X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne CZERWIEC 2025
Odpowiedz

CZERWIEC 2025

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Ja tak samo w poprzedniej regularnie tyłam i to aż za bardzo, 20kg+ finalnie a teraz nadal -5kg. Ale właśnie to przez to że kompletnie inaczej jem niż przed i używki w odstawkę poszły. Widzę nawet po swoim ciele że cellulit który miałam to przed mnie przerażał na udach pupie i rękach a teraz jest go o wiele mniej.

Co do szyjki to mi też mierzyła ostatnio na wizycie i widziałam w karcie że 4,4 to dość długa.

Laski czy Was też tak plecy bolą? Tzn tak jakby odcinek nad pupą, nawet jak się położę to boli 😫
    Boli, boli..
    nawet ćwiczenia nie pomagają :/

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥
    35 dpt 1.73 cm człowieczka

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak za długo siedzę to pobolewa

• Alex_92 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronka wrote:
    Łoo widzę wózki na całego wjechały 🙈 My po połówkowych pewnie podjedziemy kupić. Niech czeka. 🥹

Pytanie do dziewczyn, które stosują heparynę. Wychodzą Wam czasami guzki po zastrzykach? Dzisiaj zauważyłam, że mam na brzuchu 3 guzki w miejscach gdzie robiłam zastrzyki. Wcześniej takich nie miałam, więc się zdziwiłam.

Ja mam czasami, trzeba często zmieniać miejsca.

Witam się dziewczyny z oddziału patologii ciąży Poszłam na wizytę do mojej endokrynolog, pokazałam wyniki i się zaczęło. Zadzwoniła do mojego prowadzącego (ta sama klinika) i uzgodnili gdzie mam się zgłosić i od kiedy. Także do nadciśnienia, niedoczynności tarczycy dołączamy cholestazę. Jakie było moje zdziwienie jak lekarzem prowadzącym tutaj na oddziale jest pan doktor który mi robił prenatalne, a dodatkowo ciśnienie mierzy mi Pani położna z kliniki 😅 no sami swoi.

Widzę, że temat wózków się rozkręcił. Ja wam powiem, że ja myślałam, że kupię jeden i na tym się skończy, ale widzę, że to nie jest takie hop siup.

Ona: 32l Hashimoto, jajowód prawy niedrożny
    On: 37l obniżone parametry nasienia

➡️Starania od 2019.
    Klinika Ovum Lublin 05.2021
    -AMH 4.60
    -10.2021 1 IUI, beta - 0 💔

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    ➡️ 1 zarodek 3-dniowy + 1 Blastka❄️
    07.06.2023: ET 3-dniowego zarodka
    beta 0 😥
    31.07.2023: FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF
    ➡️ 13 pęcherzyków ➡️ 6 dojrzałych komórek ➡️ 1 Blastka 5.1.1❄️

02.09.2024 Test receptywności endometrium
    23.09.2024 : FET + EG + AH 🤞🏻🤞🏻

9dpt: 145,9 prog: 53,2 ng/ml
    10dpt: 249,2
    14 dpt: 1083,11
    29 dpt CRL 0.45cm jest ❤️
    36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja mam czasami, trzeba często zmieniać miejsca.

Witam się dziewczyny z oddziału patologii ciąży Poszłam na wizytę do mojej endokrynolog, pokazałam wyniki i się zaczęło. Zadzwoniła do mojego prowadzącego (ta sama klinika) i uzgodnili gdzie mam się zgłosić i od kiedy. Także do nadciśnienia, niedoczynności tarczycy dołączamy cholestazę. Jakie było moje zdziwienie jak lekarzem prowadzącym tutaj na oddziale jest pan doktor który mi robił prenatalne, a dodatkowo ciśnienie mierzy mi Pani położna z kliniki 😅 no sami swoi.

Widzę, że temat wózków się rozkręcił. Ja wam powiem, że ja myślałam, że kupię jeden i na tym się skończy, ale widzę, że to nie jest takie hop siup.
    A jednak..
    dobrze że zareagowała od razu
    A przypomnisz mi co dokładnie robiłaś że ci ta cholestaza z badań wyszła? Alat aspat i co jeszcze?

