X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio u rodziców przeglądałam jakiś ostatni worek z ubraniami po córce zostały takie na prawdę resztki gdzie zapomniałam ich komuś dać albo wystawić gdzieś na sprzedaż.
    I wzięłam z niego to co najładniejsze się zachowało sweterek śliczny z sówką z cool club na 62cm, skapetki jedne z koronką i brokatem i sukieneczkę taką na może niespełna roczną dziewczynkę 🥹
    I tak patrzyłam na to jakie to maleńkie. Jak znów poczuje takiego maluszka na rączkach ☺️ boziuuuu 🥰
    Chyba jednak liczę na to że moja dziewczynka w brzuszku zostanie dziewczynką 😜

Gusia_, przygodami66, Revolutionary lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Dziewczyny chyba każda się martwi… Ja mam 15tc i też się martwię. Wcześniej 2 razy poronienie na etapie 5 tygodnia. Nawet nie zdążyłam się umówić do lekarza. Teraz póki co ta ciąża na luteinie od początku ale wiem że gdybym na własną rękę tej luteiny nie zaczęła brać od pozytywnego testu to nic z tej ciąży by nie było.
    Ja dopiero uspokojona jestem jak wyłapię malucha na detektorze i mówię to świadomie 🙂🫣

Ja mam detektor i lekarz mi odradził jego używanie i wolę go słuchać. Stwierdził, że będę się tylko stresować jak nie będę mogła wyłapać serduszka 😥.
    Wszystko będzie dobrze kochana !! ❤️ Tyle już przeszłaś teraz odpoczywaj i dbaj o siebie i malucha.

kasssia lubi tę wiadomość

• Cel95 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CelinaJan wrote:
    Cześć dziewczyny.

Mnie osobiście ten wątek motywuje i nastraja pozytywnie, gdy czytam o kolejnych udanych wizytach, o rączkach machających do nas. 🥰

Nie dopuszczam do siebie żadnych innych myśli niż tej, że będzie dobrze.

P.S Kiedy cieszyć się jak nie teraz. W końcu się udało. Cieszmy się tym co mamy.

Ja Wam życzę miłego dnia, pamiętajmy, że środa to malutki piątek. 😊 (tym co jeszcze w pracy 😉)

Dla mnie to dziś Piątuch nawet :D zaczynam urlop i mam wolne do początku stycznia 🥳🥳🥳

amoze, CelinaJan, przygodami66, Ami31, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • amoze Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @koktajlowa - u mnie ryba po grecku to polędwiczki z dorsza, kupuje je w Lidlu, są odpowiednio grube i jak się dobrze usmaży to są soczyste a nie cienkie jak papier ścierny :p i zawsze dodaje do nich Sól i pieprz cytrynowy; nic więcej :)

Powodzenia na prenatalnych, życzę Wam tego abyście miały małe, wielkie prezenty od swoich dzieciaczków 🎁❤️

Miłego dnia dla Was, niech będzie lepszy niż wczorajszy :)

koktajlowa lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja ostatnio u rodziców przeglądałam jakiś ostatni worek z ubraniami po córce zostały takie na prawdę resztki gdzie zapomniałam ich komuś dać albo wystawić gdzieś na sprzedaż.
    I wzięłam z niego to co najładniejsze się zachowało sweterek śliczny z sówką z cool club na 62cm, skapetki jedne z koronką i brokatem i sukieneczkę taką na może niespełna roczną dziewczynkę 🥹
    I tak patrzyłam na to jakie to maleńkie. Jak znów poczuje takiego maluszka na rączkach ☺️ boziuuuu 🥰
    Chyba jednak liczę na to że moja dziewczynka w brzuszku zostanie dziewczynką 😜

Ja jak wezmę swoje dziecko do rąk to będzie pierwsze trzymane dziecko w życiu także będzie miało wyróżnienie 😄

amoze, Klaudek11, eeemakarena, magdalena321, Ami31, Alex_92 lubią tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    U mnie też tętno było z początku wyższe, a w późniejszym etapie niższe.

Jaką rybę najlepiej kupić do ryby po grecku? Chciałabym to pierwszy raz zrobić.

