X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Kindziukowa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2024, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas każdy każdemu kupuje, co roku przeżywam te święta bo portfel szczuplejszy o kilka tysięcy. Jeszcze dwójka dzieci w rodzinie urodziny w grudniu, w tym mój syn 🤡 trudny to miesiąc oj trudny

preg.png

SYN 🩵👶🏼 12.2019
    09.2021 💔
    09.2024 💔
    15.10.24 beta 6,26
    16.10. 2024 ⏸️ na tescie w łazience
    19.10.24 beta 141,7
    21.10.24 beta 454,8
    04.11.24 🦐 6,3 mm
    21.11.24 🧸 20,2 mm
    05.12.24 ❤️ 40,4 mm / usłyszałam bicie serducha
    13.12.24 USG genetyczne OK 🩵 jest 6 cm chłopaka
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbaciana wrote:
    O jak ja wam zazdroszczę tych losowań i jednej dorosłej osoby do prezentu... Ja próbuję męża i jego rodzinę do tego przekonać, ale ni hu hu... Każdy każdemu... W tym roku aż się boje liczyć ile wydamy na prezenty...
    U nas jest to samo..
    odkładam kasę od stycznia, żeby się potem w grudniu nie przeżegnać noga

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale natrzaskałyście wieczorem tego, nadrobiłam na szczęście ☺️

W temacie prezentów to my w tym roku chyba sobie nic nie kupujemy. Bo co roku każde z nas coś od siebie dostawało ja mężowi, on mi ale w tym roku nawet nie mam pomysłu co bym chciała a na siłę nie będę się uszczęśliwiała kolejnym perfumem czy kolejną torebką. Jedynie chcemy coś kupić teściowej bo on nam też zawsze kupuje czy to Mikołaj czy święta czy urodziny imieniny no i ja mojej córce kupiłam Lego w Głowie się nie mieści 2 bo bardzo o nich opowiada i lalkę barbie Vaian’a 😉 na obu bajkach byliśmy w kinie lubi te bajki to wiem że będzie zadowolona. Moja pasierbica dostanie charmsa z Pandory bo też wiem że chciała a dla nas też sama ma jakieś drobne prezenty z tego co wiem.

Chce też mojej mamie coś kupić ale nie mam pomysłu.

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • eeemakarena Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedziałam że ten dzień się tak zacznie -.-

Wreszcie się zdecydowałam na krzywą, mówię idę dzisiaj.
    Nie zjadłam wczoraj pizzy, cały dzień się nie obżerałam żeby ten cukier ten mi wyszedł z kosmosu.
    Mąż wstał wcześniej, żeby wyprowadzić psa żebym ja mogła od razu jak wstanę polecieć do laboratorium.

A tam co ? Okazało się że lekarz na wizycie na NFZ wystawil mi skierowanie z pakietu PZU. I musiałabym normalnie zapłacić.
    A w tym roku już tyle poszło na badania to mówię pierdziele, nie dam się xd

No jak mnie szlag nie trafił, jeszcze przyleciałam szybko do przychodni bo niby w kartotece mogą mi przepisać badania (w co wątpię) to przychodnia od 7:30.
    Więc na krzywą już dziś nie pójdę.
    Jeszcze ! Wiecie że mi się to śniło xd że z mężem mieliśmy iść na krzywą, on mnie zabrał do jakiegoś innego laboratorium i mi powiedzieli że lepiej żebym przyszła jutro do innego lab 🤣

Rozbeczałam się. Nie wiem czy dlatego że piątek 13 czy mi tak żal tej pizzy z wczoraj -.-

W każdym razie …. Życzę Wam pięknego dnia ❤️

Jestem głodna, zjadłabym konia z kopytami xD

💑

21.02.2024 ⏸

12.04.2024 💔

〰️

02.10.2024 ⏸

02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏

04.10 BHCG 136, PROG 49

07.10 BHCG 488
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak Tanashi, staram się panować nad prezentami dla dzieci i bez okazji jak ktoś chce coś kupić to już wie, że może jakieś kreatywne zestawy czy książkę, bo nie chce, żeby moje dzieci były tymi co wszystko mają, z niczego się nie cieszą i nie szanują zabawek. Najpierw był opór ze strony mojej mamy, ona najbardziej chciała je rozpieszczać prezentami bez okazji, ale już chyba też to zrozumiała i szanuje moje zdanie. Ale dzięki temu łatwo wybrać moim dzieciom prezenty, bo mają dużo marzeń :)

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od roku pilnuje żeby młody dostawał Lego. Tym się bawi. Reszta leży w pojemnikach nie byle jakiej wielkości ....Milion bezużytecznych,niekompletnych zabawek.

