CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś nawet rozmawiałam o tym z lekarzem, że na tym etapie nasze dzieci nie rosną liniowo tylko skokowo, więc nie przejmowałabym się różnica dnia czy dwóch co do poprzedniego usg. Tym bardziej, że każdy pomiar jest obarczony jakimś błędem
Siedzę sobie i patrzę na zdjęcia, które dzisiaj lekarz strzelił na usg. Jakoś sądziłam, że ta ciąża już nie będzie mnie tak wzruszać, a jednak wzrusza
HejAnku kurde, najgorzej się naczytać 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 19:32
przygodami66, amoze lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Ja się wkurzyłam, że się zgarbiło i lekarz nie mógł dokładnie zmierzyć🫢jak patrzę na to zdjęcie to mnie denerwuje 🤣
-
Lauraa wrote:Właśnie zainstalowałam sobie ostatnio apke food alert żeby wiedzieć w razie czego
Bardzo proszę o dzielenie się takimi info jak coś zobaczycie! Muszę sobie kupić kartę pamięci do telefonuLauraa, SZKODNIK lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
HejAnku🌸 wrote:A ja dzisiaj złapałam jakiś gorszy dzień i zaczęłam sobie czytać krwiakowe historie - oczywiście te tragiczne 🤡 mega się sama striggerowałam i roztrzęsłam - brawo ja.
Chciałaby na jakiś miesiąc wyciągnąć sobie mózg ktoś chętny? Oddam, a nawet dopłacę
HejAnku, ja Ci obiecuje ze nie będę czytać nic o zespole jakbym znowu dostrzegla kogos kto chelpi sie jego brakiem podkreslajac wady a Ty o krwiakach
Czytajmy tylko te wesołe historie. Ja lubię np serię zastrzykmilosci na instagramie:) mała igła a jak zmienia życie na piękne tylu ludziom
W końcu chodzimy po lekarzach stosujemy leki dbamy o siebie.. jesteśmy już po 12 tyg..
Nie wiem czy jest seria krwiakowe wojowniczki, ale możesz być pionierem
Spójrzmy na zdjęcia naszych Dzieci które wyglądają już no jak serio Czlowieki i obiecajmy im pozytywne myślenieCinia95, amoze lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Gusia_ wrote:Ja dziś nawet rozmawiałam o tym z lekarzem, że na tym etapie nasze dzieci nie rosną liniowo tylko skokowo, więc nie przejmowałabym się różnica dnia czy dwóch co do poprzedniego usg. Tym bardziej, że każdy pomiar jest obarczony jakimś błędem
Siedzę sobie i patrzę na zdjęcia, które dzisiaj lekarz strzelił na usg. Jakoś sądziłam, że ta ciąża już nie będzie mnie tak wzruszać, a jednak wzrusza
HejAnku kurde, najgorzej się naczytać 🫣
Mi lekarz robił pierwszy raz przez brzuch i pomiar co do 0,2cm zależy od ujęcia w badaniu usg także pamiętajcie że też różne aparaty i różna metoda (brzuch/dopochwowo) może mieć małe różnice👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel koniec czytania i szukania dziury w całym🤞🏻
Co do pomiarów - mi jak zmierzyła stażystka dziecko na IP to jej wyszło dużo mniejsze niż tydzień wcześniej na prenatalnych😂 jak pokazywałam wypis na ostatniej wizycie, to moja gin się zastanawiała jak ona to zrobiła ale bobas się pewnie zwinął. Obrażony był bo go włóczę po lekarzach w weekend, zamiast karmić słodyczami xDCel95 lubi tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Cel koniec czytania i szukania dziury w całym🤞🏻
Co do pomiarów - mi jak zmierzyła stażystka dziecko na IP to jej wyszło dużo mniejsze niż tydzień wcześniej na prenatalnych😂 jak pokazywałam wypis na ostatniej wizycie, to moja gin się zastanawiała jak ona to zrobiła ale bobas się pewnie zwinął. Obrażony był bo go włóczę po lekarzach w weekend, zamiast karmić słodyczami xD
No u mnie na IP bobas w ogóle nie urósł w kilka dni ale na szczęście dostałam tu ochrzan że to normalne i to mi dało do myślenia:) w 9 tyg już idealnie nadgonił a teraz jest 2-4 dni do przodu w zależności od pomiaru
Jakbym się przeszła do 3 różnych osób pewnie by były 3 różne pomiary w 1 dzień
Czytajmy coś wesołego albo coś co absorbuje mysli:D ja już wchlonelam masę książek a teraz czytam sensacyjne życie ptaków, mega fajne choć też wiadomo natura bywa jaka bywa xD
To forum też jest fajne, mam wrażenie, że jak ktoś z nas tu sika w gacie bez powodu to zaraz dostaje po głowie że ma się ogarnąć👌Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 20:04
Kindziukowa, HejAnku🌸 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Tak Cel95, od razu wybiłyście mi z głowy wątpliwości. Zresztą jutro się wszystko okaże, może ja tak świruje przed prenatalnymi bo się boję co mogę usłyszeć.
