X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • asiun Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Myślę, że uczelnia pójdzie na rękę. Mnie denerwuje, że wykłady nie są online, śmiało można zorganizować plan tak żeby np. w jeden weekend były same wykłady, a kolejny ćwiczenia… W covidzie wszyscy udowodnili, że się da, a teraz nagle się nie da. Mamy na roku osoby, które dojeżdżają na uczelnie po 400 km 🫣 To by było naprawdę duże ułatwienie.
    U mnie podobna sytuacja też parę osób dojeżdża wiele, wiele km to bez sensu, bo w zeszłym roku mieliśmy wszystko zdalnie jeszcze i jakoś to fajnie funkcjonowało.
    Ja akurat matmę mam już zaliczoną 😅 miałam w pierwszym semestrze. Ta matma przy innych przedmiotach to pikuś 🤭 zresztą sama wiesz pewnie.

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli :)

Cel, koktajlowa - to o której Wasze prenatalne?

Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się :? Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały.

Ja biorę już prenatal duo, trochę przeciągnęłam uno, tak żeby dokończyć opakowanie.

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    https://zapodaj.net/plik-uuytMZuf31

Wczoraj zapomniałam jej wrzucić ☺️ ubieraliśmy wieczorem z mężem 🎄

piękna 🥰 Choinki to robią super klimat 🥰

Dziewczyny powodzenia na wizytach dziś! ✊ Czekamy na dobre wieści 🙏

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja już dziewczyny po 😁

USG przez brzuch, wszystko prawidłowo, książkowo, przezierność w porządku, nosek brzuszek żeberka kręgosłup nogi ręce mózg żołądek wszystko widziałam, raaany już nie pamiętam jak to było przy córce na prenatalnych, jak cudownie sobie to było przypomnieć 🥰 serduszko usłyszałam tętno 150 więc super, pobrali mi krew na pappę i lekarz mówi że jeszcze z krwi dla pewności sprawdzimy wszystko ale na chwilę obecną wygląda ładnie i prawidłowo. Termin z USG na 14.06 a z OM 16.06.

Noo i mam zdjęcie centralnie rozłożonych nóżek od spodu…
    I na chwilę obecną będziemy mieli Hanię 🩷
    Ale powiedział że to jest na dziś, że jest do dość wcześnie jeszcze, że wszystko może się zmienić bo maluszek ma 7 cm i bardziej pewne będzie jak powie mi na następnych prenatalnych 10 lutego 😃😃
    Mówił że miał przypadki że dopiero w 6/7 miesiącu okazywało się że jednak siusiak się pojawił nie wiadomo skąd 😜😜

https://zapodaj.net/plik-lln90QiD7T

https://zapodaj.net/plik-g3Jf0949AE

Powiedziałam mu że wczoraj próbowałam złapać bobasa na detektorze że udało mi się na 2 sekundy a on mówi „już Pani go szukała?” i się śmiał 🤣

ale super zdjęcia! 😍 Jeju te dzieci to już takie dzieci faktycznie :D

Mi Hania też się podoba, a nawet nie wiedziałam, że jest w tych imionach top 🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:37

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli magdalena321 dorzuciła kolejna dzieczynkę. Jest przewaga kobiet ,nie ma co

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary wrote:
    ale super zdjęcia! 😍 Jeju te dzieci to już takie dzieci faktycznie :D

Mi Hania też się podoba, a nawet nie wiedziałam, że jest w tych imionach top 🙊
    No niestety https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/znamy-najpopularniejsze-imiona-nadane-dzieciom-w-i-polowie-2024-r

preg.png

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    No niestety https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/znamy-najpopularniejsze-imiona-nadane-dzieciom-w-i-polowie-2024-r
    No Hania i Laura to non stop słychać znowu.