U nas w rodzinie czasem były losowania i było to super. Dawało się imię i link do prezentu jaki się chce. Teraz jakoś to się rozwaliło i kupujemy każdemu. Teściowej kupiłam air fryer, cioci zestaw do parzenia ziół z Bolesławca. Sobie zażyczyłam komplet obiadowy i powiedziałam że mają się zrzucić po 30 zł i kupić mi to co chce a nie cudować. Mam tyle przeterminowanych kart do sephora że wstyd. Chyba z tysiac złotych do kosza poszedł.

Uwaga,będzie historia!
    Co do prezentów dla dzieci. Kiedyś pytaliśmy syna co chce pod choinkę. No i cały czas mówił że ziemniaka. No i przyszedł też gwiazdor i dal mu prezenty i na koniec tego ziemniaka,młody się tak cieszył...poleciał z tym ziemniakiem do kuchni frytki robić. On cały czas pamieta tego ziemniaka. Chyba nigdy z niczego tak się nie cieszył....
    W tym roku też chce.

Dzisja mam gina na 10
    Mam nadzieje że mnie nie wyślą do szpitala z tym krwiopluciem na diagnostykę. Ona ma mi włączyć acard ale cieńko to widzę z tym podkrwawnianiem. Muszę jeszcze iść zrobić badanie na krztuśca. Ale mi się bardzo nie chce.

Wiecie że ja mając córkę nie mam pojęcia o domkach dla lalek? Nigdy nie chciała. Miała lalki ale jak była strasza i to te monster high, nieodpakowane bo kolekcjonersko zbierała.
    Z takich zabawek dla dzieczyn to chyba tylko te little pet shop miała.
    To dziecko teraz też pewnie będzie się chętniej bawić patykiem i kamieniem niz lalkami znając życie.

W ogóle zazdroszczę jak ktoś gra w planszówki cała rodziną. Ja nigdy nie umiałam ani w planszowki ani w karty grać. Nie rozumiem tego,zasad ani sie skupić nie umiem. Młodemu kupiłam.pare razy ale nie umiem w to grać a on nie ma cierpliwości. Także słabo nam to wychodzi.

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    U nas każdy każdemu kupuje, co roku przeżywam te święta bo portfel szczuplejszy o kilka tysięcy. Jeszcze dwójka dzieci w rodzinie urodziny w grudniu, w tym mój syn 🤡 trudny to miesiąc oj trudny
    U nas tak maj/czerwiec drenuje portfel. Mamy 8 osób w tym terminie. Z tego 5 jest z czerwca dzień po dniu...

eeemakarena to Cie zalatwili....Cały Twój trud na marne....Musisz się pocieszyć pizzą😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 07:35

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola moja starsza córka też się nie bawi takimi typowymi lalkami bobasami. Nie lubi i już. Jedynie lubi barbie, bo to już bardziej figurki, mają jakieś fajne gadżety itd. To jedyne lalki, które toleruje 🤷‍♀️ Jej ulubione zabawy to jakieś plastyczne prace i właśnie planszówki. Jeszcze z zabawek się czasem pobawi Kocim Domkiem i tymi Sylvanianami.

Co do snów, też dziś miałam typowo ciążowy sen. Śniło mi się, że urodziłam chore dziecko. Te dziecko było w szpitalu i ja do niego wciąż jeździłam, bo miało jakąś operację, żeby wgle móc oddychać. W domu poza moją mamą była „moja była teściowa” która namawiała mnie ciągle na powrót do jej syna. Mój mąż to wgle jakby nie istniał w tym śnie, więc nie wiem skąd te dziecko. Cyrk na kółkach 🤷‍♀️ cieszę się, że się obudziłam 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 07:41

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • jowmat Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jakąś schize - dzisiaj 14+5 TC - nie dość że śniło mi się że krwawię 😭 to mojej mamie, że jak schodziłam ze schodów, potknełam się i ucieło mi głowę....

Dodatkowo, czy któraś z Was może podpowiedzieć kiedy zaczęła czuć ruchy???

👩‍🦰 92 👱‍♂️ 90
    2020-2023 starania naturalne - bezskuteczne
    20.09.2024 - kriotransfer - 2 x 3 BB 🤞<3
    30.09.2024 - 10 dpt - beta 386
    02.10.2024 - 12 dpt - beta 1274
    06.10.2024 - plamienie - SOR - GS 9 x 4,6 mm
    08.10.2024 - 18 dpt - beta 9 882, prog 19,9, widoczny GS i YS <3
    15.10.2024 - 4mm z ❤️
    19.10.2024 - 19 mm
    18.11.2024 - USG 🤞🤞🤞

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie śniło że wszędzie leżała posypka do ciastek. Moja psycha chyba mnie oszczędza 🤣
    Ruchy to jest kwestia indywidualna,ostanio gdzies czytałam że to nawet już do 20 tc sie przesunęło.

