X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nakręcajcie się laski, to nic nie da poza tym, że Wam skoczą hormony stresu i zepsujecie sobie dzień lub dwa, serio ;)

Powiem Wam, że przez te moje ketony i białko w moczu tak się objadłam na obiad, że zamiast iść do pracy chce mi się spać 🤣🫣 No ale jak dorzucić kalorii, to dorzucić 😅

magdalena321, KarolaKinga lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolaKinga wrote:
    Aplikacja w telefonie 😱 ja nawet od zakupu tego zwykłego detektora się powstrzymałam żeby się nie nakręcać niepotrzebnie. Ruchy też raz czuje raz nie, jak już czuje to bardziej jak takie bąbelki delikatne, na mocne kopniaki przyjdzie jeszcze pora i będziemy tu wszystkie narzekać na nasze skopane wnętrzności tak że luz 😂
    Moje największe zmartwienie w tym momencie to kolejne przeziębienie, po prostu co rusz mnie coś łapie a przed ciąża nie pamiętam kiedy ostatnio chorowałam.

Mnie też martwi moje przeziębienie mimo że to pierwsze w ciąży to na prawdę się stresuje. Czy wszystko ok. Choć i tak nie jestem tak mega chora bo ani gorączki ani bólu gardła tylko tak jakby „splywa mi” z góry po gardle i trochę kaszel i ten ból głowy. Ale teraz rozgrzewam się kubkiem rosołu właśnie 😇

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 16:04

KarolaKinga lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny, mój maluch chyba wyczuł moje myśli i na 99% przed sekundą mnie kopnął 🫢

jowmat, awokado 🥑, przygodami66, KarolaKinga, Kkk77, kasssia, Elza1234, koktajlowa, asiun, Cel95, CelinaJan, amoze, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dobra dziewczyny, mój maluch chyba wyczuł moje myśli i na 99% przed sekundą mnie kopnął 🫢

Moja właśnie wyczuła chyba rosół bo też zaczęła się ruszać i wiercić w okolicy pępka 😜

amoze lubi tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Ja nawet nie wiedziałam, że ludzie kupują więcej wózków, czasem mam wrażenie, że żyję pod kamieniem xD ale to lepiej dla portfela xd
    Kupują. Lekkie spacerówki, wozki do samolotu,wózki do biegania. Jak ktoś robi dużo rzeczy to jednym wózkiem nie ogarnia. Nie wyobrażam sobie biegu że zwykłym wózkiem. Tam jakaś przebieżka po parku to okej ale długie biegi na biegach zorganizowanych to trzeba mieć wózek do biegania już. Inny rozstaw,inna stabilizacja. To samo jak lecisz na wakacje. Nie zabierzesz drogiego wózka bo szkoda jak zniszczą albo zgubią,kupujesz za 50 zł uzywkę że nie będzie szkoda. My mieliśmyna chwilkę małe auto to u babci też była taka już typowo parasolka żeby z wózkiem nie jeździć. Dorwana na grupie śmieciarkowej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 16:17

kasssia lubi tę wiadomość

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka@ wrote:
    Ja się zastanawiam między Bebetto flavio a muuvo quick 4.0 🫣

Screenshot-20250113-145157-Chrome.jpg

Screenshot-20250113-145659-Facebook.jpg
    Jeśli jeszcze nie byłaś, to polecam się przejechać i obejrzeć wózki na żywo. Bylismy z mężem pewni, że chcemy Bebetto flavio premium i pojechaliśmy go obejrzeć, no i okazało się, że to wózek kompletnie nie dla mnie (mam bardzo drobną posturę), bo naprawdę tragicznie ciężko się nim skręcało gdy był pusty, a co dopiero z pełną torbą i dzieckiem w środku… dla porównania „przejechałam” się roan ivi i można było nim kierować jedną ręką, no a venicci jednym palcem 😜 Dodatkowo, Bebetto miał najgorszy z ich wszystkich materac, taki cieniutki fiflaczek. Wiadomo, ze to indywidualne odczucia, więc nie sugeruj się moją opinią, tylko najlepiej żebyś sama pojechała obejrzeć i zwróciła uwagę na takie szczegóły 😊

