CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zanka88 wrote:Macie tak czasami, że raz Wasz brzuch jest większy a czasami mniejszy? 🫣 Czy ja mam za dużo czasu i za bardzo analizuje 😅?
tak, poprostu jak sie najem i mam wzdęcie to wyglądam na 8 miesiąc, a rano normalnie na 14 tydzień 😅Cel95 lubi tę wiadomość
-
Tak z tym brzuchem tak jest rano jak wstaje na głodnego to normalny jak na 15 tc a popołudniu i pod wieczór jak wypije hektolitry wody herbaty zjem coś to zaraz jak w 6 miesiącu 🤣
Ja normalnego snu to chyba nie miałam od prawie 9 lat. Odkąd mam córkę 😅 a tak ogólnie to u mnie jako takie zmęczenie minęło już luzik, mdłości i wymioty też jedynie nadal jak zaparzam kawę rano to mnie naciągnie i muszę wyjść z kuchni ale później jak już mam ją i pije to jest ok 👌🏻 moje odkrycie to zadyszka cokolwiek zrobię przejdę po schodach z góry na dół czy coś. No i te pobolewanie w podbrzuszu takie uciskanie albo ciągnięcie to nadal mam 🙂
Szukam powoli jakichś ubrań ciążowych, tzn jakieś sukienki dzianinowe, takie szmizjerki bądź sukienki zwykłe zwiewne że założę pod to rajstopy botki czy kozaczki i lecę. No i legginsy ciążowe muszę fajne znaleźć żeby nie prześwitywały na tyłku i były fajne miękkie rozciągliwe. Bo mam dużo sweterków i koszul takich oversize pod to jakaś na ramiączkach bluzka lub z krótkim rękawem gładka i już mam stylówę 😆
Cieżko mi idzie, przekopuję Vinted już któryś dzień.
A dziś ogarnęłam sypialnie zmieniłam pościel zasłony trochę garderobę. Musze powystawiac dużo rzeczy na Vinted i OLX po córce kurtki polary softshelle. -
U mnie czasem rano wygląda jak ktoś kto jest chudziutki i zjadł obiad
A wieczorem jak jest dzień w którym pojem np klopsy mające masę strączków to jest jak balon
Normalnie też tak w życiu jest także teraz można po prostu ten napompowany jedzeniem bebech wywalić na legalu wieczorem xd👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Tak z tym brzuchem tak jest rano jak wstaje na głodnego to normalny jak na 15 tc a popołudniu i pod wieczór jak wypije hektolitry wody herbaty zjem coś to zaraz jak w 6 miesiącu 🤣
Ja normalnego snu to chyba nie miałam od prawie 9 lat. Odkąd mam córkę 😅 a tak ogólnie to u mnie jako takie zmęczenie minęło już luzik, mdłości i wymioty też jedynie nadal jak zaparzam kawę rano to mnie naciągnie i muszę wyjść z kuchni ale później jak już mam ją i pije to jest ok 👌🏻 moje odkrycie to zadyszka cokolwiek zrobię przejdę po schodach z góry na dół czy coś. No i te pobolewanie w podbrzuszu takie uciskanie albo ciągnięcie to nadal mam 🙂
Szukam powoli jakichś ubrań ciążowych, tzn jakieś sukienki dzianinowe, takie szmizjerki bądź sukienki zwykłe zwiewne że założę pod to rajstopy botki czy kozaczki i lecę. No i legginsy ciążowe muszę fajne znaleźć żeby nie prześwitywały na tyłku i były fajne miękkie rozciągliwe. Bo mam dużo sweterków i koszul takich oversize pod to jakaś na ramiączkach bluzka lub z krótkim rękawem gładka i już mam stylówę 😆
Cieżko mi idzie, przekopuję Vinted już któryś dzień.
A dziś ogarnęłam sypialnie zmieniłam pościel zasłony trochę garderobę. Musze powystawiac dużo rzeczy na Vinted i OLX po córce kurtki polary softshelle.
