CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
rolka355 wrote:Hej. Już po wizycie. Wszystko dobrze jak na ten tydzień. Kwiak się zmniejsza. Serduszko bije. Uff 😭❤️🔥
Myslicie, że teraz już bezpieczniej? Chyba najgorsze ryzyko juz po?Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli
Cel, koktajlowa - to o której Wasze prenatalne?
Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały. -
Nosa wrote:Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli
Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały. -
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! U mnie 13+4 i nie wyobrażam sobie póki co nie brać bonjesty 😔 wieczorami, gdy poprzednia tabletka już mi schodzi, to jest mi naprawdę niedobrze, więc jakbym przestała je brać, to na pewno dalej bym wymiotowała. Wizytę mam 18.12, więc wtedy się zapytam lekarki kiedy i jak mogę spróbować schodzić z tych tabletek, ale bardzo się tego boję 😕
Co do suplementów - mam zamiar dokończyć aktualne opakowanie na I trymestr i wtedy dopiero zacząć brać inne, a że zaczynamy II trymestr już w czwartek, to pewnie kilka dni dłużej będę je braćKropka_93, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Podziwiam Cie za te studia teraz. Co studiujesz?
Budownictwo. 🙂 Powiem szczerze łatwo nie jest. Zdarzają się zjazdy od 8:00 do 20:00 jak wczoraj np. i po 17:00 zmęczenie już było ogromne. No i umysł nie ten, nie wiem, czy to kwestia ciąży, czy xonvea, ale jest mi ogromnie ciężko się skupić, a jak mam liczyć zadania na mechanice albo matematyce, to już w ogóle jakaś mgła mózgowa. 😅 No, ale niestety albo nafaszeruję się tabsami i chociaż zaliczę obecność, a materiał mogę nadgonić w domu albo tabsów nie wezmę i nawet nie dojadę, bo wymioty mnie zamęczą. 😅
Bardziej się boję kolejnego semestru, w trakcie zaliczeń będę jedną nogą na porodówce, więc mam nadzieję, że wykładowcy pójdą mi na rękę i pozwolą pozaliczać wszystko do końca maja.👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Nineq wrote:Osobiście biorę praktycznie wszystko osobno. Gdybym brała Uno i duo to pewnie ok. 12tc bym brała. Jak dla mnie w jednej i drugiej Pureii to wielkiej różnicy nie ma. W Prenatalu bym się wstrzymała, bo ma żelazo.
Tak z ciekawości pytam 😉 -
Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały.
Pytałam lekarza, kazał mi już przejść na puerie duo 😊 zamówiona, dzisiaj powinna być, bo akurat przedwczoraj wzięłam ostatnią tabletkę uno, więc zaczynam od dziś.
👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Budownictwo. 🙂 Powiem szczerze łatwo nie jest. Zdarzają się zjazdy od 8:00 do 20:00 jak wczoraj np. i po 17:00 zmęczenie już było ogromne. No i umysł nie ten, nie wiem, czy to kwestia ciąży, czy xonvea, ale jest mi ogromnie ciężko się skupić, a jak mam liczyć zadania na mechanice albo matematyce, to już w ogóle jakaś mgła mózgowa. 😅 No, ale niestety albo nafaszeruję się tabsami i chociaż zaliczę obecność, a materiał mogę nadgonić w domu albo tabsów nie wezmę i nawet nie dojadę, bo wymioty mnie zamęczą. 😅
Bardziej się boję kolejnego semestru, w trakcie zaliczeń będę jedną nogą na porodówce, więc mam nadzieję, że wykładowcy pójdą mi na rękę i pozwolą pozaliczać wszystko do końca maja.
Oooo byłam rok na budownictwie, ale się przeniosłam jak w końcu otwarli ten kierunek, który chciałam już wcześniej 😅 podziwiam, w aktualnym stanie umysłu nie przebrnęłabym przez matmę, mechanikę i wytrzymkę 🤣 -
przygodami66 wrote:Nineq a Ty masz mdłości? Bo słyszałam taka "teorie spiskowa" że jak się bierze witaminy osobno to są mniejsze mdłości ale po pierwsze nie umiałam jakoś uwierzyć w tą teorię a po drugie już mam problem z połknięciem 4 tabletek na dzień więc nie ryzykuje.
Tak z ciekawości pytam 😉
Może coś w tym jest prawdy 😅przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Weronka wrote:Budownictwo. 🙂 Powiem szczerze łatwo nie jest. Zdarzają się zjazdy od 8:00 do 20:00 jak wczoraj np. i po 17:00 zmęczenie już było ogromne. No i umysł nie ten, nie wiem, czy to kwestia ciąży, czy xonvea, ale jest mi ogromnie ciężko się skupić, a jak mam liczyć zadania na mechanice albo matematyce, to już w ogóle jakaś mgła mózgowa. 😅 No, ale niestety albo nafaszeruję się tabsami i chociaż zaliczę obecność, a materiał mogę nadgonić w domu albo tabsów nie wezmę i nawet nie dojadę, bo wymioty mnie zamęczą. 😅
Bardziej się boję kolejnego semestru, w trakcie zaliczeń będę jedną nogą na porodówce, więc mam nadzieję, że wykładowcy pójdą mi na rękę i pozwolą pozaliczać wszystko do końca maja. -
Nineq wrote:Nie mam, u mnie praktycznie nie występowały 😃zdarzało się coś ok. 9-10 tc, potem czasem przy myciu zębów, a teraz nie. Nie mam problemu z łykaniem tabletek, a kilka ich jest.
