CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
HejAnku🌸 wrote:Revolutionary ja mogę zbić z Tobą piątkę bo mimo częstych usg rzadko oglądam moje bobo. Za to w pokoiku dziecięcym powieszę kolaż „50 twarzy krwiaka” bo jego zdjęć mam już z 20 xD
-
Luna30 wrote:Myśmy w bloku mieli poprzednio adamexa. Był lekki i miał żelowe koła. Ogólnie żelowe koła polecam bo było dużo szkła na chodnikach a w parkach ostre kamienie to koleżanka pamiętam ze co chwile wymieniała opony. To może dla ciebie będzie dobry:)
A co do L4, niestety tak. Możesz wyjść na najpotrzebniejsze sprawy typu: lekarz, apteka, najbliższy sklep jeśli potrzebujesz.♒👩33 l ❤♏🧑35 l
starania od 2018
2020 - poronienie zatrzymane (9 tc); 2020 - cb; 2021 - cp (jajnikowa); 2022 - cb
3xIUI - 2023 - cb
06.2024 - IVF
pobrano 10 kumulusów - 8 prawidłowych komórek - 3 zarodki, przebadane (2 x 4.1.1 i 1 x 4.2.2)
01.10.2024 - transfer (4.1.1.)
6 dpt cień cienia; 8 dpt beta: 93,50 (blada kreska); 10 dpt 226,00; 13 dpt 987,6; 18 dpt pęcherzyk w macicy ; 29 dpt CRL 7,2 mm i ❤; 11tc+6 CRL 52,1 mm i ❤ 171; 12tc+6 prenatalne - niskie ryzyka
-
Alex_92 wrote:A co miała wpisane ? Może chodzić czy musi leżeć?
Alex_92 lubi tę wiadomość
-
Nosa wrote:Revolutionary, dziwna sprawa nie wiem jak jest z przepisywaniem się do innego lekarza, ale 16/17tyg to jeszcze nie tak późno żeby zmienić. Wiem, ze trudno, bo ją wybrałaś itd, też czułabym się oszukana ja bym radziła szukać kogoś innego, bo nie wyobrażam sobie tak bez USG resztę ciąży.
W ogóle czy ja jedyna mam tak późno kolejną wizytę (22.01 - to za 2 tyg i to będzie 18+2) a nie mam skierowania na prenatalne jeszcze? I ja nie wiem jak ja się potem umówię tak na hurra. Chyba spróbuję w Gamecie po prostu telefonicznie się umówić na po 20tyg jak będa terminy jakieś ... Niby wybrałam sama też tą lekarkę, u niej w gabinecie zdjęcia bejbików, ale nie wiem czy wg niej na wszystko jest czas? To lekarze nie wiedzą jak teraz trudno z terminami na badania? Wkurzam się. Jak nic jutro próbuję się umawiać. A jeszcze po tej wczorajszej wizycie w LuxMedzie to chciałabym żeby mój (idealny) lekarz/lekarka był połączeniem sprzętu tej do której chodzę prywatnie i sposobu badania ginekologicznego tego lekarza z LM
Ja na drugie prenatalne nie potrzebowałam skierowania. Umówiłam się telefonicznie w miejscu gdzie miałam pierwsze:) pewnie też możesz się umówić a donieść później.Cel95 lubi tę wiadomość
-
Nosa w mojej klinice nie chcą drugiego skierowania na połówkowe. Wystarczyło im te pierwsze Może u Ciebie też tak jest? Zadzwoń dopytać najlepiej
Revolutionary strasznie dziwna sprawa z tą lekarką, ale na NFZ niekoniecznie byś miała więcej USG, bo NFZ też zaleca przecież tylko trzy, czy lekarz zrobi więcej już jego wola. Ja jak chodzę prywatnie jednak oczekuje tego USG na każdej, albo prawie każdej wizycie. Moj lekarz ma USG w prywatnym gabinecie. Zmieniłabym na Twoim miejscu lekarza od razu zamiast kombinować i chodzić na usg jeszcze gdzieś dodatkowo. Dla mnie argument, że ktoś pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić, to żaden argument. Mój lekarz, który prowadzi mi 3 ciążę nie pracuje i nie ma nic wspólnego ze szpitalami, które wybrałam jako opcję a i b. W opcji a dwa razy czułam się bez tego bardzo zaopiekowana
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:52
-
Dokładnie, umawiajcie się na luzie. Skierowanie doniesiecie. Ja tak zrobiłam, ze w 13 tyg już zabookowalam sobie miejsce bo był ekstra lekarz na prenatalnych i zależało mi na nim.
