CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
AgnieszkaW wrote:Wczoraj padlam ze zmęczenia (ale mimo, że już oczy mnie bolały, głowa zaczęła to nie mogłam zasnąć).
HejAnku - nie wiem nawet co musisz przeżywać wewnętrznie, ale widzę że twarda z Ciebie zawodniczka! Oczywiście trzymam mocno kciuki, żeby ten szpital nie był konieczny.
Co do tarczycy - nie miałam z nią nigdy problemów, ale mialam w okolicach 2,5-2,9 i do starań dostałam mała dawkę, żeby zejść poniżej 2. Teraz sie ladnie utrzymuje na tych dawkach co mam. Nawet ostatnio dr mowil, ze na nich powinnam dociagnac do konca ciazy.
Pierwsze dziecko chcialam urodzić przed 30, ale nie wyszło. Jestem z lutego, więc będzie 34 lata.
Co do USG piersi, też mam mała torbiel do obserwacji po roku czyli jakoś w marcu pewnie się przejdę.
Gdzieś rzuciło mi się w oczy, że wozek Venicci titanium jest polecany? Też sobie ten upatrzyłam, ale muszę podejść i go dotknąć i pomacać. Chcielibyśmy jednak poszukać z drugiej ręki:), ale jak na razie nadal dla mnie wyprawka to jeszcze mała abstrakcja
Z wózkiem ciężka sprawa. Bo to chyba zależy. Gdzie mieszkasz tj czy musi być lekki, czy będziesz z nim podróżować, czy potrzebujesz dobrej amortyzacji...dla mnie odpada bo mieszkam na wsi a z tego co czytam to raczej miejski wózek. -
HejAnku🌸 wrote:W Krakowie na Hucie był kiedyś lump „Stara Lada” w budynku KFC na Pokrzywki i tam było tanio faktycznie. Większość szmateksów w centrum ma takie ceny, że to się mija z celem. Ogólnie te na Hucie mam wrażenie są lepsze.
Ja mam połówkowe za tydzień więc będę 19+5/6 ale póki co ciężko mi się cieszyć, bo średnio się jeszcze pogodziłam z opcją szpitala. No i robi mi je moja lekarka w szpitalu więc zawsze 400zl w kieszeni 😅
Dopiero 3cie prenatalne nie jest refundowaneAlex_92, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja już po wizycie. U maluszka wszystko dobrze. Połówkowe mam 27.01.
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny.
Mam nadzieje, ze te wszelkie złośliwości, jakie dotykają niektóre z nas szybko odpuszcza i już naprawdę żadne nowe krwiaki nie będą się pojawiać, ani plamienia.
Ciuszki zamawiacie piękne, ja czekam do połówkowych i ruszam z kopyta, tym bardziej, że jedna z Was wspominała, że na wozek swoje trzeba wyczekać.
Ściskam Was wszystkie i czekam na kolejne pomyślne wieści!Maj.a, Cel95, Elza1234, Lauraa, KarolaKinga, Klaudek11, amoze, przygodami66, awokado 🥑, Alex_92, koktajlowa, kasssia, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ja już po, mała waży 200g, ma dluuuugie nogi Pani doktor powiedziała że chyba będzie modelka 😝 no i ogólnie wszystko ok. Do zbadania następnym razem morfologia mocz ferrytyna przeciwciała różyczki toxo i tsh bo ta waga mi tak leci w dół to powiedziała żeby sprawdzić te tsh.
Ale toxo miałam już robione na początku, to dlaczego drugi raz? 🤔KasiaGosiaWerka, Maj.a, Cel95, Lauraa, KarolaKinga, Klaudek11, amoze, przygodami66, awokado 🥑, Alex_92, CelinaJan, koktajlowa, kasssia, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Ja mam w piątek dostać dostawkę od znajomego w pracy, jestem ciekawa czy mi przypasuje, u niego troje dzieci w niej spało 🫣
Zazdroszczę połówkowych w przyszłym tygodniu, ja dopiero za 3 tygodnie i się niecierpliwie i jednocześnie boję. -
HejAnku🌸 wrote:W Krakowie na Hucie był kiedyś lump „Stara Lada” w budynku KFC na Pokrzywki i tam było tanio faktycznie. Większość szmateksów w centrum ma takie ceny, że to się mija z celem. Ogólnie te na Hucie mam wrażenie są lepsze.
Ja mam połówkowe za tydzień więc będę 19+5/6 ale póki co ciężko mi się cieszyć, bo średnio się jeszcze pogodziłam z opcją szpitala. No i robi mi je moja lekarka w szpitalu więc zawsze 400zl w kieszeni 😅
Już chyba nie istnieje, najbliższy na google maps się wyświetla na 2 Pułku albo przy Andersa. -
magdalena321 wrote:Ja już po, mała waży 200g, ma dluuuugie nogi Pani doktor powiedziała że chyba będzie modelka 😝 no i ogólnie wszystko ok. Do zbadania następnym razem morfologia mocz ferrytyna przeciwciała różyczki toxo i tsh bo ta waga mi tak leci w dół to powiedziała żeby sprawdzić te tsh.
