CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna30 wrote:Nie uwierzycie jaka historia z tym wózkiem! Wózek w stanie na oko bdb albo bdb +! Markowy, bebetto holland. Mega leciutki. Jeszcze będę testować ale podoba mi się! Ale to nie wszystko.
Dostałam jeszcze za darmo:
Adaptery do wozka/fotelika
Bujaczek Fisher price
Leżaczek z jakimiś wibracjami na pewno działającymi bo włączyli przy mnie znana marka ale nie pamiętam jaka
Wszystkie akcesoria typu parasolka, folia, moskitiera
Pchacz
Pałąk z zabawkami wiszącymi
Jechaliśmy jak śledzie w puszce:) wszystko za darmo super stsn, markowe firmy.
Dobrze że wzięłam fajne podziękowanie:)
Jutro mogę zrobić zdjęcie wózka. Pewnie też kawałek nim przejadę.
Super, też lubię takie okazje ❤️Luna30 lubi tę wiadomość
-
SZKODNIK wrote:Jestesmy ❤️ badanie trwało około 25 min, wszystko pomierzone, posprawdzane. Idziemy wg. Dr ksiazkowo
Mały ma 365g, serce 155/M. Idealnie na termin 30.05.
Mam brać acard, że względu na preeklampsje 1:147. Prowadzący nie zalecił 😑. I musimy w środę zobaczyć kręgosłup od tyłu, bo Witold się uparł i nie chciał się obrócić.
Piękne otwarcie drugich prenatalnych 😊👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Letrox, hydroxychloroquine, acard
+ ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
SZKODNIK wrote:Jestesmy ❤️ badanie trwało około 25 min, wszystko pomierzone, posprawdzane. Idziemy wg. Dr ksiazkowo
Mały ma 365g, serce 155/M. Idealnie na termin 30.05.
Mam brać acard, że względu na preeklampsje 1:147. Prowadzący nie zalecił 😑. I musimy w środę zobaczyć kręgosłup od tyłu, bo Witold się uparł i nie chciał się obrócić.
Dobrze ze wszytko okej. Byle tak dalejCel95 lubi tę wiadomość
-
Dokładnie, acard jest bez recepty dostępny. Ja brałam na codzień 75, w ciazy 150. Ryzyko preeklampsji niskie mimo zespołu antyfosfolipidowego wiec kto wie czy acard się nie przyczynił👰🏻♀️29 👨💼32
2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Gusia_ wrote:Luna nie, ja mieszkam na wsi. W domku jednorodzinnym ale mamy schody na dwór, bo weranda jest i wysoka piwnica z oknami. Mam bebetto Bresso premium class, wagowo jak holland. Dla mnie lekki wózek to 7kg. Trzynascie z hakiem już nie. Ale ja mam bez ciąży 48-49 kg wagi. Może dlatego dla mnie bebetto wózki są ciężkie 🤣🤷♀️ co nie zmienia faktu, że lubię tę markę
Są takie leciutkie? Patrzyłam na kilka to raczej 12kg + maja. Yak czy owak my mamy garaż. I stelaż wszedł do bagażnika więc to już też super:) Maz twierdzi że lekki. Ja w sumie nie nosiłam...ale babeczka wzirla go po schodach i tez raz dwa zniosła.
Mogę powiedzieć że lekki tzn lekko podbijał się wiecie o co mi chodzi? Że naciskasz rączkę jak np byś na krawężnik chciała wjechać to łatwo się podbija. I ma wrntylacje duza. Chciałam dodać zdjęcie i mi nie działa jak robie jak w linku:(
Ma taką wentylacje jak chciałam. W poprzednimnie było tej bocznej a on ma yska rozsuwana na boki jakby panoramiczna i jeszcze druga na górze daszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:11
-
Dobrze się nim wjeżdża na krawężnik, bo ma naprawdę super amortyzację. Ja też go zniosę po schodach, ale przyjemne to nie jest. Za to noszenie mojej spacerówki 7kg jest okej 👌
I oczywiście gratuluję super wieści z prenatalnych ❤️SZKODNIK, Luna30 lubią tę wiadomość
-
Zrobiłam sobie te japonskie pancakes na kolacje kupiłam dziś jakąś bio nutelle ze spoko skladem, wiadomo też słodka ale do placków już nie dodawałam wcale cukru. Mniam mniam. Zjem to jutro na śniadanie też xd niby 3 jaja a wchodzi takie leciutkie raz dwa
https://zapodaj.net/plik-S3dlUa7JxA
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:25
Klaudek11 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️29 👨💼32
Wznowienie starań 09'24
3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
II prenatalne 3.02 🍀🙏
-
Weronka wrote:
Pytanie do dziewczyn, które stosują heparynę. Wychodzą Wam czasami guzki po zastrzykach? Dzisiaj zauważyłam, że mam na brzuchu 3 guzki w miejscach gdzie robiłam zastrzyki. Wcześniej takich nie miałam, więc się zdziwiłam.