Ja mam bardzo fajne legginsy z hm, niby jegginsy ale czuć jak zwykle legginsy bez prześwitu i mają kieszonki
https://www2.hm.com/pl_pl/productpage.1244260001.html
Wzięłam rozmiar M, ale zmieściłabym się też w Ske. Lekko spadają mi na brzuchu jeszcze ale wygodne i solidne
magdalena321, eeemakarena lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cześć mamusie !🤰🏽🥰
Melduję się z terminem na czerwiec. A jeśli chodzi o brzuszek to u mnie jest podobnie rano mniejszy i w miarę upływu dnia staje się coraz większy a wieczorem to już dosłownie 6/7 miesiąc 😂😂przygodami66, eeemakarena, KarolaKinga, amoze, Klaudek11 lubią tę wiadomość
-
Truuskaawka wrote:Dziewczyny a co myślicie o bankowaniu komórek macierzystych?
Ja się nie zdecydowałam. Krew pępowinowa powinna trafić bezpośrednio do dziecka, dlatego przecinanie pępowiny powinno się robić dopiero po tym, jak przestanie tętnić. Szybkie przecięcie żeby zabrać krew to prosta droga do anemii u takiego malucha. Plus z tego co czytałam to tej krwi jest zazwyczaj zbyt mało, by ktoś mógł z niej skorzystać jako dziecko powyżej 1. roku życia czy dorosły. Choć głowy sobie uciąć nie dam, aż tak super dokładnie się nie wczytywalam, bo nie interesował mnie ten temat.
A komórki macierzyste można pobierać ze szpiku kostnego również.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 18:56
-
Mam wrażenie, że co chwilę przychodzę tu z jakimś problemem
Dzisiaj z kolei, może nie ból brzucha, ale leząc na płasko na plecach zobaczyłam, że mam z prawej strony brzucha takie twardsze wybrzuszenie,widoczne gołym okiem.. . krewetek chyba jeszcze jest za mały, żeby tak wystawał. Którejś z Was też się tak zdarzyło ?
I już zaczęłam panikować, nie wytrwam do tej czwartkowej wizyty xD
Ami31 witaj ! Który tydzień ?💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Mam wrażenie, że co chwilę przychodzę tu z jakimś problemem
Dzisiaj z kolei, może nie ból brzucha, ale leząc na płasko na plecach zobaczyłam, że mam z prawej strony brzucha takie twardsze wybrzuszenie,widoczne gołym okiem.. . krewetek chyba jeszcze jest za mały, żeby tak wystawał. Którejś z Was też się tak zdarzyło ?
Ami31 witaj ! Który tydzień ?
Myślę, że musisz wyluzować i przestać wszystko analizować. 😊 Odpoczywaj, zajmij się czymś miłym i nie doszukuj się wszędzie czegoś niedobrego! Maluch potrzebuje spokojnej i zrelaksowanej mamy. Wszystko jest i będzie w porządku.Cel95, eeemakarena, przygodami66, Alex_92, KarolaKinga, amoze lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Myślę, że musisz wyluzować i przestać wszystko analizować. 😊 Odpoczywaj, zajmij się czymś miłym i nie doszukuj się wszędzie czegoś niedobrego! Maluch potrzebuje spokojnej i zrelaksowanej mamy. Wszystko jest i będzie w porządku.
Ja chciałam tylko dodać że bardzo jesteś pozytywnym przykładem Weronka, że przeszłość nie musi nas definiować i naszego nastawienia w przyszłości. Twoje podejście jest super, mądrze mówisz. Cieszę się widząc Twój suwaczek coraz dalej i pozdrowienia od mojej żabki😊eeemakarena, Weronka, Lauraa, SZKODNIK, Alex_92, amoze lubią tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Weronka wrote:Myślę, że musisz wyluzować i przestać wszystko analizować. 😊 Odpoczywaj, zajmij się czymś miłym i nie doszukuj się wszędzie czegoś niedobrego! Maluch potrzebuje spokojnej i zrelaksowanej mamy. Wszystko jest i będzie w porządku.
<#
No też prawda, aktualnie robimy pierogi - na przekór wszystkiemu: z mięsem i kapustą! 😂
Ogólnie staram się być bardzo wyluzowana, ale to takie, że z tyłu głowy mi jednak siedzi co to tam się.
