CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola3xJ:D wrote:Już się nie wytłumaczysz czarownico. Zostałaś spalona na stosie🤣
Ale po prostu tamta wiadomość pierwsza brzmiała jak brzmiała -
Popielata, skoro już Karola zaczęła to ja dodam od siebie, że są fundacje, które pomagają kobietom, które chcą zakończyć ciążę a ze względu na aktualne prawo w PL nie mają takiej możliwości. Nie wiem skąd jesteś i na jakich lekarzy trafisz, bo dużo od tego też zależy. Piszę to tylko dlatego, że mi taka wiadomość przyniosła dużą ulgę po otrzymaniu wyniku z wysokimi ryzykami.
No i trzymam kciuki, żeby mimo wszystko sytuacja się potoczyła dobrze, nie znam się na obrzęku, ale wiem, że ta kość to nie wyrok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2024, 19:45
-
Kasssia ja to ostanio czytałam jakiś artykuł o tym że szpital zaplacil olbrzymie kary za odmowę terminacji ciąży pacjentkom które miały wskazania.....psychiatryczne. Zależy do którego szpitala się pójdzie i kto tam będzie decydował. Nie wiem czy są jakieś mapy takich szpitali w Pl. Pewnie są.
-
Karola3xJ:D wrote:Kasssia ja to ostanio czytałam jakiś artykuł o tym że szpital zaplacil olbrzymie kary za odmowę terminacji ciąży pacjentkom które miały wskazania.....psychiatryczne. Zależy do którego szpitala się pójdzie i kto tam będzie decydował. Nie wiem czy są jakieś mapy takich szpitali w Pl. Pewnie są.
Tak, ja się orientuję tylko w Warszawie, nie wiem jak jest w mniejszych miastach. Właśnie w takich fundacjach pomagają takie rzeczy ogarnąć. -
Karola ona mi właśnie na prenatalnych w końcu porządnie go zbadała i opisała dlatego teraz mi prowadzi ciążę ja miałam prenatalne miesiąc temu i krwiak był w opłakanym stanie - potwierdziła, że po tym 3 krwotoku to już obowiązkowo powinnam dostać cyklonamine (którą dostałam w ataku paniki mojej byłej gin 2 dni przed prenatalnymi, bo krwiak mi się dolał). Po 3 tygodniach krwiak się całkowicie zorganizował i teraz czekam aż się wchłonie. Dalej duży ale no sytuacja zdecydowanie lepsza.
-
kasssia wrote:Tak, ja się orientuję tylko w Warszawie, nie wiem jak jest w mniejszych miastach. Właśnie w takich fundacjach pomagają takie rzeczy ogarnąć.
-
kasssia wrote:Dziewczyny, ja mam dziewczynę w pracy, która była w ciąży jakieś 10 lat temu i jej z krwiakiem kazali leżeć całą ciążę W ŁÓŻKU. Wyobraźcie to sobie jeszcze raz powtórzę, dziękujmy sobie, że jesteśmy tu i teraz 🙏
Nawet mnie nie strasz 😂 chociaż ja już od 2 tygodniu mogę robić tour de mieszkanie! -
Macie teraz też taki apetyt? Tylko chodzę do lodówki i sprawdzam co by jeszcze dobrego zjeść 🤣 żebym nie była na koniec jak 🐘. Chociaż rano nadal mnie mdli i mięso dalej blee. Moje dziecko jest chyba fanem kuchni włoskiej bo oliwki, oliwa, maczanie chlebka w oliwie, mozzarellą, pomidory - muszę ją/go zabrać na wakacje we Włoszech 😁
-
przygodami66 wrote:Macie teraz też taki apetyt? Tylko chodzę do lodówki i sprawdzam co by jeszcze dobrego zjeść 🤣 żebym nie była na koniec jak 🐘. Chociaż rano nadal mnie mdli i mięso dalej blee. Moje dziecko jest chyba fanem kuchni włoskiej bo oliwki, oliwa, maczanie chlebka w oliwie, mozzarellą, pomidory - muszę ją/go zabrać na wakacje we Włoszech 😁
przygodami66 lubi tę wiadomość
Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Ja ostatnio w lidlu zobaczyłam świeżą bazylię i dostałam fisia na jej punkcie. Trzy dni jadłam z pomidorami i mozarellą, aż liści mi zabrakło 🤣🤣🤣
przygodami66, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Boże ja dziś w końcu zjadłam ser pleśniowy 🥰
Wpierdzieliłam cały po upewnieniu się mojej lekarki czy mogę, oczywiście mogę bo z mleka pasteryzowanego jest a ja jak osioł wcześniej nie jadłam bo myślałam że nie mogę. Także dziś jestem spełniona i mogę iść spać 😜 ja ostatnio miałam fazę na grzanki z czosnkiem i masłem i skropione oliwą tą taką z Kujawskiego prostokątna buteleczka mała z przyprawami! W lato często tak jadłam do grilla bo moja szwagierka mieszka we Włoszech i tam oni tak często jedzą. Przypomniało mi się i musiałam zjeść 🤪 ale tak to nie mam jakiegoś wilczego apetytu. Ja ogólnie się pilnuję bo mam tendencję do tycia i nie chce skończyć jak w pierwszej ciąży 🤨Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Preglife pokazuje mi cytrynę 😅najbardziej mi się podoba i zawsze z tego cisnę, ile % ciąży już za mną. Jakbym ciasto piekła 😂
U mnie limonkaNosa lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:U mnie limonkaOna: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
magdalena321 wrote:Boże ja dziś w końcu zjadłam ser pleśniowy 🥰
Wpierdzieliłam cały po upewnieniu się mojej lekarki czy mogę, oczywiście mogę bo z mleka pasteryzowanego jest a ja jak osioł wcześniej nie jadłam bo myślałam że nie mogę. Także dziś jestem spełniona i mogę iść spać 😜 ja ostatnio miałam fazę na grzanki z czosnkiem i masłem i skropione oliwą tą taką z Kujawskiego prostokątna buteleczka mała z przyprawami! W lato często tak jadłam do grilla bo moja szwagierka mieszka we Włoszech i tam oni tak często jedzą. Przypomniało mi się i musiałam zjeść 🤪 ale tak to nie mam jakiegoś wilczego apetytu. Ja ogólnie się pilnuję bo mam tendencję do tycia i nie chce skończyć jak w pierwszej ciąży 🤨 -
Luna30 wrote:Po teleporadzie z gin wylądowałam na IP. Zaraz man mieć badanie. Lekarz uwaza ze trzeba skonsultować. Prawdopodobnie to jelita ale konieczne jest wd niego usg:/ 3majcie kciuki bo się boje:(