endo to naprawiłam to już sprawdzam jak paranoik co kilka miesięcy cały panel tarczycowy, ale prawie rok jest spokój 🤣 na razie utrzymuje się na 0,3, więc powiedzmy, że fizjologicznie 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

age.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w tej ciąży też nie mam żadnego problemu z TSH mimo, że mam ogólnie niedoczynność. Poprzednio bardzo szybko wzrosło i dostałam większą dawkę leku, a teraz nic, nawet samo spadło. Ale mam teorie, że to dlatego, że biorę suplement z jodanem, a nie jodkiem potasu. W większości suplementów ciążowych jest jodek i on słabo działa, a jodan lepiej. Może coś w tym jest, bo nic innego nie zmieniałam :)

Kkk77 lubi tę wiadomość

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jaki bierzesz? Ja już mam dawkę euthyroxu zwiększoną o 100% w stosunku do tego co przed ciążą. U mnie tarczyca bardzo wariuje i w tej, i w poprzednich ciążach 🫣

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi jaki bierzesz? Ja już mam dawkę euthyroxu zwiększoną o 100% w stosunku do tego co przed ciążą. U mnie tarczyca bardzo wariuje i w tej, i w poprzednich ciążach 🫣

Health Labs Little Me :)

Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sama nie wiem ale chyba też nie wierzę w te pierdoły o płci. Z córką zbrzydłam, jadłam słodkie raczej żelki i colę, przywaliłam do końca ciąży 20 kg na plus i ogólnie samopoczucie miałam zajebiste od samego początku do praktycznie końca 8 miesiąca. 9 miesiąc był najgorszy pod każdym względem.

A teraz jem słone kwaśne octowe, fakt że wysypuje mnie na plecach buzi i ramionach a ja to wyciskam i rozdrapuję i wyglądam jakbym była trędowata jakaś, póki co schudłam 3kg i od początku czuję się kiepsko i słabo zmęczona itd.

Ciekawa jestem co z tego wyjdzie 😉🤔

Ale ciekawostka choć nie wiem czy w to wierzyć, mój zięć (chłopak mojej pasierbicy) powiedział że wyglądam inaczej, w sensie że jak kobieta jest w ciąży to widać z zewnątrz że coś jest na rzeczy ale ja tego nie widzę 😀

Amelia 23.12.2015 🩷
    Hania 10.06.2025 🩷
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach z córkami czułam się jak milion dolarów - totalne zaprzeczenie tej teorii. W tej jak patrzę w lustro nie jestem zadowolona choć nie mam jakiś dramatów skórnych itp, tylko po prostu wyglądam na zmęczoną i jakoś tak mniej atrakcyjnie i niby na ten moment też dziewczynka 🤷🏼‍♀️ Ja jak Tanashi nie wierzę w ciążowe przesądy 😅

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja w poprzednich ciążach z córkami czułam się jak milion dolarów - totalne zaprzeczenie tej teorii. W tej jak patrzę w lustro nie jestem zadowolona choć nie mam jakiś dramatów skórnych itp, tylko po prostu wyglądam na zmęczoną i jakoś tak mniej atrakcyjnie i niby na ten moment też dziewczynka 🤷🏼‍♀️ Ja jak Tanashi nie wierzę w ciążowe przesądy 😅

Myślę że kolejna ciąża i obowiązki robią swoje :D Ja w tej też czuję się bardziej zmęczona, ale no poprzednio w weekend to sobie sprzątałam 20 minut kawalerkę i cały weekend odpoczywania, a teraz codziennie muszę odkurzyć i zmyć wszystkie podłogi bo z psem i dzieckiem inaczej się nie da xD dziś pierwszy raz usiadłam o 15, bo mąż od rana pojechał na budowę, a ja z młodą ogarnialam chatę i obiad. Teraz pojechali po zakupy, więc korzystam z chwili na kawkę i lecę sprzątać łazienkę i robić pranie ręczne 🥲

age.png
  • Kropka_93 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny czy w 10/11 tc miałyście jeszcze bóle podbrzusza i krzyża? Nie wiem czy coś niepokojącego się dzieje czy to normalne, ale czuję je dość intensywnie. Wizyta w pon.
    Spokojnie. Wez może sobie nospe, ulży Ci.
    Mnie bolal wczoraj i dzisiaj ale przeszlo. Odpukać innych objawow nie mam od 8 tygodnia wszystkie inne zniknęły 😀 jedynie to mam bardzo realistyczne sny i siusiu w nocy.
    Proszę dopiszcie mnie w kalendarzu na 22.06 termin 📅 w poniedziałek mam prenatalne to może uda się zobaczyc czy chłopiec czy dziewczynka, chociaż z mężem mamy przeczucie ze chlopak. Slodkie by mogło nie istnieć dla mnie 🙂

