CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalena321 wrote:Ja dalej nie mam nic na mailu z kliniki z wyników z pappa. Będę tam pisać chyba jutro lub w piątek bo na kartce mi pisze żeby napisać po 2 tyg prośbę o przesłanie wyników na maila a przy pobieraniu krwi mi babka mówiła że wyniki powinny być do tygodnia i dostanę na maila. I bądź to mądry pisz wiersze.
-
Elza1234 wrote:Tak, głównie nie mogę się doczekać żeby małą zobaczyć
No to już będzie spory Człowiek!Elza1234 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
magdalena321 wrote:Ja dalej nie mam nic na mailu z kliniki z wyników z pappa. Będę tam pisać chyba jutro lub w piątek bo na kartce mi pisze żeby napisać po 2 tyg prośbę o przesłanie wyników na maila a przy pobieraniu krwi mi babka mówiła że wyniki powinny być do tygodnia i dostanę na maila. I bądź to mądry pisz wiersze.
U mnie miało wskoczyć po prostu na koncie pacjenta w diagnostyce+ i miałam te wyniki przesłać mojemu lekarzowi. On po przesłaniu ma uzupełnić to wszystko w tym programie do prenatalnych i przesłać mi już gotowy pełny wynik na maila, bo ten z samego usg bez krwi już dostałam po badaniu.
Co więcej robiłam tą krew prywatnie, normalnie zapłaciłam i jeszcze takie cyrki. 🤦🏻♀️👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Ja bym dzwoniła i męczyła te kliniki i labolatoria, pewnie mają mlyn przed świętami👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Revolutionary wrote:to ja nie mam takiej historii jak Ty, ale zupełnie rozumiem, że odczucia mamy te same 🫂 Myślę że łatwiej będzie nam w to uwierzyć jak już zaczną nas kopać te dzieciaczki, wtedy to będzie bardziej "namacalne"
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:Dziewczyny a ja pytanie z innej beczki - jak to jest z łożyskiem? 🤔 Mam na myśli jego położenie, na jakim etapie lekarze to oceniają? Czy wy już wiecie jak macie je położone? Bo mi nikt do tej pory nic nie wspominał...
Pytam pod kątem czucia ewentualnych ruchów 😁 Bo teraz będę tego wyczekiwać😄 A słyszałam że jak jest łożysko na przedniej ścianie to można czuć później niż jak na tylnej i się zastanawiam... -
Nineq wrote:A nie jest przypadkiem tak, że to łożysko na tym etapie jeszcze może się przemieścić?🤔
Ja lubię po wizytach wejść na IKP, bo te wizyty z PZU tam się pojawiają i w opisie wizyty jest dużo rzeczy. Pomijam, że za każdym razem mam "poronienie zagrażające", ale to lekarz już mi tłumaczył czemu. Ale właśnie wczoraj jak patrzyłam to mam wpisane "łożysko tył." więc strzelam, że jest z tyłu. 😅
Ale lekarz nigdy mi nic na ten temat nie mówił i strzelam, że ważniejsze to będzie przy II prenatalnych. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 10:53
-
Cel95 wrote:Ja bym dzwoniła i męczyła te kliniki i labolatoria, pewnie mają mlyn przed świętami
-
Cel95 wrote:Ja jak wezmę swoje dziecko do rąk to będzie pierwsze trzymane dziecko w życiu także będzie miało wyróżnienie 😄
Ja do tej pory obce dzieci brałam na ręce tylko jak już trzymały głowę😂 mój siostrzeniec kiedyś zapytał czemu nie mam z nim zdjęć jak był mniejszy BO SIĘ BAŁAM, ŻE CI ŁEB URWĘ😂
Cel nie mogę się doczekać naszych doświadczeń po tych pierwszy razach. I właśnie też za to lubię nasz wątek, że jest dużo śmiechu. Czasami jak jakiś gorszy dzień to wiem, że jak Karola coś napisze to mi się zrobi lepiej😂 Tu pogadamy o Rybie, tu o Grzybowej i zamiast czytać głupoty poczytam co u was.