Moj syn w ogóle szedł w 5 centylu i ciągle był strach, czy dobrze rosnie. Może dlatego mi ta schiza taka została. 😌Cel95 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie, żeby było spokojniej, zostaje w domu zamiast jechać w moje rodzinne strony, bo tam nie ma szans na odpoczynek w swieta, ciagle ktoś się chce odwiedzać i coś trzeba robić. A tak w jeden dzień pojedziemy do teściów na dwie godzinki, gdzie będzie całe meza rodzeństwo, wymienimy dzieciaki prezentami i luzik 😅 gotowanie dla naszej czwórki to nie jest wielkie gotowanie. Za to po świętach będziemy u nas w domu małe przyjęcie, bo mam urodziny. Na samą myśl mi źle, ale z drugiej strony chcę zjeść dobry tort 😅 przecierpię 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 20:13
-
Jeny, dzięki za info o tej apce FoodAlert - nie miałam pojęcia że tak genialna aplikacja istnieje, właśnie zainstalowałam i łapię się za głowę ile rzeczy jest oznaczanych
Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
-
Ja gdyby nie to forum to chyba bym zwariowała 😂 a trafiłam tu przez krwiaka więc no ma dziad jednego plusa. W sumie nauczyłam się w końcu odpuszczać, odpoczywać i marnotrawić czas - bo wcześniej mój dzień musiał być zorganizowany i wykorzystany na 100% 🤷🏼♀️
No i moja obsesja na punkcie sprzątania odpuszcza! Naprawdę nauczyłam się żyć w tym syfie i piętrzącym się praniu. A kiedyś goniłam ze szmatą i odkurzaczem co drugi dzień🙈 Nie ma tego złego jak się okazuje -
HejAnku z tym odpuszczaniem co do porządku to może nawet i fajnie przed dzieckiem. Ja się po urodzeniu córki mega frustrowałam, że pranie nie złożone od razu, że podłoga nie umyta codziennie. Teraz już mi łatwiej zostawić nawet i rozrzucone zabawki w salonie jak jestem zmęczona do rana i po prostu isc spać. Uważam, że to naprawdę warto przepracowac w sobie wcześniej niż później, choć też wiem, że ciężko zamknąć tego wewnętrznego pedanta i krytyka 🫣
HejAnku🌸 lubi tę wiadomość
-
Chwilę mnie nie było i tyle wiadomości 🫣 dzięki że piszecie o FoodAlert, nie znałam! Obserwuję tylko komunikaty Głównego Inspektoratu Sanitarnego na Instagramie. Tam też dużo wrzucają o wycofanych rzeczach z Pepco i Action, polecam, wybija z głowy chęć kupowania tanich zabawek dla dzieci, jak sobie pomyślę, że tam ciągle przekroczone stężenia ftalanów np., a niemowlęta ładują ręce do buzi non stop...
