CZERWIEC 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
kasssia wrote:No ja to w ogóle nie rozumiem, że ludziom się chce mieć psa, tyle wokół nich robić i się martwić przy każdym wyjeździe co z psem 🤣 lubię psy ale nigdy w życiu u siebie w domu 😜
Na szczęście każdy ma prawo mieć swoje zdanie i swoje decyzje podejmować według swoich przekonań 😁
Ja tam wolę psy niż większość ludzi, ale rozumiem, że nie każdy musi to rozumieć i podzielać 😜Gosiaczek.prosiaczek, Elza1234, Kkk77, SZKODNIK, Alex_92, przygodami66 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
17.12.2024 - prenatalne, prawie 7 cm uparciucha, wszystko ok, chłopczyk (?) 💙 🥹
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Mnie denerwuje w dzisiejszych czasach tak bardzo bardzo tylko jedno.
Bycie mamusią albo tatusiem psa, pies to synuś albo córcia, wnusia (psa) podrzuca się do dziadków…. O nie nie nie… Tu mówię wielkie stop. 🛑Cel95, KarolaKinga, Alex_92 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 | 👨🏻 30
📆 12/2023 ➡️ Laparoskopia, udrożnienie jajowodu ✅
📆 04/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 6 tc 💔
📆 05/2024 ➡️ Ciąża biochemiczna 💔
📆 07/2024 ➡️ Dwie kreseczki - poronienie 7 tc 💔
📆 10/2024 ➡️ Dwie kreseczki (10.10)… 🤞🏻
📆 10/2024 ➡️ Konsultacja u doktora P. Mamy nadzieję 🩷💙🩷
📆 01/2025 ➡️ 164 g zdrowego chłopca, zostań 🥹 💙💙💙
2025 r. będzie Nasz. 💙
-
Moje dwa koty to mam wrażenie, że w tej poprzedniej ciąży w maju bardziej do mnie lgnęły, chociaż młodsza i tak często przychodzi na mnie leżeć, ale ona po prostu lubi. Mają 12 i 10 lat, więc przygotuję je na dziecko w domu jakoś. Starsza może to źle znosić, bo chce być zostawiona w spokoju, inna energia, młodsza to zabawowa, tulaśna, może bardzo chcieć być blisko dziecka jak się przyzwyczai, ale płacz będzie ją straszył, bo to straumatyzowana kicia.
Jakie nasze wątkowe bobasy już duże ja chcę już 22.01. -
Elza1234 wrote:Ja się trochę wystraszyłam i zrobię w czwartek alat i aspat
Ból w boku mi przeszedł, bo wróciłam do zdrowego jedzenia, ale macie rację żeby to jednak monitorować. -
Lola93 wrote:Kurde ja też, wiesz jakie to kody może mieć w diagnostyce? Jest m ALT, AST i ALP, warto zrobić te 3?
Nie wiem jakie to ma kody bo ja nie chodzę do diagnostyki
Edit znalazłam pakiet na stronie diagno nr 19 za 70 coś zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 13:34
-
Elza1234 wrote:Tak, myślę że trzy, plus można GGTP dorzucić
Nie wiem jakie to ma kody bo ja nie chodzę do diagnostyki
Edit znalazłam pakiet na stronie diagno nr 19 za 70 coś złAlex_92 lubi tę wiadomość
-
Lola93 wrote:A to jest pakiet próby wątrobowe i ma te cztery + BIL (bilirubina), 60 zł, też idę, lepiej sprawdzić
No ja też w czwartek zrobię, a potem co miesiąc będę alt i aspt powtarzać z resztą badań -
Weronka wrote:Mnie denerwuje w dzisiejszych czasach tak bardzo bardzo tylko jedno.
Bycie mamusią albo tatusiem psa, pies to synuś albo córcia, wnusia (psa) podrzuca się do dziadków…. O nie nie nie… Tu mówię wielkie stop. 🛑
Mama, tata, babcia to nie ale często do psa zdarzy nam się powiedzieć PSYNUUUUŚ, szczególnie jak się zachowuje jak małe dziecko 😂 Ale ja mam podejście, że póki nam ktoś nie wchodzi z butami w życie to i ja nikomu nie wchodzę.Revolutionary , Elza1234, eeemakarena lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Ale on ma uv już tapicerkę Przynajmniej Bresso ma, to po co jeszcze folia? 🙃 wózek z folia by w upały nie przepuszczał powietrza
A to nie wiem...to super nie wiedzialsm. Nasza spacerówka ma folie uv to jest ciemno pod dachem. To dobra wiadomosc:) dzieki -
magdalena321 wrote:Wiecie co jestem zdumiona pojawiającą się empatią u mojej autystycznej córki. Przytula się do brzucha, sprawdza czy kopie, jak burczy mi w brzuchu to mówi że Hania jest głodna a wczoraj mnie zaskoczyła bo pobiegła po swoje słuchawki do tabletu i chciała mi je nałożyć na brzuch żeby siostra posłuchała 🥲
Aż się wzruszyłam… Ciekawa jestem jak będzie jak się urodzi. Czy też taka będzie, czy nie stanie się zazdrosna.
