X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo jeszcze mamy prenatalnych? Ile z Was jest przed pierwszymi? :)

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Dzieci po porodzie też umierają, w każdym wieku człowiek może umrzeć, naprawdę nie nakręcajcie się laski, ja też mam stratę za sobą, też poronienie zatrzymane, ale kiedyś zadałam sobie pytanie czy chce tracić życie na życie w lęku czy z niego na maksa korzystać. Polecam naprawdę się nad tym zastanowić, a jak czujecie, że Wasze problemy są za duże, to może warto o nich z kimś pogadać?

Ja znów wstałam z bólem głowy. Trzeci dzień z rzędu 😩 nie wiem co tu sie dzieje, chyba ta wichura i zawirowania pogody…

Co do tętna, ja nawet nie pamiętam ani jednego pomiaru z tej ciąży. Lekarz zawsze mówił, że jest ok. Dla mnie jest ok to jest ok i nie wnikam. Słyszałam na ostatnich dwóch wizytach, że ładnie miarowo biło ❤️

Ja też mam bóle głowy także wiem co czujesz 😭
    Ja zwracam uwagę , ponieważ są jakieś rozmowy z lekarzem na ten temat, ale już każda z was mnie uspokoiła a moja panika była nie potrzebna ❤️

• Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Karola ja mam plan na wyprzedażach po świętach upolować odkurzać piorący. Jaki masz? Jesteś zadowolona? Ja myślę o Karcher, bo taki zawsze wypożyczaliśmy do prania kanapy i krzeseł, a jak wiadomo, przy małych dzieciach trzeba odświeżyc częściej niż rzadziej 😅

Ja mam tego,karchera nie testowalam to nie mam porównania.

https://sklepnumatic.pl/piorace-na-mokro/12-odkurzacz-pioracy-numatic-gve370-george-5028965245156.html

Gusia_ lubi tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja mam w planach uszka robić, pierniki z córką, a tu dziś na 17.00 do gin, jutro na 10.00 do szkoły córki na jasełka i spotkanie wigilijne, zakupy jakieś trzeba byłoby zrobić na święta, prezenty jeszcze mają mi Kurierami przyjść i dzis chyba czekam na 5 paczek do domu a do tego 3 w paczkomacie muszę odebrać 🤣 a gdzie jeszcze do piątku do ostatnich paczek które mają dość na ostatni moment 🤣
    Mój mąż ma alergię na kartony jak znów zobaczy że stos stoi po przesyłkach to mnie udusi 😆

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margareetka wrote:
    Łączę się z Tobą, na pewno wszystko będzie dobrze <3 ja też dziś prenatalne ale dopiero po pracy na 17, więc jeszcze chwila stresu przede mną :(

Powodzenia !! Czekamy na wieści ❤️ Czekanie na wizytę jest najgorsze, ale nagroda w postaci oglądania maluszka wszystko wynagrodzi.

Margareetka lubi tę wiadomość

• przygodami66 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia mnie też pobolewa głowa od trzech dni ale wieczorami, więc albo to pogoda albo jakiś etap ciąży 😊

• Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiun wrote:
    Uwierz mi, że lepiej tak niż w drugą stronę. Moja córka bardzo słabo z kolei przybierała i to dopiero był stres.
    Ciesz się że dzieciątko rośnie 🙂.
    U mnie teraz młody tydzień do przodu i jestem mega szczęśliwa z tego powodu i nie rozkminiam dlaczego 😁

Masz rację gorzej by było w drugą stronę 😮. Moja córka prawidłowo dlatego przy tej ciąży tak mnie to zastanawiało 🙂

asiun lubi tę wiadomość

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam jeszcze tyle powiem ode mnie
    Nas na tym forum jest kilkaset. Kilkaset wśród setek tysięcy ciężarnych.
    Więc nie ma co wyciągać statystyk spośród nas bo są niemiarodajne

magdalena321, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Dużo jeszcze mamy prenatalnych? Ile z Was jest przed pierwszymi? :)
    Ja w piątek mam :)

Ami31 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Herbaciana Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja miałam taki moment podczytując forum, że właśnie się przeraziłam jak dużo jest późnych poronień. A z drugiej strony racjonalnie patrząc jesteśmy na forum, na które raczej trafiają kobiety z trudną przeszłością/ problemami więc wiadomo, że mamy tu „natłok”. Patrząc na statystyki wcale nie ma tego aż tak dużo.

