CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Weronka wrote:Myślę, że uczelnia pójdzie na rękę. Mnie denerwuje, że wykłady nie są online, śmiało można zorganizować plan tak żeby np. w jeden weekend były same wykłady, a kolejny ćwiczenia… W covidzie wszyscy udowodnili, że się da, a teraz nagle się nie da. Mamy na roku osoby, które dojeżdżają na uczelnie po 400 km 🫣 To by było naprawdę duże ułatwienie.
Ja akurat matmę mam już zaliczoną 😅 miałam w pierwszym semestrze. Ta matma przy innych przedmiotach to pikuś 🤭 zresztą sama wiesz pewnie. -
Nosa wrote:Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli
Cel, koktajlowa - to o której Wasze prenatalne?
Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały.
Ja biorę już prenatal duo, trochę przeciągnęłam uno, tak żeby dokończyć opakowanie. -
magdalena321 wrote:https://zapodaj.net/plik-uuytMZuf31
Wczoraj zapomniałam jej wrzucić ☺️ ubieraliśmy wieczorem z mężem 🎄
piękna 🥰 Choinki to robią super klimat 🥰
Dziewczyny powodzenia na wizytach dziś! ✊ Czekamy na dobre wieści 🙏2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
magdalena321 wrote:Ja już dziewczyny po 😁
USG przez brzuch, wszystko prawidłowo, książkowo, przezierność w porządku, nosek brzuszek żeberka kręgosłup nogi ręce mózg żołądek wszystko widziałam, raaany już nie pamiętam jak to było przy córce na prenatalnych, jak cudownie sobie to było przypomnieć 🥰 serduszko usłyszałam tętno 150 więc super, pobrali mi krew na pappę i lekarz mówi że jeszcze z krwi dla pewności sprawdzimy wszystko ale na chwilę obecną wygląda ładnie i prawidłowo. Termin z USG na 14.06 a z OM 16.06.
Noo i mam zdjęcie centralnie rozłożonych nóżek od spodu…
I na chwilę obecną będziemy mieli Hanię 🩷
Ale powiedział że to jest na dziś, że jest do dość wcześnie jeszcze, że wszystko może się zmienić bo maluszek ma 7 cm i bardziej pewne będzie jak powie mi na następnych prenatalnych 10 lutego 😃😃
Mówił że miał przypadki że dopiero w 6/7 miesiącu okazywało się że jednak siusiak się pojawił nie wiadomo skąd 😜😜
https://zapodaj.net/plik-lln90QiD7T
https://zapodaj.net/plik-g3Jf0949AE
Powiedziałam mu że wczoraj próbowałam złapać bobasa na detektorze że udało mi się na 2 sekundy a on mówi „już Pani go szukała?” i się śmiał 🤣
ale super zdjęcia! 😍 Jeju te dzieci to już takie dzieci faktycznie
Mi Hania też się podoba, a nawet nie wiedziałam, że jest w tych imionach top 🙊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:37
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:ale super zdjęcia! 😍 Jeju te dzieci to już takie dzieci faktycznie
Mi Hania też się podoba, a nawet nie wiedziałam, że jest w tych imionach top 🙊 -
kasssia wrote:No niestety https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/znamy-najpopularniejsze-imiona-nadane-dzieciom-w-i-polowie-2024-r
Z opowieści dziwnej treści.
Ja ją urodziłam córkę to leżałyśmy w 8 na sali. Było 5 Oliwii, jakieś chłopaki i moja córka ktora nie nazywała się Oliwia😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:41
-
Ja całe życie choruje na imię Stenia. A syna chciałabym Włodka. Ale nie użyje żadnego z tych imion.
Uwaga będzie narzekanie.
Wkurza mnie ti,że ludzie kupują rzeczy na szmatach i wystawiają to na vinted 10x drożej. Dzisiaj mi facet z rąk wyszarpał kurtkę wełnianą Engel. No dzban totalny. Ładował te ciuchy z jaką babą patrząc na firmy. Wiedzieli czego szukają. Ewidentnie handlarze.
Zwęszyli biznes a ludzie naiwni kupują. Przeci2z nie raz widzę na vinted ubrania z naklejkami imion szwedzkich czy tego typu dzieci. Widze tez co rzucają na szmateks w danym momencie. Później to lata na vinted z przebitka. Ale ktoś powie ze w lumpie nie kupi bo to po zmarłych Ale na vinted 10x drożej to okej. Powinni się za nich wziąć. Do normalnej roboty iść a nie ciulać naiwnych.
Ja moon boot albo birkenstocki po synu sprzedaje za 25 zł czy za tyle ile dałam za nie na szmatach. W życiu bym ludzi nie ciulała.
Koniec narzekaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:54
kasssia, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Rolka - super! No wiesz, trzeba być dobrej myśli
Cel, koktajlowa - to o której Wasze prenatalne?
Dziewczyny, kiedy przechodzicie na witaminy prenatalne w tej wersji Duo? A może niektóre już biorą? Zastanawiam się Na Puerii jest napisane, że do 12 tyg. Rozważałam też zmianę, już wielokrotnie o tym w sumie pisałyśmy, ale jestem ciekawa co Wy będziecie brały.
Ja do końca 12 tygodnia brałam LITTLE ME, A teraz od 13 przerzuciłam się na Puerie Duo, z polecenia ginekologa, powiedział mi że w Little me jest nawet za dużo składników, i posłuchałam, a pueria też dużo tańsza
-
Karola3xJ:D wrote:No Hania i Laura to non stop słychać znowu.
Z opowieści dziwnej treści.