Pieknie:) dzieci potrafią zaskoczyć. Moja ciągle chce całować mój brzuch bo daje buziaki dzidziusiowi, jak przychodzi z przedszkola to się wita: Cześć mama, część dzidzius. Czasem te, mówi że mu coś zaśpiewa i spiewa do brzucha. -
Revolutionary wrote:Widzę wczoraj przewinął się temat wyjść/wyjazdów na końcówce ciąży - my też mamy stand up w maju kupiony, ciekawe czy normalnie pójdziemy 😂 chociaż ja mam termin koniec czerwca więc liczę że tak.
No i na urodziny dostałam od mojego bilety na Eda Sheerana na sierpień - oby moje dziecko było spokojne i ktoś chciał z nim wtedy zostać 😂
Luna30 ale mega akcja z tym wózkiem! Pochwal się koniecznie zdjęciami 🤗
SZKODNIK gratulacje udanej wizyty! 😍Jeju, Witek już taki duży 😶dla mnie nadal to szok, że te dzieci takie duże są już... Że w ogóle niektóre z Was już mają połowę praktycznie, ja się pytam kiedy to zleciało? 😶😶😶
Alex_92 współczuję pobytu w szpitalu, ale popieram dziewczyny. Dobrze że Cię ktoś wysłał na szpital bo ta woda z cytryną na takie wyniki to... 🤯 Trzymam kciuki za Was! 🤞
HejAnku polubiłam za lepszy humor 🤗 Niezmiennie trzymam za Was kciuki 🤞
Co do zawrotów głowy, ja mam jak za szybko wstanę, ale się długo schylam/kucam i wtedy wstanę to przed chwilę mi tak ciemno, no ale to się nie ma co dziwić
Nie straszcie z tym swędzeniem... Ja to mam jak co jesień/zimę swędzenia skóry głowy, nie wiem o co z tym chodzi. 🙄 no i te piersi, jeeeezuuuu jak one swędzą 😶🙄Do tego znowu pobolewają i właśnie też mam takie kłucia jak te co pisałyście... Nieźle się tam musi zmieniać w środku 😂😜
Ja się dzisiaj zdziwiłam, bo do tej pory miałam -2kg na wadze a dzisiaj weszłam i niby od ostatniego tygodnia +2kg 🤯 Sumarycznie wychodzę na zero, no ale jednak w tydzień to duży skok Muszę ograniczyć jedzenie lodów 🙈😶🌫️
U nas nadal dzisiaj jeszcze śnieg, wczoraj znowu wariowałam z psiną na śniegu, ale powiem Wam że ja to już się wiosny doczekać nie mogę. Teraz to mi się tak nie chce wychodzić na dwór, w tej kurtce ciężko mi się spaceruje z psem, schylać się nie mogę normalnie, do tego zakładanie butów takich wiązanych na śnieg to katorga... Marzy mi się już żeby móc założyć trampki, cienką kurteczkę i iść z psem na spacer 😏
Jeśli chodzi o ruchy, ja zaczynam już czuć i jestem w sumie pewna że to to. Już nie tylko takie lekkie pykanie gdzieś tam jak się skupię, ale nawet troszkę mocniej. Dzisiaj wstałam po 4 na siku, wróciłam do łóżka i dostałam w odstępach 3 kopniaki 🥹 Jestem w sumie pewna że to to - odczucie nadal jak takie wzdęcia, ale nie przelewało się jakby w poziomie tylko ewidentnie było puknięcie do góry, w moją dłoń, zbyt mocne na jakieś gazy, więc to musi być bobo 🥹
Zobacz wyżej dodałem zdjęcia gondoli. Póki co jest złożony a ja mam zapalenie zatok ( chyba) więc nie będę go wypróbowywać ale już sporo widać. Stelaż jest bialo- czarny:) -
Luna30 wrote:Zobacz wyżej dodałem zdjęcia gondoli. Póki co jest złożony a ja mam zapalenie zatok ( chyba) więc nie będę go wypróbowywać ale już sporo widać. Stelaż jest bialo- czarny:)
tak widziałam, super
Pochwal się jeszcze zdjęciem jak będziesz już miała siłę i będzie normalnie złożony, chętnie zobaczę w całościLuna30 lubi tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Blackapple wrote:Moja kotka zrobiła się bardziej spokojna i więcej się chce przytulać, ale nie wiem czy to przez ciążę czy przez to, że jej zimniej oraz już dożyła poważnego wieku prawie 4 lat i stwierdziła, że czas mniej rozrabiać xD
Ciaza! Ja się zastanawiałam co odbiło kotu moich rodziców. Łaził za mną jak cień. Chciał się przytulać tylko do mnie. Problem ze ja nie chciałam i uciekałam. Bo on jest poldziki, wychodzacy a ja nie mam przeciwciał przeciwko toxo... -
Elza1234 wrote:Teraz oglądam na stronie producenta (btw Bebetto ma serię z EVA MINGE )
Model Bebetto Loren - na pewno ma, bo aż suwaki widać
Bebetto Yodi - na pewno ma, są zdj z odsuniętym materiałem
