CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój K. wczoraj, że Hania ładne imię i mu się podoba 😅
Mam wrażenie, że dla dziewczynki będzie trudniej mi znaleźć niż dla chłopaka.
Mi podobają się imiona, które nie zdrabniają się za bardzo, w sensie jak: np. Basia - Baśka, Ola - Olka.
Moje się tak nie koniecznie da, bo wyjdzie dziwnie. W życiu trafiłam tylko na jedną Nine, która w dodatku była Hanną, ale nie lubiła swojego. -
Tanashi wrote:Ja właśnie patrzę żeby w rodzinie się nie powtarzało, ale my w rodzinie i mojej i męża mamy dosłownie prawie całe top najpopularniejszych imion 🤣 więc wybieramy rzadsze imiona, też podobają nam się takie trochę "retro"

no właśnie ja też jestem team retro. dla chłopca miałam dużo - Romek, Staszek i coś tam jeszcze, wypadło mi z głowy. -
Witam sie po badaniu prenatalnym. Gratuluje wszystkim dziewczętom po badaniach 🙂🍀🥳
U mnie wszystko jest dobrze i w normie 😀 Dzidzia ma 6cm. Ciężko było zobaczyć płeć bo maly lub mala spala i mialam badanie wewnętrzne, ale doktor wróżył ze dziewczynka. Bardzo wnikliwie robil badanie. Narazie data porodu mi się przesunęła o 1 dzień w tył ale zobaczymy później. Cały czas nie dowierzam ze siedzi tam we mnie to maleństwo i ma rączki i nóżki i zoladek i serduszko... 😍 My czekaliśmy na dziecko 7 lat.
https://zapodaj.net/plik-3nB6bNNrh7
Co do imienia to u nas Marcelinka albo Jan (mąż się upiera przy tych imionach) ja bym chyba zmienila bo należę do niezdecydowanych, tyle pięknych imion jest 🙈 Spodobało mi się ostatnio Feliks dla chłopca a dla dziewczynki Klementynka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2024, 12:11
SZKODNIK, kasssia, KarolaKinga, przygodami66, Alex_92, Nineq, Lauraa, Klaudek11, Kindziukowa, Elza1234, Revolutionary , amoze, Cinia95, CelinaJan, eeemakarena, Truuskaawka, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
🙋♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego, APS)
🙋♂️ 34 (obniżone parametry nasienia)
Starania od 2017
4 x IUI - nieudane
Maj 2023 - I IVF
04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 8t - poronienie
Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
04.10.2024 - transfer 4.1.1. 👍
05.03.2025 - 24tc 💔🩷👼
02.07 - histeroskopia z wycinkami cd56,cd138 - brak stanu zapalnego 👌
01.08.2025 - transfer 4.1.1. 👍✊️
(acard, neoparin, cyclogest, duphaston,encorton)
6dpt 14,8; 8dpt 76; 10dpt 264; 12dpt 621; 17dpt 4776; 24dpt 23915 🫶
25 dpt 5,4mm człowieczka i ♥️🌈
8t2d - 1,94cm 🥹
12t3d - prenatalne - 6,5 cm 💕 -
U nas się zmienia z biegiem czasu po kolei z chłopakiem było tak:
-Bolesław (Bolek), Brunon, a teraz stoi na Witku (Witold)
Jakby jakimś cudem była dziewczynka to Wanda albo Leokadia (Leosia)
Mi osobiście podoba się też Tomasz, Piotruś ale tatuś jest na nie.
Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
Kropka_93 wrote:Witam sie po badaniu prenatalnym. Gratuluje wszystkim dziewczętom po badaniach 🙂🍀🥳
U mnie wszystko jest dobrze i w normie 😀 Dzidzia ma 6cm. Ciężko było zobaczyć płeć bo maly lub mala spala i mialam badanie wewnętrzne, ale doktor wróżył ze dziewczynka. Bardzo wnikliwie robil badanie. Narazie data porodu mi się przesunęła o 1 dzień w tył ale zobaczymy później. Cały czas nie dowierzam ze siedzi tam we mnie to maleństwo i ma rączki i nóżki i zoladek i serduszko... 😍 My czekaliśmy na dziecko 7 lat.
https://zapodaj.net/plik-3nB6bNNrh7
Jaki piękny mały człowiek ❤️ zdrówka dla Was
Kropka_93 lubi tę wiadomość
-
Leokadia też piękne 😍 jestem na takSZKODNIK wrote:U nas się zmienia z biegiem czasu po kolei z chłopakiem było tak:
-Bolesław (Bolek), Brunon, a teraz stoi na Witku (Witold)
Jakby jakimś cudem była dziewczynka to Wanda albo Leokadia (Leosia)
Mi osobiście podoba się też Tomasz, Piotruś ale tatuś jest na nie.
SZKODNIK lubi tę wiadomość
🙋♀️ 32 (mthfr C677T, A1298C hetero, PAI-I hetero, brak jednego kiru implantacyjnego, APS)
🙋♂️ 34 (obniżone parametry nasienia)
Starania od 2017
4 x IUI - nieudane
Maj 2023 - I IVF
04.10.2023 transfer blastki 4.2.2.👍
09.11.2023 puste jajo 20 mm, w 8t - poronienie
Lipiec 2024 - zaczynamy przygotowanie II IVF ☺️
03.08.2024 punkcja 🥚 mamy 3 (4.1.1, 4.1.1, 4.1.2)❄️
04.10.2024 - transfer 4.1.1. 👍
05.03.2025 - 24tc 💔🩷👼
02.07 - histeroskopia z wycinkami cd56,cd138 - brak stanu zapalnego 👌
01.08.2025 - transfer 4.1.1. 👍✊️
(acard, neoparin, cyclogest, duphaston,encorton)
6dpt 14,8; 8dpt 76; 10dpt 264; 12dpt 621; 17dpt 4776; 24dpt 23915 🫶
25 dpt 5,4mm człowieczka i ♥️🌈
8t2d - 1,94cm 🥹
12t3d - prenatalne - 6,5 cm 💕 -
Z wyborem imion to u nas śmieszna sprawa, bo o ile dla dziewczynki mamy ustalone dawno to wszystkie imiona dla chłopców które mi się podobały już podebrał mi ktoś z rodziny 😂 ale raczej zostaniemy przy Karolinie dla dziewczynki i Kacperku dla chłopca.
Kropka_93, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Mój K. wczoraj, że Hania ładne imię i mu się podoba 😅
Mi podobają się imiona, które nie zdrabniają się za bardzo, w sensie jak: np. Basia - Baśka, Ola - Olka.
Moje się tak nie koniecznie da, bo wyjdzie dziwnie. W życiu trafiłam tylko na jedną Nine, która w dodatku była Hanną, ale nie lubiła swojego.
Nineq, a Ty jutro może poznasz płeć... -
Kropka super wieści!
Co do imion: ja dałam córce na imię Zosia w tym roku, w którym było to najbardziej popularnie imię w Polsce, bo zawsze chciałam mieć córkę Zosię i mam w nosie jak inni ludzie nazywają swoje dzieci i czy te imię jest popularne czy nie 🤣🤷🏼♀️ dla mnie się liczy to, jak ja chce je nazwać i tyle, jak całe życie czegoś chciałam nie będę się naginać bo to jakaś topka czy coś
Teraz jeśli faktycznie będzie dziewczynka to planujemy dać na imię Helena - mamy staropolskie nazwisko i imiona „nowoczesne” brzmiałyby głupio w takim połączeniu wg mnie. A jeśli chłopiec to mamy kilka typów, ale trzeba by było wybrać konkret po połówkowych
przygodami66, Kropka_93, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Zanka88 wrote:Ja też nie miałam wogole mdłości i też biorę witaminy osobno 🫣😅
U mnie to samo
Kciuki za wizyty ✊️
@ magdalena słodki bobas, super, że wszystko dobrze
Zanka88, przygodami66 lubią tę wiadomość
🧔👩 30l
👶3l
03.2023 cb 💔
05.2023 poronienie w 9tc 💔
11.2023 cb 💔
01.2024 poronienie w 9tc 💔 (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 CRL 3,89cm
12.12 prenatalne
17.02 połówkowe

-
Nineq wrote:Mój K. wczoraj, że Hania ładne imię i mu się podoba 😅
Moje się tak nie koniecznie da, bo wyjdzie dziwnie. W życiu trafiłam tylko na jedną Nine, która w dodatku była Hanną, ale nie lubiła swojego.
Ja nie lubiłam swojego imienia bo właśnie Ania to jak do dziecka, a Anka to za ostro😂 teraz też nie lubię być „Panią Anią”, a jeszcze bardziej „Panią Anną” - no nie dogodzisz 😅
💔 Marcysia 21t 👼 -
To jest nasz wybór dla dziewczynki od wielu latGusia_ wrote:Teraz jeśli faktycznie będzie dziewczynka to planujemy dać na imię Helena - mamy staropolskie nazwisko i imiona „nowoczesne” brzmiałyby głupio w takim połączeniu wg mnie. A jeśli chłopiec to mamy kilka typów, ale trzeba by było wybrać konkret po połówkowych

Tak więc popieram! piękne imię