Cel95 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A jednak..
    dobrze że zareagowała od razu
    A przypomnisz mi co dokładnie robiłaś że ci ta cholestaza z badań wyszła? Alat aspat i co jeszcze?
    Ja robiłam tylko te próby wątrobowe tym razem, bo te miałam zawsze podwyższone. No tylko jak porównałyśmy z Endo ostatnie wyniki to rośnie, dlatego od razu bez gadania szpital. Podobno jeszcze jakieś kwasy się bada. No trudno, jak to pan doktor na przyjęciu powiedział, nie ma co ukrywać, ale ciąża wysokiego ryzyka.

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ja robiłam tylko te próby wątrobowe tym razem, bo te miałam zawsze podwyższone. No tylko jak porównałyśmy z Endo ostatnie wyniki to rośnie, dlatego od razu bez gadania szpital. Podobno jeszcze jakieś kwasy się bada. No trudno, jak to pan doktor na przyjęciu powiedział, nie ma co ukrywać, ale ciąża wysokiego ryzyka.
    Kwasy żółciowe
    No cholestaza jest niebezpieczna :/ dla Ciebie również
    Dawaj znać co i jak, trzymamy tu kciuki żeby skończyło się dobrze

Alex_92 lubi tę wiadomość

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze zapytam - masz świąd skóry?

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer 11.10.2024
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️

preg.png
  • Karola3xJ:D Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Ciekawe czy na oddziale będą popierać leczenie woda z cytryną. Mi się wydaje że pogłębia diagnostykę bo to póki co chyba takie ogólne rozpoznanie dali

Alex_92, Revolutionary lubią tę wiadomość

preg.png
  • Cel95 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze jesteś na oddziale! Bo ja też słysząc o magii wody z cytryną trochę szoklam

Warto badać sobie te alaty, aspaty, ja teraz zbadałam i będę co miesiąc powtarzać

👰🏻‍♀️29 👨‍💼32

2023/2024 - odkrycie przeciwciał zespołu antyfosfolipidowego, zespołu Sjögrena, 1 kir implantacyjny

Letrox, hydroxychloroquine, acard
    + ⏸️ neoparin, encorton, duphaston, utrogestan

Wznowienie starań 09'24
    1cs ⏸️ 🎉13/10 ładne przyrosty bety
    6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm🍀
    10/11 plamienia, IP, żyjemy🍀
    18/11 9+0, CRL 2,4 💗 178/min 🍀
    5/12 11+4, CRL 5,4 wg USG 12+0 💗 158/min 🍀
    Prenatalne 9/12 - wszystko ok🥳🍀🌈
    3/01 - 137g Córeczki 🤗💗
    II prenatalne 3.02 🍀🙏

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka97 wrote:
    A czy dr badał Cię przezpochwowo aby sprawdzić długość szyjki?
    Ja na 2prenatalne wybieram się w środę.

Nie badał, tylko usg. Dowcipnie będzie na 100% w środę, bo mam wizytę u prowadzącego.

W temacie wagi mam +3kg od startu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 05:08

inka97 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi głowa pęka...ogólnie często mnie boli. Wybiorę się do dzisiaj do laryngologa bo podejrzewam że mogę mieć jakieś przewlekłe zapalenie zatok. Bo jak tylko wyjdę z domu na dłużej to boli. Jakby od zimna. Już ze 3tyg tak mam.

Już tylko modlę się o koniec sezonu chorobowego żeby jakoś przetrwać bez powiklan ja i dziecko... Tak strasznie mam dość tych infekcji:((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 05:36

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Mi głowa pęka...ogólnie często mnie boli. Wybiorę się do dzisiaj do laryngologa bo podejrzewam że mogę mieć jakieś przewlekłe zapalenie zatok. Bo jak tylko wyjdę z domu na dłużej to boli. Jakby od zimna. Już ze 3tyg tak mam.

Już tylko modlę się o koniec sezonu chorobowego żeby jakoś przetrwać bez powiklan ja i dziecko... Tak strasznie mam dość tych infekcji:((

O cześć Luna, też nie śpisz?🙈

Luna30 lubi tę wiadomość

preg.png
  • SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popielata87, zaglądasz do nas ? Dziś mi się o Tobie wspomniało...

preg.png
  • Luna30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    O cześć Luna, też nie śpisz?🙈

Taaak. Po 3 tradycyjnie na siku ale jako że już głowa mnie bolała to jakoś do 5 dotrwałam drzemiąc i śniąc dziwne sny. Potem już obudziłam się na dobre. Głowa lepiej ale idę do lekarza...300zl ehhh. Kolejne. Wolę nie ryzykować. 2l temu chodziłam z poważnym stanem zatok kilka msc jak w końcu poszłam to lekarz się dziwił jak ja funkcjonuje a ja miałam małe dziecko. Dostałam wtedy 2 antybiotyki miejscowy i ogólny i skierowanie na zabieg jakby się nie poprawiło. Teraz nie chce zaniedbać...

