CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola zerknij sobie na ten pigf, bo ja miałam przepływy dobre i pappe, a z tego prywatnego pigf miałam lekko podwyższone (dopiero ostatnio obczailam, że to był ten wynik przez który się przestraszyłam na synevo). Plus to że ciśnienie miałam wyższe na dwóch rękach, dwa razy i nie wiem czy oni nie wklepują jakoś historię choroby np to, że miałaś kiedyś stan przedrzucawkowy
-
Nineq wrote:Mi się śniło, że mnie zostawił mój Krzysiek 😅z dnia na dzien. Powiedział, że powinnam się leczyć.
Nie wierzę w sny 😃
ooooo widzę miałyśmy ten sam sen 🤣🤣🤣🤨2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Alex_92 wrote:Gusia i ja nie wierzyłam do dzisiaj 🫣 pojechałam do luxa zrobić układ krzepnięcia, ale zapomniałam telefonu więc się wróciłam. Nic takiego, weszłam do mieszkania, wzięłam telefon i wyszłam do auta. Pod luxem oczywiście Sajgon jak zawsze, plus ludzie nie patrzą na znaki i jeżdżą pod prąd. Stoją przede mną 2 auta i nagle pierwszy cofa i drugi ( żeby pojechać w drogę pod prąd, a co tam) no to cofam i ja, a nagle 🤯bum. Chłop za mną nie cofnął bo się zagadał z córką w aucie. Afera na cały parking, bo co Pani nie widzi? Byłam grzeczna, przeprosiłam. Nawet ryski nie było widać, ale dałam mu numer telefonu na wszelki. Słowem się nie odezwałam, że on sam powinien patrzeć. No także tak to z tymi przesądami… jestem zła i na tego gościa i na siebie, bo jak trzeba to ja język w gębie 😠
To się nazywa magiczne myślenie Alex. Jedna osoba może śnić o zębach i na drugi dzień dostać awans i w jej świecie sen o zębach będzie się dobrze kojarzył. Inna może po śnie o zębach mieć wypadek i kojarzyć go źle. Ludzie doszukują się magicznych zjawisk w świecie i próbują łączyć fakty, których nie da się ze sobą połączyć. Ale ja nie przekonuje Cię do swojego zdania, bo każdy z nas był wychowany w innym klimacie, w innych „wierzeniach” i są ludzie którzy mają większe skłonności do takiego magicznego myślenia i ludzie bardziej za nauką, za faktami. Ile świat istnieje tak jest i tyle. Mam nadzieję, że już będziesz miała lepszy dzień ❤️Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary też miałam kiedyś taki sen, że mój mąż ma w tym śnie kochankę i rano się obudziłam taka wściekła, że byłam gotowa się na niego obrazić za to co zrobił w tym śnie 🤣🤣🤣
Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Revolutionary też miałam kiedyś taki sen, że mój mąż ma w tym śnie kochankę i rano się obudziłam taka wściekła, że byłam gotowa się na niego obrazić za to co zrobił w tym śnie 🤣🤣🤣
Mojemu wiele razy też się śniło, że go zdradzam i kazał się rano przepraszać 🤣🙈
Ja dzisiaj tylko mojemu powiedziałam, że mi smutno bo tak mnie potraktował i nawet nie chciał ze mną gadać na co on "no widzisz, to ciesz się że teraz z Tobą gadam" ... 🙄🤦♀️💣 💣 💣 💣
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony sposób na opryszczkę w ciąży? Od wczoraj mnie bolało pod ustami i myślałam że to zwykła krosta a tu dupa, z rana zimno mi wyskoczyło 😖 Zawsze brałam heviran czy coś takiego w tabletkach i szybciej przechodziło, no ale z tego co wiem samemu tak nie można, a nie chce z taka pierdołą do lekarza uderzać...2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Kurczę mąż od wczoraj gorączka powyżej 39stopni, poskładało go totalnie a dzisiaj u lekarza wyszło, że grypa 🥺 jeszcze się trzymam, ale pewnie lada chwila mnie też dojedzie. Jeszcze byłam tydzień temu na hybrydzie i od wczoraj czuję, że na jednym palcu tam gdzie mi wycięła skórki boli przy dotyku i delikatnie spuchło. Zapowiada się ciekawie 🥳🥳
-
Laura życzę Ci, żebyś się nie zaraziła, choć pewnie małe szanse
Revolutionary ja w ciąży na opryszczkę stosuję te leki, ale w kremie, no bo tabletek nie można niby. Kiedyś mi właśnie rodzinna coś dawała ale nie pamietam już nazwy czy to był Hascovir czy coś innego. Najlepiej spytać w aptece, ale te kremy na usta można na pewnoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 10:47
Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Mi na opryszczkę w ciąży położna poleciła Hascovir Pro (maść), radziła żeby unikać tabletek
Gusia_, Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Haha moje powstało w Grecji więc ma podobne wymogi 🤣 Włochy też uwielbiam.
Co ciekawe to nie byliśmy wieki nad morzem polskim i właśnie po pobycie we wrześniu w Rozewiu wyszedł test pozytywny. Chyba przysłużyło mi te powietrze z jodem i jak nie lubię ryb to tam miałam taki apetyt - codziennie rybka hehe -
Revolutionary wrote:Mojemu wiele razy też się śniło, że go zdradzam i kazał się rano przepraszać 🤣🙈
Ja dzisiaj tylko mojemu powiedziałam, że mi smutno bo tak mnie potraktował i nawet nie chciał ze mną gadać na co on "no widzisz, to ciesz się że teraz z Tobą gadam" ... 🙄🤦♀️💣 💣 💣 💣
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony sposób na opryszczkę w ciąży? Od wczoraj mnie bolało pod ustami i myślałam że to zwykła krosta a tu dupa, z rana zimno mi wyskoczyło 😖 Zawsze brałam heviran czy coś takiego w tabletkach i szybciej przechodziło, no ale z tego co wiem samemu tak nie można, a nie chce z taka pierdołą do lekarza uderzać...Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Revolutionary wrote:ooooo widzę miałyśmy ten sam sen 🤣🤣🤣🤨
Ja w tej ciąży już zaliczyłam 3x opryszczkę - Hascovir ten w kremie. Szkoda, że tabletek nie można, bo po nich w 3 dni mi mijalo 😒
Revolutionary , Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:😂tylko ja już w ciąży w tym śnie byłam i okazało się, że t o dziewczynka.