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasza czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    04.12 prenatalne - wszystko ok 🧡
    03.01 na 90% czekamy na córeczkę 🥹🩷

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    Zgłaszam się, mam w domu jeden jedyny wózek, nadal w użyciu xD

To jestes pierwszą osobą która uzywala 2w1 :p a ile. Ma dziecko? No myśmy drugi kupili jak miała 2l:p

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Mnie też martwi moje przeziębienie mimo że to pierwsze w ciąży to na prawdę się stresuje. Czy wszystko ok. Choć i tak nie jestem tak mega chora bo ani gorączki ani bólu gardła tylko tak jakby „splywa mi” z góry po gardle i trochę kaszel i ten ból głowy. Ale teraz rozgrzewam się kubkiem rosołu właśnie 😇

Nie ma co się stresować
    Ja już 5 infekcji zaliczyłam w tej ciazy;p

• Tanashi Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    To jestes pierwszą osobą która uzywala 2w1 :p a ile. Ma dziecko? No myśmy drugi kupili jak miała 2l:p

3 lata :) Ja nie miałam potrzeby kupowania innego wózka, mieści się i do dużego, i do małego auta, składam go bez problemu, ale też nigdy nie musiałam go nosić po schodach i takich innych atrakcjach. Mieszkam w domu, więc wyjeżdżam sobie garażem i prosto na chodnik, może dlatego. No i my wózka używamy stosunkowo mało, latem córka już śmiga głównie na biegaczku, a wózek wykorzystujemy na długie spacery z psem. Plac zabaw tez mamy rzut beretem, więc sobie śmiga na nogach już z 1,5 roku, wózek to zabierałam najczęściej jak mi się nie chciało tachać jakiejś torby z wodą i drugim śniadaniem xD

preg.png
  • HejAnku🌸 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka jakiś wózek firmy krzak (dosłownie) używała 2w1 przy 2 dzieci - żadnych spacerówek, nic ale chłopaki szybko się zrobili nie wózkowi + oni nie latają samolotem. Co więcej ten wózek nadal stoi na strychu i jakby się uparł to by i 3 dziecko obwoził ale mnie irytował (albo to że nie radziłam sobie z moim wiecznie wrzeszczącym chrześniakiem 😂)

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jedziemy właśnie pp trm darmowy wózek zaraz. Model bebetto holland:) niby polecany na tereny wiejskie bo ma amortyzację.

My potrzebujemy 3 wózki: 2w1, spacerowke duza do 3.5l córka jeździła w niej, lekka specerowke na wyjazdy. Jakbyśmy lecieli samolotem to bym kupiła najtańsza gondole lub spacerowke też dodatkowo.

A czemu tyle? Spacerówka 2w1 była szybko za mała, poza tym nie miała folii uv i ogólnie mała budkę więc córka nie mogła w niej spać wygodnie, druga wielka spacerówka jest do spania, na wertepy ale jest ciężka i do auta ciężko się mieści zajmując dużo miejsca, lekka spacerówka nie nadaje się na spacery po polach i lasach no i jest dla starszych dzieci. Przebiedowalismy jakoś z tą ciężka bo myśleliśmy że zaraz córka przestanie jeździć w wozku ( o naiwności!). Ale teraz szykuje się na zakupy. Darmowy wózek też super- spacerówka będzie u dziadków na wsi ( moi mają własną kupiona z myślach o wnukach) a gondola u rodziców. A jeśli się sprawdzi to będzie u nas jako główny wózek ale naprawdę wątpię że ktoś oddaje taki super wózek za darmo:p podejrzewam że stan jest sredni.

