CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Ami31 wrote:Jeszcze jedno pytanko mam jak jesteście tak miłe i mi odpowiadacie na nurtujące pytania. Mianowicie chodzi mi o różnice między wielkością dziecka dziś z pomiaru wyszło, że jest wielkością jak w 15 tygodniu i 4 dniu a wiek ciąży z miesiączki to 14 tydzień i 5 dni czy macie takie rozbieżności ?? 🙂😘
To chyba zależy jak lekarz zmierzy i jak się bejbik też pozwija. Mi raz na IP się zwinął tak, że wyszedł 3cm krótszy niż tydzień wcześniej na prenatalnych
Tak samo na prenatalnych 2 razy mierzyła tętno Bąkowi. Na początku ja się stresowałam, a on skakał to wysokie bardzo, później się uspokoił to spadło 🤷🏼♀️
Mi fajnie powiedziała moja ginka - porównywać to sobie Pani może z innymi telefon albo samochód, a nie dzieckoCel95, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Ami31 wrote:Jeszcze jedno pytanko mam jak jesteście tak miłe i mi odpowiadacie na nurtujące pytania. Mianowicie chodzi mi o różnice między wielkością dziecka dziś z pomiaru wyszło, że jest wielkością jak w 15 tygodniu i 4 dniu a wiek ciąży z miesiączki to 14 tydzień i 5 dni czy macie takie rozbieżności ?? 🙂😘
-
HejAnku🌸 wrote:To chyba zależy jak lekarz zmierzy i jak się bejbik też pozwija. Mi raz na IP się zwinął tak, że wyszedł 3cm krótszy niż tydzień wcześniej na prenatalnych
Tak samo na prenatalnych 2 razy mierzyła tętno Bąkowi. Na początku ja się stresowałam, a on skakał to wysokie bardzo, później się uspokoił to spadło 🤷🏼♀️
Mi fajnie powiedziała moja ginka - porównywać to sobie Pani może z innymi telefon albo samochód, a nie dziecko
Właściwie to ma rację ! ❤️ -
przygodami66 wrote:Ja mam 6 dni różnicy między om a USG do przodu. Są tu dziewczyny, które mają różnice parę dni do tyłu niż om, lub tak jak ja parę dni do przodu. To wszystko jest zależne, kiedy tak naprawdę była owulacja, więc normalne, że jedne z nas mają równo z ostatnim dniem miesiączki a inne mają parę dni do przodu lub wstecz. Tym się nie przejmuj.
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
przygodami66 wrote:Ja mam 6 dni różnicy między om a USG do przodu. Są tu dziewczyny, które mają różnice parę dni do tyłu niż om, lub tak jak ja parę dni do przodu. To wszystko jest zależne, kiedy tak naprawdę była owulacja, więc normalne, że jedne z nas mają równo z ostatnim dniem miesiączki a inne mają parę dni do przodu lub wstecz. Tym się nie przejmuj.
Ja mam 5 dni młodszą ale w sumie nikt mnie nie zapytał jak długie miałam cykle 🤷🏼♀️ a jeśli chodzi o owulację to paski owulacyjne w miesiącu kiedy zaszłam w ciążę nie pokazały ani jednego dnia 😂 CUD NAD WISŁĄprzygodami66, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Ja mam 5 dni młodszą ale w sumie nikt mnie nie zapytał jak długie miałam cykle 🤷🏼♀️ a jeśli chodzi o owulację to paski owulacyjne w miesiącu kiedy zaszłam w ciążę nie pokazały ani jednego dnia 😂 CUD NAD WISŁĄ
Ami31, amoze, Herbaciana, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Zrobilam dzisiaj drugi najazd na h&m bo mi się karta podarunkowa kończyła. Nakupilam małych ubranek 🥰 Tych większych też dla syna ale te małe dla dziewczynek są takie słodkie. Wyłapalam różową wełnianą czapkę i rękawiczki na następną zimę za grosze i się tym jaram.
Karola poka te ubranka, brzmi słodko 😄👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ami31 wrote:Nie drążę tylko się martwię. Nie musisz odpowiadać, jeśli to taki problem dziewczyno 🙂
Ami, jesteśmy tu długo i wszyscy naprawdę mają dobre intencje
Nie obrażaj się i weź sobie wszystkich wypowiedzi do serca, a lekarz niech konkretnie wyjaśni co mu się nie podoba i może doradzi a nie skazuje Cię na szukanie w Google i strach, po to jest żeby konkretnie się wypowiedzieć i rozwiać Twoje obawy
Mi nie raz ktoś powiedział, że bez sensu panikuje i po prostu wzięłam to do serca i starałam się uspokoi
A wiek ciążowy jak masz do przodu to nic złego, jak lekarz sugerował że to źle to może z nim jest coś nie tegesamoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Ami31 wrote:Oooo proszę szalało maleństwo w brzuchu u mamy 😍.
