X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Nie uwierzycie jaka historia z tym wózkiem! Wózek w stanie na oko bdb albo bdb +! Markowy, bebetto holland. Mega leciutki. Jeszcze będę testować ale podoba mi się! Ale to nie wszystko.

Dostałam jeszcze za darmo:

Adaptery do wozka/fotelika
    Bujaczek Fisher price
    Leżaczek z jakimiś wibracjami na pewno działającymi bo włączyli przy mnie znana marka ale nie pamiętam jaka
    Wszystkie akcesoria typu parasolka, folia, moskitiera
    Pchacz
    Pałąk z zabawkami wiszącymi

Jechaliśmy jak śledzie w puszce:) wszystko za darmo super stsn, markowe firmy.

Dobrze że wzięłam fajne podziękowanie:)
    Jutro mogę zrobić zdjęcie wózka. Pewnie też kawałek nim przejadę.

Super, też lubię takie okazje ❤️

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Jestesmy ❤️ badanie trwało około 25 min, wszystko pomierzone, posprawdzane. Idziemy wg. Dr ksiazkowo :)
    Mały ma 365g, serce 155/M. Idealnie na termin 30.05.

Mam brać acard, że względu na preeklampsje 1:147. Prowadzący nie zalecił 😑. I musimy w środę zobaczyć kręgosłup od tyłu, bo Witold się uparł i nie chciał się obrócić.

Piękne otwarcie drugich prenatalnych 😊

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Jestesmy ❤️ badanie trwało około 25 min, wszystko pomierzone, posprawdzane. Idziemy wg. Dr ksiazkowo :)
    Mały ma 365g, serce 155/M. Idealnie na termin 30.05.

Mam brać acard, że względu na preeklampsje 1:147. Prowadzący nie zalecił 😑. I musimy w środę zobaczyć kręgosłup od tyłu, bo Witold się uparł i nie chciał się obrócić.
    No masz takie ryzyko że od 16 tc powinnaś brać acard. Mogłaś sama isc do apteki j kupić bez wizyty bo jest bez recepty.
    Dobrze ze wszytko okej. Byle tak dalej

Cel95 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, acard jest bez recepty dostępny. Ja brałam na codzień 75, w ciazy 150. Ryzyko preeklampsji niskie mimo zespołu antyfosfolipidowego wiec kto wie czy acard się nie przyczynił

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Luna nie, ja mieszkam na wsi. W domku jednorodzinnym ale mamy schody na dwór, bo weranda jest i wysoka piwnica z oknami. Mam bebetto Bresso premium class, wagowo jak holland. Dla mnie lekki wózek to 7kg. Trzynascie z hakiem już nie. Ale ja mam bez ciąży 48-49 kg wagi. Może dlatego dla mnie bebetto wózki są ciężkie 🤣🤷‍♀️ co nie zmienia faktu, że lubię tę markę

Są takie leciutkie? Patrzyłam na kilka to raczej 12kg + maja. Yak czy owak my mamy garaż. I stelaż wszedł do bagażnika więc to już też super:) Maz twierdzi że lekki. Ja w sumie nie nosiłam...ale babeczka wzirla go po schodach i tez raz dwa zniosła.
    Mogę powiedzieć że lekki tzn lekko podbijał się;) wiecie o co mi chodzi? Że naciskasz rączkę jak np byś na krawężnik chciała wjechać to łatwo się podbija. I ma wrntylacje duza. Chciałam dodać zdjęcie i mi nie działa jak robie jak w linku:(

Ma taką wentylacje jak chciałam. W poprzednimnie było tej bocznej a on ma yska rozsuwana na boki jakby panoramiczna i jeszcze druga na górze daszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:11

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się nim wjeżdża na krawężnik, bo ma naprawdę super amortyzację. Ja też go zniosę po schodach, ale przyjemne to nie jest. Za to noszenie mojej spacerówki 7kg jest okej 👌

I oczywiście gratuluję super wieści z prenatalnych ❤️

SZKODNIK, Luna30 lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie te japonskie pancakes na kolacje :P kupiłam dziś jakąś bio nutelle ze spoko skladem, wiadomo też słodka ale do placków już nie dodawałam wcale cukru. Mniam mniam. Zjem to jutro na śniadanie też xd niby 3 jaja a wchodzi takie leciutkie raz dwa

df61165ae3966.jpghttps://zapodaj.net/plik-S3dlUa7JxA

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:25

Klaudek11 lubi tę wiadomość

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

Wznowienie starań 09'24
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • kasssia Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:

Pytanie do dziewczyn, które stosują heparynę. Wychodzą Wam czasami guzki po zastrzykach? Dzisiaj zauważyłam, że mam na brzuchu 3 guzki w miejscach gdzie robiłam zastrzyki. Wcześniej takich nie miałam, więc się zdziwiłam.
    W tej ciąży dwa razy się zdarzyło, raz guz gigant z fioletowym siniakiem, co dziwne po wkłuciu bezbolesnym. Wyglądało masakrycznie ale szybko zniknęło.

Gratuluje pozytywnych połówkowych!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:27

Weronka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Weronka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Tak, heparyna się i tak wchłonie.

