CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
SZKODNIK wrote:Też mam 2 pasierbów i jedno swoje, drugie w drodze.
Maluchy 3 i 5, mlody 15 i noworodek 🤭, ale niemąż ogarnięty i rozsądny na szczęście;)
Dzięki twojego męża w jakim wieku ?
Jedno 24 i drugie 19 w tym roku 🙂😝 -
My na pewno byśmy chcieli więcej niż jedno - w marzeniach (ale to marzenia zanim jeszcze wiem co to znaczy mieć dziecko 😅) trójka brzmi super, chociaż rozsadkowo pewnie stanie na dwójce.
Trójka dzieci to już jednak ciężko w mieszkaniu, zwłaszcza że mąż praca zdalna, ja pół na pół więc miejsce musi być na biurka 🤔 No i trochę też mnie przeraża że jednak chciałabym pobyć po tym roku z dzieciakami na macierzyńskim- a im więcej dzieci tym bardziej cierpi mój rozwój i kariera..
Dużo do myślenia będzie w przyszłości 😁 -
HejAnku🌸 wrote:Też próbowałam ustawić licznik - sprawdzam czy działa
Nawet profilowe sobie strzeliłam - kurde prawie jak SPA 😂
O kurde nie poznam Cię teraz 😂 I licznik i profilowe działają 🤗2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Jestem pod wrażeniem ile z Was jest juz praktycznie w połowie 🥰 kiedy pierwsze połówkowe mamy na wątku?
Nawet moje 16 już mi się wydaje tak daleko!😊amoze lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
My już po wizycie 🥹 na 95 % będzie synek 🥹
Cel95, Klaudek11, SZKODNIK, Tanashi, Elza1234, przygodami66, Gusia_, Lauraa, KarolaKinga, awokado 🥑, CelinaJan, Weronka, amoze, Malwinka14, Kkk77, Lola93, KasiaGosiaWerka, koktajlowa, Maj.a, Moooniii, Biedronka@, Alex_92, Revolutionary , xSmerfetkax, Malinaaa2024 lubią tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Jestem pod wrażeniem ile z Was jest juz praktycznie w połowie 🥰 kiedy pierwsze połówkowe mamy na wątku?
Nawet moje 16 już mi się wydaje tak daleko!😊 -
Ja dziś idę na wizytę, więc pewnie następna za 3-4 tygodnie to juz będzie połówkowe 😊 sama nie umiem w to uwierzyć. Jeszcze pół roku temu myślałam że już nigdy nie będę tak daleko i ogólnie że już nigdy nie będę mamą. A tu takie miłe zaskoczenie życie dla mnie przygotowało 🥰 oby tylko tak dobrze wszystko było do czerwca do finiszu 🥳
Klaudek11, Cel95, przygodami66, Gusia_, Alex_92 lubią tę wiadomość
-
Skusiłam się jednak na pierwsze ciuszki dla młodego, bo nie mam krótkich, a takie ładne na vinted 🙊 Poleżą u dziadków dopóki się nie odgruzujemy 🤣
https://zapodaj.net/plik-pWa9AUT9MC
https://zapodaj.net/plik-HNoh4FHHHU
https://zapodaj.net/plik-0IE2UcpyQY
https://zapodaj.net/plik-q9q4UDuMe3Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:03
Cel95, przygodami66, Gusia_, Lauraa, KarolaKinga, amoze, kasssia, Klaudek11, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Szkodnik zaczyna w przyszłym tygodniu. Potem powoli się rozkręca i na koniec stycznia dużo, a i luty też kilka.
-
U mnie 3ci luty Mam idealnie w 20+0 a powinno się pomiędzy 18 a 22
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:36
Alex_92 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Rzeczywiście robi się zatrzęsienie chłopaków, gratulacje 🤗🤗 super pomysł z tymi suwakami, też mi łatwiej się teraz ogarnac 😅
Ja też bym chciała dosyć sprawnie drugie, czytałam że po SN minimum pół roku trzeba odczekać a po cesarce rok. Ale czy to w ogóle jest realne żeby tak szybko zacząć się starać to ciężko mi sobie wyobrazić 😝 któraś z mamuś ma taką małą różnicę wieku między dziećmi?Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Kurcze co Wy się tak tym metrażem martwicie? 63 metry to spoko chata. Myśmy w czwórkę z kotem mieszkali na 35m i żyjemy. Mieliśmy przechodni pokój z aneksem i mały pokoik. Teraz mamy 250 m gruzu . Zanim to zrobimy i spałcimy to będziemy emerytami.
Z tym,że ubranie dzieci kosztuje to się nie zgodzę. Ubrać to pikuś. Gorzej jak trzeba opaty porobić, wycieczki,książki itp. Nagle sie okazuje że trzeba 4 tysiaki wydać w ciągu miesiąca na szkołę. Prawdziwe wydatki przychodzą po 7 roku życia.
