X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście, dziekuję. Jakoś dotrwam do pon. :)

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka, piękne wiadomości. Gratulacje😊

Weronka lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z przewidywaniami chłopiec dziewczynka to ja nie wiem.

Wyglądam na pewno lepiej, ważę nawet nieco mniej, ochotę mam na słodkie i słone (smak od tygodnia się polepszył!). Mdłości gorsze wieczorem :p głowa bolala z 2 razy 2 dni.

Brzuch nadal na tyle mały,że mogłabym ukrywać się

Mąż oczywiście nastawiony że chłopiec bo wyglądam ładnie 🤣

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rolka355, mnie cycki nie bolą od 9tc, ale od jakiegoś tygodnia widzę, że są zdecydowanie większe. I żylaste. Plecy raz na kilka dni, a podbrzusze nawet dziś.
    Ja mam taką pryszczatą twarz, że masakra. Codziennie coś nowego, wyglądam naprawdę źle🥲

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:11

rolka355 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Rolka355, mnie cycki nie bolą od 9tc, ale od jakiegoś tygodnia widzę, że są zdecydowanie większe. I żylaste. Plecy raz na kilka dni, a podbrzusze nawet dziś.
    Ja mam taką pryszczatą twarz, że masakra. Codziennie coś nowego, wyglądam naprawdę źle🥲

Mi jako pierwszy objaw ciazy wysypało buzię tak,że nie można było znaleźć miejsca bez pryszcza. Myslalam, że przesadziłam z retinolem czy cos zjadłam złego. Teraz już jest ładna. ☺️

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja czekam na wieści jak się Wam potwierdzi płeć i mi na 100 procent hihi

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja totalnie nie wierzę w te przesady o wyglądzie 😅 w pierwszej ciąży miałam idealną cerę, włosy nie wypadały, przez całą ciążę przytyłam 7 kg i była dziewczynka. ;) Ogólnie te stwierdzenia że dziewczynka odbiera mamie urodę... 😵‍💫 Ktokolwiek to wymyślił, chyba nie miał dobrego zdania o relacjach damsko-damskich 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 15:27

przygodami66, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Kkk77 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie wysypało, ale w sumie też nigdy nie miałam takich problemów. Krzyż mnie boli rzadko, cycki to chyba jeszcze zanim termin okresu przyszedł, podbrzusze i pachwiny czasem, ale od 2-3 tyg mi nawala kość ogonowa - nie że cały czas, ale najgorzej jest przy wstawaniu albo siedzeniu tak typowo prosto 🙈 fizjo mam dopiero w środę, bo takie były terminy, a mój fizjo do którego chodziłam, nie chciał mnie przyjąć, bo jest typowym powięziowcem i za kobiety w ciąży to się w ogóle nie bierze 🤣 i tak sobie czekam i czekam na tę wizytę, bardziej niż na świętego Mikołaja, chociaż teoretycznie już i tak jest lepiej niż było 🥲

W krwi mam ciut podwyższone leukocyty i neutrofile, ale to mi coś świta, że się zdarza? Do tego fosforany w moczu, ale w sumie w ciągu ostatniego tygodniu zeżarłam chyba kilka kilogramów różnych warzyw, więc może od tego, chyba sobie powtórzę dla świętego spokoju za kilka dni 🤨

Najbardziej się cieszę, że mi tsh nie wariuje, bo miałam 1,5 roku temu takie przygody z zapaleniem tarczycy, że potrafiło mi spaść do 0,001, przeciwciała rosły, objawy miałam typowej niedoczynności, a w sumie niskie tsh to nadczynność 🤡 i odkąd z pomocą dopiero trzeciego endo to naprawiłam to już sprawdzam jak paranoik co kilka miesięcy cały panel tarczycowy, ale prawie rok jest spokój 🤣 na razie utrzymuje się na 0,3, więc powiedzmy, że fizjologicznie 😮‍💨😮‍💨😮‍💨

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w tej ciąży też nie mam żadnego problemu z TSH mimo, że mam ogólnie niedoczynność. Poprzednio bardzo szybko wzrosło i dostałam większą dawkę leku, a teraz nic, nawet samo spadło. Ale mam teorie, że to dlatego, że biorę suplement z jodanem, a nie jodkiem potasu. W większości suplementów ciążowych jest jodek i on słabo działa, a jodan lepiej. Może coś w tym jest, bo nic innego nie zmieniałam :)