Na wszelki wypadek kupiłam magnez, bo już się zaczęłam doczytywać o stawianiu macicy 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 19:25
💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Ja już się w pare rzeczy zaopatrzyłam na vinted, 2 pary dresów h&m - i najlepsze jedne i drugie rozmiar L - jedna para wisi a druga idealna 😂
i wczoraj też jeansy zamówilam z miejscem na brzuch, no baja - dziewczyna sprzedawała za 15zł a w ogóle niezniszczone. Także baja.
W czwartek jak będzie wszystko git, zamówię jeszcze jakieś rajstopy, bo swoje no way, żeby się zmieścić, a na święta jakąś sukienkę wypadałoby założyć💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
eeemakarena wrote:Mam wrażenie, że co chwilę przychodzę tu z jakimś problemem
Ami31 witaj ! Który tydzień ?
Hej hej ❤️ W czwartek kończę 15 tydzień 🥰eeemakarena lubi tę wiadomość
-
Ktoś mi wytłumaczy czemu moja psiapsi z pracy wczoraj popiła, a ja mam za nią kaca? 😂 Od rana mnie tak suszy, już nawet nie wiem ile wody i soku wchłonęłam. Wyszłam z psem na 15 min, wróciłam i szklanka poszła duszkiem jakbym pustynię 2x obiegła. Ciekawe zjawisko xD
Eeemakarena ja też jak leżę całkiem na płasko to mam takiego melona z prawej strony, teraz to się tak nawet na środek bardziej przesunął jak patrzę. Ja to sobie mówię, że to bejbi i się cieszymy 😂 -
Eeemakarena macica na tym etapie jest już większa dziecko też rośnie, a brzuch ciążowy nie będzie symetryczny jak będziesz leżała na plecach nawet i na końcu ciąży Będzie zawsze bardziej wypukły tam, gdzie pupa dziecka i będzie miał naprawdę dziwaczne kształty i dużo falował Na luziku Ale magnez nigdy nie zaszkodzi w rozsądnych ilościach
Co bankowania krwi ja się też nie zdecydowałam. Też czytałam, że ona wystarcza tylko dla małych dzieci i bankowanie z myślą o swoim dziecku jak będzie starsze nie ma za wiele sensu. Plus u mnie w szpitalu też czekają z pępowina aż przestanie tętnic. Nie przekonuje mnie to bankowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 20:15
-
Cel95 wrote:Ja chciałam tylko dodać że bardzo jesteś pozytywnym przykładem Weronka, że przeszłość nie musi nas definiować i naszego nastawienia w przyszłości. Twoje podejście jest super, mądrze mówisz. Cieszę się widząc Twój suwaczek coraz dalej i pozdrowienia od mojej żabki😊
Uważam po prostu, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale pomimo to trzeba walczyć i cieszyć się tym co mamy.
Przez prawie 3 lata staraliśmy się z mężem bezskutecznie, nie widziałam na teście nawet cienia, aż nagle zaskoczyło i można powiedzieć, że pojawiała się u nas ciąża za ciążą, bo w sumie w ciągu 14 miesięcy mamy piątą ciążę. Śmieję się teraz, że płodni to my jesteśmy bardzo. 😅 Były straty i one bolały, oczywiście, po każdej potrzebowałam czasu żeby się podnieść. Ba, jak zobaczyłam dwie kreski w październiku byłam pewna, że to będzie kolejny klops, przecież miałam poumawiane wizyty u najlepszych specjalistów w kraju, którzy w końcu mieli wdrożyć skuteczne leczenie, zmieniałam pracę, byłam po rozmowach, zaczęłam studia, gdzie tu miejsce na ciążę…I co? Życie swoje. Docent Paśnik na wizycie jak już wiedzieliśmy o ciąży powiedział, że tą ciążę utrzymam. Zapytałam czemu niby tak uważa, że czemu niby za piątym razem miałoby się udać skoro nie wdrożyliśmy żadnego leczenia? Zaśmiał się, że mój organizm potrzebował czasu żeby nauczyć się być w ciąży. No i z tym żyję. Mój organizm nauczył się być w ciąży, mamy za sobą najgorsze tygodnie i wszystko jest w porządku. Najwidoczniej odrobił w końcu dobrze lekcje. 😄
Czy się nie boję? Boję, wiem, że na każdym etapie może się coś wydarzyć, nawet na porodówce. ALE, wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu i co by nie było to po prostu wyjdę z tego silniejsza. Teraz dbam o siebie, stosuje do zaleceń lekarzy, staram się nie stresować, odpoczywać i być spokojną. Tyle mogę. I nawet jeśli coś złego się wydarzy, to nie będzie moja wina. Życie ma plan na każdego z nas i uważam, że pewne rzeczy przychodzą do nas w odpowiednim momencie. Wierzę, że dla każdej z nas tutaj to jest właśnie ten moment żeby zostać mamą po raz pierwszy albo po raz kolejny. I cieszmy się tym tu i teraz. Nie doszukujmy się niepotrzebnie złego. Jeśli złe ma przyjść, to przyjdzie, ale jeśli go nie ma to go nie szukajmy!