Może coś w tym jest prawdy 😅 -
Cześć dziewczyny po weekendzie. Ja wracam do żywych, bo ten katar mnie przeorał, słabo spałam pare ostatnich dni...
Mi też się kończy Prenatal Uno, zaraz mam zamiar przejść na Duo
Co do konfliktu to ja też dostałam zastrzyk w pierwszej ciąży, bez żadnych znajomości. W szpitalu dają, trzeba mieć skierowanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:05
-
Ja już dziewczyny po 😁
USG przez brzuch, wszystko prawidłowo, książkowo, przezierność w porządku, nosek brzuszek żeberka kręgosłup nogi ręce mózg żołądek wszystko widziałam, raaany już nie pamiętam jak to było przy córce na prenatalnych, jak cudownie sobie to było przypomnieć 🥰 serduszko usłyszałam tętno 150 więc super, pobrali mi krew na pappę i lekarz mówi że jeszcze z krwi dla pewności sprawdzimy wszystko ale na chwilę obecną wygląda ładnie i prawidłowo. Termin z USG na 14.06 a z OM 16.06.
Noo i mam zdjęcie centralnie rozłożonych nóżek od spodu…
I na chwilę obecną będziemy mieli Hanię 🩷
Ale powiedział że to jest na dziś, że jest do dość wcześnie jeszcze, że wszystko może się zmienić bo maluszek ma 7 cm i bardziej pewne będzie jak powie mi na następnych prenatalnych 10 lutego 😃😃
Mówił że miał przypadki że dopiero w 6/7 miesiącu okazywało się że jednak siusiak się pojawił nie wiadomo skąd 😜😜
https://zapodaj.net/plik-lln90QiD7T
https://zapodaj.net/plik-g3Jf0949AE
Powiedziałam mu że wczoraj próbowałam złapać bobasa na detektorze że udało mi się na 2 sekundy a on mówi „już Pani go szukała?” i się śmiał 🤣
Kindziukowa, kasssia, Nineq, przygodami66, Klaudek11, Revolutionary , Nosa, Cinia95, Kropka_93, Tanashi, Lauraa, Alex_92, KarolaKinga, Elza1234, amoze, CelinaJan, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:https://zapodaj.net/plik-amgQA8k795 U nas skromnie z choinką
Przy krwawieniach ogólnie podaje się immbunoglibuline, zwłaszcza masywnyvh jak np z krwiaka.
klimat jest 🤩2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
asiun wrote:O właśnie mam ten sam problem. Ja co prawda nie jeżdżę na wykłady i ćwiczenia bo załatwiłam sobie indywidualny tok studiów ze względu na to że póki co jeszcze muszę leżeć. Wiadomo na egzaminy będę musiała teraz jechać. Tyle że też bardziej myślę o tym przyszłym semestrze kiedy sesja wypada czerwiec/lipiec. 😅 Ale myślę że jakoś da się to ogarnąć.
Myślę, że uczelnia pójdzie na rękę. Mnie denerwuje, że wykłady nie są online, śmiało można zorganizować plan tak żeby np. w jeden weekend były same wykłady, a kolejny ćwiczenia… W covidzie wszyscy udowodnili, że się da, a teraz nagle się nie da. Mamy na roku osoby, które dojeżdżają na uczelnie po 400 km 🫣 To by było naprawdę duże ułatwienie.👩🏻 29 | 👨🏻 30
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Dżajsas Weronka szacun. Ja na samo słowo "matematyka" dostaje dreszczy a gdzie tam siedzieć tyle godzin na uczelni.....
Ja zrobilam skok na szmateks i kupiłam milion bodziaków merino ,bluzę merino i pajac wełniany. Jest radocha,nie ma coSZKODNIK, Lauraa, KarolaKinga, Weronka, amoze lubią tę wiadomość
-
Magda!!! Bosko, gratuluje! Hania to piękne imie, też się nad nim zastanawiałam, ale chyba jest w TOP akturalnie, więc odrzuciłam, ale jeszcze sie zastanawiam
Karola3xJ:D wrote:Dżajsas Weronka szacun. Ja na samo słowo "matematyka" dostaje dreszczy a gdzie tam siedzieć tyle godzin na uczelni.....
Ja zrobilam skok na szmateks i kupiłam milion bodziaków merino ,bluzę merino i pajac wełniany. Jest radocha,nie ma co
karola ty to masz farta z tymi lumpami. zazdro. chyba sie musze przejechać na śląsk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:20
magdalena321 lubi tę wiadomość