Ale toxo miałam już robione na początku, to dlaczego drugi raz? 🤔
Jak Ci wyszło, że nigdy nie miałaś to chyba się właśnie robi koło połowy. -
magdalena321 wrote:Ja już po, mała waży 200g, ma dluuuugie nogi Pani doktor powiedziała że chyba będzie modelka 😝 no i ogólnie wszystko ok. Do zbadania następnym razem morfologia mocz ferrytyna przeciwciała różyczki toxo i tsh bo ta waga mi tak leci w dół to powiedziała żeby sprawdzić te tsh.
Ale toxo miałam już robione na początku, to dlaczego drugi raz? 🤔 -
My już po wizycie 😊 mamy 130g, takie fikołki robił, że lekarz nie był w stanie go zmierzyć, zrobił sobie jeden pomiar, a mały cyk i tam gdzie była głowa już jest pupa😅 stwierdził, że on jeszcze nie widzi czy chłopiec, czy dziewczynka, bo między nogami była pępowina.
U mnie wymaz, bo nie podobała mu się w badaniu wydzielina, wyniki mają być za tydzień.KasiaGosiaWerka, Elza1234, magdalena321, amoze, Klaudek11, Lauraa, przygodami66, Alex_92, CelinaJan, koktajlowa, Revolutionary , eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Ale toxo miałam już robione na początku, to dlaczego drugi raz? 🤔
-
Luna30 wrote:Z wózkiem ciężka sprawa. Bo to chyba zależy. Gdzie mieszkasz tj czy musi być lekki, czy będziesz z nim podróżować, czy potrzebujesz dobrej amortyzacji...dla mnie odpada bo mieszkam na wsi a z tego co czytam to raczej miejski wózek.♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Elza ja za 1 prenatalne płaciłam bo chciałam zrobić u tej konkretnej lekarki, a na NFZ nie było u niej terminu (czego nie żałuję bo gdyby nie ona to nic by chyba ze mnie nie było). Jeśli szłabym do niej na 2 prenatalne z zewnątrz (bo teraz prowadzi moją ciążę) to też pewnie nie miałabym miejsca raczej 🤷🏼♀️ Ja ogólnie dzwoniłam w 3 miejsca w Krakowie i terminy na te pierwsze prenatalne były z kosmosu xD jak to liczyłam to razem z pozytywnym testem musiałabym się od razu zapisać
Blackapple szkoda ale mam koleżankę łowczynię to zaraz zapytam co poleca
Magda potwierdzam, ja dziś robiłam cytomegalię bo nie miałam i musiałam sprawdzićmagdalena321, Blackapple, Elza1234 lubią tę wiadomość
-
Karola3xJ:D wrote:Ale mnie syn wk***ił. Boksował sobie worek treningowy w rękawicach bokserskich,ja weszłam do pokoju i uderzył mnie z pieści w tej rękawicy prosto w macicę. Ból nie do opisania. Oby nic się nie stało. Chyba nie zasnę że stresu.
rozumiem, że przypadkowo? A jak teraz co do bólu?👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Mnie właśnie mój mąż rozbawił. Stoi w pracy z kolegą i kolega pokazuje mu na telefonie wózek, który kupił dla swojego dziecka. Przychodzi ich szef i pyta ...co tam chłopaki oglądacie - pewnie samochody? Na co mój..nie, wózki 🫣 aż ich szef się zaczął śmiać. Jak to życie się zmienia haha kiedyś motory i samochody, a teraz wózki a zaraz będą foteliki i itp 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 19:16
Alex_92, Lauraa, KasiaGosiaWerka, Revolutionary lubią tę wiadomość
-
Hahaha mój mąż teraz też ma dwóch kolegów, którzy spodziewają się dziecka i też czasami śmieszne rzeczy gadają 🤣
Karola współczuje Ci… Jak się czujesz? Dzieci nie wiedzą co robią… -
Gusia_ wrote:Hahaha mój mąż teraz też ma dwóch kolegów, którzy spodziewają się dziecka i też czasami śmieszne rzeczy gadają 🤣
Karola współczuje Ci… Jak się czujesz? Dzieci nie wiedzą co robią… -
koktajlowa wrote:@awokado Która ta dostawka z lionelo?
Widziałam właśnie, że pisało na jednej stronie 8 tygodnii czekania na wózek.
A ja tak w sumie nie wiem od czego zacząć zakupy. Nie chce za wcześnie bo nawet nie mamy gdzie tego przechować.
Karola, współczuję - oby wszystko było dobrze 😥koktajlowa lubi tę wiadomość