Zarzucam miły temat na odstresowanie: prezenty świąteczne! Kto już kupił, kto już spakował? 🤣 ja dziś zagonilam męża do roboty, bo z naszej dwójki to on jest perfekcjonistą i robi to doskonałe, a ja pakuję jak człowiek z zadatkami na ADHD 🫣
Co fajnego kupujecie bliskim? My z mężem w tym roku nie robimy sobie prezentów, wolimy oszczędzać na parkiet do domu 🤣 ale córce kupiliśmy dużo zestaw plac zabaw LEGO Duplo bo uwielbia LEGO, a od rodziny dostanie prezent zrzutkowy klocki magnetyczne Connetix, więc szykują się święta z budowaniem 😁 a dla reszty dzieci z rodziny kupiłam drewniane korale do robienia biżuterii, Lego creator i książki. Dla mojego brata jeszcze planszowke, bo uwielbia grać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 20:52
-
My zrobiliśmy rodzinne losowanie i każda osoba ma tylko jedną osobę do prezentu ale po 200 zł. Czasami ktoś przekroczy sumę ale ogólnie jak kiedyś przyszło kupić dla 8 lub więcej osób pierdołe to lepiej tak. Losowanie najczęściej robimy na urodzinach męża bo ma w listopadzie. Już nam się to sprawdza 3 rok, też jest ekscytacja co się dostanie i analizowanie po twarzach kto kogo mógł wylosować - bo to do końca jest tajemnicą.
Tanashi, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:My zrobiliśmy rodzinne losowanie i każda osoba ma tylko jedną osobę do prezentu ale po 200 zł. Czasami ktoś przekroczy sumę ale ogólnie jak kiedyś przyszło kupić dla 8 lub więcej osób pierdołe to lepiej tak. Losowanie najczęściej robimy na urodzinach męża bo ma w listopadzie. Już nam się to sprawdza 3 rok, też jest ekscytacja co się dostanie i analizowanie po twarzach kto kogo mógł wylosować - bo to do końca jest tajemnicą.
Losowanie to super opcja! My ogólnie w tym roku pierwszy raz zrezygnowaliśmy z prezentów dla dorosłych. Kiedyś robiliśmy wszystkim co byli na wigilii chociaż jakiś drobny podarunek, ale liczba dzieci w naszej rodzinie rośnie w zastraszajacym tempie i finansowo nie wyrabiamy 🫣, więc tylko dzieciom robimy podarunkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 21:07
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Tanashi u mnie kupione, ale jeszcze czekają na spakowanie, choć pewnie się za to wezmę przed samą Wigilią też robimy w dalszej rodzinie tylko prezenty dla dzieci, bo za dużo by było każdemu coś kupować…
W tym roku dla dziewczynek kupiliśmy drewniany domek dla lalek taki duży, duży. Starsza chciała dla barbie domek, ale jak zobaczyłam ceny i ten plastik stwierdziłam, że kupujemy drewniany z drewnianymi meblami, tylko taki, żeby się barbie mieściły. Bliższy mojej estetyce niż te oryginalne 😅 Poza tym dostaną książki do Albika (polecam, jak nie znacie), kupiłam im po nowych puzzlach, a od rodziny to głównie planszowki i też jakieś lego duplo. Każdy chce coś kupić, nie mogę zabronić, ale wolę jakieś rozwijające prezenty niż grające-świecące zabawki. Generalnie teraz moje dzieci najbardziej lubią grać w planszowki wlasnie.
Mężowi kupiłam jego ulubione perfumy i upolowałam ekstra buty na zalando lounge, też mu zapakuje na święta, niech ma. A on wiem, że kupił mi coś z biżuterii. Ja jestem pod tym względem „latwa”. Uszczęśliwia mnie biżuteria, kosmetyki, ubrania takie typowe kobiece pierdoly 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2024, 21:12
Klaudek11, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
@Gusia a te książeczki czytaj z albikiem to tak jak piszą przedział wieku 3-5lat?
-
Moje córki uwielbiają Sylvanian Families, często im kupujemy na urodziny czy jakieś święta w stylu dzień dziecka z rodzinką kolejne zestawy. Domku nie mają, ale moja starsza od dwóch lat bawi się tym regularnie i nic się nie dzieje, więc super inwestycja.
My teraz kupiliśmy ten:
https://mamabrum.eu/630-xxl-najwiekszy-drewniany-domek-dla-lalek-123-cm-podswietlany-led-taras-akcesoria?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAsOq6BhDuARIsAGQ4-zjMS1_rKh18ugnooyU12xGfFQh7QrR7-wU3V4MS3UVtI73XoznzgQAaAq7JEALw_wcB
Ale zamawiałam go w połowie października, jak były w promocji i zapłaciłam 250 zł 👌 Czytałam opinie w internecie, że duże Barbie się mieszczą. Bo małe Barbie Chelsea mieszkają u nas w kamperze. Nie pytajcie. Moje dzieci mają swój świat 😅Lauraa, Tanashi, Klaudek11 lubią tę wiadomość