Lekarz mówił ci, że powinno być niższe po 12 tc ??
Nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy tętno ma związek z płcią dziecka 🙂.
Lekarza nie pytałam, ale w apce ciążowej wyraźnie pisało, że koło 9-10tc serducho bije jak szalone a potem zwalnia
U mnie też jak było niemal 180 a potem np 158 jest to różnica zauważ a każde dziecko jest inne
Coś złego Ci się dzieje, silne bóle, objawy? Jak nie to może czas na książkę, relaks, medytacje itp👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Cel95 wrote:Ami, jesteśmy tu długo i wszyscy naprawdę mają dobre intencje
Nie obrażaj się i weź sobie wszystkich wypowiedzi do serca, a lekarz niech konkretnie wyjaśni co mu się nie podoba i może doradzi a nie skazuje Cię na szukanie w Google i strach, po to jest żeby konkretnie się wypowiedzieć i rozwiać Twoje obawy
Mi nie raz ktoś powiedział, że bez sensu panikuje i po prostu wzięłam to do serca i starałam się uspokoi
A wiek ciążowy jak masz do przodu to nic złego, jak lekarz sugerował że to źle to może z nim jest coś nie teges
Pewnie za bardzo się przejmuje, ale tak wiele już przeszłam pewnie jak nie jedna z was i ta ciąża mnie po prostu stresuje. Dziękuję wam za pomoc 😍😘 -
Cel95 wrote:Lekarza nie pytałam, ale w apce ciążowej wyraźnie pisało, że koło 9-10tc serducho bije jak szalone a potem zwalnia
U mnie też jak było niemal 180 a potem np 158 jest to różnica zauważ a każde dziecko jest inne
Coś złego Ci się dzieje, silne bóle, objawy? Jak nie to może czas na książkę, relaks, medytacje itp
A wiesz, że lekarz też mi to dziś mówił 😂😂 -
Jezu dziewczyny świruje, właśnie wróciłam ze spotkania ze znajomymi i mam wrażenie że wołowina w burgerze była nieświeża:/ wydawało mi się, że śmierdzi, ale znajomi powiedzieli, że śmierdzi tylko mięsem. Niedobrze mi, już nie wiem czy z nerwów czy z tego, że był z bekonem czy dlatego, że był stary.
Trzymajcie kciuki, żeby nie było zatrucia żadnego. Jutro mam iść pierwszy raz od paru miesięcy do biura 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:14
-
Weronka wrote:Uważam po prostu, że na pewne rzeczy nie mamy wpływu, ale pomimo to trzeba walczyć i cieszyć się tym co mamy.
Przez prawie 3 lata staraliśmy się z mężem bezskutecznie, nie widziałam na teście nawet cienia, aż nagle zaskoczyło i można powiedzieć, że pojawiała się u nas ciąża za ciążą, bo w sumie w ciągu 14 miesięcy mamy piątą ciążę. Śmieję się teraz, że płodni to my jesteśmy bardzo. 😅 Były straty i one bolały, oczywiście, po każdej potrzebowałam czasu żeby się podnieść. Ba, jak zobaczyłam dwie kreski w październiku byłam pewna, że to będzie kolejny klops, przecież miałam poumawiane wizyty u najlepszych specjalistów w kraju, którzy w końcu mieli wdrożyć skuteczne leczenie, zmieniałam pracę, byłam po rozmowach, zaczęłam studia, gdzie tu miejsce na ciążę…I co? Życie swoje. Docent Paśnik na wizycie jak już wiedzieliśmy o ciąży powiedział, że tą ciążę utrzymam. Zapytałam czemu niby tak uważa, że czemu niby za piątym razem miałoby się udać skoro nie wdrożyliśmy żadnego leczenia? Zaśmiał się, że mój organizm potrzebował czasu żeby nauczyć się być w ciąży. No i z tym żyję. Mój organizm nauczył się być w ciąży, mamy za sobą najgorsze tygodnie i wszystko jest w porządku. Najwidoczniej odrobił w końcu dobrze lekcje. 😄
Czy się nie boję? Boję, wiem, że na każdym etapie może się coś wydarzyć, nawet na porodówce. ALE, wiem, że na pewne rzeczy nie mam wpływu i co by nie było to po prostu wyjdę z tego silniejsza. Teraz dbam o siebie, stosuje do zaleceń lekarzy, staram się nie stresować, odpoczywać i być spokojną. Tyle mogę. I nawet jeśli coś złego się wydarzy, to nie będzie moja wina. Życie ma plan na każdego z nas i uważam, że pewne rzeczy przychodzą do nas w odpowiednim momencie. Wierzę, że dla każdej z nas tutaj to jest właśnie ten moment żeby zostać mamą po raz pierwszy albo po raz kolejny. I cieszmy się tym tu i teraz. Nie doszukujmy się niepotrzebnie złego. Jeśli złe ma przyjść, to przyjdzie, ale jeśli go nie ma to go nie szukajmy!