Bebetto Flavio - obawiam się że ma tylko od góry …
Te dwa inne też mają jak Flavio tylko u góry. Także chyba sobie ubzdurałam to trzecie rozsunięcie
Sory że ja tak to Bebetto i Bebetto ale to firma z mojego rodzinnego miasta i wiem, że jestem tam
Produkowana od A do Z, a ja po prostu lubię wspierać polskie firmy
Holland ma ta panoramiczna. Dopisz do listy:p nawet zdjęcie dodałam na poprzedniej stronie jako dowód. Komisja wrntylacyjna musi być porządnie raportowanaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 14:17
Elza1234 lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:no właśnie znalazłam w Łodzi ten Yodi teraz i widzę że on ma dwupunktową chyba, na tym daszku i od "głowy" w gondoli
https://www.olx.pl/d/oferta/wozek-bebetto-yoddi-pro-2w1-CID88-ID13tfmP.html
Od strony nóg dziecka nie ma właśnie chyba też 🤔
To któreś mają od nóg? po co to bo nie kumam. To mozna wozic na płasko już w spacerówce lepiej to będzie mocno wentylowane:) -
Karola3xJ:D wrote:To w takim razie wszyscy behawioryści i treserzy ktorych spotkałam na swojej drodze.się mylili. My się stosowaliśmy do tej zasady i nie było skakania ani zbytniej radości na gości. Pies siedział i machal ogonem czekając aż ktoś do niego podejdzie. Ewentualnie jak ja emocje poniosły to obwąchiwała nogi z takiej pozycji na przygiętych łapach
Ja nie mam psa ale znajomi maja. I nie jest duży niby taki średni. Ale jak się wita to nawet moja 4l potrafi przewrócić...Teraz to wgl jak u nich jestem to jest problem a się przyjaźnimy bo skacze mi na brzuch itp. Dobrze że udało im się nauczyć go przydatnej sztuczki- jak mówią żeby szedł do łóżeczka to idzie do kojca. Ale mówiła że z tym psem więcej roboty niż z niemowlakiem xd trafiło im się mega spokojne dziecko -
Luna30 wrote:To któreś mają od nóg? po co to bo nie kumam. To mozna wozic na płasko już w spacerówce lepiej to będzie mocno wentylowane:)
No zobacz ten Muuvo Quick 3.0 :
https://zapodaj.net/plik-LLuEN3vIvZ
https://zapodaj.net/plik-ny8B78dBs0
Mi się zdaje że to robi jeszcze większy "przewiew" w tej gondoli po prostu 🤷♀️2cs 🤞
7dpo:
17.10.2024 ⏸️🍀
06.02.2025 - połówkowe 🙏
👩 30s
🧑 34
🐶 3
-
Weronka wrote:My też stwierdziliśmy, że już nie, a jeśli już, to jakiś jamnik albo inny torebkowy kurdupel, którego idzie zabrać wszędzie, bo z takim owczarem niestety jesteśmy bardzo ograniczeni. My niestety trafialiśmy na niekompetentnych szkoleniowców, którzy np. jak się później okazało bili psy. Fado został kilka razy na świetlicy dziennej dla psów i po prostu znienawidził obcych, okazało się, że facet bił psy, szczypał po pachwinach itp… No i tym sposobem mam psa, który jest bardzo nieufny w stosunku do obcych, już tego z niego nie wymażę…
Jamniki też potrafią dać w kość. Ciocia męża ma. Wyobraźcie sobie psa który kopie dołki przed ledwo chodzącym dzieckiem, placze się między nogami i gryzie każda zabawkę od gumowej piłeczki po lalki...tak to wygląda jak ich odwiedzamy...córka nie może się niczym bawić bo jej zabiera. Oszalalabym z takim -
Weronka wrote:Mój pierwsze dni jak miałam mdłości i wymiotowałam, a męża nie było w domu i praktycznie starałam się przesypiać to złe samopoczucie, to miałam wrażenie, że co jakiś czas przychodził i sprawdzał, czy oddycham.. 😅 Siadał przy łóżku, nastawiał radary i z 3 minuty siedział, jak się ruszyłam to sobie szedł do siebie i tak co jakiś czas, aż mąż nie wrócił z pracy. 😅 Ale tak na codzień, to nie wiem, niby mam wrażenie, że jest przy mnie więcej, ale nie wiem czy wynika to z ciąży, czy po prostu tego, że jestem cały dzień w domu. Chciałabym żeby zaakceptował i wszystko było dobrze, bo nie wyobrażam sobie co zrobimy w sytuacji jeśli nie zaakceptuje dziecka…
Piękny ❤️❤️❤️Weronka lubi tę wiadomość
-
Revolutionary wrote:tak widziałam, super
Pochwal się jeszcze zdjęciem jak będziesz już miała siłę i będzie normalnie złożony, chętnie zobaczę w całości