CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
przygodami66 wrote:Ja się zastanawiam czy nasza księżniczka z prenatalnych zostanie księżniczka czy nie zamieni się w księcia 🫣 skoro już tu jedna z Was tak miała, że na USG dziewczynka a na nifty chłopiec. No byle zdrowe ale ciekawość jest.
Też teraz mam zagwozdkę. Powiedział mi wczoraj lekarz że jego przypuszczenie to dziewczynka no i ja też widziałam ewidentnie że nic w żadną stronę nie odstawało, ani od spodu ani na leżąco. No już sama nie wiem 😜 w sumie nie nastawiam się jeszcze jakoś specjalnie ale gdzieś tam z tyłu w głowie jest że to dziewczynka. Wiadomo BYLE ZDROWE DZIECIĄTKO 🥰przygodami66, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
No też bym wolała swojemu dziecku dać coś o łagodniejszym działaniu Karola, ale ostatecznie decyzja każdego rodzica i też różne są nasilenia objawów u dzieci 🤷♀️
Co do Nifty - też nie robiłam i USG wyszło ok więc decyzja, że nie robimyZanka88, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
My wolimy kasę przeznaczyć do wyprawki lub odłożyć na docelowe mieszkanie 🤷♀️więc będziemy czekać aż jaśnie książę lub księżniczka się ukażą.😅
Tanashi, przygodami66, Zanka88, amoze, Nosa, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkich wizyt i wyników, cieszę się że same dobre wiadomości na grupie 💕
U nas chłopak na pokładzie, a na dodatek akrobata 😜 pokazał nam język, później pomachał i zaczął robić fikołki 🤣 termin porodu wg USG 15.06 🥰
Cinia95, przygodami66, jowmat, KarolaKinga, amoze, Truuskaawka, Klaudek11, Nosa, Cel95, Lauraa, awokado 🥑, Alex_92, Malinaaa2024, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Tak naprawdę to wiekszosc ludzi poznaje płeć później, bo raczej garstka robi te testy genetyczne z krwi - wsród moich znajomych nie słyszałam, zeby ktokolwiek robił. Dla mnie w sumie zaden problem poczekac do połówkowych na ostateczny "werdykt". Grunt, zeby nie było zadnych nieprawidłowosci wczesniej, a płec to tam... Dla mnie mniejsze znaczenie
Jestem po przejściach, czekam na każde USG jak na szpilkach. Zdaje sobie sprawę że pappa będę miała z góry ryzyka wyższe, właśnie przez moją historię.
Więc badanie robiłam dla mojego zdrowia psychicznego. Plec to tylko dodatek.kasssia lubi tę wiadomość
-
Nineq wrote:Cinia, jaki masz TP, bo nie mam Cię na liście.
👱🏼♀️🧔🏻♂️ - rocznik 95
4 Aniołki 👼🏻
- maj 21 - poronienie zatrzymane 6tc
- listopad 22 - ciąża biochemiczna
- listopad 23 - ciąża biochemiczna
- luty 24 - poronienie 6tc
- accofil, acard, encorton
17.10 ⏸️ - beta 206
5.11 - CRL 0.43 cm i ❤️
19.11 - CRL 1.95 cm ❤️
4.12 - CRL 4.28 cm ❤️
NIFTY - niskie ryzyka, Syn 💙
13.12 - prenatalne - CRL 5.54 cm 💙 wszystko w normie 😊
7.01 - wizyta
28.06.25 👶🏻💙 -
Elza1234 wrote:Ja nie robiłam tego badania dla poznania płci
Jestem po przejściach, czekam na każde USG jak na szpilkach. Zdaje sobie sprawę że pappa będę miała z góry ryzyka wyższe, właśnie przez moją historię.
Więc badanie robiłam dla mojego zdrowia psychicznego. Plec to tylko dodatek.