My robimy co w naszej mocy i uważam, że jesteśmy w tym świetne! A to na co nie mamy wpływu musimy przyjąć na klatę ❤️
    Dokładnie to samo miałam napisać, nie jesteśmy żadna grupą reprezentatywną w stosunku do populacji :) tu jest zgromadzenie babeczek po przejściach, więc nie ma co brać tego za jakąkolwiek statystykę i być dobrej myśli. Mówię to jako osoba, która uwielbia pisać czarne scenariusze i w tym czuję się jak ryba w wodzie także nie wiem czy ciąża zmienia ludzi czy jak 😅🤣

Ami31, eeemakarena, Alex_92 lubią tę wiadomość

Ona: 34
    monitoring cykli ok
    histeroskopia ok
    sonoHSG ok
    AMH 02.24: 2,32 09.24: 1,27

On: 37
    mali żołnierze w opłakanym stanie :(
    teratozoospermia

11.2021 ciąża poroniona
    01.2023 początek diagnostyki
    05.2024 rozpoczęcie procedury
    2.06 start 💉
    7.06 monitoring
    10.06 monitoring
    12.06 monitoring
    14.06 punkcja
    pobrano 7🥚 do zapłodnienia nadawały się 4🥚
    19.06 mamy 1 zarodek: 4BA❄️
    15.07 FET ❌
    27.09 naturalny cud, beta1460mIU/ml
    30.09 beta 4823mIU/ml
    10.10 mamy serduszko ❤️🥰

preg.png
  • Blackapple Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:

Co do obaw w ciąży......nie jestem w stanie czasami tu wytrzymać jak widzę jak się ludzie nakręcają z nudów. Mam wrażenie że czasem ktoś sobie siedzi w domu i nagle wpada na pomysł żeby zamieszać na wątku i walnąć ponury temat. Ja tam mogę rozmawiać o śmierci,poronieniu i umieraniu ciężarnych. Żaden problem...Ale nakręcanie się jakimiś niczym nie popartymi bzdurami...nie lubię głupoty ludzkiej. Mam alergię.

Też mam czasem takie wrażenie, dlatego długo mi się nie chciało tutaj oddzywać, chociaż śledzę wątek od samego początku.

Ja się zestresowałam dosłownie tylko raz tym ryzykiem preeklampsji i ogólnie mi się wydaje, że mnie pomaga po pierwsze praca a po drugie joga (lub inne lekkie ćwiczenia rozluźniające) na takie nie nakręcanie się, po prostu nie mam na to czasu, bo siedzę te 8 godzin a jak wrócę to muszę oganrąć dom itdz czasem jeszcze idę na tą jogę a wieczorem to już padam koło 22 i śpię jak zabita.

Cel95, Alex_92 lubią tę wiadomość

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackapple ja jak Ty, nad wieloma tematami w tej ciąży nie mam czasu się zastanowić. Praca, dzieci, teraz jeszcze święta za pasem, to wszystko pochłania tyle uwagi, że ja naprawdę nie wiem jak bije serce mojego dziecka albo jaki mam tydzień i dzień ciąży dokładnie 😅 szczerze, wiem to tylko w dzień wizyty, ale tak pod pewnymi względami jest prościej, jak byłam w pierwszej ciąży, był covid, dużo siedziałam sama w domu też zdarzalo mi się zestresować jakąś pierdola, co totalnie nie było zdrowe. Dlatego myślę, że tu naprawdę kluczowe jest jakieś wsparcie, pasje, hobby, bo można się łatwo poddać lękom i pogubić

Przygodami właśnie jestem tą osobą, co odczuwa czasem zmiany pogody. Licze, że jak te wichury przejdą to i te bóle głowy miną 👌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 09:33

przygodami66 lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Dzisiaj prenatalne 😱 Wcześniej byłam spokojna,ale dzisiaj od rana zaczęłam się stresować 🙈 Dobrze ze wizyta na 10 to mam nadzieję że czas szybko zleci...

trzymam kciuki!

Truuskaawka lubi tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Ja w piątek mam :)

To Trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze bo już robiłaś nifty :)

Elza1234 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Popielata87 Znajoma

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dziś prenatalne. Ale jakiś spokój mnie dziś ogarnął...:)

Elza1234, Alex_92, Margareetka, eeemakarena, przygodami66, Lauraa, Revolutionary , KarolaKinga, Klaudek11, amoze lubią tę wiadomość

• Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popielata87 wrote:
    I ja dziś prenatalne. Ale jakiś spokój mnie dziś ogarnął...:)

Trzymam kciuki ! ❤️

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    @koktajlowa - u mnie ryba po grecku to polędwiczki z dorsza, kupuje je w Lidlu, są odpowiednio grube i jak się dobrze usmaży to są soczyste a nie cienkie jak papier ścierny :p i zawsze dodaje do nich Sól i pieprz cytrynowy; nic więcej :)

Powodzenia na prenatalnych, życzę Wam tego abyście miały małe, wielkie prezenty od swoich dzieciaczków 🎁❤️

Miłego dnia dla Was, niech będzie lepszy niż wczorajszy :)

Tak właśnie lidl ma super dorsza i resztę mrozonych ryb też i z minimalna glazura.