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czym smarujecie brzuch? Czuje, że już ta skóra zaczęła mi się rozciągać i chciałabym zacząć czymś się smarować, żeby zapobiec rozstępom i pozbyć się tego nieprzyjemnego uczucia napięcia skóry.

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:
    Mam jakąś schize - dzisiaj 14+5 TC - nie dość że śniło mi się że krwawię 😭 to mojej mamie, że jak schodziłam ze schodów, potknełam się i ucieło mi głowę....

Mi dzisiaj się śniło że dostałam okres/krwawienia w ciąży. Normalnie paranoja 🤯🤯
    Nie wiem czy to te nasze lęki robią sobie z nas jaja?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eeemakarena wrote:
    Wiedziałam że ten dzień się tak zacznie -.-

Wreszcie się zdecydowałam na krzywą, mówię idę dzisiaj.
    Nie zjadłam wczoraj pizzy, cały dzień się nie obżerałam żeby ten cukier ten mi wyszedł z kosmosu.
    Mąż wstał wcześniej, żeby wyprowadzić psa żebym ja mogła od razu jak wstanę polecieć do laboratorium.

A tam co ? Okazało się że lekarz na wizycie na NFZ wystawil mi skierowanie z pakietu PZU. I musiałabym normalnie zapłacić.
    A w tym roku już tyle poszło na badania to mówię pierdziele, nie dam się xd

No jak mnie szlag nie trafił, jeszcze przyleciałam szybko do przychodni bo niby w kartotece mogą mi przepisać badania (w co wątpię) to przychodnia od 7:30.
    Więc na krzywą już dziś nie pójdę.
    Jeszcze ! Wiecie że mi się to śniło xd że z mężem mieliśmy iść na krzywą, on mnie zabrał do jakiegoś innego laboratorium i mi powiedzieli że lepiej żebym przyszła jutro do innego lab 🤣

Rozbeczałam się. Nie wiem czy dlatego że piątek 13 czy mi tak żal tej pizzy z wczoraj -.-

W każdym razie …. Życzę Wam pięknego dnia ❤️

Jestem głodna, zjadłabym konia z kopytami xD
    Ja dlatego olałam to pzu przy krzywej i kupiłam w diagnostyce, 50 zł z groszami wyszło.
    Ale dostałam znowu mocz i morfologię z pzu i doświadczenia poszłam do położnej żeby mi podbiła pieczątkę, to miala mi za złe, że sama przez aplikację nie zweryfikuję. Z wielkim fochem to robiła. A jak mam skierowanie do konkretnego labu, a w aplikacji tylko diagnostyka to nie wiem czy znowu problemów by nie robili. Dodatkowo połowy wyników w karcie ciążowej nie wpisała i lekarz niezadowolony 🤣

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jowmat wrote:

Widzę że to wasze 1 dziecko. Mnie wszyscy mówią że ruchy przy 1 to po 20 tyg dopiero, w zależności jak łożysko jest

jowmat, Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Dziewczyny, czym smarujecie brzuch? Czuje, że już ta skóra zaczęła mi się rozciągać i chciałabym zacząć czymś się smarować, żeby zapobiec rozstępom i pozbyć się tego nieprzyjemnego uczucia napięcia skóry.
    Ja mam z Musteli krem :)

Margareetka lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Mi na napięcie skóry tylko ten pomaga a mam ich dużo..... http://www.rossmann.pl/Produkt/Balsamy-i-mleczka-do-ciala/Alterra-Intensiv-Repair-balsam-do-ciala-250-ml,294643,13095

Margareetka lubi tę wiadomość

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm ma chyba jakiś rytuał pełnych tygodni. Dzisiaj zaczęłam 15 i noc z bólem żołądka - ostatnio było to samo 😂

Mi się dzisiaj śniło, że wybraliśmy się na Kasprowy i ja dopiero w Murowańcu się zorientowałam, że jestem w ciąży bo zaczęłam krwawić. Później już szukaliśmy tam mordercy ale to akurat element z książki xd

Maargaretka u mnie od początku Bio oil tak pro forma. Na piersi był fajny bo mnie aż swędziały, a mam wrażenie, że po nim była ulga

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jowmat>> ja już na pewno dobry tydzień czuje i z dnia na dzień ciut intensywniej i częściej. Zdarzają mi się dni gdzie nie wyłapie tego. Najczęściej przy zmianie pozycji, albo jak usiądę tak, ze się poskurczam i popodwijam nogi.

jowmat lubi tę wiadomość

preg.png
  • Margareetka Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja mam z Musteli krem :)

który dokładnie? :)

preg.png
  • Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zaczęłam czuć ruchy równo w 20 tygodniu. A teraz już wczoraj jak położyłam to się do łóżka to czułam 🫣. Internet mówi, że za szybko, ale to jest tak specyficzne uczucie, że jak już się tego doświadczy, to wiesz, że to bobo a nie jelita 😁

preg.png
‹‹ 391 392 393 394 395 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