Ja już nie pamiętam.jak się dodaje suwaczki.
Ja też mam parę ciuszków dla małej,kupiłam dzisiaj szmatach za całe 20 zł
https://zapodaj.net/plik-yAFB3RB4IzWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:50
SZKODNIK, Lauraa, Cel95, kasssia, Moooniii, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Tanashi, Mania - gratulacje chłopaków! 🥰
Ja dzisiaj kupiłam polecaną przez Was dostawkę lionelo z olx, pierwszy taki „duży” zakup 😄 wczoraj byliśmy w bobowózki i okazało się, że na niektóre popularne modele czeka się nawet 3 miesiące, więc poczuliśmy lekką presję żeby podjąć decyzję… niestety ale modeli, które nas interesują nie ma na olx w promieniu 100 km, więc nie zdziwię się, jeśli skończy się na nowym. Ciuszki na Vinted też kuszą, oj bardzo, ale próbuje się jeszcze wstrzymać, tym bardziej że mamy wielką torbę ubrań od mojej przyjaciółki 😅Revolutionary lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:U mnie 3ci luty Mam idealnie w 20+0 a powinno się pomiędzy 18 a 22
-
Karola3xJ:D wrote:Kurcze co Wy się tak tym metrażem martwicie? 63 metry to spoko chata. Myśmy w czwórkę z kotem mieszkali na 35m i żyjemy. Mieliśmy przechodni pokój z aneksem i mały pokoik. Teraz mamy 250 m gruzu . Zanim to zrobimy i spałcimy to będziemy emerytami.
Z tym,że ubranie dzieci kosztuje to się nie zgodzę. Ubrać to pikuś. Gorzej jak trzeba opaty porobić, wycieczki,książki itp. Nagle sie okazuje że trzeba 4 tysiaki wydać w ciągu miesiąca na szkołę. Prawdziwe wydatki przychodzą po 7 roku życia.
Ja też mam parę ciuszków dla małej,kupiłam dzisiaj szmatach za całe 20 z
Ale ja tak po prostu nie chcę żyć
A kredyt też będę jeszcze spłacać 20 lat więc nawet jak spłacę to nie widzi mi się brać kolejny wielki kredyt na budowę
-
Karola3xJ:D wrote:Kurcze co Wy się tak tym metrażem martwicie? 63 metry to spoko chata. Myśmy w czwórkę z kotem mieszkali na 35m i żyjemy. Mieliśmy przechodni pokój z aneksem i mały pokoik. Teraz mamy 250 m gruzu . Zanim to zrobimy i spałcimy to będziemy emerytami.
Ja też mam parę ciuszków dla małej,kupiłam dzisiaj szmatach za całe 20 z
Ja też dziś kompleksowo bluza dla mnie na wiosnę, taka A'la kurtka całe 16 zł i dla Witka 5 rzeczy po 3 zł także też szaleństwo ❤️amoze lubi tę wiadomość
-
A ja tak z innej beczki.
Czy miałyście już może w tych ciążach ból miednicy, nasilający się przy chodzeniu i podnoszeniu cięższych rzeczy powiedzmy powyżej 3kg?
Zastanawiam się czy to nie te więzadła się tak rozciągają, bo i zaczęłam jak pingwin się poruszać z dniem dzisiejszym, ale to raczej przez ten dyskomfort.
Gratulacje dzisiejszych wizyt i potwierdzonych chłopakówManiaaa. lubi tę wiadomość
👱♀️ 29 🧔 34
7 lat starań
- 19/09 transfer ET blastki 3AA i jeden ❄️ 3AA cierpliwie czeka ❤️
- 25/09 pierwsze upragnione II kreseczki ❤️❤️
- 27/09 beta 119,54 | 29/09 beta 360,43 | 01/10 beta 776,78
- 30/10 USG 2,1cm naszego człowieka i 177 uderzeń serduszka/min
- 28/11 USG PRENATALNE - 6,5cm bobo, serduszko 155/min i.... wielkie kopniaczki
- 03/12 - 8cm Pannicy! 🩷🩷
- 04/12 NIFTY 🎉 czekamy na Anielkę 👶
27/12 - 195g maleństwa 😍
CUDZIE TRWAJ! ❤️
-
No z ubraniami to tak zależy, malucha ubrać w uzywkach to nie problem, ale znaleźć dobrą wełniana kurtkę czy płaszcz dla większego dziecka to już wyzwanie u nas nawet z używek 150 zł kombinezon zimowy, 70 zł płaszcz zimowy, 180 zł buty zimowe nowe. No jakby to zrobić x4 dzieci to mało nie wychodzi, ale ja też lubię ubierać dzieci w dobre materiały czy elastyczne buty i mam świadomość, że to kosztuje więcej niż śniegowce z Pepco za 30 zł 🙊
Ale ogólnie zgadzam się, że z wiekiem wydatki rosną, znajomi, zajęcia dodatkowe i te sprawy 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 15:54