Ściskam ze swoją żabą ❤️
No pięknie to napisałaś! Myślę, że powinno się to cytować wszystkim dziewczynom które wpadają niepotrzebnie w panikę 🙏2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
kasssia wrote:Jezu dziewczyny świruje, właśnie wróciłam ze spotkania ze znajomymi i mam wrażenie że wołowina w burgerze była nieświeża:/ wydawało mi się, że śmierdzi, ale znajomi powiedzieli, że śmierdzi tylko mięsem. Niedobrze mi, już nie wiem czy z nerwów czy z tego, że był z bekonem czy dlatego, że był stary.
Trzymajcie kciuki, żeby nie było zatrucia żadnego. Jutro mam iść pierwszy raz od paru miesięcy do biura 😭
Nie sprawdzę jakości wołowiny ale ja np na tle psychicznym mam taki problem z mięsem, że często obawiam się, że jest nieświeże. Zawsze wtedy piję colę „na wszelki wypadek” i obchodzi się bez problemów. Ja wiem, że one są w mojej głowie ale wiem też, że nasza głowa potrafi nam „wyprodukować” objawy. -
W ogóle update po szczepieniu na grypę - jest git, ręka mnie pobolała pół dnia dzisiaj ale oprócz tego spokój, więc kamień z serca. Apropo głowy - tak strasznie bałam się złej reakcji na to szczepienie, że rano wpadłam w panikę że OHO GARDŁO MNIE BOLI, OHO CHYBA ZACZYNAM ODCZUWAĆ DRESZCZE. Bolało bo spałam z otwartą gębą i chrapałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2024, 22:26
Margareetka, amoze, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Jezu dziewczyny świruje, właśnie wróciłam ze spotkania ze znajomymi i mam wrażenie że wołowina w burgerze była nieświeża:/ wydawało mi się, że śmierdzi, ale znajomi powiedzieli, że śmierdzi tylko mięsem. Niedobrze mi, już nie wiem czy z nerwów czy z tego, że był z bekonem czy dlatego, że był stary.
Trzymajcie kciuki, żeby nie było zatrucia żadnego. Jutro mam iść pierwszy raz od paru miesięcy do biura 😭 -
Ja przepraszam, że tak późno, ale po tych całych badaniach byliśmy na maczku, później jeszcze musiałam do rodziców podjechać i tak się zeszło...
Przedstawiam ciociom prawie 7cm małego człowieka 🥹
https://zapodaj.net/plik-tZ0OPmsMoU
Mam nadzieję że się dobrze wgra 😄
U nas z badań wszystko w idealnym porządku, kamień z serca 😍
Ogólnie bobas na maxa uparty, całą wizytę doktor z nim "walczył" próbując go obrócić tak żeby się pokazał z przodu a nie tylko tyłem, ale było ciężko 🙈 Tak mi tą głowicą po brzuchu majtał że aż byłam w szoku. Człowiek to się tak delikatnie dotyka żeby krzywdy bobo nie zrobić a ten tak bez pardonu ostro majtał tą głowicą, żeby dziecko do obrotu zmusić 🙈
No ale w końcu się udało. Widzieliśmy jak połykał płyn, jak się odbijał i jak miał meeega czkawkę 🥹 No i wstępnie doktor powiedział że chłopak, chociaż oczywiście jeszcze do potwierdzenia. 🥹 Jeśli się to potwierdzi to się okaże że moje przeczucia nie były bezpodstawne 🤗
Krew też pobrana, wyniki będą na maila w przeciągu tygodnia - 10 dni. No i termin z USG nadal się potwierdza na 24.06.
Jestem szczęśliwa i bardziej spokojna, chociaż nadal niedowierzam, że tam w moim brzuchu jest taki mały bobas, który skacze jak na trampolinie mając czkawkę 😄 a ja totalnie tego nie czuję 😄🙈przygodami66, HejAnku🌸, kasssia, Cinia95, CelinaJan, koktajlowa, Kindziukowa, eeemakarena, Lauraa, Elza1234, Nineq, Kozina, KarolaKinga, Truuskaawka, Kkk77, Cel95, Margareetka, inka97, asiun, Klaudek11, amoze, Ami31, Alex_92, Lola93 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...