Gratuluje pozytywnych połówkowych!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 20:27
Weronka lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Tak, heparyna się i tak wchłonie.
Mi zwykle mistrzowsko wychodzi i nawet mam tylko 1 siniaczka a mam już zaraz 100 igiełek (zrobie imprezę na setna 🤣). Także dumna jestem z siebie. Takie kropki mam tylko jak pieprzyki wyglądają xD
Bywa że się wstrzelę w naczynko. Dziś się trafiło. Rzadko, dopiero drugi raz lub trzeci. Wyjmuje igłę leci nieco krwi, przecieram octeniseptem, przykładam coś zimnego w papierze na dłużej. I tak jest super, bo mam siniaka wielkości połowy biedronki tylko po tym
Parę razy miałam takie czerwone plamki, guzki one się zaraz wchłaniają na drugi dzień
Jak chcesz pokaz fotke
Łojeeny, na zdjęciu to ja tego nie uchwycę pewnie, bardziej pod palcami to po prostu wyczuwam. 😁
Ale jeśli u Ciebie też występowały i znikają, to jestem spokojna. Obawiałam się, że może jakaś ampułka z lekiem uszkodzona była i takie coś wyszło albo coś. 😅👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Karola3xJ:D wrote:No masz takie ryzyko że od 16 tc powinnaś brać acard. Mogłaś sama isc do apteki j kupić bez wizyty bo jest bez recepty.
Dobrze ze wszytko okej. Byle tak dalej
Wiesz, dotychczas sądziłam, że prowadzący powinien mnie informować co Brać, ale jak widać przeoczył temat. -
SZKODNIK wrote:Wiesz, dotychczas sądziłam, że prowadzący powinien mnie informować co Brać, ale jak widać przeoczył temat.
-
SZKODNIK wrote:Powiem Wam, że my się cackamy, dmuchamy a jak mi DR. Dziś robił usg to tak mi " napieprzał" ta głowica po brzuchu 🙈🙈🙈, ale podziękował że wytrzymałam. Hihi.
-
SZKODNIK wrote:Powiem Wam, że my się cackamy, dmuchamy a jak mi DR. Dziś robił usg to tak mi " napieprzał" ta głowica po brzuchu 🙈🙈🙈, ale podziękował że wytrzymałam. Hihi.
Ja na 2prenatalne wybieram się w środę. -
U mnie przed chwilą zdziwienie na wadze. Zamiast przytyć...schudłam. półtorej kg przez 2tyg. Nie wiem co o tym myśleć. Może to wina tej jelitowki co miałam. Ale niby jadłam. Od początku ciąży tylko 1kg +. Dziwne bo bebzol mam wieeeelki. W poprzedniej regularnie tyłam. Ale w tej też " wyjsciowo" miałam lekka nadwagę to pewnie jest powód.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 21:41
-
Luna30 wrote:U mnie przed chwilą zdziwienie na wadze. Zamiast przytyć...schudłam. półtorej kg przez 2tyg. Nie wiem co o tym myśleć. Może to wina tej jelitowki co miałam. Ale niby jadłam. Od początku ciąży tylko 1kg +. Dziwne bo bebzol mam wieeeelki. W poprzedniej regularnie tyłam. Ale w tej też " wyjsciowo" miałam lekka nadwagę to pewnie jest powód.
Ja tak samo w poprzedniej regularnie tyłam i to aż za bardzo, 20kg+ finalnie a teraz nadal -5kg. Ale właśnie to przez to że kompletnie inaczej jem niż przed i używki w odstawkę poszły. Widzę nawet po swoim ciele że cellulit który miałam to przed mnie przerażał na udach pupie i rękach a teraz jest go o wiele mniej.
Co do szyjki to mi też mierzyła ostatnio na wizycie i widziałam w karcie że 4,4 to dość długa.
Laski czy Was też tak plecy bolą? Tzn tak jakby odcinek nad pupą, nawet jak się położę to boli 😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 21:49