Weronka gratulacje 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:21

🙋‍♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego, APS)
    🙋‍♂️ 34 (obniżone parametry nasienia)

Starania od 2017
    4 x IUI - nieudane
    Maj 2023 - I IVF
    04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
    09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 8t - poronienie

Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
    03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️

04.10.2024 - transfer 4.1.1. 👍
    05.03.2025 - 24tc 💔🩷👼

02.07 - histeroskopia z wycinkami cd56,cd138 - brak stanu zapalnego 👌

01.08.2025 - transfer 4.1.1. 👍✊️
    (acard, neoparin, cyclogest, duphaston,encorton)
    6dpt 14,8; 8dpt 76; 10dpt 264; 12dpt 621; 17dpt 4776; 24dpt 23915 🫶
    25 dpt 5,4mm człowieczka i ♥️🌈
    8t2d - 1,94cm 🥹
    12t3d - prenatalne - 6,5 cm 💕
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teściowa przy stole powiedziała, że chyba chłopczyk (bo jadłam słono i octowo plus kwaśne) a ja do niej, że szwagierka jadła słodkie a ma chłopca, więc nijak się sprawdziło.

Tak czy siak ja tu oczekuje i czekam z niecierpliwością co Wam i mi się potwierdzi 🙃
    Moja mama nie miała USG i wszyscy mówili jej, że będzie chłopiec bo dobrze wyglądała -nawet miała już dla mnie imię męskie 😂 a tu niespodzianka dziewczynka.
    Ciekawe czy ktoś miał, że lekarz się pomylił przy USG i nagle podczas porodu okazywało się, że jest inna płeć - to musi być lekki szok hehe.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Mi teściowa przy stole powiedziała, że chyba chłopczyk (bo jadłam słono i octowo plus kwaśne) a ja do niej, że szwagierka jadła słodkie a ma chłopca, więc nijak się sprawdziło.

Tak czy siak ja tu oczekuje i czekam z niecierpliwością co Wam i mi się potwierdzi 🙃
    Moja mama nie miała USG i wszyscy mówili jej, że będzie chłopiec bo dobrze wyglądała -nawet miała już dla mnie imię męskie 😂 a tu niespodzianka dziewczynka.
    Ciekawe czy ktoś miał, że lekarz się pomylił przy USG i nagle podczas porodu okazywało się, że jest inna płeć - to musi być lekki szok hehe.

U mnie w rodzinie tak było rok temu 😅 do porodu miała być dziewczynka, urodził się chłopak.

age.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kto wierzy że zacznie się lepiej czuć jest naiwny😅 Krzyże nas dopiero zaczną boleć na poważnie.
    Jak kogoś boli krzyż i dupa to może to być mięsień gruszkowaty. On specyficznie daję o sobie znać.

Mnie to strasznie noga boli,rano nim ja rozchodzę to kuleje dobra godzinę i muszę się trzymać ściany....Mam stare złamanie stawu skokowego,mam tam odłam kości i jak nie ćwiczę,nie wzmacniam to boli jak cholera. Nie mam teraz głowy na fizjoterapię i uroterapie. Będę kulejącą,szczającą w gacie babą. Trudno. Ostanio wydaje co tydzień na wizyty młodego po 450 zł to na mnie juz nie stracza.
    Co do pieniędzy. W h&m stacjonarnie są spoko wyprzedaże. Miałam bon podarunkowy i za 250 zł kupiłam dwie torby ubrań. Na maluszki to już w ogóle dużo było. Obkupilam te moje dzieci rodzinne, syna i sobie kupiłam 5 pak majtek i koszulkę z działu mama.

event.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie w rodzinie tak było rok temu 😅 do porodu miała być dziewczynka, urodził się chłopak.
    I jak to przyjęli ?
    Hehe gorzej jak kupili jakieś różowe ciuszki, wózek i itp

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    I jak to przyjęli ?
    Hehe gorzej jak kupili jakieś różowe ciuszki, wózek i itp

Tam rodzicami zostali osiemnastolatkowie więc że tak powiem po prostu mieli szoku ciąg dalszy 😅 ubrań dostali trochę po mojej córce, różu było dużo bo babcia szalała, ale jakoś im nie przeszkadzało, młody jeździł w różowych kocykach po prostu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:36

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