Druga sprawa. Kupujecie śledzie? Z dodatkami? Czy same robicie? Z jakiej firmy? Trochę obawiam się bakterii.

Widocznie to normalnie i tak ma być w ciąży z córką jakoś się tak nie zastanawiałam jak teraz nad pewnymi aspektami dotyczącymi malucha.

Może dorsz ?? 🥰

koktajlowa lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami31 wrote:
    Ja mam detektor i lekarz mi odradził jego używanie i wolę go słuchać. Stwierdził, że będę się tylko stresować jak nie będę mogła wyłapać serduszka 😥.
    Wszystko będzie dobrze kochana !! ❤️ Tyle już przeszłaś teraz odpoczywaj i dbaj o siebie i malucha.

Ja też często nie umiem wyłapać ostatnio miałam prawie zawał bo szukałam z każdej strony, po 30 min udało się złapać i to na samym środku pod pępkiem 🙂 dlatego dużo lekarzy i osób mówi żeby nie używać jeśli nie ma się cierpliwości lub nie wie się gdzie szukać bo można się zestresować ☺️

Ami31 lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kindziukowa wrote:
    Ja nawet nie wiem z jaką prędkością bije to serce. Dla
    Mnie najważniejsze że bije i tyle 😆

W sumie racja to najważniejsze!❤️

• Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Ami, co do rozbieżności między om, a usg u mnie z usg jest 5dni do przodu.

Może maluchy nam szybciej rosną 🫣🥰

• Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Rany ja dziś miałam najstraszniejszy sen o poronieniu 😟 ale nie będę Wam opowiadała bo na prawdę takiego to jeszcze nie miałam. Skąd to się bierze 😢😢

U mnie różnica na początku jak był malutki zarodek to była 4 dni że ciąża była młodsza. A teraz z każdym badaniem jest w zgodne z terminem bądź 2 dni do przodu bo termin z prenatalnych 14.06 a z OM 16.06 ale raczej blisko siebie.

Ja ogólnie miewam takie dziwne sny w ciąży..👎.
    Podobno, że z czasem może się wyrównać 🥰

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda masz rację, jak pomyślę o tym, że mogę trzymać za jakiś czas znów tego ciepłego, jeszcze mokrego noworodka zaraz po porodzie to łezka wzruszenia mnie nachodzi 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 09:00

magdalena321, Ami31 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ami31 wrote:
    Może maluchy nam szybciej rosną 🫣🥰
    Uwierz mi, że lepiej tak niż w drugą stronę. Moja córka bardzo słabo z kolei przybierała i to dopiero był stres.
    Ciesz się że dzieciątko rośnie 🙂.
    U mnie teraz młody tydzień do przodu i jestem mega szczęśliwa z tego powodu i nie rozkminiam dlaczego 😁

Monia555 lubi tę wiadomość

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • KarolaKinga Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos snów w ciąży, ja chyba muszę przestać oglądać wszelkie wiadomości w tv bo teraz trąbią non stop o tym jakie drogie jest masło, aż śniło mi się że byłam w BANKU MASŁA z wózkiem dziecięcym i napakowałam cały wózek tego masła bo mój synek bardzo lubi 😂😂😂

amoze, magdalena321, Cel95, przygodami66, Ami31, Tanashi, eeemakarena, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png

Starania od 2022
    04.2024 💔
    Waiting for 💙
  • amoze Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle w ciąży to powinien być zakaz oglądania tv śniadaniowej i tego co gotują 😅
    Właśnie idę do sklepu po śledzie i mam nadzieję, że będą mega octowe i z dużą ilością cebuli i najważniejsze, że znajdę jeszcze ciepłą kajzerkę do nich 🥹
    Śniadanie mistrzów 🤣

KarolaKinga, magdalena321, przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 29 🧔 34
    7 lat starań
    - 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
    - 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
    - 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
    - 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
    - 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
    - 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
    - 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
    27/12 - 195g maleństwa 😍
    CUDZIE TRWAJ! ❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Revolutionary zajebista fotka z usg! Moje to wygląda jak koza,ma taką szpiczasta głowę i nos na tych zdjęciach. Niby taka klinika ą,ę a zdjęcie do dupy. Jak jakiś alien.