Ja sobie nie wyobrażam wizyty bez usg więc rozumiem Revolutionary:/ słaba sytuacja👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Gusia_ wrote:Nosa w mojej klinice nie chcą drugiego skierowania na połówkowe. Wystarczyło im te pierwsze Może u Ciebie też tak jest? Zadzwoń dopytać najlepiej
Właśnie pytałam jak byłam u nich u genetyka i mówiła niby, ze mam mieć skierowanie, ale będę próbować. Nie chcę zostać z przysłowiową ręką w nocniku -
Tanashi wrote:Mój lekarz też mówił dziś że nie potrzeba skierowania na drugie prenatalne no chyba że zmieniasz klinikę, to pewnie coś trzeba pokazać
No u mnie mówili że trzeba, ale mogę przynieść je na wizytę dopiero. Mam w prywatnej klinice która robi też na nfz.👰🏻♀️29 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
W Rejestracji mi powiedziano... mój mózg nie działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 21:54
-
Tanashi wrote:Ustaliliśmy z mężem, że chłopiec będzie Julianem, Edmundem albo Beniaminem. Teraz musimy coś wybrać z tej trójki 😅
Also mój mąż kategorycznie odrzucił Gilberta, a ja uważam, że to piękne imię, więc częstujcie się 🤣 -
172 gramy łobuza 🙂.
Tsh mam powtórzyć za trzy tygodnie, a póki co nie myśleć o tym wyniku. Duphaston mam brać nadal.
Ciśnienie miałam 133/90 więc od dzisiaj mam mierzyć 4 razy dziennie no i pani doktor sama zauważyła, że kostki już mi puchną. W pierwszej ciąży też dość szybko i mocno puchłam, może taka moja uroda po prostu.
Kolejna wizyta 29.01, a drugie prenatalne 11.02
Nosa, Revolutionary , awokado 🥑, Elza1234, przygodami66, KarolaKinga, Klaudek11, Cel95, eeemakarena, Alex_92, Monia555, amoze, kasssia, CelinaJan lubią tę wiadomość
-
Nosa wrote:Revolutionary, dziwna sprawa nie wiem jak jest z przepisywaniem się do innego lekarza, ale 16/17tyg to jeszcze nie tak późno żeby zmienić. Wiem, ze trudno, bo ją wybrałaś itd, też czułabym się oszukana ja bym radziła szukać kogoś innego, bo nie wyobrażam sobie tak bez USG resztę ciąży.
W ogóle czy ja jedyna mam tak późno kolejną wizytę (22.01 - to za 2 tyg i to będzie 18+2) a nie mam skierowania na prenatalne jeszcze? I ja nie wiem jak ja się potem umówię tak na hurra. Chyba spróbuję w Gamecie po prostu telefonicznie się umówić na po 20tyg jak będa terminy jakieś ... Niby wybrałam sama też tą lekarkę, u niej w gabinecie zdjęcia bejbików, ale nie wiem czy wg niej na wszystko jest czas? To lekarze nie wiedzą jak teraz trudno z terminami na badania? Wkurzam się. Jak nic jutro próbuję się umawiać. A jeszcze po tej wczorajszej wizycie w LuxMedzie to chciałabym żeby mój (idealny) lekarz/lekarka był połączeniem sprzętu tej do której chodzę prywatnie i sposobu badania ginekologicznego tego lekarza z LM
No ja też się czuję oszukana Po co ktoś ma w necie wpisane prowadzenie ciąży skoro nie robi USG na wizycie
Czy Ty jesteś może z Łodzi?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:No ja też się czuję oszukana Po co ktoś ma w necie wpisane prowadzenie ciąży skoro nie robi USG na wizycie
Czy Ty jesteś może z Łodzi?
Asiun! jaki duży! i jaki uśmiechnięty przynajmniej tak to dla mnie wygląda a na ciśnienie przepisała Ci Dopegyt? albo coś w ten deseń? ja u lekarza miałam 140/85, ale mierzę 2x dziennie i mam prawidłowe, tylko poza domem kosmoskie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 22:03
asiun lubi tę wiadomość
-
eh dziewczyny no dobiło mnie to co mam powiedzieć Prawie połowa i teraz nagle szukać znowu lekarza....
A jak to wygląda taka zmiana na tym etapie? Po prostu się umawiam do kogoś innego i mówię że chce żeby dalej prowadził ciążę? A do tej lekarki przestaję chodzić?2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Revolutionary wrote:eh dziewczyny no dobiło mnie to co mam powiedzieć Prawie połowa i teraz nagle szukać znowu lekarza....
A jak to wygląda taka zmiana na tym etapie? Po prostu się umawiam do kogoś innego i mówię że chce żeby dalej prowadził ciążę? A do tej lekarki przestaję chodzić?
Ja zmieniałam na początku. Po prostu umówiłam się do kogoś innego na wizytę, założyli mi druga kartę ciąży i tyle. Nikt się nie pytał dlaczego zmieniam. Poprzedniego lekarza też nie trzeba informować.