Jasne, jak ktoś ma wątpliwości, jakiś stres to po to jest forum, żeby się wygadać i otrzymać wsparcie ale nie lubię czarnowidztwa.Revolutionary , KarolaKinga, Cel95 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:A nie jest przypadkiem tak, że to łożysko na tym etapie jeszcze może się przemieścić?🤔
Ja lubię po wizytach wejść na IKP, bo te wizyty z PZU tam się pojawiają i w opisie wizyty jest dużo rzeczy. Pomijam, że za każdym razem mam "poronienie zagrażające", ale to lekarz już mi tłumaczył czemu. Ale właśnie wczoraj jak patrzyłam to mam wpisane "łożysko tył." więc strzelam, że jest z tyłu. 😅
Ale lekarz nigdy mi nic na ten temat nie mówił i strzelam, że ważniejsze to będzie przy II prenatalnych. 🤷♀️
Z tego co mi wiadomo, to łożysko się nie przemieszcza, ale macica rośnie w ciąży, więc łożysko przez to jakby trochę zmienia swoją lokalizację i może być w innym miejscu niż w pierwszym trymestrze U mnie na ten moment jest łożysko na ścianie tylnej i położone nisko, ale z tego co czytałam to tak jest w 30% ciąż i potem się podnosi wyżej właśnie przez to, że macica rośnie. Więc na tym etapie to jeszcze nie jest ostateczne ułożenie.Ami31, Gusia_, Nineq, Revolutionary , przygodami66 lubią tę wiadomość
-
HejAnku🌸 wrote:Ja do tej pory obce dzieci brałam na ręce tylko jak już trzymały głowę😂 mój siostrzeniec kiedyś zapytał czemu nie mam z nim zdjęć jak był mniejszy BO SIĘ BAŁAM, ŻE CI ŁEB URWĘ😂
Cel nie mogę się doczekać naszych doświadczeń po tych pierwszy razach. I właśnie też za to lubię nasz wątek, że jest dużo śmiechu. Czasami jak jakiś gorszy dzień to wiem, że jak Karola coś napisze to mi się zrobi lepiej😂 Tu pogadamy o Rybie, tu o Grzybowej i zamiast czytać głupoty poczytam co u was.
Jasne, jak ktoś ma wątpliwości, jakiś stres to po to jest forum, żeby się wygadać i otrzymać wsparcie ale nie lubię czarnowidztwa.
Haha ze swoim to tak jest, że najpierw się obchodzisz jak z jajkiem, a potem przychodzi położna albo pediatra i go przerzuca tak, że wygląda jakby dziecko salto robiło i masz takie borze szumiący, co się dzieje 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 11:14
eeemakarena lubi tę wiadomość
-
magdalena321 wrote:Ja też często nie umiem wyłapać ostatnio miałam prawie zawał bo szukałam z każdej strony, po 30 min udało się złapać i to na samym środku pod pępkiem 🙂 dlatego dużo lekarzy i osób mówi żeby nie używać jeśli nie ma się cierpliwości lub nie wie się gdzie szukać bo można się zestresować ☺️
przygodami66, eeemakarena, Ami31, Kkk77, Lauraa, amoze lubią tę wiadomość
👸 &🤴 & 🧒
25 cykli starań
CB🖤🖤🖤
10.2023 histeroskopia👍 3 polipy😳
06.2024 powtórna histeroskopia✅️
biopsja endometrium ✅️
08.24 - I cykl stymulowany (prog 30,1 ng/ml)❌️
09.24 - II cykl stymulowany (prog 22,2 ng/ml)
29.09 beta 235.8, prog 45.40
06.10 beta 4243, prog. 46.90
18.10 5.2 mm+❤️
30.10 2.1 cm + ❤️
15.11 3.8 cm + ❤️
28.11 I prenatalne+Nifty Pro prawidłowe 💙
13.12 10 cm 💙
13.01 wizyta⌛️
-
HejAnku🌸 wrote:Tanashi to tak jak z tym usg, człowiek głaska brzuszek, ostrożnie wszystko, panika jak się uderzy, a później idzie na usg i dostaje głowica w brzuch żeby się bobas obrócił 😂
Tak xD jak byłam z tym bólem brzucha na izbie to lekarka mi zaczęła normalnie badać brzuch z taką siłą, jakbym nie była w ciąży, szczerze to byłam w szoku, bo ja tu uważam żeby córka po mnie nie skakała, a to badanie niewiele się od skakania rózniło 😂 -
Biedronka@ wrote:Ja dzisiaj użyłam pierwszy raz detektora i złapałam tętno na środku pod pępkiem😍
Ja właśnie też użyłam przed chwilą bo jakoś mnie ten mój sen wystraszył i złapałam po 20 min właśnie też na środku pod pępkiem ☺️Biedronka@, Ami31, amoze lubią tę wiadomość
-
kasssia wrote:Magda ale ja tam u ciebie widziałam że było napisane żeby się po 7 dniach zgłosić.
Kurczę wszędzie co innego, może ja tam bezpośrednio napiszę dzisiaj maila. Dla świętego spokoju. -
przygodami66 wrote:Nineq co Ci lekarz powiedział, na to że masz wpisane te poronienie zagrażające (tak z ciekawości pytam). Też mam tak wpisane na każdej wizycie i mam wrażenie, że to zostało po tym moim plamieniu, które miałam jakoś w 7 tygodniu.
przygodami66 lubi tę wiadomość
-
Biedronka@ wrote:Ja dzisiaj użyłam pierwszy raz detektora i złapałam tętno na środku pod pępkiem😍
Ami31, Biedronka@ lubią tę wiadomość