Z opowieści dziwnej treści.
    Ja ją urodziłam córkę to leżałyśmy w 8 na sali. Było 5 Oliwii, jakieś chłopaki i moja córka ktora nie nazywała się Oliwia😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:41

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas padło na Hanię bo mąż wybrał 😜
    Ale tyle dobrze że wybrał takie że finalnie zgadzamy się na nie oboje 😁😁
    Choć ja byłam w teamie jakiejś Oliwii, Nadii, Milenki, Liliany, Liwii.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całe życie choruje na imię Stenia. A syna chciałabym Włodka. Ale nie użyje żadnego z tych imion.

Uwaga będzie narzekanie.
    Wkurza mnie ti,że ludzie kupują rzeczy na szmatach i wystawiają to na vinted 10x drożej. Dzisiaj mi facet z rąk wyszarpał kurtkę wełnianą Engel. No dzban totalny. Ładował te ciuchy z jaką babą patrząc na firmy. Wiedzieli czego szukają. Ewidentnie handlarze.
    Zwęszyli biznes a ludzie naiwni kupują. Przeci2z nie raz widzę na vinted ubrania z naklejkami imion szwedzkich czy tego typu dzieci. Widze tez co rzucają na szmateks w danym momencie. Później to lata na vinted z przebitka. Ale ktoś powie ze w lumpie nie kupi bo to po zmarłych Ale na vinted 10x drożej to okej. Powinni się za nich wziąć. Do normalnej roboty iść a nie ciulać naiwnych.
    Ja moon boot albo birkenstocki po synu sprzedaje za 25 zł czy za tyle ile dałam za nie na szmatach. W życiu bym ludzi nie ciulała.
    Koniec narzekania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:54

kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Malinaaa2024 Przyjaciółka

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli :)

Cel, koktajlowa - to o której Wasze prenatalne?

Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się :? Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały.

Ja do końca 12 tygodnia brałam LITTLE ME, A teraz od 13 przerzuciłam się na Puerie Duo, z polecenia ginekologa, powiedział mi że w Little me jest nawet za dużo składników, i posłuchałam, a pueria też dużo tańsza :)

• kasssia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No Hania i Laura to non stop słychać znowu.

Z opowieści dziwnej treści.
    Ja ją urodziłam córkę to leżałyśmy w 8 na sali. Było 5 Oliwii, jakieś chłopaki i moja córka ktora nie nazywała się Oliwia😅
    Ja jak rodziłam wszyscy chłopcy byli Franciszkiem albo Tymkiem :)
    Na Oliwię pamiętam hype :) Znam parę ;)

Wklejam żeńskie z 2023:
    name.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:49

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa dziewczyny nie przejmujcie się tymi imionami, że są w top, bo ja w klasie byłam jedna z 3 dziewczyn o tym samym imieniu. Życie się tak toczy, że później na studiach, w pracy już się moje imię nie powtarzalo bo nie jesteśmy cały czas z ludźmi o tym samym roczniku. W pracy wiadomo od 20 -50 lat i serio już mi się nigdzie moje imię nie powtarzalo.
    Bardziej bym myślała czy w rodzinie nie ma już np 3 o tym samym imieniu w podobnym wieku 😉

• Malwinka14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion moj chlop jak nigdy zaczal coś burkotac. Ze albo po mojej babci Zosia albo po jego Emilia jakoś oba do mnie nie przemawiają moje opcje to Rozalia i Nela ale szczerze za wcześnie chyba na to.

Co do witamin brałam na zmianę pregna start z femibion 1 zaczelam brac pregna duo na zmianę z pregna start i merafolin. Plus biorę magnez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:53

preg.png

Synek 22.06.2010
    AMH : 3,67
    13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
    28.09.2024 II
    30.09.2024 Beta 150, Prog 15
    02.10.2024 Beta 375 Prog 31
    23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
    Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??

Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
    Zelazo 76 (50-170)
    PT 10,2 (10,4-13)
    INR 0,91 (0,85-1.15)
    W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
    APTT 27,2 (25,9-36.6)
    Wit. B12 567 (187-883)
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:
    Aaa dziewczyny nie przejmujcie się tymi imionami, że są w top, bo ja w klasie byłam jedna z 3 dziewczyn o tym samym imieniu. Życie się tak toczy, że później na studiach, w pracy już się moje imię nie powtarzalo bo nie jesteśmy cały czas z ludźmi o tym samym roczniku. W pracy wiadomo od 20 -50 lat i serio już mi się nigdzie moje imię nie powtarzalo.
    Bardziej bym myślała czy w rodzinie nie ma już np 3 o tym samym imieniu w podobnym wieku 😉

Ta zasada nie dotyczy mojego imienia 😅 Kiedyś siedziałam w biurze, były 3 osoby, wszystkie w innym wieku, wszystkie Kasia.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia i Emilia też piękne. U mnie Zosia mogłaby być ale u męża w rodzinie (chyba od kuzyna) już jest Zosia.
    Zuzia też jest ładne ale znów u mojego kuzyna jest Zuzia 😃 Maję ma moja szwagierka no i moja przyjaciółka też ma Maję (która jest moją chrześnicą ☺️)

W domu mam moją Amelię a moja pasierbica to Julia 😁

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasssia wrote:
    Ta zasada nie dotyczy mojego imienia 😅 Kiedyś siedziałam w biurze, były 3 osoby, wszystkie w innym wieku, wszystkie Kasia.
    A hihi faktycznie zawsze jakaś Kasia jest w biurze ale haha u mnie nie było 2 nigdy w tym samym biurze 🙃.
    Za to za czasów szkolnych to nawet było fajne, że jesteśmy we trzy - tworzyłyśmy team 😀 no nie wiem czy jako dziecko miałam takie myślenie, że mi to przeszkadza - właśnie przeciwnie.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubiłam mojego imienia bo właśnie ciągle się powtarzało. Teraz jest jednym z rzadszych ale na studiach na grupę 20 osób to było chyba 4 czy 5. W pracy prawie zawsze też byłyśmy we 2 lub 3...
    Za to np w przedszkolu mojej córki same Tosie:) moja ma inne imie ( nie będę mowic jakie) ale zrobiło die popularne 2-3l po tym jak je nadaliśmy. Więc co chwile słychać na placach zabaw " jej" imie w odniesieniu do roczniaków czy kilku msc dzieci.
    Ale i tak najbardziej patrzę na rodzinę. I znajomych najbliższych żeby się nie powtarzało. Dla dziewczynki byłoby nam trudniej z imieniem;) bo " zuzylismy" to co chcieliśmy na 1sza corke:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:01

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przygodami66 wrote:

Ja właśnie patrzę żeby w rodzinie się nie powtarzało, ale my w rodzinie i mojej i męża mamy dosłownie prawie całe top najpopularniejszych imion 🤣 więc wybieramy rzadsze imiona, też podobają nam się takie trochę "retro" :D

kasssia, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie moj mąż chciał Zosie

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Ja nie lubiłam mojego imienia bo właśnie ciągle się powtarzało. Teraz jest jednym z rzadszych ale na studiach na grupę 20 osób to było chyba 4 czy 5. W pracy prawie zawsze też byłyśmy we 2 lub 3...
    Za to np w przedszkolu mojej córki same Tosie:) moja ma inne imie ( nie będę mowic jakie) ale zrobiło die popularne 2-3l po tym jak je nadaliśmy. Więc co chwile słychać na placach zabaw " jej" imie w odniesieniu do roczniaków czy kilku msc dzieci.
    Ale i tak najbardziej patrzę na rodzinę. I znajomych najbliższych żeby się nie powtarzało. Dla dziewczynki byłoby nam trudniej z imieniem;) bo " zuzylismy" to co chcieliśmy na 1sza corke:)

To my też myśleliśmy o Maja przy pierwszym dziecku, bo nie było wysoko, a teraz widzę jest na 5.

@przygodami66 dobrze, że piszesz, może faktycznie aż tak nie będę się upierać :)

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 353 354 355 356 357 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