Co do obaw w ciąży......nie jestem w stanie czasami tu wytrzymać jak widzę jak się ludzie nakręcają z nudów. Mam wrażenie że czasem ktoś sobie siedzi w domu i nagle wpada na pomysł żeby zamieszać na wątku i walnąć ponury temat. Ja tam mogę rozmawiać o śmierci,poronieniu i umieraniu ciężarnych. Żaden problem...Ale nakręcanie się jakimiś niczym nie popartymi bzdurami...nie lubię głupoty ludzkiej. Mam alergię.

Ja też straciłam wysoka ciążę i co z tego? Mam siedzieć,patrzeć się na brzuch i mówić do dziecka "umrzesz,umrzesz,możesz umrzeć wiem.o tym" Po cholere?

Resztę poczytam później,widzialam tylko też temat mięsa z burgera. Mi mięso strasznie zmieniło zapach. Burgera bym nie zjadła bo ma smród czegoś zepsutego ,Fuj.. ale to kwestia ciąży. Po porodzie na bank zeżre jakiegoś wielkiego burgera z dobrej wołowiny. Albo dwa nawet.

Byłam w labie na badaniach a teraz idę się oddać zakupom dla dziecka na olx czy vinted bo w sumie zostało tylko 4 miesiące..a 4 przecież juz zleciały.
    Pozniej pójdę sprzątać auto i myć tapicerkę bo to auto męża ale on ma w nim jak w chlewie a jedziemy jego na święta. Teraz to tam tylko nasrać. Ale mam odkurzacz pioracy i taki przemysłowy to będzie się fajnie pracować. Będę musiała bpozniej trochę ponarzekaćna samopoczucie żeby mu do łba dotarło że ma sprzątać na bieżąco

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 09:02

Tanashi, eeemakarena, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truuskaawka wrote:
    Dzisiaj prenatalne 😱 Wcześniej byłam spokojna,ale dzisiaj od rana zaczęłam się stresować 🙈 Dobrze ze wizyta na 10 to mam nadzieję że czas szybko zleci...

Trzymam mocno kciuki !!! Zobaczysz maluszka to stres odejdzie 🥰

Truuskaawka lubi tę wiadomość

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, Kasia daj znać jak z tym burgerem, wszystko oki u Ciebie?

preg.png
  • Ami31 Koleżanka

Wysłany: 18 grudnia 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka14 wrote:
    Tez codziennie umieram ze strachu
    Poronienie zatrzymane w 10 tc . Jak bym nie widziala bijącego serca było by moze łatwiej nie wiem a tu już umawianie na prenatalne i taka niespodzianka. Czy teraz jest ok nie wiem nie mam detektora bo i co to zmieni jak będzie źle.... Ale stres jest.
    Jutro mam polozna w domu 1 spotkanie ona ma przynieść detektor zobaczymy...

A jak podczytuje Kobitki na wątku poronienia to i po 20 tc się zdarzają i wcale nie rzadko . Ja jestem bardzo ostrożna z cieszeniem się ciąża. Mała wyjdzie i będzie ok bede się cieszyć.

Myśle, że strach i obawy są naturalne w ciąży bo niestety może się wstać najgorsze na każdym etapie ciąży, ale musimy być dobrej myśli i wspierać się wzajemnie wtedy zdecydowanie będzie nam łatwiej 🙂🥰

• Gusia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ja mam plan na wyprzedażach po świętach upolować odkurzać piorący. Jaki masz? Jesteś zadowolona? Ja myślę o Karcher, bo taki zawsze wypożyczaliśmy do prania kanapy i krzeseł, a jak wiadomo, przy małych dzieciach trzeba odświeżyc częściej niż rzadziej 😅

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Tanashi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amoze wrote:
    A tak w ogóle w ciąży to powinien być zakaz oglądania tv śniadaniowej i tego co gotują 😅
    Właśnie idę do sklepu po śledzie i mam nadzieję, że będą mega octowe i z dużą ilością cebuli i najważniejsze, że znajdę jeszcze ciepłą kajzerkę do nich 🥹
    Śniadanie mistrzów 🤣

Smacznego :D mnie dziś obudziła ochota na naleśnika z masłem orzechowym i bananem, właśnie dojadam jeszcze po córce 🤣

amoze lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