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanashi wrote:
    3 lata :) Ja nie miałam potrzeby kupowania innego wózka, mieści się i do dużego, i do małego auta, składam go bez problemu, ale też nigdy nie musiałam go nosić po schodach i takich innych atrakcjach. Mieszkam w domu, więc wyjeżdżam sobie garażem i prosto na chodnik, może dlatego. No i my wózka używamy stosunkowo mało, latem córka już śmiga głównie na biegaczku, a wózek wykorzystujemy na długie spacery z psem. Plac zabaw tez mamy rzut beretem, więc sobie śmiga na nogach już z 1,5 roku, wózek to zabierałam najczęściej jak mi się nie chciało tachać jakiejś torby z wodą i drugim śniadaniem xD

Moja nie chciała na nogach chodzić tzn szybko się nauczyła ale ok 2rz znielubiła spacery i też mogła chodzić ale był problem. Poza tym u dziadków jest ruchliwa droga bez pobocza nad jezioro

Wysłany: 13 stycznia, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja oddawałam dwa wózki w super stanie za darmo.

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W wiecie ,że w wielu krajach nie uzywa sie gondoli? W zasadzie Polska wiedzieć prym w gondolach. Gdzie nie pojadę to dzieci od noworodka wożą w wózkach spacerowych na płasko.

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Ja się bardzo staram tym nie martwić. Skoro lekarz mi mówił że u mnie moze być po 24tc i to norma to po prostu mu ufam w tej kwestii
    Ja tak samo
    Mam koleżankę która twierdzi że ona w 1 ciąży czuła od 15 tc a w drugiej o 13 tc
    I mam takie „who cares”, ja za to nie rzygalam jak kot . Ciąża ciąży nie równa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:18

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    W wiecie ,że w wielu krajach nie uzywa sie gondoli? W zasadzie Polska wiedzieć prym w gondolach. Gdzie nie pojadę to dzieci od noworodka wożą w wózkach spacerowych na płasko.

A to ciekawe, ale w sumie mnie nie dziwi 😅 wiecie od tych naszych pogaduszek o wózkach nakręciłam się na tego Bugaboo foxa albo donkey ale to byłaby już przesada z mojej strony 😅

Wydaje mi się że potrzeby zależą od lifestyle’u :)
    My sporo podróżujemy więc mamy i przyczepkę rowerową i mały wózek do samolotu i miejski na codzień. W sumie to mamy dwa lekkie bo jeden dostałam jakby za darmo jak wymieniałam gondolę, a potem się szybko popsuł i musiałam na szybko coś innego kupić bo był wyjazd, stąd drugi Bugaboo, bo za drugim razem już nie chciałam ryzykować.

preg.png
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj obczaiłam Carrello Omega z potrójną wentylacją gondoli i chyba spoko amortyzacją. Muszę go obejrzeć na żywo. Wizualnie mi się podoba 🙂

💊Acard, Neoparin, Pregna

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
    13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
    18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
    02.01.2025 wizyta
    15.01.2025 wizyta nfz
    30.01.2025 wizyta
    14.02.2025 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że jak tak widzę po naszych dyskusjach że opinia jak dupa każda z nas ma swoją 😅
    Jedną będzie lubiła jedno, druga drugie. Ważne żeby robić po swojemu i w zgodzie ze soba :)

Luna30, Nineq, Cel95, Biedronka@, KarolaKinga, kasssia, Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Katikat Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie widziałyście gdzieś moze podkoszulka / bluzki z pianką na biust? Nie sportowy stanik tylko bluzka.
    Kupiłam z Oysho ale takie ciasne jak stanik.. a nie chce mi sie chodzic w staniku ale potrzebuje ochronić sutki

Hsg niedroznosc 1 jajowodu
    Mutacje acard
    Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
    2 iui nieudane
    1 transfer swierzy ❌
    Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
    2 transfer ❄️ encorton neoparin
    11dpt beta 308
    25dpt pęcherzyk
    34dpt serduszko ledwo zipie
    42dpt ❌
    3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
    Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
    Naturals między ivf
    32dc beta 750 🤞
    38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
    52 dc mamy serduszko ❤

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katikat wrote:
    Nie widziałyście gdzieś moze podkoszulka / bluzki z pianką na biust? Nie sportowy stanik tylko bluzka.
    Kupiłam z Oysho ale takie ciasne jak stanik.. a nie chce mi sie chodzic w staniku ale potrzebuje ochronić sutki
    W action kupowałam córce ze 2 tyg temu
    https://www.action.com/pl-pl/p/3205244/top-z-wbudowanymi-miseczkami/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:57

Katikat lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