Ja w tej ciąży już zaliczyłam 3x opryszczkę - Hascovir ten w kremie. Szkoda, że tabletek nie można, bo po nich w 3 dni mi mijalo 😒
Aaa no to miałaś gorzej, ja się cieszyłam że nie zdecydowaliśmy się na dziecko jeszcze 😄😄😄
No właśnie, ja od kiedy odkryłam ten w tabletkach to było moje zbawienie, a miałam swojego czasu tak że raz na miesiąc/dwa miałam opryszczkę...
Tych kremów nie lubię bo zawsze to ciężko zmyć i boli przy tym, a jak np człowiek chce coś zjeść no to musi...
no ale nic, trzeba to trzeba. Dzięki dziewczyny za rady! Uderzę do apteki w takim razie po hascovir.
a teraz czytam na internecie i napisane jest że nie wolno stosować tej maści w ciąży, chyba że po konsultacji z lekarzem 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 11:28
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Revolutionary wrote:Aaa no to miałaś gorzej, ja się cieszyłam że nie zdecydowaliśmy się na dziecko jeszcze 😄😄😄
No właśnie, ja od kiedy odkryłam ten w tabletkach to było moje zbawienie, a miałam swojego czasu tak że raz na miesiąc/dwa miałam opryszczkę...
Tych kremów nie lubię bo zawsze to ciężko zmyć i boli przy tym, a jak np człowiek chce coś zjeść no to musi...
no ale nic, trzeba to trzeba. Dzięki dziewczyny za rady! Uderzę do apteki w takim razie po hascovir.
a teraz czytam na internecie i napisane jest że nie wolno stosować tej maści w ciąży, chyba że po konsultacji z lekarzem 🤔
Dziewczyny wyżej konsultowały i lekarz zezwolił.Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:
Dziewczyny, macie jakiś sprawdzony sposób na opryszczkę w ciąży? Od wczoraj mnie bolało pod ustami i myślałam że to zwykła krosta a tu dupa, z rana zimno mi wyskoczyło 😖 Zawsze brałam heviran czy coś takiego w tabletkach i szybciej przechodziło, no ale z tego co wiem samemu tak nie można, a nie chce z taka pierdołą do lekarza uderzać...
Sposób od koleżanki, już o nim pisałam.
Ja już po 2 opryszczkach i działa a z dzidzią wszystko ok.
Na wacik alkohol i przyłożyć do zimna aż będzie piekło. Ja chwilkę też tarłam.
Potem na zdezynfekowane maść zovirax.
Przemywam a raczej wysuszałam 2 razy dziennie rano i wieczorem, po dwóch dniach zaschniety strupek i wjeżdżała pomadka ochronna nawilżająca Nivea.
Mi ten sposób ratuje tyłek, bo zimno zawsze mnie męczy a też były tabletki hascovir i plasterki. No ale ani tabletek ani plastrów podobno nie można.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2024, 11:37
-
Gusia_ wrote:Revolutionary normalnie lekarz mówi, że można ten Hascovir maść
Okej, dzięki2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
U Was też jest wiosna? Wyszłam na dwór a tu 12 stopni. Przyszłam do domu, bo mi się w głowie kręciło a tu ciśnienie 106 na 66. Puls 70. Ach ta pogoda. Czekam aż minie najkrótszy dzień roku bodajże 21 grudnia i będzie coraz jaśniej i bliżej wiosny 🫣
-
Jeszcze możesz spróbować z sudocreme podobno też działa dobrze, wysuszająco 😊Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
On: 37l obniżone parametry nasienia
➡️Starania od 2019.
Klinika Ovum Lublin 05.2021
-AMH 4.60
-10.2021 1 IUI, beta - 0 💔
04.2023 I procedura IVF
-Double Stimulation
➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
beta 0 😥
31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
beta 0 😥
06.2024 II procedura IVF
➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️
02.09.2024 Test receptywności endometrium
23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
10dpt: 249,2
14 dpt: 1083,11
29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
36 dpt CRL 1.11cm
-
Lauraa wrote:Kurczę mąż od wczoraj gorączka powyżej 39stopni, poskładało go totalnie a dzisiaj u lekarza wyszło, że grypa 🥺 jeszcze się trzymam, ale pewnie lada chwila mnie też dojedzie. Jeszcze byłam tydzień temu na hybrydzie i od wczoraj czuję, że na jednym palcu tam gdzie mi wycięła skórki boli przy dotyku i delikatnie spuchło. Zapowiada się ciekawie 🥳🥳
Nie masz możliwości się izolować? Może też możesz wziąć ten lek .wirusowy co się bierze jak domownik ma grypę tamiflu. Jak kiedyś córka miała to dostaliśmy poekspozycyjnie. -
Mojej mamie wyszła opryszczka w pon też ( wszyscy mają teraz czy co:p) ale ...lekarz jej przypalił laserem. Była na wizycie w sprawie implantów i tak zrobił. Nie jest to już chyba zarazliwe i możemy do niej jechaćw sobote? Nie będziemy się całować jak myślicie?