Ja ją urodziłam córkę to leżałyśmy w 8 na sali. Było 5 Oliwii, jakieś chłopaki i moja córka ktora nie nazywała się Oliwia😅
Na Oliwię pamiętam hype Znam parę
Wklejam żeńskie z 2023:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:49
-
Aaa dziewczyny nie przejmujcie się tymi imionami, że są w top, bo ja w klasie byłam jedna z 3 dziewczyn o tym samym imieniu. Życie się tak toczy, że później na studiach, w pracy już się moje imię nie powtarzalo bo nie jesteśmy cały czas z ludźmi o tym samym roczniku. W pracy wiadomo od 20 -50 lat i serio już mi się nigdzie moje imię nie powtarzalo.
Bardziej bym myślała czy w rodzinie nie ma już np 3 o tym samym imieniu w podobnym wieku 😉 -
Co do imion moj chlop jak nigdy zaczal coś burkotac. Ze albo po mojej babci Zosia albo po jego Emilia jakoś oba do mnie nie przemawiają moje opcje to Rozalia i Nela ale szczerze za wcześnie chyba na to.
Co do witamin brałam na zmianę pregna start z femibion 1 zaczelam brac pregna duo na zmianę z pregna start i merafolin. Plus biorę magnez.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 11:53
Synek 22.06.2010
AMH : 3,67
13.06.2024 Aniolek 10+3tc ciaza zatrzymana 8tc
28.09.2024 II
30.09.2024 Beta 150, Prog 15
02.10.2024 Beta 375 Prog 31
23.10.2024 serduszko bije 7+1 usg 7+3
Baby am Board 10.06.2025 czy sie tym razem uda??
Homocysteina 5,42 ( 4,44-13,56)
Zelazo 76 (50-170)
PT 10,2 (10,4-13)
INR 0,91 (0,85-1.15)
W. Protrombinowy 111,76 (80-120)
APTT 27,2 (25,9-36.6)
Wit. B12 567 (187-883) -
przygodami66 wrote:Aaa dziewczyny nie przejmujcie się tymi imionami, że są w top, bo ja w klasie byłam jedna z 3 dziewczyn o tym samym imieniu. Życie się tak toczy, że później na studiach, w pracy już się moje imię nie powtarzalo bo nie jesteśmy cały czas z ludźmi o tym samym roczniku. W pracy wiadomo od 20 -50 lat i serio już mi się nigdzie moje imię nie powtarzalo.
Bardziej bym myślała czy w rodzinie nie ma już np 3 o tym samym imieniu w podobnym wieku 😉
Ta zasada nie dotyczy mojego imienia 😅 Kiedyś siedziałam w biurze, były 3 osoby, wszystkie w innym wieku, wszystkie Kasia. -
Zosia i Emilia też piękne. U mnie Zosia mogłaby być ale u męża w rodzinie (chyba od kuzyna) już jest Zosia.
Zuzia też jest ładne ale znów u mojego kuzyna jest Zuzia 😃 Maję ma moja szwagierka no i moja przyjaciółka też ma Maję (która jest moją chrześnicą ☺️)
W domu mam moją Amelię a moja pasierbica to Julia 😁 -
kasssia wrote:Ta zasada nie dotyczy mojego imienia 😅 Kiedyś siedziałam w biurze, były 3 osoby, wszystkie w innym wieku, wszystkie Kasia.
Za to za czasów szkolnych to nawet było fajne, że jesteśmy we trzy - tworzyłyśmy team 😀 no nie wiem czy jako dziecko miałam takie myślenie, że mi to przeszkadza - właśnie przeciwnie. -
Ja nie lubiłam mojego imienia bo właśnie ciągle się powtarzało. Teraz jest jednym z rzadszych ale na studiach na grupę 20 osób to było chyba 4 czy 5. W pracy prawie zawsze też byłyśmy we 2 lub 3...
Za to np w przedszkolu mojej córki same Tosie:) moja ma inne imie ( nie będę mowic jakie) ale zrobiło die popularne 2-3l po tym jak je nadaliśmy. Więc co chwile słychać na placach zabaw " jej" imie w odniesieniu do roczniaków czy kilku msc dzieci.
Ale i tak najbardziej patrzę na rodzinę. I znajomych najbliższych żeby się nie powtarzało. Dla dziewczynki byłoby nam trudniej z imieniem;) bo " zuzylismy" to co chcieliśmy na 1sza corke:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:01
-
przygodami66 wrote:Bardziej bym myślała czy w rodzinie nie ma już np 3 o tym samym imieniu w podobnym wieku 😉
Ja właśnie patrzę żeby w rodzinie się nie powtarzało, ale my w rodzinie i mojej i męża mamy dosłownie prawie całe top najpopularniejszych imion 🤣 więc wybieramy rzadsze imiona, też podobają nam się takie trochę "retro"kasssia, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Luna30 wrote:Ja nie lubiłam mojego imienia bo właśnie ciągle się powtarzało. Teraz jest jednym z rzadszych ale na studiach na grupę 20 osób to było chyba 4 czy 5. W pracy prawie zawsze też byłyśmy we 2 lub 3...
Za to np w przedszkolu mojej córki same Tosie:) moja ma inne imie ( nie będę mowic jakie) ale zrobiło die popularne 2-3l po tym jak je nadaliśmy. Więc co chwile słychać na placach zabaw " jej" imie w odniesieniu do roczniaków czy kilku msc dzieci.
Ale i tak najbardziej patrzę na rodzinę. I znajomych najbliższych żeby się nie powtarzało. Dla dziewczynki byłoby nam trudniej z imieniem;) bo " zuzylismy" to co chcieliśmy na 1sza corke:)
To my też myśleliśmy o Maja przy pierwszym dziecku, bo nie było wysoko, a teraz widzę jest na 5.
@przygodami66 dobrze, że piszesz, może faktycznie aż tak nie będę się upieraćprzygodami66 lubi tę wiadomość