CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia ja dla chłopca bym chciała Julian albo Edmund, bardzo podoba mi się też Kazimierz i Gustaw, ale tu mąż totalnie pasuje. Jesteśmy zgodni co do Juliana, a Edmund mąż mówi że ładnie, ale zdrobnienie Edek mu się nie podoba 😅
Kiedyś w moim top było też Feliks, ale dla dziewczynki jeden z naszych wyborów to Felicja, więc jak nie ustrzelilimy dziewczyny teraz, to zostawimy na przyszłość 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:45
kasssia lubi tę wiadomość
-
Łucja to mi się kojarzy tylko z chorymi dziećmi albo z martwymi. Mam.wrazenie że katolicy tak.nazywaja dzieci jak jest z nimi ciężko. Widziałam dwie Łucje na praktykachna OIT,jedna była pół dzieckiem-pol delfinem druga miała oczy na wierzchu i rybią łuskę
-
HejAnku🌸 wrote:Ja nie lubiłam swojego imienia bo właśnie Ania to jak do dziecka, a Anka to za ostro😂 teraz też nie lubię być „Panią Anią”, a jeszcze bardziej „Panią Anną” - no nie dogodzisz 😅Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
U nas Łucja odpadła dlatego, że męża brat ma córkę o tym imieniu i często się spotykamy. Ale coś może być z tymi katolikami, oni są we wspólnocie chrześcijańskiej, my nie, ale jednak co niedzielę bywamy w kościele też 😅
Julian jest bardzo ładne imię, ale u nas również zajęte przez brata, no w takiej bliskiej rodzinie nie chciałabym jednak imienia powtórzyć. Jakby to byly dzieci kuzynki/kuzyna to luzik, ale jak się z kimś widujesz co chwilę to już jednak się imię kojarzy z konkretnym dzieckiemWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:48
-
U nas imiona wybrane jeszcze przed ciążą. Jak dowiedziałam się o ciąży to imiona zostały komisyjnie zatwierdzone 🤣 skład komisji, Mąż, córka i ja. Cała nasza trójka już zdążyła przywyknąć do wybranych imion teraz tylko czekamy aby poznać płeć 🙂.
P.s imię dla syna miałam wybrane jeszcze przed pierwszą ciążą i do dzisiaj nie zmienilam zdania. -
przygodami66 wrote:Nineq, a Ty jutro może poznasz płeć...
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Tanashi wrote:Kasia ja dla chłopca bym chciała Julian albo Edmund, bardzo podoba mi się też Kazimierz i Gustaw, ale tu mąż totalnie pasuje. Jesteśmy zgodni co do Juliana, a Edmund mąż mówi że ładnie, ale zdrobnienie Edek mu się nie podoba 😅
Kiedyś w moim top było też Feliks, ale dla dziewczynki jeden z naszych wyborów to Felicja, więc jak nie ustrzelilimy dziewczyny teraz, to zostawimy na przyszłość 🤣Tanashi lubi tę wiadomość
-
A dziewczyny a że łożysko jest na tylnej ścianie to co to znaczy? Boże czuję się jakbym pierwszy raz w ciąży była, nic już nie pamiętam z poprzedniej. Wieczorem sobie porównam dokumenty z prenatalnych z córką jak było
-
Tanashi - mamy bardzo podobne typy, już kiedyś o tym pisałam, że miałam kochaną ciocię Felę, a jej przecudowny mąż to był Edmund, więc oba imiona też są u nas w dyskusji. Chociaż co do Edmunda, to mój mąż też ma obiekcje, mówiąc że Edek brzmi jak imię dla pana z ławeczki spod sklepu 🫣
Jeszcze wspólnie rozważamy Mariannę dla dziewczynki - nikogo takiego nie znamy i nie mieliśmy w rodzinach, ale podoba nam się skrót Mania 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 13:28
Tanashi lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:Tanashi - mamy bardzo podobne typy, już kiedyś o tym pisałam, że miałam kochaną ciocię Felę, a jej przecudowny mąż to był Edmund, więc oba imiona też są u nas w dyskusji. Chociaż co do Edmunda, to mój mąż też ma obiekcje, mówiąc że Edek brzmi jak imię dla pana z ławeczki spod sklepu 🫣
Jeszcze wspólnie rozważamy Mariannę dla dziewczynki - nikogo takiego nie znamy i nie mieliśmy w rodzinach, ale podobają nam się skrót Mania 😅
Ja już mówiłam mężowi, że może zdrabniać Munio zamiast Edek 😅 Ja akurat nie jestem zdrabniajacym typem i takie krótkie imiona normalnie mówię, nie zdrabniam, u dzieci też. No ale teściowa to na pewno by chciała jakieś zdrobnienie w obiegu mieć, więc Munio brzmi lepiej 😁 -
Yes mamy to wszystko jest dobrze! Lekarz nie miał się czego doczepić, badał też serduszko dokładnie w związku z sjogrenem no i aps. Wszystko na usg wygląda bardzo ładnie:)
I na 70% dziewczynka...
Bardzo fajny lekarz. Kojarzył też mojego lekarza i mówił, że może mam dużo przypadłości, ale wszystko dobrze wygląda, leki spoko i ogółem pozytywnie nastawiony był po badaniu
Także mam prezent na święta. Więcej mi nie trzeba 🎄kasssia, Lauraa, Nosa, HejAnku🌸, magdalena321, Elza1234, Maj.a, KarolaKinga, Klaudek11, przygodami66, Tanashi, asiun, Daisy___, awokado 🥑, amoze, Revolutionary , Cinia95, Kindziukowa, koktajlowa, CelinaJan, Alex_92, eeemakarena, Truuskaawka lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Yes mamy to wszystko jest dobrze! Lekarz nie miał się czego doczepić, badał też serduszko dokładnie w związku z sjogrenem no i aps. Wszystko na usg wygląda bardzo ładnie:)
I na 70% dziewczynka...
Bardzo fajny lekarz. Kojarzył też mojego lekarza i mówił, że może mam dużo przypadłości, ale wszystko dobrze wygląda, leki spoko i ogółem pozytywnie nastawiony był po badaniu
Także mam prezent na święta. Więcej mi nie trzeba 🎄Cel95 lubi tę wiadomość
-
Super dziewczyny, gratulacje rzeczywiście mamy tu kobiece zatrzęsienie jeśli chodzi o płeć
Cel95, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Cel, fantastycznie!!!!
Pana Edka miałam od remontu, złoty człowiek. Felek też ekstra, mam koleżankę z Felkiem w wieku mojej córy. Gutek też super.
Łucja faktycznie jakoś smutno troche. Kojarzy mi się tylko z Łucją Prus, która chyba takie melancholijne piosenki śpiewała.
Ja mam taki cel, żeby za granicą to imie nie było jakieś problemowe, wiec polskie znaki odpadają. 😅 Może być trudno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 13:38
Cel95 lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Super, gratuluję 😃wpisać Ci płeć na pierwszej stronie?
A wpisuj śmiało najwyżej zmienimy cieszę się że zdrowe! A jakoś też mi się marzyła córeczka:p co za dzien👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tanashi wrote:Kasia ja dla chłopca bym chciała Julian albo Edmund, bardzo podoba mi się też Kazimierz i Gustaw, ale tu mąż totalnie pasuje. Jesteśmy zgodni co do Juliana, a Edmund mąż mówi że ładnie, ale zdrobnienie Edek mu się nie podoba 😅