A ty czemu nie śpisz?:p nasze organizmy chyba ćwiczą niespanie ale naprawdę coś im się pomyliło teraz jest pora się wysypiac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 06:14

• SZKODNIK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna30 wrote:
    Taaak. Po 3 tradycyjnie na siku ale jako że już głowa mnie bolała to jakoś do 5 dotrwałam drzemiąc i śniąc dziwne sny. Potem już obudziłam się na dobre. Głowa lepiej ale idę do lekarza...300zl ehhh. Kolejne. Wolę nie ryzykować. 2l temu chodziłam z poważnym stanem zatok kilka msc jak w końcu poszłam to lekarz się dziwił jak ja funkcjonuje a ja miałam małe dziecko. Dostałam wtedy 2 antybiotyki miejscowy i ogólny i skierowanie na zabieg jakby się nie poprawiło. Teraz nie chce zaniedbać...

A ty czemu nie śpisz?:p nasze organizmy chyba ćwiczą niespanie ale naprawdę coś im się pomyliło teraz jest pora się wysypiac:)

W takiej sytuacji zdecydowanie lepiej pójść, bo zatoki "lubia się wracać". Mnie obudzil niemąż jak wychodził do pracy i wstalam o 4:40, oczy jak 5 zł, Młody Bóg ;).
    Co prawda teraz leżę, ale sam fakt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 06:17

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SZKODNIK wrote:
    Popielata87, zaglądasz do nas ? Dziś mi się o Tobie wspomniało...
    Też ostatnio się zastanawiałam, nawet jej posty przeglądałam, żeby zobaczyć czy gdzieś nie pisała.

SZKODNIK lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Alex_92 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    A jeszcze zapytam - masz świąd skóry?
    Czasami na brzuchu, ale to raczej rozciągająca się skóra. Muszę męża poprosić, żeby przyniósł olejek z domu. Plus też ciężko stwierdzić czy to to czy ta nieszczęsna tarczyca. Hashimoto też lubi swędzieć. Oczywiście juz dzisiaj pobudka na pobranie o 6 rano 😖 no i ciśnienie.
    Mam dobrą ekipę, bo na sali ze mną leży pielęgniarka i laska w trakcie robienia rezydentury na psychiatrę dziecięcego. Tylko wiadomo jak to w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 06:37

➡️Starania od 2019.
    -AMH 4.60

04.2023 I procedura IVF
    -Double Stimulation
    beta 0 😥
    beta 0 😥

06.2024 II procedura IVF

36 dpt CRL 1.11cm

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex no te Twoje wyniki naprawdę były alarmujące, więc mnie to nie dziwi. W ciąży to z pewnymi rzeczami się nie czeka. Przynajmniej ja mam takie podejście, bo chodzi jednak też o dziecko, nie tylko o siebie. Spokojnego pobytu :)

HejAnku a jak u Ciebie?

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • asiun Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex_92 wrote:
    Czasami na brzuchu, ale to raczej rozciągająca się skóra. Muszę męża poprosić, żeby przyniósł olejek z domu. Plus też ciężko stwierdzić czy to to czy ta nieszczęsna tarczyca. Hashimoto też lubi swędzieć. Oczywiście juz dzisiaj pobudka na pobranie o 6 rano 😖 no i ciśnienie.
    Mam dobrą ekipę, bo na sali ze mną leży pielęgniarka i laska w trakcie robienia rezydentury na psychiatrę dziecięcego. Tylko wiadomo jak to w szpitalu.
    Najważniejsze, że jesteś w szpitalu, bo faktycznie to leczenie wodą z cytryną było dość niepoważne.
    Takie wyniki to już nie przelewki. W szpitalu dokładnie Was przebadają i będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki ✊

preg.png

⏸️09.10.2024
    🤱💙❓

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 08.2016 💓
  • Gość18 Znajoma

Wysłany: 14 stycznia, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przepraszam ze się tak wtrącam w wasze rozmowy. Ale czytam was od samego początku bo też mam termin na czerwiec . I chciałam was zapytać jak często czujecie ruchy maluszka ?

‹‹ 610 611 612 613 614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