Ale ja nie sugeruje, że ktokolwiek robi je dla poznania płci tylko pisze, że niewiele osób robi. U mnie pewnie też będzie wyższe ryzyko preeklampsji, bo miałam pierwszy poród indukowany przez wysokie ciśnienie. Za mną też strata pierwszej ciąży. Każda z nas ma jakąś historię i ma mieć prawo do obaw Mam mnóstwo koleżanek które poronily, mąż znajomych, których partnerki czy żony straciły ciążę tak samo i wśród naszych znajomych mimo to raczej nikt nie robi tych testów. Nie oceniam nikogo tylko to pisze „tak informacyjnie”, że nie każdy to robi, bo padł wyzej tematWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:17
-
Gusia_ wrote:Ale ja nie sugeruje, że ktokolwiek robi je dla spokojnej głowy albo dla poznania płci U mnie pewnie też będzie wyższe ryzyko preeklampsji, bo miałam pierwszy poród indukowany przez wysokie ciśnienie. Za mną też strata pierwszej ciąży. Każda z nas ma jakąś historię i ma mieć prawo do obaw
-
Ja poprostu myślałam, że jestem jedną osobą na wątku która nie robi NIFTY. Już myślałam że ze mną coś jest nie tak 🫣
Gusia_, przygodami66 lubią tę wiadomość
11.2023 Angelius Dr.MP
06.2024 Laparo
08.2024 start invitro
28.09.24r. Transfer 🤞🥹
5dpt - 18,72
7dpt- 77,22
10dpt-244,08
13dpt - 975,89
18dpt- 7038
23dpt usg 🤞🥹🤍 mamy serduszko
9tc krwawienie IP - mamy się dobrze 🥲🫣
10tc+5 4,65cm ❤️
13tc+4 75,9 mm prenatalne 09.12 usg - wyniki pappa🤞niskie ryzyka
14tc+4 chłopiec , Tymon 🩵🥹 -
Żanka tak patrząc poza forum i nasz wątek jesteś w większości. Forum zwykle gromadzi kobiety po przejściach albo pełne obaw, więc wiadomo, że takie osoby też decydują się na więcej badań zazwyczaj. Ale to nie oznacza, że jesteśmy tutaj grupą reprezentatywna wobec całego społeczeństwa Jak prenatalne badania były płatne to nawet nie każda moja koleżanka decydowała się na te usg 🤷🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:21
rolka355, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Wśród znajomych mam dwie osoby które robiły same z siebie nifty, większość czeka do prenatalnych. Akurat tutaj mamy takie zatrzęsienie z nifty prawda jest taka, że każda ma inne doświadczenia, inne stresy i piękne jest to, że mamy wybór i każda z nas może wydać kasę na co chce ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:25
Gusia_, przygodami66, amoze, magdalena321, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Elza1234 wrote:Po prostu to tak trochę zabrzmiało Ale mogłam nadinterpretować wasze wiadomości
Elza1234, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Niedługo wszyscy będą znać płeć tylko nie ja 😅🥲
Alex_92 lubi tę wiadomość
👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
Moooniii wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluje wszystkich wizyt i wyników, cieszę się że same dobre wiadomości na grupie 💕
U nas chłopak na pokładzie, a na dodatek akrobata 😜 pokazał nam język, później pomachał i zaczął robić fikołki 🤣 termin porodu wg USG 15.06 🥰👩🦰 92 👱♂️ 90
2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞
30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS
15.10.2024 - 4mm z ❤️
19.10.2024 - 19 mm
18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞 -
kasssia wrote:Potwierdzam nie jest, Medikinet albo Concerta.
Kurcze upewniłyscie mnie w tym że to nie jest dobra droga. Tylko kurcze myślałam że taka.dobra psychiatra nie da mu takiego byle jakiego gówna.
Ja mam jakies felerne geny,chyba nie powinnam się rozmnażać bo moje dzieci cierpią....
Co do nifty u mnie w otoczeniu są popularne. Nawet bardzo. Chyba każda je robi teraz. Z tym że ja mam takie świadome środowisko ,nikt by raczej nie wytrzymał beż tych badań.
-
Karola współczuję dylematów związanych z leczeniem dziecka. U nas też ciągle jakieś problemy medyczne u dzieci i specjalistyczne szpitale. A wiele moich znajomych idzie do rodzinnego i słyszy angina lub grypa. Ja ciągle słyszę: skierujemy do specjalisty albo do szpitala 🤷♀️ Jak nie jedna córka problemy z tarczycą to druga z wątrobą i alergiami…
Ja jak mam znajome ze studiów, takie też świadome matki, to robią sporo badań. Jak mam ze wsi gdzie mieszkam i z tych okolicy, albo jakieś z rodzinnych stron czy z liceum, to raczej wcześniej mało kto właśnie się wgle decydował na płatne prenatalne USG 🤷🏼♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:39
-
Wgle śmieszna ciekawostka, jak moja teściowa się dowiedziała 5 lat temu jak byłam w ciąży ze starsza córka, że będę robić badania prenatalne to wydzwaniała do mojego męża z tekstami, że po co, że czy nam odbiło że chcemy dziecko usunąć itd. Musiałam jej tłumaczyć co to wgle za badania, bo była w stanie nade mną egzorcyzmy odprawiać 🤣 Świadomość w społeczeństwie, zwłaszcza na wsiach, wcale nie jest jakaś turbo wysoka co jest przykre… dobrze, że to się zmienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:41
-
Karola3xJ:D wrote:Ty też w tych psycho -klimatach ?
.
W ADHD tak, jako pacjent 🤣
A wiecie ja teraz byłam na tej grupie o badaniach różnych genetycznych w ciąży (już się wypisałam żeby nie oszaleć) i tam się trafiały takie przypadki, które twierdziły, że lekarze kierują na badania Nipt żeby mieć z tego kasę, zamiast dawać skierowania na bezpłatne amnio na NFZ 😅 także tego.
W moim otoczeniu też obie koleżanki z zeszłego roku robiły. Ale jedna jest po in vitro a druga dowiedziała się o ciąży już w drugim trymestrze więc na Pappa już było za późno 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 18:57
-
Mój lekarz jak prowadził mi ciaze z pierwszą córką to szczegółowo opowiadał o tych badaniach, co czemu służy itd, a w tej ciąży jak już mnie kojarzy przez wszystkie lata spytał tylko: no i co tam z badań prenatalnych zaplanowane? 😅 Na luziku dał skierowanie do kliniki, do której się umówiłam już wcześniej bez skierowania, nigdy mi nie wciskał żadnych miejsc i badań, żeby zarobić 🤷🏼♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2024, 19:05