Mi zwykle mistrzowsko wychodzi i nawet mam tylko 1 siniaczka a mam już zaraz 100 igiełek (zrobie imprezę na setna 🤣). Także dumna jestem z siebie. Takie kropki mam tylko jak pieprzyki wyglądają xD

Bywa że się wstrzelę w naczynko. Dziś się trafiło. Rzadko, dopiero drugi raz lub trzeci. Wyjmuje igłę leci nieco krwi, przecieram octeniseptem, przykładam coś zimnego w papierze na dłużej. I tak jest super, bo mam siniaka wielkości połowy biedronki tylko po tym

Parę razy miałam takie czerwone plamki, guzki one się zaraz wchłaniają na drugi dzień:)

Jak chcesz pokaz fotke

Łojeeny, na zdjęciu to ja tego nie uchwycę pewnie, bardziej pod palcami to po prostu wyczuwam. 😁

Ale jeśli u Ciebie też występowały i znikają, to jestem spokojna. Obawiałam się, że może jakaś ampułka z lekiem uszkodzona była i takie coś wyszło albo coś. 😅

👩🏻 29 | 👨🏻 30
    📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
    📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
    📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
    📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
    📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
    📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
    📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙

2025 r. będzie Nasz. 💙
    preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    No masz takie ryzyko że od 16 tc powinnaś brać acard. Mogłaś sama isc do apteki j kupić bez wizyty bo jest bez recepty.
    Dobrze ze wszytko okej. Byle tak dalej

Wiesz, dotychczas sądziłam, że prowadzący powinien mnie informować co Brać;), ale jak widać przeoczył temat.

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Wiesz, dotychczas sądziłam, że prowadzący powinien mnie informować co Brać;), ale jak widać przeoczył temat.
    Sama powinnas widzieć. Często jest tak,że dostaje się wyniki a wizyta jest później. Powinnaś mieć to na wyniku opisane. Zerknij czy jest

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że my się cackamy, dmuchamy a jak mi DR. Dziś robił usg to tak mi " napieprzał" ta głowica po brzuchu 🙈🙈🙈, ale podziękował że wytrzymałam. Hihi.

preg.png

Wysłany: 13 stycznia, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Powiem Wam, że my się cackamy, dmuchamy a jak mi DR. Dziś robił usg to tak mi " napieprzał" ta głowica po brzuchu 🙈🙈🙈, ale podziękował że wytrzymałam. Hihi.
    Moja dziecko to przechodzi crash testy systematycznie. Tu dostało z rękawicy bokserskiej,tu z łokcia, dziaj z kolana

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola3xJ:D wrote:
    Moja dziecko to przechodzi crash testy systematycznie. Tu dostało z rękawicy bokserskiej,tu z łokcia, dziaj z kolana

Karola Ty jesteś poza schematami ;) 😘

preg.png
  • inka97 Debiutantka

Wysłany: 13 stycznia, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    A czy dr badał Cię przezpochwowo aby sprawdzić długość szyjki?
    Ja na 2prenatalne wybieram się w środę.

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka97 wrote:
    A czy dr badał Cię przezpochwowo aby sprawdzić długość szyjki?
    Ja na 2prenatalne wybieram się w środę.
    Ja miałam sprawdzana długość szyjki na ostatniej wizycie u mojej prowadzącej ☺️

preg.png
  • przygodami66 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkodnik ale już duże maleństwo,pięknie rośnie ❤️

SZKODNIK lubi tę wiadomość

• Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed chwilą zdziwienie na wadze. Zamiast przytyć...schudłam. półtorej kg przez 2tyg. Nie wiem co o tym myśleć. Może to wina tej jelitowki co miałam. Ale niby jadłam. Od początku ciąży tylko 1kg +. Dziwne bo bebzol mam wieeeelki. W poprzedniej regularnie tyłam. Ale w tej też " wyjsciowo" miałam lekka nadwagę to pewnie jest powód.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 21:41

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ginka ostatnio też tak mi wciskała w brzuch ta głowice że aż mialam wrażenie ze coś gniecie mojemu dziecku bo czułam taki opór w pewnym momencie no ale chciała młodą obudzić bo spała 😆😆

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    U mnie przed chwilą zdziwienie na wadze. Zamiast przytyć...schudłam. półtorej kg przez 2tyg. Nie wiem co o tym myśleć. Może to wina tej jelitowki co miałam. Ale niby jadłam. Od początku ciąży tylko 1kg +. Dziwne bo bebzol mam wieeeelki. W poprzedniej regularnie tyłam. Ale w tej też " wyjsciowo" miałam lekka nadwagę to pewnie jest powód.

Ja tak samo w poprzedniej regularnie tyłam i to aż za bardzo, 20kg+ finalnie a teraz nadal -5kg. Ale właśnie to przez to że kompletnie inaczej jem niż przed i używki w odstawkę poszły. Widzę nawet po swoim ciele że cellulit który miałam to przed mnie przerażał na udach pupie i rękach a teraz jest go o wiele mniej.

Co do szyjki to mi też mierzyła ostatnio na wizycie i widziałam w karcie że 4,4 to dość długa.

Laski czy Was też tak plecy bolą? Tzn tak jakby odcinek nad pupą, nawet jak się położę to boli 😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 21:49

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