Kkk77 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi jaki bierzesz? Ja już mam dawkę euthyroxu zwiększoną o 100% w stosunku do tego co przed ciążą. U mnie tarczyca bardzo wariuje i w tej, i w poprzednich ciążach 🫣

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Tanashi jaki bierzesz? Ja już mam dawkę euthyroxu zwiększoną o 100% w stosunku do tego co przed ciążą. U mnie tarczyca bardzo wariuje i w tej, i w poprzednich ciążach 🫣

Health Labs Little Me :)

Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sama nie wiem ale chyba też nie wierzę w te pierdoły o płci. Z córką zbrzydłam, jadłam słodkie raczej żelki i colę, przywaliłam do końca ciąży 20 kg na plus i ogólnie samopoczucie miałam zajebiste od samego początku do praktycznie końca 8 miesiąca. 9 miesiąc był najgorszy pod każdym względem.

A teraz jem słone kwaśne octowe, fakt że wysypuje mnie na plecach buzi i ramionach a ja to wyciskam i rozdrapuję i wyglądam jakbym była trędowata jakaś, póki co schudłam 3kg i od początku czuję się kiepsko i słabo zmęczona itd.

Ciekawa jestem co z tego wyjdzie 😉🤔

Ale ciekawostka choć nie wiem czy w to wierzyć, mój zięć (chłopak mojej pasierbicy) powiedział że wyglądam inaczej, w sensie że jak kobieta jest w ciąży to widać z zewnątrz że coś jest na rzeczy ale ja tego nie widzę 😀

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzednich ciążach z córkami czułam się jak milion dolarów - totalne zaprzeczenie tej teorii. W tej jak patrzę w lustro nie jestem zadowolona choć nie mam jakiś dramatów skórnych itp, tylko po prostu wyglądam na zmęczoną i jakoś tak mniej atrakcyjnie i niby na ten moment też dziewczynka 🤷🏼‍♀️ Ja jak Tanashi nie wierzę w ciążowe przesądy 😅

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Ja w poprzednich ciążach z córkami czułam się jak milion dolarów - totalne zaprzeczenie tej teorii. W tej jak patrzę w lustro nie jestem zadowolona choć nie mam jakiś dramatów skórnych itp, tylko po prostu wyglądam na zmęczoną i jakoś tak mniej atrakcyjnie i niby na ten moment też dziewczynka 🤷🏼‍♀️ Ja jak Tanashi nie wierzę w ciążowe przesądy 😅

Myślę że kolejna ciąża i obowiązki robią swoje :D Ja w tej też czuję się bardziej zmęczona, ale no poprzednio w weekend to sobie sprzątałam 20 minut kawalerkę i cały weekend odpoczywania, a teraz codziennie muszę odkurzyć i zmyć wszystkie podłogi bo z psem i dzieckiem inaczej się nie da xD dziś pierwszy raz usiadłam o 15, bo mąż od rana pojechał na budowę, a ja z młodą ogarnialam chatę i obiad. Teraz pojechali po zakupy, więc korzystam z chwili na kawkę i lecę sprzątać łazienkę i robić pranie ręczne 🥲

preg.png
  • Kropka_93 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rolka355 wrote:
    Dziewczyny czy w 10/11 tc miałyście jeszcze bóle podbrzusza i krzyża? Nie wiem czy coś niepokojącego się dzieje czy to normalne, ale czuję je dość intensywnie. Wizyta w pon.
    Spokojnie. Wez może sobie nospe, ulży Ci.
    Mnie bolal wczoraj i dzisiaj ale przeszlo. Odpukać innych objawow nie mam od 8 tygodnia wszystkie inne zniknęły 😀 jedynie to mam bardzo realistyczne sny i siusiu w nocy.
    Proszę dopiszcie mnie w kalendarzu na 22.06 termin 📅 w poniedziałek mam prenatalne to może uda się zobaczyc czy chłopiec czy dziewczynka, chociaż z mężem mamy przeczucie ze chlopak. Slodkie by mogło nie istnieć dla mnie 🙂

Weronka gratulacje 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:21

🙋‍♀️ 31
    🙋‍♂️ 34

Starania od 2017
    4 x IUI - nieudane
    23.06.2023 - transfer 2dniowego zarodka 👎
    04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
    09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 7t - odstawiam leki, poronienie.

Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II ivf ☺️
    03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
    04.10.2024 - transfer blastki 4.1.1. prog 19🍀🤞
    14.10 10dpt 173
    17.10 13dpt 725, prog 17
    21.10 17dpt 3669 prog 26
    28.10 24dpt 16197, prog 22, jest zarodek 6mm i ❤️
    02.11 krwawienie (pękł krwiak)->szpital-> jest zarodek z ❤️
    06.11 7t5d zarodek 1,11cm ❤️
    23.11 9t6d bole brzucha, plamienie - wizyta usg- jest 3cm Dzidzi ❤️ 183
    09.12 12t2d - I prenatalne
    6cm Dzidzi ❤️ 163
    18.12 13t4d - wizyta usg 7,2cm Dzidzi ❤️ 156

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi teściowa przy stole powiedziała, że chyba chłopczyk (bo jadłam słono i octowo plus kwaśne) a ja do niej, że szwagierka jadła słodkie a ma chłopca, więc nijak się sprawdziło.

Tak czy siak ja tu oczekuje i czekam z niecierpliwością co Wam i mi się potwierdzi 🙃
    Moja mama nie miała USG i wszyscy mówili jej, że będzie chłopiec bo dobrze wyglądała -nawet miała już dla mnie imię męskie 😂 a tu niespodzianka dziewczynka.
    Ciekawe czy ktoś miał, że lekarz się pomylił przy USG i nagle podczas porodu okazywało się, że jest inna płeć - to musi być lekki szok hehe.

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Mi teściowa przy stole powiedziała, że chyba chłopczyk (bo jadłam słono i octowo plus kwaśne) a ja do niej, że szwagierka jadła słodkie a ma chłopca, więc nijak się sprawdziło.

Tak czy siak ja tu oczekuje i czekam z niecierpliwością co Wam i mi się potwierdzi 🙃
    Moja mama nie miała USG i wszyscy mówili jej, że będzie chłopiec bo dobrze wyglądała -nawet miała już dla mnie imię męskie 😂 a tu niespodzianka dziewczynka.
    Ciekawe czy ktoś miał, że lekarz się pomylił przy USG i nagle podczas porodu okazywało się, że jest inna płeć - to musi być lekki szok hehe.

U mnie w rodzinie tak było rok temu 😅 do porodu miała być dziewczynka, urodził się chłopak.

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kto wierzy że zacznie się lepiej czuć jest naiwny😅 Krzyże nas dopiero zaczną boleć na poważnie.
    Jak kogoś boli krzyż i dupa to może to być mięsień gruszkowaty. On specyficznie daję o sobie znać.

Mnie to strasznie noga boli,rano nim ja rozchodzę to kuleje dobra godzinę i muszę się trzymać ściany....Mam stare złamanie stawu skokowego,mam tam odłam kości i jak nie ćwiczę,nie wzmacniam to boli jak cholera. Nie mam teraz głowy na fizjoterapię i uroterapie. Będę kulejącą,szczającą w gacie babą. Trudno. Ostanio wydaje co tydzień na wizyty młodego po 450 zł to na mnie juz nie stracza.
    Co do pieniędzy. W h&m stacjonarnie są spoko wyprzedaże. Miałam bon podarunkowy i za 250 zł kupiłam dwie torby ubrań. Na maluszki to już w ogóle dużo było. Obkupilam te moje dzieci rodzinne, syna i sobie kupiłam 5 pak majtek i koszulkę z działu mama.

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    U mnie w rodzinie tak było rok temu 😅 do porodu miała być dziewczynka, urodził się chłopak.
    I jak to przyjęli ?
    Hehe gorzej jak kupili jakieś różowe ciuszki, wózek i itp

Kropka_93 lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2024, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    I jak to przyjęli ?
    Hehe gorzej jak kupili jakieś różowe ciuszki, wózek i itp

Tam rodzicami zostali osiemnastolatkowie więc że tak powiem po prostu mieli szoku ciąg dalszy 😅 ubrań dostali trochę po mojej córce, różu było dużo bo babcia szalała, ale jakoś im nie przeszkadzało, młody jeździł w różowych kocykach po prostu :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 16:36

przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