Alex_92, amoze, koktajlowa lubią tę wiadomość

preg.png
  • Revolutionary Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HejAnku🌸 wrote:
    Ja miałam taki moment podczytując forum, że właśnie się przeraziłam jak dużo jest późnych poronień. A z drugiej strony racjonalnie patrząc jesteśmy na forum, na które raczej trafiają kobiety z trudną przeszłością/ problemami więc wiadomo, że mamy tu „natłok”. Patrząc na statystyki wcale nie ma tego aż tak dużo.

My robimy co w naszej mocy i uważam, że jesteśmy w tym świetne! A to na co nie mamy wpływu musimy przyjąć na klatę ❤️

Dokładnie, skoro tamto forum jest o poronieniach w okolicach 20 tygodnia to wiadomo że będą tam tylko takie osoby. Jakby była grupa dla nie wiem, osób bez nóg, to byłyby tam same takie osoby, to chyba normalne i wtedy się może wydawać że takich osób jest dużo, ale gdyby spojrzeć szerszym okiem to jednak nie. Jak napisała Cel, statystyka nie bierze się znikąd 🤷‍♀️

Ja tez jestem zdania że nie ma co się zamartwiać na zapas i szukać dziury w całym, skoro lekarze mówią że jest ok to trzeba w to wierzyć. Równie dobrze przy wyjściu z domu może nas walnąć samochód - czy któraś z tego powodu siedzi zamknięta w chacie na cztery spusty? Nie można dać się zwariować... Wiadomo, że człowiek już do końca życia będzie się martwił o te małe życia które właśnie w nas rosną, ale tak naprawdę co to zamartwianie da? Trzeba trochę sobie odpuścić i podchodzić do tego ze zdrowym rozsądkiem. A jeśli kogoś naprawdę tak dręczą czarne myśli itd, to na bym serio zalecała wizytę u jakiegoś polecanego specjalisty. Buzują w nas mega hormony, dzieją się takie zmiany z naszym organizmem, że czasem lepiej poprosić o pomoc, bo w ciąży jakieś depresje czy coś są naprawdę nierzadkie... Zróbcie coś dobrego dla siebie dziewczyny, tworzycie małego człowieka który czuje Wasze emocje, dajcie mu miłość i spokój, pogłaskajcie brzuszki, powiedzcie im jak ich kochacie, odpalcie sobie dobry serial albo film i cieszcie się nadchodzącymi świętami 🫂 ;)

Ja po wczorajszych badaniach odetchnęłam z ulgą. Wiadomo, że przed drugimi prenatalnymi też będę się trochę stresować, ale jeśli na tą chwilę lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości (a to naprawdę dobry specjalista, z certyfikatami, ordynator oddziału na którym leżałam w szpitalu) to ja mu wierzę i przestaję się martwić.

No i nie mogę się napatrzeć na to nasze zdjęcie, to naprawdę moje dziecko 🥹🥹 Na samą myśl chce mi się płakać 🥹

Elza1234, Alex_92, Lauraa, Cel95, KarolaKinga, Cinia95 lubią tę wiadomość

2cs 🤞

7dpo:
    - Progesteron: 15,30 ng/ml
    - Estradiol: 288 pg/ml

17.10.2024 ⏸️🍀
    18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
    21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
    29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
    06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
    20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
    22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
    17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
    06.02.2025 - połówkowe 🙏

👩 30s
    🧑 34
    🐶 3

A journey of a thousand miles begins with a single step...

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Właśnie, Kasia daj znać jak z tym burgerem, wszystko oki u Ciebie?
    Dziękuje dziewczyny <3

Póki co jest OK. Normalnie też bym zgoniła na ciążę, ale ja nie mam aktualnie mięsowstrętu :)
    Do tego ta anemia z wczoraj, postanowiłam, że inwestuje w wołowine 🤣

Do tego kolega, który to jadł, też stwierdził, że coś było z tym burgerem nie tak, no i podobno kelnerka namawiała go na ten rodzaj mięsa, więc wiadomo co to oznacza w restauracji = zalega im i trzeba sie pozbyć. Ja później przyszłam i tego nie słyszałam. No ale mocno go wysmażyli (możliwe, że właśnie dlatego, że nie był najświeższy).

No ale póki co jest OK, tego sie trzymajmy. Ja dzisiaj pierwszy raz od chyba pół roku idę do biura :D

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    To Trzymamy kciuki, na pewno będzie dobrze bo już robiłaś nifty :)
    Tak, głównie nie mogę się doczekać żeby małą zobaczyć :)

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