Ściskam ze swoją żabą ❤️Cel95, eeemakarena, Klaudek11, przygodami66, Popielata87, Alex_92, CelinaJan, Revolutionary , Flubbershy, Cinia95, Lauraa, KarolaKinga, amoze lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Weronka wrote:Uważam po prostu, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale pomimo to trzeba walczyć i cieszyć się tym co mamy.
Przez prawie 3 lata staraliśmy się z mężem bezskutecznie, nie widziałam na teście nawet cienia, aż nagle zaskoczyło i można powiedzieć, że pojawiała się u nas ciąża za ciążą, bo w sumie w ciągu 14 miesięcy mamy piątą ciążę. Śmieję się teraz, że płodni to my jesteśmy bardzo. 😅 Były straty i one bolały, oczywiście, po każdej potrzebowałam czasu żeby się podnieść. Ba, jak zobaczyłam dwie kreski w październiku byłam pewna, że to będzie kolejny klops, przecież miałam poumawiane wizyty u najlepszych specjalistów w kraju, którzy w końcu mieli wdrożyć skuteczne leczenie, zmieniałam pracę, byłam po rozmowach, zaczęłam studia, gdzie tu miejsce na ciążę…I co? Życie swoje. Docent Paśnik na wizycie jak już wiedzieliśmy o ciąży powiedział, że tą ciążę utrzymam. Zapytałam czemu niby tak uważa, że czemu niby za piątym razem miałoby się udać skoro nie wdrożyliśmy żadnego leczenia? Zaśmiał się, że mój organizm potrzebował czasu żeby nauczyć się być w ciąży. No i z tym żyję. Mój organizm nauczył się być w ciąży, mamy za sobą najgorsze tygodnie i wszystko jest w porządku. Najwidoczniej odrobił w końcu dobrze lekcje. 😄
Czy się nie boję? Boję, wiem, że na każdym etapie może się coś wydarzyć, nawet na porodówce. ALE, wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu i co by nie było to po prostu wyjdę z tego silniejsza. Teraz dbam o siebie, stosuje do zaleceń lekarzy, staram się nie stresować, odpoczywać i być spokojną. Tyle mogę. I nawet jeśli coś złego się wydarzy, to nie będzie moja wina. Życie ma plan na każdego z nas i uważam, że pewne rzeczy przychodzą do nas w odpowiednim momencie. Wierzę, że dla każdej z nas tutaj to jest właśnie ten moment żeby zostać mamą po raz pierwszy albo po raz kolejny. I cieszmy się tym tu i teraz. Nie doszukujmy się niepotrzebnie złego. Jeśli złe ma przyjść, to przyjdzie, ale jeśli go nie ma to go nie szukajmy!
Ściskam ze swoją żabą ❤️
Jak Ty to pięknie napisałaś 🥹💑
21.02.2024 ⏸
12.04.2024 💔
〰️
02.10.2024 ⏸
02.10 BHCG 41, PROG 26 🙏
04.10 BHCG 136, PROG 49
07.10 BHCG 488 -
Pięknie napisane Weronka i też wierzę, że nam się poukłada. Immunologicznie czasem ciało pamięta stan ciazy i lepiej chroni kolejną, nierzadko o tym czytałam.👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