CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karola3xJ:D wrote:Gusia co sądzić o podawaniu 5 latkowi z adhd rispolepu
Pewnie na uspokojenie to zapisali? Wiem, ze teraz tez lubią to zapisywac dzieciakom ze spektrum albo jak są problemy z agresją. To raczej nie jest lek pierwszego rzutu w ADHD, przynajmniej tak mi się zdaje. Tam, gdzie ja miałam kontakt z dzieciakami to raczej lekarze zapisywali Concentre na starcie. Nie znam waszej historii no to tez ciezko sie wypowiadać. Mieliscie jakas terapie? Musicie miec leki? Ja jestem zwolenniczką zaczynania od terapi, czesto daje super efekty jak jest dobrze prowadzona. Dla mnie dzieci po tych lekach na ADHD są czesto tak dziwnie otumanione (prywatne zdanie), wiec jestem ostrozna, choc no wiadomo nieraz trzeba i bez dyskusji. Ale ja nie chce mojej córce nawet Zyrtecu dawac za bardzo, jak nie ma potrzeby, bo to ją zamula, a małe dziecko rozwija sie przez poznawanie swiata. Jak ma poznawac swiat jak chce spac pół dnia xdWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 17:21
-
Czyli wygląda, że muszę dwa dni jeszcze poczekać, bo ja 6 miałam pobranie 😅
-
Nineq wrote:Niedługo wszyscy będą znać płeć tylko nie ja 😅🥲
Spoko, ja też czekam 🤣 w piątek prenatalne, ale nie nastawiam się na płeć. Badanie będzie robił lekarz, z którym miałam spięcie na patologii ciąży i generalnie jest dość gburowaty, więc nie spodziewam się nawet że będzie wyrokował w kwestii płci xD -
Cel95 wrote:Biedna 🥺 a czemu aż 1.6 dziennie dostajesz?Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Tak naprawdę to wiekszosc ludzi poznaje płeć później, bo raczej garstka robi te testy genetyczne z krwi - wsród moich znajomych nie słyszałam, zeby ktokolwiek robił. Dla mnie w sumie zaden problem poczekac do połówkowych na ostateczny "werdykt". Grunt, zeby nie było zadnych nieprawidłowosci wczesniej, a płec to tam... Dla mnie mniejsze znaczenie
Alex_92, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Ja też nie wiem jaka jest płeć ☺️
Mam wrażenie, że każda z Was robiła te NIFTY tylko nie ja 🫣Cel95 lubi tę wiadomość
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
13tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹 -
Gusia_ wrote:To raczej nie jest lek pierwszego rzutu w ADHD, przynajmniej tak mi się zdaje. Tam, gdzie ja miałam kontakt z dzieciakami to raczej lekarze zapisywali Concentre na starcie.
Potwierdzam nie jest, Medikinet albo Concerta.
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Wiecie, to nie tak, że przyjemnością było wydać prawie dwa tysiaki - po raz drugi w tym roku, bo w czerwcu robiłam Sanco. Gdyby nie wada genetyczna poprzednio to bym poczekała do prenatalnych, ale kosztuje mnie to za dużo psychicznie żeby nie mieć chociaż tej odrobiny spokoju
Zryczałam się strasznie przekazując info mężowi. On też się popłakał Ucieszył się na chłopca na maksa, a ja... Ja też się cieszę, mam przetarty szlak przez bratową, bo mają dwóch chłopców, ale w sercu na zawsze będzie puste miejsce po straconej córeczce...Nineq, Lauraa, Elza1234, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
W ogóle mega szybko te wyniki Nifty, fajnie, że duża część z Was dzisiaj też dostała Gratulacje!!!!
Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Pewnie na uspokojenie to zapisali? Wiem, ze teraz tez lubią to zapisywac dzieciakom ze spektrum albo jak są problemy z agresją. To raczej nie jest lek pierwszego rzutu w ADHD, przynajmniej tak mi się zdaje. Tam, gdzie ja miałam kontakt z dzieciakami to raczej lekarze zapisywali Concentre na starcie. Nie znam waszej historii no to tez ciezko sie wypowiadać. Mieliscie jakas terapie? Musicie miec leki? Ja jestem zwolenniczką zaczynania od terapi, czesto daje super efekty jak jest dobrze prowadzona. Dla mnie dzieci po tych lekach na ADHD są czesto tak dziwnie otumanione (prywatne zdanie), wiec jestem ostrozna, choc no wiadomo nieraz trzeba i bez dyskusji. Ale ja nie chce mojej córce nawet Zyrtecu dawac za bardzo, jak nie ma potrzeby, bo to ją zamula, a małe dziecko rozwija sie przez poznawanie swiata. Jak ma poznawac swiat jak chce spac pół dnia xd
Gusia_ lubi tę wiadomość
-
Popielata87 wrote:Mnie też nie ma na liście. Mogę prosić o dopisanie? Termin z OM 28.06.
Jak kogoś ominęłam to przepraszam, ale prośba o info, bo miewam zaćmienia🫢Popielata87 lubi tę wiadomość